|
|
| נשלח ב-27/11/2011 09:29 |
|
| |
העובדה ששרים ילדים לדעתי גורמת לסחיטת דמעות מאיתנו אפי' יותר מהשירה של MBD.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 10:33 |
|
| |
כן בהחלט למשל ייצי ספינר ברפאנו או היום קצר או DADDY DEAR עודד ב-SUNSHINE וב-ONE BY ONE ג'ונתן פאלי בכל מה שהוא שר ובמיוחד בשיר בס"ד אליעזר רבינוביץ בכל הסולואים שלו שאול אלסן בכל מה שהוא שר כנ"ל יוסי שיק ויש עוד הרבה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 20:16 |
|
| |
ברור,ששירה של ילדים יש לה ערך מיוחד.אפשר להאמין להם,יש בקול שלהם טוהר ותמימות.אבל עדיין,האם כל הילדים מצליחים לרגש אותנו,עד דמעות?אני גיליתי שלא.(אצלי בכל אופן.)
נסיתי להבין,מהי הסיבה לכך,והגעתי לתובנה,שיש כאן כמה מדדים.הלחן עצמו,אם הוא לא מספיק עוצמתי,מרגש,וכשר..,לא בטוח שהעובדה שילד שר אותו,תגרום לו לההפך לכזה.המילים,משמעותיות ומשפיעות ביותר,על הרגש של השיר.כשהמילים נוגעות בנו,בודאי שהחיבור הפנימי יהיה כפול,ברגע שילד ישיר אותן.בתנאי,שהוא מבין את המילים שהוא שר.כשילד לא מחובר למילים,שומעים את זה,והרגש של השיר נאבד.
בתוך כל זה,יש את אישיותו של הילד,בפני עצמו.ילד טוב,אציל נפש ומידות,יקרין על השיר,ויעלה את הערך.
את אותו שיר,יכולים לשיר כמה ילדים,וזה לא ידבר אלינו,באותה מידה.
ולסיום....מה הסולו שהכי דבר אלי..?(שגרם לי להזיל דמעות...)
אז זהו,שלרב השירים של מיאמי,אני ממש מתחברת.ובכל זאת,יום אחד שאלתי את עצמי,מתי זה יקרה,
שאני אשמע שיר,ופתאום בלי שארגיש,משהו חם ורטוב,יגלוש במורד לחיי?למה זה לא קרה לי עד עכשיו?
הבנתי,שלאמריקאים,באופן כללי,יש להם משהו קצת קר באופי,ויתכן שמרגישים את זה.
אבל בסוף,זה הגיע.בשעת לילה די מאוחרת,האזנתי למחרוזת אחת שאלתי-זעקתי.
שמעתי את זה הרבה פעמים בחיי,ופעם הזאת,הקול של שאול,חדר לי כנראה, לנקודה מאד עמוקה...
עם המילים...והלחן...עד שהכרית נאלצה לספוג את הדמעות.
והיות,והתופעה לא חוזרת על עצמה,כל-כך הרבה פעמים,המסקנה המתבקשת היא-
שבשביל לבכות משיר של מיאמי,גם אם יש בו את כל הנתונים הנ"ל,צריך גם מצב נפשי מסוים,שיאפשר את זה. :)
(ולמי שיש תשובה נוספת,למה המציאות הזו ?,חוץ מהעובדה,שהאמריקאים קצת קרים...,שיראה לבאר לי ולכל מי שחושב כמוני.)
(נ.ב.אני יודעת,שיש קולות מרגשים ואמיתיים לא פחות,ואולי אפי',יותר.מה לעשות?אלו דברים כהויתם.)
