|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:41 |
|
| |
החיים גורמים לנו לשנות דיעות לפעמים..גם אם לא ברמה קיצונית.
יש לך (עמקויות) נטיה להיות קצת מנותק מהמציאות..
היא לוקחת בחשבון שהיא מתחתנת עם משהו והם אמורים לבנות משהו ביחד וליישר קוו.
זה לא דברים של איסור והיתר, גם ככה מדברים פה על מקובלויות..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:42 |
|
| |
[ [/qu
או שהשאלה, עד כמה את חזקה בחינוך שאת קבלת....[/quote]
אני ב"ה חזקה מאוד בחינוך שקיבלתי. מקוה להישאר ככה.
אבל גם חונכתי שרצון הבעל חשוב מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:43 |
|
| |
1.כשכתבתי אני סוברת, לא התכוונתי שככה נראה לי, אלא בררתי, וה ל כ ו ת ממש, אין בנושא של צניעות. (מלבד מה שכתבתי לעיל). 2.אתה ממש מצחיק, שמעתי על רימון מצא? הרימון שמצאתי רובו ככולו תוכן, אבל יש דברים שאני חושבת אחרת, זה לא אומר שאני לא יכולה לקבל מהם כלום! 3. ממש לא, אם יש מי שחושב אחרת ויכול לנמק- מוזמן. 4. כמובן.
כתבת נפלא. צניעות היא לא שחור או לבן! זה הרגש!!!!!!!!!!! אז אל תהפכו את זה לאורך כזה או אחר צבע כזה או שונה, נעלי בד או לא. זה בעיקר העיקרון של המכובדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:46 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | אז זהו, שאני סוברת שמה שמחנכים בסמינר זה לא ההלכה, אלא זה חינוך למוסכמות.
(בנושא הזה).
כי יש דברים שהם פשוט האבסורד הכי גדול שיכול להיות, כמו למשל איך יתכן שגרב צבע רגל
(שגם העבות שבהן הן שקופות) נחשבות לצנועות יותר מגרב שחורה או לבנה?
ואותו רעיון לגבי חצאיות ארוכות וכו.
אי לכך- אני לא מתלבשת כמו שחינכו אותי בסמינר, אלא כמו שאני חושבת שזה נכון.
צניעות זה משהו שמגיע מתוכי.
אופס, שימי לב למה שאת כותבת... "אני סוברת"... ראשית, (מבלי לפגוע בכבודך) אבל מי את שתחליטי מזה הלכה ומזה חינוך למוסכמות, בפרט שאת נוגעת בדבר??
שנית, "בנושא הזה", אם בדבר אחר את לא מקבלת את החינוך של הסמינר אז למה בדברים אחרים את כן מקבלת...?
שלישית, אם את לא מבינה דבר מה, אז זה בהכרח שזה כבר לא נכון??
רביעית, פעם ניסית להבין את האבסורד הזה...??
וצניעות זה משהו שמגיע מתוכך...? ייתכן שיש גם משמעות לצניעות שמגיעה מהלב, אבל א. אם ככה מחנכים בסמינר בפרט שעומדים מאחורי זה גדולי ישראל, אז בעצם זה שאת לא כמו שמחנכים אותך, זה כבר מוכיח על משהו שבלב.. ב. את לא יכולה לסמוך רק על תחושת לבך, כי שוב בדבר שהאדם נגוע בו, הוא לא יכול לסמוך על עצמו, ובנושא של יופי, זה ה-דבר שבחורה נגועה בו! וזה גם ה-דבר שהיצר נלחם בו...!! ואחת שמתיימרת להחשיב את עצמה כבת איכותית שמתחנכת תחת הדגל של "בית יעקב" מותר לה לדרוש מעצמה יותר...
ולעצם האבסורד שהעלית, אנסה להסביר את זה כמיטב יכולתי.
צניעות, זה לא רק עניין של איסור והיתר, או שחור ולבן.
צניעות זה לא רק נושא של האם זה מושך את עייני הגברים או שלא..
צניעות זה "כל כבודה בת מלך פנימה".. צניעות, זה מכובדות, זה צורת לבוש (כמו שלגברים גם יש הלכות צניעות) זה לגיונו של מלך...
וכשאומרים לך לא ללכת עם גרבים שחורות או לבנות, בזה, לא העניין המשיכה או הסתרת גוף האשה, אלא הצורה וסגנון הלבוש.. ההשתייכות לסטטוס מסוים.
כמו שבחור ישיבה הולך עם כובע וחליפה. כמו שבחור ישיבה לא יילך עם מכנסי ג'ינס, אף שמצד הלכות צניעות אין בעיה, אבל היות וזה משייך למגזר מסוים, היות ואנחנו משתדלים כמה שיותר לעשות לעצמינו סייגים (שאגב, זה כל המהות של עמ"י..) לכן לא הולכים עם זה, ולכן גם בנות בית יעקב, לא תלכנה עם גרבים שחורות או לבנות מהסיבה הזאת.
