|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:17 |
|
| |
בתשכה- התכוונתי להבדל שבין שירים מהמקורות(למשל מהתנ"ך) לבין שירים מקוריים(כל לחן שהוא לא מהמקורות). אצל פרחי מיאמי כמה שאני יודע אין שירים מקוריים בעברית בכלל. לכן יצא שאצלם השירים המקוריים הם רק באנגלית. עכ"פ אני מקווה ששאלתי ברורה...
חיה- השירים הם רק דוגמאות...
תוקן על ידי netson ב- 04/10/2013 00:17:31
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:17 |
|
| |
אני מאד אוהבת את השיר מודים את-when the siyum ואת מעם ה'ואת השיר החדש באנגלית-לא זוכרת תשם שלו שמעתי אבל עקרונית אני פחות אוהבת את השירים הישנים להבדיל מרווח ששאול שר שם
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:18 |
|
| |
אצלך "רווח" זה בגדר שיר ישן...?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:19 |
|
| |
חיה18 כי כתוב פורום השמיניה אז תהיתי לרגע שאולי זה רק ל-8 חברים שהחליטו להתחבר לקבוצה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:20 |
|
| |
נכון שהם רק דוגמאות אבל הן דוגמאות שהפריכו את מה שחשבתי עד כה. אצלי בראש עובד ששירים מקוריים יותר יפים מאשר שירים מן המקורות. אבל דווקא בגלל הדוגמאות שלך נוכחתי לדעת שליבי ומוחי אינם שווים. הלב יותר מתחבר ללחנים של המקורות מאשר למקוריים!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:20 |
|
| |
נטסון-רווח זה לא בגדר שיר ישן אבל התכוונתי יותר ישן מהשירים החדשים שעליהם פירטתי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:22 |
|
| |
סתם דרך אגב נראה לי ששאר החברים בפורום פשוט הלכו כבר לישון ולכן רק אנחנו מגיבים
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:22 |
|
| |
אהה, אם לא היו רוצים שתכתבי/ שתראי היו מדברים באישי. כמו כן החברים פה הם אחלה אנשים, אין מצב שיהיה אשכול שלא תוכלי בו להביע את דעתך ואחרים כן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:25 |
|
| |
הבנתי חמוד! הרעיון של השם למרות שלא הייתי רוצה להידמות לחברי הממשלה אבל אם זה נותן לנו קונוטציה מכובדת אז בכיף אני אוהבת שמכבדים אותי-אגב סליחה על הפילוסופיה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 00:35 |
|
| |
סעיף אחד קשה לי...
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 04:59 |
|
| |
נטסון - שאלה טובה. אני מתחברת לשיר לפי הלחן והעיבוד שלו, והמילים הן תוספת יפה שממלאת - אבל לא הן שתקבענה אם התחברתי לשיר או לא. -- שאלה בלי קשר: למה בעצם הדיונים שלנו מתנהלים פה בתוך פורום השמינייה ולא באשכולות נפרדים? (אני שואלת כי באשכולות נפרדים קל יותר להתמצא, והם תמיד נשארים רלוונטיים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 10:24 |
|
| |
אידי- זה תשובה
| לבבית30 כתב: |  | דיונים,פרשנויות וניתוחים,על גבול הפסיכולוגיה....(יש לה בכלל גבול..?)
שאינם שייכים לדיונים אחרים בפורום,
|
|
אני לא יודע מה התכוונה המשוררת. אולי היא רצתה למנוע בלגן של אשכולות בפורום? ואם אפתח אשכול חדש מה יהיה עם האשכול הזה? ואולי כדאי בכלל לנעול אותו?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/10/2013 13:40 |
|
| |
סיכום בינים: מגוון דעות בנושא...
| netson כתב: |  | מה אתם מעדיפים/אוהבים שירים מהמקורות או שירים מקוריים?
לדוגמא שירים מהמקורות: אדון עולם, אשר ברא, יבוא, מי אדיר, רווח. שירים מקוריים, בדרך התורה, מעם השם, מי לה' אלי,כלל ישראל.
השירים הם רק דוגמאות.
אני מבקש לא להסתכל העיבוד אלא לאיפה אתם מתחברים יותר? (מה זה אומר מתחברים?שירים שאתם אוהבים ומעדיפים לשמוע, שירים שאתם מרוכזים יותר עם השיר וגם...מזמזמים אותם מידי פעם) |
|
חיה18- אוהבת שירים מהמקורות יותר מאשר שירים מקוריים(" הלב יותר מתחבר ללחנים של המקורות מאשר למקוריים!")... בתשכה- אוהבת יותר שירים מקוריים("בגלל שהם באנגלית".) נטסון- בשירים מקוריים אפשר לומר שיש יותר נשמה מאשר במקורות.בשירים מהמקורות שרים את זה כמו טקסט כיון שרגילים לומר את המילים בתפילה וכדו'. בשירים מקוריים שרים מהשפה העכשווית. מצד שני זה לאו דווקא, כי לפעמים העיבוד נותן את הטון יותר לשירים מהמקורות... אידי- אוהבת שירים יותר לפי העיבוד והלחן. המילים בככל לא קובעות בנידון. -------------------------- יש עוד דעות בנושא? אתם/ן מוזמנים/ן לכתוב ולהגיב.
תוקן על ידי netson ב- 04/10/2013 13:43:23
|
|
|
|
|