בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

פורום השמיני'יה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/2/2012 12:38 לינק ישיר 

למי באמת הכוונה במילים "כבשים שחורות"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 16:54 לינק ישיר 

לאותם ילדים שלא זכו לקבל סולו,למרות שאין לכך סיבה הגיונית,הנשמעת לאוזן...
נכון שהם צברו נסיון ופתחו את הקול,והכשרון המוזיקלי..
אבל איך אפשר להשוות,ילד שככב על הבמה וזכה לכ"כ הרבה תשומת לב מהקהל,
לילד שעומד בקצה אחת השורות,ואף אחד לא ממש זוכר,אם הוא השתתף בהופעה או לא....?
הרי כולנו יודעים,שלמידה וידיעה,מקבלים ערך אמיתי,רק במבחן המציאות.הביצוע,הוא השפשוף והנסיון הכי טובים.
(אם אף פעם לא אטוס לירח,מה תהיה שווה הבקיאות הנדירה שלי,בתורת האסטרונומיה... ? )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2012 18:05 לינק ישיר 

זו באמת בעיה קשה, שדווקא בשנים האחרונות בפרחי מיאמי הולכת ונמוגה, מכיוון שירחמיאל נותן לכולם (פחות או יותר) סולו או שניים, ואם לא בהתחלה אז לפחות לאחר שנה שנתיים של שפשוף.
בישיבה בויס התופעה חריפה מאוד, אלא אם כן הילדים שם נכנסים רק בשביל הכייף להיות במקהלה.כי התחלופה שם יחסית גבוהה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 13:11 לינק ישיר 

א.העליתם באשכולות השונים רעיונות לדיונים כאן.אז,אתם מתבקשים לכתוב אותם.
ב.הדיון הבא :
לאורך השנים,יש כמה וכמה שירים שעברו שדרוג בביצוע.(בדיסקים ובהופעות.ולפעמים,אפי' 3 פעמים..)
מה אתם יותר אוהבים?את השיר,בגירסה הישנה או המחודשת?עם נימוק כמובן.כדרך כל הדיונים....
(לדוג' כי אתה הוא,אחת שאלתי,וכד')
(זה דומה אולי,לסקר הנבחרת שאתם מעדיפים.אבל בשביל ההבדל שכן קיים,שווה להעלות את השאלה הזו...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2012 19:33 לינק ישיר 

אני אוהבת יותר את הישנים כי בד"כ הישן הוא הכי טוב וכבר אמרו ששום דבר לא יוצא טוב כמו הפעם הראשונה...
אבל כמובן הכל יחסי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2012 20:42 לינק ישיר 

דווקא לא נתקלתי בהרבה שירים שעברו שוב שדרוג.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/2/2012 18:15 לינק ישיר 

שלאגריסט, אתה מתכוון שלא נתקלת בהרבה שירים שחודשו?
שים לב, יש את מחרוזת 3 הסולואים, זעקתי, סאנשיין, כל אלה שחודשו בהופעות בלבד (המחרוזות של שנת תש"ע, לדוגמה) ועוד הרבה.
--
לדעתי: אני בד"כ מעדיפה את הביצוע המחודש - המיקסים של פעם לא מדברים אלי, ריענון עושה להם טוב. ולגבי הסולנים - אם זה לא סולן שממש אהבתי, לא עקרוני לי אם המבצע "ישן" או "חדש" - עם עדיפות לסולנים מוכרים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2012 01:04 לינק ישיר 

אצלי זה תלוי בדרך כלל על איזו תקופה מדובר. דברים שחידשו בתקופה האחרונה אני פחות אוהבת – אני מעדיפה את הישנים, אבל יש הרבה מקרים שאני כן מעדיפה את הביצוע המחודש. בעיקרון זה תלוי - כל מקרה לגופו.

למשל, השיר "רווח" – אין על הביצוע המקורי! הסולנים והמקהלה עם כל המרץ... הפעמים הבאות היו חיקוי..

בשיר נקדש, לעומתו, מכל הביצועים אהבתי הכי את מה שעשו ביבא, כשישבו על המדרגות, ובקטעי הסולו היו שני דואטים מדהימים (אלברט וסול + רבינא וג'רמי).