ייתכן שיש לכך עוד הסבר, עוד היגיון, אבל לפחות זה נותן צד שני למטבע, ובוודאי סיבה לנסות להבין, וכ"ש שלא לפתח ריאקציה או אנטי... |
|
עמקויות, לאורך על האשכול אתה מתבסס על ההנחה שהחינוך בסמינר אמור להיות כאבן דרך לכל בת ישראל, ואת הדברים שלמדונו בסמינר נשים כנר לרגלינו ועל פיהם נצעד. ההנחה הזאת מוטעית מיסודה, ואני מיצרה על כך שלא למדת בסמינר כי אז היית מודע לעובדה המצערת שהחינוך היום בסמינרים הוא כושל לחלוטין ורצוף בדברי איוולת שאין להם שום מקור ביהדות. כשבחורה חפצה לדעת באיזו צורה להתלבש היא לא אמורה לשחזר את דברי מורותיה משכבר הימים, ואינה אמורה לנהוג על פי סטיגמות חסרות בסיס, מה שעליה לעשות זה לנהוג ע"פ כללי ההלכה המעוגנים במקורות היהדות (ואין מדובר לכללי וועד הרבנים לענייני דנייר), ובנוסף, היא אמורה לנסות להפעיל שיקול דעת אובייקטיבי ולבחון האם היא באמת לבושה צנוע או שלא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:57 |
|
| |
| טליהמ כתב: |  | החיים גורמים לנו לשנות דיעות לפעמים..גם אם לא ברמה קיצונית.
יש לך (עמקויות) נטיה להיות קצת מנותק מהמציאות..
היא לוקחת בחשבון שהיא מתחתנת עם משהו והם אמורים לבנות משהו ביחד וליישר קוו.
זה לא דברים של איסור והיתר, גם ככה מדברים פה על מקובלויות.. |
|
את מתכוונת שהדעות שלנו משתנות בהתאם לקדמת החיים...?
אם תשימי לב, לא דברתי על דברים שמקובלים או שלא, אלא על אותם דברים שהיא חונכה (דגש היא, שלמדה בסמינר בחו"ל!) האם היא תוותר על זה בעבור הקולות של בעלה...!
להתנתק מהאמת או לעטוף אותה בדברים אחרים, זה ניתוק.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 14:58 |
|
| |
| נתנאלה2 כתב: |  | [ [/qu
או שהשאלה, עד כמה את חזקה בחינוך שאת קבלת....[/quote]
אני ב"ה חזקה מאוד בחינוך שקיבלתי. מקוה להישאר ככה.
אבל גם חונכתי שרצון הבעל חשוב מאוד |
|
ובטח גם חונכת שרצון השם יותר חשוב לא...? ואגב, אם בעלך יראה שזה מאד חשוב לך, אז זה גם יהיה חשוב לו... השאלה למי זה יהיה יותר חשוב....
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:03 |
|
| |
יש דברים שהופכים ל"לא צנוע" בעל כרחם. בגלל שלא מקובל. ויתכן שלכך הכוונה. בחורה שתרכב בצניעות על אופנוע/אופניים בלב שכונה חרדית תסקל ותמוגר לעד. יש בזה בעיה?? באמסטרדם רבניות השכונה מסובבות בתלת אופן... וכן להסתובב עם פפיון או כל דבר שאינו בסקאלה המוגדרת נורמלית בציבור הבנות החרדיות - בולט. כמו ללבוש צבע אדום! זה ענין של מנטליות, ובציבור המאד לחוץ שלנו כל מה שלא מקובל הופך רטרואקטיבית ל'לאצנוע' ולמה? כי העין לא מורגלת לראות דברים כאלה, ואז שנייה של עיכוב נוכח החידוש הרי היא גורמת לייצור לחנון אותך במבט טיפה'לה ארוך מדי וכו' וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:06 |
|
| |
| שיר852 כתב: |  | 1.כשכתבתי אני סוברת, לא התכוונתי שככה נראה לי, אלא בררתי, וה ל כ ו ת ממש, אין בנושא של צניעות. (מלבד מה שכתבתי לעיל). 2.אתה ממש מצחיק, שמעתי על רימון מצא? הרימון שמצאתי רובו ככולו תוכן, אבל יש דברים שאני חושבת אחרת, זה לא אומר שאני לא יכולה לקבל מהם כלום! 3. ממש לא, אם יש מי שחושב אחרת ויכול לנמק- מוזמן. 4. כמובן.
כתבת נפלא. צניעות היא לא שחור או לבן! זה הרגש!!!!!!!!!!! אז אל תהפכו את זה לאורך כזה או אחר צבע כזה או שונה, נעלי בד או לא. זה בעיקר העיקרון של המכובדות. |
|
1. אין לי איך לדון איתך בזה, אלא לסמוך עלייך שאת יותר דואגת על העוה"ב והעוה"ז שלך יותר מאשר אני. 2. ואת שמעת על השורה אחרי זה שאומרת שרק אחד כמו ר' מאיר יכול לעשות את זה..?? 4. ומה התשובות שקבלת..?
