|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:11 |
|
| |
תראה מניסיון רוב האנשים ברגע שהם פגשו את האדם הנכון לא כ"כ אכפת להם מהמשפחה... רק אחרי שהם סובלים ממנה אז הם מבינים שעשו טעות שלא בדקו... משפחה זה לא יותר חשוב מהבחור והבחורה אבל זה חשוב לא פחות... ואני בתור חוזרת בתשובה דווקא יותר מסכימה עם העניין של כמה פגישות באמת לראות התאמה לפי רשימת מכולת ויש לנו את שאר החיים להכיר ולאהוב וכל מה שיש... פעם הסברתי את זה לחילונית...תחשוב על זה ככה בחורה חילונית נגיד נפגשת עם בחור כמה פעמים ואז הם נהיים זוג מה ההבדל בינם לבין זוג שהתחתן אחרי חודשיים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:18 |
|
| |
די88 את מדברת על ההכרות של הזוג, ואני מדבר על החיים עצמם. החיבור שמה שבין הבעל לאישה הוא חיבור בלי הרבה רגש אולי על כבוד הדדי, או על הערכה על שהיא מכינה לו אוכל ומגדל את הילדים...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:20 |
|
| |
בסדר אנחנו התרגלנו שהכל מושתת על אהבה ורגש...ואצל החילונים יש 50% גירושים ובימינו גם אצל החרדים לא חסר...ולהם יש כביכול יותר אהבה מי אמר שזה מה שחייב להיות? אני לא אומרת שאני מסכימה רק אומרת שזאת דרך חיים
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:30 |
|
| |
באמת עכשיו אני חושב עלזה אין להם סיבה להם להתגרש, מקסימום כי היא לא מבשלת טוב... לאהוב זה החיים, למי שאין כלום ויש לו אישה שהוא אוהב והיא אוהבת אותו יש לו הכול!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:37 |
|
| |
השאלה כמה זמן נמשכת אהבה... אחרי זמן מסויים האהבה עוברת ונשאר ההרגל... הבעיה שאצל חלק מהחסידים לא חווים אהבה בכלל בחיים (כמובן שגם יש ליטאים כאלה) וזה מה שכואב אבל אתה יודע סוג של בחירה שלהם
תוקן על ידי די88 ב- 11/11/2011 03:23:49
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:45 |
|
| |
לא, לא אל תחשבי כך, תאמיני שתאהבי את בעלך כל החיים, אפילו שהוא יהיה זקן בלי שיניים... ובעזרת ה' זה יקרה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:47 |
|
| |
אבא שלי רופא שיניים אז אני מקווה בע"ה שהוא יחיה יותר מכולםםםםםםםםםםם ויוכל לעשות לבעלי שיניים אם יצטרך חחחחחחחח
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:50 |
|
| |
לבנות ויפות... ובנימה אופטימית זאת אלך לישון... ואאחל לך שוב לילה טוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:52 |
|
| |
לילה טוב :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 02:58 |
|
| |
החיים, הו החיים. הם לקחו אותי איתם. בחנות התקליטים,,,
תוקן על ידי ענני_ממעש ב- 11/11/2011 03:21:07
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 06:14 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | ידיד שלי חסיד (כבד) בשם יענקלה (בדוי כמובן) התארס במזל טוב, הוא הגיע לישיבה ואחרי המזלטובים והנשיקות... שאלתי: "יענקלה כמה פגישות עשיתם" יענקלה: "אחד" אני: "מה זה מספיק"? יענקלה (במבטא חסידי) :"בטח, מה אתה חושב רק הסתכלתי שהיא לא מגעילה אותי, וזהו"... (ואיך שאני מכיר אותו, שום דבר לא מגעיל אותו...) חברים, אולי תסבירו לי, איך זה עובד אצלם?! הם לא צריכים אהבה?! קצת רגש?!
(אין באמור שום הכללה חלילה)
מה זה אהבה? להאמין שבחורה אחת שונה מבחורת אחרת...
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 11:07 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | ידיד שלי חסיד (כבד) בשם יענקלה (בדוי כמובן) התארס במזל טוב, הוא הגיע לישיבה ואחרי המזלטובים והנשיקות... שאלתי: "יענקלה כמה פגישות עשיתם" יענקלה: "אחד" אני: "מה זה מספיק"? יענקלה (במבטא חסידי) :"בטח, מה אתה חושב רק הסתכלתי שהיא לא מגעילה אותי, וזהו"... (ואיך שאני מכיר אותו, שום דבר לא מגעיל אותו...) חברים, אולי תסבירו לי, איך זה עובד אצלם?! הם לא צריכים אהבה?! קצת רגש?!(אין באמור שום הכללה חלילה)
השאלה למה אתה קורא אהבה... אם אהבה אצלך זה הפרפרים בבטן, הריגושים, הלבבות הוורודים שפורחים.. אז אולי אין אולי יש... מי יודע...?