תוקן על ידי לבבית30 ב- 27/11/2011 20:28:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 20:30 |
|
| |
האמריקאים קרים?!- לאו דוקא תלוי איזה מהם אבל הישראלים שביניהם הם מאוד מרגשים אותי אך אף פעם לא בכיתי משום שיר! צריך מצב נפשי מיוחד לבכי לדעתי
ילד חייב להתחבר לשיר כדי לרגש אנשים! בלי זה זה לא הולך! ובנקודה הזאת הכי מוצלחים היו עודד ואליעזר רבינוביץ ללא ספק!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 21:27 |
|
| |
עד כדי לבכות משיר, לא זכור לי שיצא לי בשירים של פרחי מיאמי, אצל אחרים כן, אבל אצליהם עם כל שיריהם היפים והמיוחדים משום מה עוד לא. שיר שאני מאוד אוהב ואולי אפשר לקרוא לזה גם מתרגש זה השיר "די גדולי הדור" וקטע סולו שאני מאוד אוהב: הסולו השני של יונתן פאלי בשיר "שירה חדשה" וכן הסולו של שאול אלסון בשיר "שבת משוש ליבנו" שירים שלהם יכולים לגרום להתפעלות בגלל ביצוע מושלם של המקהלה, ביצוע של סולן מסוים, מילים מיוחדות אם זה מהמקורות ואם זה שירים שחוברו. עיבוד מיוחד לשיר (בד"כ שקט)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 22:09 |
|
| |
גם אני לא בוכה משירים. אולי פעמיים קרה לי דבר כזה, וזה לא היה בנסיבות שמחות בכלל, וגם לא משירי מיאמי אלא דווקא מתמלילים של ישי לפידות (סליחה משיחמשיח ).
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 20:53 |
|
| |
אמנם סכמנו,שאחרי 10 תגובות,סוגרים את הענין,וממשיכים הלאה.
אבל,בקצב של תרדמת החורף הזו...לא נראה לי שאפשר להחזיק מעמד בכללים.
אז נראה לי שאפשר לסכם ש:
שירי מיאמי,כמה שיהיו מרגשים ואמיתיים,לא מצליחים לגרום לנו לבכות.נקודה.סימן קריאה!
(וכפי שכבר כתבתי לעיל,בפעם היחידה,בכל היסטוריית החיים שלי,שזה קרה,ולא נראה לי שיקרה שוב,
ברור,שהשיר היה הקש ששבר את גב הגמל,ולא גב הגמל השבור,בעצמו..:)
כלומר,לא הגורם לבכי,אלא,הגורם המאיץ.)
מי יכול להסביר לנו מה הסיבה,של העובדה והמסקנה הזו?
(ואידי,סתם כך...,בדיוק משירים של ישי לפידות,הצלחת לבכות?מצאת את הכתובת...מוזר.)
תוקן על ידי לבבית30 ב- 01/12/2011 20:55:02
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 21:24 |
|
| |
ואם יש 11 אנשים שלכל אחד מהם יש תגובה...?  נראה לי יותר הגיוני פשוט לזרום... -- ומה אעשה שישי לפידות הצליח למצוא את המילים המתאימות...? (האמת שזה קרה רק פעמיים, ויותר קשור אליי מאשר לשיר... הוא פשוט "דיבר אותי במוזיקה".)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2011 22:56 |
|
| |
אבקש מיור"ש הממשלה(הפורום) להתייחס לנושאים דלעיל.
לדעתך אם זמר אחר( לא ילד) היה שר את המחרוזת אחת שאלתי, היית ג"כ מתרגשת? אני בפירוש, לא!
רק מלדמיין את הקול יש לי....
----------------------
בכלל לדעתי אין הבדל בין אמריקאים לישראלים עכ"פ במה שנוגע לרגש. חוץ מזה צריך להכניס ל"מדד הרגש" את האופי של הילד.
------------------------------
ברור שלחן מיוחד מוסיף לרגש.
------------------------------
לכל נושא הבכי והדמעות  . אכן באמת צריך לקרות משהוא מיוחד כדי לבכות ממש מהשיר. אך לפעמים "קל" יותר לבכות משום שאנו מקשרים את השיר למשהוא שקרה לנו או בכלל ששומעים שיר עצוב אז נזכרים בדברים עצובים.
וד"ל.