השיר ליהודים שבוצע פעם ראשונה בפתיחת ההופעה של 26, יותר אהבתי בו דווקא את הביצוע של רווח. - גם בדיסק הסולנים מעולים, ובהופעה זה היה ביצוע שונה ומעניין – עם ההקדמה של הסולנים בין הקהל וההמשך עם ריקודים כשהרמקולים מודבקים להם ליד הפה.. 
הסולנים בשניהם טובים אבל ברווח יותר אהבתי את הקולות.

- בעצם זה נותן לי עוד נושא מעניין לדיון, אם הדיון הזה כבר מיצה את עצמו.
זה יתבסס בעצם גם על אותו רעיון אבל זה קצת שונה: 
יש קטעי סולו שבוצעו בהתחלה ע"י סולנים מסוימים, ואחרי תקופה, כשהתחלפו הקולות או מסיבות אחרות, ילדים אחרים קיבלו - ירשו בעצם, את אותו סולו.
השאלה האם אתם מעדיפים את הסולן המקורי - הראשון, או את זה שהחליף אותו אחריו?
גם פה זה תלוי כמובן על מי ועל מה מדובר, אז תביאו דוגמאות ותחליטו על כל מקרה לגופו, למשל:

ליושי היה סולו נוסף בשיר איום ונורא, חוץ מהסולו הראשון, ובהופעה דייויד קיבל אותו. לדעתי זה עדיף אפילו ששניהם שרו את זה ממש דומה, אבל סתם עדיף בשביל הגיוון, וגם כל סולו נוסף של דיוויד על הבמה באותה תקופה היה מרשים ביותר.

או למשל במעם השם, הסולו האחרון היה של דיויד ואחר כך עבר בין השאר לרבינא. אני אהבתי יותר את המקורי.

אוי איזה אורך.. זה פעם ראשונה שאני כותבת פה באשכול השמיניה..

תוקן על ידי CHEDVA ב- 17/02/2012 01:08:07

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/2/2012 09:23 לינק ישיר 

בעקרון אוהבת את הישנים . הם יותר אותנטים.
יש כמובן יוצאים מן הכלל. למשל" ואני תפילתי".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2012 23:54 לינק ישיר 

את העדפתי,עדיין לא כתבתי.אז מה יותר טוב משעת לילה שמתקדמת לגבול המאוחרת,כדי לסכם אותה בכמה משפטים..?
(מסתבר,שיש דברים טובים ומועילים יותר.... :( כמו לישון,למשל)
טוב,אז ככה :
אני יודעת שלאנשים אין כח לקרוא דברים ארוכים.אז אשתדל לקצר.
(אבל אל תתלו יותר מדי תקוות שזה יקרה,עם השראות מעולם האצילות והתנומה... :)
טוב,אז ככה:
לטעמי כמובן,(וזכותו של כל אדם עלי אדמות,לערער עליו)הביצועים החדשים,(בד"כ )*מוצלחים יותר.מכמה סיבות:
1.הלחן,עובר שדרוג.ירחמיאל כבר סגור עליו.וזה נשמע הרבה יותר טוב.
2.העיבוד של השיר,יותר עשיר,חי,ומביע.בגרסאות הישנות,חסר משהו לפלייבקים.(אולי כי שומעים יותר את הליווי של המקהלה...?)
3.שיסלחו לי כולם,אבל,לסולני העבר,היו קולות נטולי חידוש וזהות אישית.כולם שם נשמעים,בערך אותו הדבר.
אולי זו השיטה של פיתוח הקול,שהשתנתה.אולי אלו השינויים בבריאה ובטבע,שהתרחשו במהלך השנים... -
בכל אופן,לסולנים של הדור הנוכחי (קרי:שנות ה-2000)יש קולות מיוחדים ומגוונים יותר,והשירה שלהם,
יפה ועריבה יותר.(במקצועיות הביצוע,יש מקום של כבוד למקהלה,כמו שהכרנו אותה,בשנות ה-80,90)
בקיצור...,גם אם לא הצלחתי להגדיר את זה מספיק טוב,נכון שהבנתם למה התכוונתי ... ? :)
*ועכשיו,(איך לא?)הגיע תורה של הכוכבית.בשביל יוצאי הדופן למיניהם... :
אין צורך למנות את הביצועים הישנים והטובים,מלאי הזכות והטוהר,שאבדו עם חידושי הטכנולוגיה...
כמו גם סולני העבר האהובים שהצליחו לרגש,ולכבוש את הלב.(וכל אחד יכניס לכאן,את מי שצריך וראוי לכלול ברשימה הזו...)
*וכמו שחדוה כתבה,גם בחדשים,יש חלוקה לתקופה של רווח ויבא.
יש ביצועים,שגם אם תרקדו טנגו,או תוציאו מתים מקברם..,אף אחד לא יצליח לבצע כמו במקור.
כזה למשל,הוא,הסולו של שאול אלסן בשיר יחדשהו,(במיוחד בדיסק השמע).אמנם הוא קצר וקצבי מדי בשביל הקול שלו,
אבל אין ספק,שהוא בצע את זה מדהים
.עם קול צלול,מתוק,ומדויק.
וכשיאיר קניג,ניסה לשחזר את זה באחת ההופעות המאוחרות יותר,זה היה פשוט כושל
.
ותאמינו לי שלא מצאתי הגדרה אחרת,חוץ מהעובדה,שזה היה נשמע כמו נסיון של צפרדע להתחרות בשירה.....
(הקישור להופעה ההיא,שכבר לא פעיל מן הסתם http://vimeo.com/24240593  ...
אגב,בזמנו לא הורדתי את זה.מי שיש לו את ההופעה הזו,אשמח אם תעלו את הקישור שוב.תודה)
ויש את sunshine,שלא נוותר על הביצוע של עודד ואיצי.גם לא אחרי שאייזיק או יושי,יעשו את זה הכי טוב שהם יכולים...
ויש...,ויש..... וזה תלוי (ועומד... )והעיניים שלי נעצמות... (מרגישים,לא..? :)
עד כאן בינתיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 19:28 לינק ישיר 