אבל אם כוונתך לאהבה אמיתית, אהבה ש"הראשית חכמה" מגדיר אותה כך: להרגיש את השני כמו שאני מרגיש את עצמי! אז לדעתי זה קיים גם שם, (והמציאות מוכיחה את זה..) משום.. שאהבה כזאת, מגיעה אך ורק על ידי נתינה, השקעה, מסירות אחד כלפי השני.. וכשיש את המוטיבציה להשקיע, לתת ולהתמסר, אז תמיד זה ילך, לא משנה כמה פגישות עשו לפני.. לא משנה איזה רמת הכרות יש... הם שהתחנכו בצורה כזו, יש להם את המוטיבציה הזאת גם בלי להתקשר רגשית לפני... כך שאתה יכול להיות רגוע שאהבה אמיתית יש שם...:)
ואגב, גם אתה, שאתה מחפש את ה"אחת" שלך, תחפש את אותם דברים שיעשו לך חשק, ומוטיבציה להשקיע בה, כי כשזה יהיה לך, הגם שלא יהיו לך דברים אחרים שאתה רוצה/חולם/שואף, אתה תוכל להיות רגוע בחיי זוגיות שלך, כי אם יהיו לך דברים אחרים, אבל מוטיבציה לא תהיה לך, אז גם אם היא תהיה היפה בתבל, או החלום שאתה תמיד מדמיין, זה לא ילך לרגע..!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 13:49 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | ידיד שלי חסיד (כבד) בשם יענקלה (בדוי כמובן) התארס במזל טוב, הוא הגיע לישיבה ואחרי המזלטובים והנשיקות... שאלתי: "יענקלה כמה פגישות עשיתם" יענקלה: "אחד" אני: "מה זה מספיק"? יענקלה (במבטא חסידי) :"בטח, מה אתה חושב רק הסתכלתי שהיא לא מגעילה אותי, וזהו"... (ואיך שאני מכיר אותו, שום דבר לא מגעיל אותו...) חברים, אולי תסבירו לי, איך זה עובד אצלם?! הם לא צריכים אהבה?! קצת רגש?!(אין באמור שום הכללה חלילה)
אבל אם כוונתך לאהבה אמיתית, אהבה ש"הראשית חכמה" מגדיר אותה כך: להרגיש את השני כמו שאני מרגיש את עצמי! אז לדעתי זה קיים גם שם, (והמציאות מוכיחה את זה..) משום.. שאהבה כזאת, מגיעה אך ורק על ידי נתינה, השקעה, מסירות אחד כלפי השני.. וכשיש את המוטיבציה להשקיע, לתת ולהתמסר, אז תמיד זה ילך, לא משנה כמה פגישות עשו לפני.. לא משנה איזה רמת הכרות יש... הם שהתחנכו בצורה כזו, יש להם את המוטיבציה הזאת גם בלי להתקשר רגשית לפני... כך שאתה יכול להיות רגוע שאהבה אמיתית יש שם...:)
ואגב, גם אתה, שאתה מחפש את ה"אחת" שלך, תחפש את אותם דברים שיעשו לך חשק, ומוטיבציה להשקיע בה, כי כשזה יהיה לך, הגם שלא יהיו לך דברים אחרים שאתה רוצה/חולם/שואף, אתה תוכל להיות רגוע בחיי זוגיות שלך, כי אם יהיו לך דברים אחרים, אבל מוטיבציה לא תהיה לך, אז גם אם היא תהיה היפה בתבל, או החלום שאתה תמיד מדמיין, זה לא ילך לרגע..! |
| איזה מן דברים? למה דברים שהוא רוצה/ חולם / שואף לא יכול להיות אותם דברים שיעשו לו מוטיבציה להשקיע? (לדוג', יופי, חכמה, התאמה באופי, -אילו דברים שאדם חולם שיהיו באישתו והם בעצם אותם דברים שיעשו לו מוטיבציה, לא? או שהתכוונת לדברים אחרים) ואיך החסידים יכולים בטוחים שיש את הדברים שיעשו מוטיבציה מתוך חצי שעת שיחה? או מתוך ברורים שההורים עשו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 14:04 |
|
| |
לחסידים יש רבה.לנו אין.והוא די יודע על התאמות.מה שלנו(ליטאים. ...)אין.בתכלס הם חיים גם אחרי החתונה אחרת מכולנו.....ומצב הגירושים אצלם טוב בהרבה.לא שאני.מבינה איך אפשר להצליח בפגישה אחת לקבוע את המשך החיים......אבל זה מסוג הדברים שעד שאתה לא שם אתה לא תבין......
וענני,מה נסגר?;-)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2011 14:06 |
|
| |
ויכול להיות שאם היינו יודעים שיש לנו על כל מועמד/ת רק פגישה אחת בשביל להחליט...היינו ממצים אותה יותר.....
|
|
|
|
|