זה לא בעיקר רק מכובדות, ואם היית קוראת טוב את נימוקי, היית שמה לב שכן יש מקום ומשמעות לארוך או לקצר.. (תנסי לקרוא שוב..)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:07 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | [ [/qu
ובטח גם חונכת שרצון השם יותר חשוב לא...?
ואגב, אם בעלך יראה שזה מאד חשוב לך, אז זה גם יהיה חשוב לו...
השאלה למי זה יהיה יותר חשוב.... |
|
נכון מאוד. רצון ה' חשוב. ואני בחיים לא יקח בעל שלא רוצה את רצון ה'...
אם הוא ירצה הוא יסביר לי שלא זה רצון ה' אלא... ואם כך אני יסכים.
בכל מקרה כמו שאמרתי לך אני רוצה להתחתן עם משהו שהוא פחות או יותר כמוני כך שלא נראה לי שיהיה בניינו כאלה ניגודים בנושא.
ואני מקווה שבעלי לא יחייב אותי לעשות משהוא שאני לר רוצה לעשות מבכינה עקרונית - הלכתית..
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:07 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  |
אם תשימי לב, לא דברתי על דברים שמקובלים או שלא, אלא על אותם דברים שהיא חונכה (דגש היא, שלמדה בסמינר בחו"ל!) האם היא תוותר על זה בעבור הקולות של בעלה...!
|
|
אל תהיה צודק תהיה חכם..
ולא רק בנושא הזה אלא בכל תחום בחיים.
ואם בחורה אומרת שהיא מוכנה לשמוע את דעתו של בעלה ולחשוב עליה זה נראה לי יותר חכם מאשר לדבוק באמת בכל מחיר.
וכשאני כותבת "אמת" אני מתכוונת לססמאות שאתה כותב כאן (ססמאות- כי ככה מדברים בכל ישיבה/סמינר)
אין כוונתי לאמת האמתית של דעת תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:12 |
|
| |
אלכסנדרה וטליה לדעתי קצת נסחפתן....אני לא יודעת איפה למדתן אבל רוב הדברים בסמינר הם ממש לא סיסמאות.ברור שבחורה שבאה עמ"נ לקבל ולהתקדם מקבלת המון.ולא נופלת בין הסיסמאות.מענין שהרבה גברים פה בפורום מעדיפים שיער קצר ואני חשבתי שגברים מחפשים את ההפך.....בכל אופן זו שאלה די טפשית כיון שזה ענין של טעם וריח....ועל זה אין מה להתווכח.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:15 |
|
| |
| available1 כתב: |  | | אלכסנדרה וטליה לדעתי קצת נסחפתן....אני לא יודעת איפה למדתן אבל רוב הדברים בסמינר הם ממש לא סיסמאות.ברור שבחורה שבאה עמ"נ לקבל ולהתקדם מקבלת המון.. |
|
הלוואי והייתי נסחפת. הלוואי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:19 |
|
| |
זה נשמע שעברת הרבה......לא דנה בנות שנטפלים אליהם.....יודעת מה זה.בכל אופן התכוונתי שיש הרבה אמת בדברים של המורות וגם אם יש בדרך סיסמאות אפשר לברור אותם בחכמה.
תוקן על ידי available1 ב- 10/11/2011 15:20:27
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:24 |
|
| |
| available1 כתב: |  | זה נשמע שעברת הרבה......לא דנה בנות שנטפלים אליהם.....יודעת מה זה.בכל אופן התכוונתי שיש הרבה אמת בדברים של המורות וגם אם יש בדרך סיסמאות אפשר לברור אותם בחכמה.
|
|
אישית לא עברתי הרבה.
באופן כללי- החינוך בסמינרים הוא שטחי, מגמתי וצבוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2011 15:25 |
|
| |
| טליהמ כתב: |  |
אל תהיה צודק תהיה חכם..
ולא רק בנושא הזה אלא בכל תחום בחיים.
ואם בחורה אומרת שהיא מוכנה לשמוע את דעתו של בעלה ולחשוב עליה זה נראה לי יותר חכם מאשר לדבוק באמת בכל מחיר.
וכשאני כותבת "אמת" אני מתכוונת לססמאות שאתה כותב כאן (ססמאות- כי ככה מדברים בכל ישיבה/סמינר)
אין כוונתי לאמת האמתית של דעת תורה.
|
|
צודקת.. ולכן הייתי מצפה ממך שתביני את מה שכתבתי...
שוב, דבריי היו מכוונים לאותה אמת אמיתית שהיא חונכה בה..(דווקא היא, בגלל שהיא למדה בסמינר חו"ל שאין את כל "הססמאות" שאת כל כך נגדם.. או חושבת שאני מנפנף בם) ואם היא מאמינה באמת הזאת, אז אין שום סיבה שדבר כזה או אחר יזיז אותה מזה.. אא"כ זה הנהגה ואז יש דברים שהם בעלי משקל כנגד.. ולכך בן אדם צריך להיות אובייקטיבי לדון בזה.
|
|
|
|
|