CHEDVA כתב:
או למשל במעם השם, הסולו האחרון היה של דיויד ואחר כך עבר בין השאר לרבינא.

והמשותף בין שניהם: אפס זיופים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2012 19:47 לינק ישיר 

לבבית30 כתב:
לטעמי כמובן,(וזכותו של כל אדם עלי אדמות,לערער עליו)הביצועים החדשים,(בד"כ )*מוצלחים יותר.מכמה סיבות

1.הלחן,עובר שדרוג.ירחמיאל כבר סגור עליו.וזה נשמע הרבה יותר טוב.   
אבחנה מעניינת ביותר! צריך לחשוב על זה. אבל אולי אפשר עוד קצת הסבר לפשוטי העם?2.העיבוד של השיר,יותר עשיר,חי,ומביע.בגרסאות הישנות,חסר משהו לפלייבקים.(אולי כי שומעים יותר את הליווי של המקהלה...?)  
מסכימה בהחלט! טענתי את זה כבר הרבה פעמים, שהמיקסים הישנים משעממים למדי...

3.שיסלחו לי כולם,אבל,לסולני העבר,היו קולות נטולי חידוש וזהות אישית.כולם שם נשמעים,בערך אותו הדבר
אולי זו השיטה של פיתוח הקול,שהשתנתה.אולי אלו השינויים בבריאה ובטבע,שהתרחשו במהלך השנים... - 
בכל אופן,לסולנים של הדור הנוכחי (קרי:שנות ה-2000)יש קולות מיוחדים ומגוונים יותר,והשירה שלהם
יפה ועריבה יותר. הממ. אני מבינה למה את מתכוונת, אבל לא לגמרי מסכימה - קחי לדוגמא את אברהם וויליג, אחד הסולנים המתוקים בתולדות המקהלה, שהיה בשנות השמונים המאוחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2012 18:27 לינק ישיר 

אידי,בשביל זה בדיוק,כתבתי את המשפטים הבאים:

לבבית30 כתב:

*ועכשיו,(איך לא?)הגיע תורה של הכוכבית.בשביל יוצאי הדופן למיניהם... :
אין צורך למנות את הביצועים הישנים והטובים,מלאי הזכות והטוהר,שאבדו עם חידושי הטכנולוגיה...
כמו גם סולני העבר האהובים שהצליחו לרגש,ולכבוש את הלב.(וכל אחד יכניס לכאן,את מי שצריך וראוי לכלול ברשימה הזו...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2012 11:54 לינק ישיר 

האם מישהו יודע בוודאות. ולא השארות   איך מיאמי פועל:

האם הילדים מקבלים כסף או משלמים, וכמה ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/2/2012 11:57 לינק ישיר 

בפורום הישן נכתב שכשהם מתקבלים הם משלמים 500$

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > פורום השמיני'יה
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.