תוקן על ידי netson ב- 01/12/2011 22:59:16
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2011 00:39 |
|
| |
אוה, זה כי אני יודעת מה דעתך בנידון :)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2011 00:43 |
|
| |
| netson כתב: |  | לכל נושא הבכי והדמעות  . אכן באמת צריך לקרות משהוא מיוחד כדי לבכות ממש מהשיר. אך לפעמים "קל" יותר לבכות משום שאנו מקשרים את השיר למשהוא שקרה לנו או בכלל ששומעים שיר עצוב אז נזכרים בדברים עצובים.
וד"ל.
|
|
בדיוק! יש כאן הבחנה: עכשיו שאתה אומר, באמת נראה לי שאף פעם לא בכיתי משיר. רק מהמשמעות שלו לגביי באותו רגע. אז הנה חידוד ההבחנה:
יש את השיר עצמו, ויש המשמעות שלו לגבינו ברגע נתון.
וואו, באמת נכנסנו לפילוסופיה!
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2011 01:06 |
|
| |
| netson כתב: |  |
לדעתך אם זמר אחר( לא ילד) היה שר את המחרוזת אחת שאלתי, היית ג"כ מתרגשת? אני בפירוש, לא!
רק מלדמיין את הקול יש לי....
לכל נושא הבכי והדמעות . אכן באמת צריך לקרות משהוא מיוחד כדי לבכות ממש מהשיר. אך לפעמים "קל" יותר לבכות משום שאנו מקשרים את השיר למשהוא שקרה לנו או בכלל ששומעים שיר עצוב אז נזכרים בדברים עצובים.
וד"ל.
תוקן על ידי netson ב- 01/12/2011 22:59:16 |
|
הקטע השני שכתבת,מחזק את התשובה שלי,אבל הוא קצת סותר את החלק הראשון.
אם עצם העובדה שילד שר את השיר,גורמת לך להתרגש...,בלי קשר למילים ולמשמעותן,אז אין צורך בחויה רגשית מסעירה,שתוציא את הדמעות,מן הכח אל הפועל,דרך השיר.תשמע קול של ילד,ותחוש טלטלה.
אבל אם כתבת את מה שכתבת,כנראה קצת חשבת,והגעת למסקנה,שלא מספיק רק קול של ילד.
לכן,על שאלתך-אם זמר אחר ישיר את אחת שאלתי-זעקתי,אם הייתי מתרגשת,התשובה היא,שבאותה סיטואציה,כנראה שהמילים והלחן,תפסו משמעות יתירה,והקול היה תוספת מעצימה.ולכן,יתכן שגם מזמר אחר,הייתי מגיעה לידי בכי.
בקיצור,נראה לי שכולנו מחזקים פה,אחד את דברי השני....רק בניסוח קצת שונה,שלא תמיד מתפרש נכון.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2011 20:03 |
|
| |
| לבבית30 כתב: |  |
אם עצם העובדה שילד שר את השיר,גורמת לך להתרגש...,בלי קשר למילים ולמשמעותן,אז אין צורך בחויה רגשית מסעירה,שתוציא את הדמעות,מן הכח אל הפועל,דרך השיר.תשמע קול של ילד,ותחוש טלטלה.
אבל אם כתבת את מה שכתבת,כנראה קצת חשבת,והגעת למסקנה,שלא מספיק רק קול של ילד.
לכן,על שאלתך-אם זמר אחר ישיר את אחת שאלתי-זעקתי,אם הייתי מתרגשת,התשובה היא,שבאותה סיטואציה,כנראה שהמילים והלחן,תפסו משמעות יתירה,והקול היה תוספת מעצימה.ולכן,יתכן שגם מזמר אחר,הייתי מגיעה לידי בכי. |
|
אז כנראה שלא הבנת אותי היטב.
לא כתבתי שאני בוכה מקול של ילד אלא משיר של ילד. וזה הבדל עצום!!!
אני לא חושב שיש כאן מישהוא שבכה מאיזה קול של ילד שעובר על ידו ברחוב. רק... מבכי.
הוספה/ קטנה: בזמרים שאינם ילדים, הלחן משחק תפקיד חשוב ביותר. כיון שהקול לפעמים לא הכי ערב. משא"כ בילדים.
זו עובדה!
תוקן על ידי netson ב- 03/12/2011 20:24:11
|
|
|
|
|