| נשלח ב-12/11/2011 19:06 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | ידיד שלי חסיד (כבד) בשם יענקלה (בדוי כמובן) התארס במזל טוב, הוא הגיע לישיבה ואחרי המזלטובים והנשיקות... שאלתי: "יענקלה כמה פגישות עשיתם" יענקלה: "אחד" אני: "מה זה מספיק"? יענקלה (במבטא חסידי) :"בטח, מה אתה חושב רק הסתכלתי שהיא לא מגעילה אותי, וזהו"... (ואיך שאני מכיר אותו, שום דבר לא מגעיל אותו...) חברים, אולי תסבירו לי, איך זה עובד אצלם?! הם לא צריכים אהבה?! קצת רגש?!
|
|
לדעתי לא חייבים אהבה בנישואים, אפשר גם להיות נשואים עם רגש כבוד הדדי וחיבה, זה תלוי מאוד מה אתה רוצה להוציא מהנשואים? מה הסיבה שבן אדם מתחתן? אז זה בהחלט שונה מבן אדם לבן אדם, ומסגנון לסגנון.. אם מתחתנים רק כדי להקים משפחה נראה לי שתוך פגישה אחת אפשר לראות, אם זה מתאים או לא כי אתה לא זקוק לפתח אהבה, מספיק זה שהאדם השני לא דוחה אותך
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 19:21 |
|
| |
(לא קראתי את התגובות עד כאן, ואני מאמין שדברים שאני אכתוב נכתבו כבר, ודאי שנכתבו וכתבתי בעבר.)
נתחיל מנקודה למחשבה קטנה, לא יצא לך לפגוש חילוני שהתעניין אצלך על עולם השידוכים החרדי, וכששמע את התנהלותו, הוא נפל איבד את הכרתו וכו' וכו', הרי החילונים מסתכלים גם עלינו כמשוגעים, והרי איך יש אהבה וכו'...
קודם כל אני יענה תשובה דתית לנושא, השבוע קראנו על לידת רבקה בסוף הפרשה, רש"י כותב שכל המשפחולגיה שהתורה מזכירה בסוף הפרשה היא להזכיר את לידת רבקה, רבקה נועדה להיות מארבעת האמהות ואשתו של יצחק, כשהגיע יצחק לגיל שידוכים אברהם שלח את עבדו למצוא לו לבנו אשה!!! תדמיינו לכם את אברהם אבינו אבי אבות האומה שיודע שבנו הוא חלק מאבות האומה ומחפש לבנו אשה שהיא מאמהות האומה, כמה אחריות כמה מחשבה ובדיקה, הוא שולח את עבדו לחפש אשה, ועבדו נותן סימנים ובנס מוצא משהיא... התורה מעידה על יצחק "ויקח את רבקה ותהי לו לאשה ויאהבה" התורה העידה על אהבה ששררה בינהם, כך שלשאול את שאלה פותח האשכול היא שאלה ודאי שכלית לא תורנית, כי תורנית הקב"ה דואג לכל אחד!
ושכלית צריך להבין, שכמו שאתה נפגש אם בחורה בין חמש לשתיים עשרה פגישות ואפילו נפגשת שבע עשרה פגישות ואתה בטוח ש......, והחילוני מסתכל עליך כמטורף, כי הוא גדל אחרת, עם צורת חיים שונה אבל אתה בצורת חיים שלך אתה שלם עם עצמך, גם החסיד שלם עם עצמו בצורת חיים שלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 19:37 |
|
| |
ברבה, שכוח.
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 20:25 |
|
| |
שירלי, נראה לי את היחידה שהבינה את כוונתי... barbarv אני לא מדבר על מספר הפגישות ועל תוכנן, אלא על הגישה שאומרת המון על כול החיים...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 20:34 |
|
| |
נראה לי ממש לא הגיוני להתחתן בגלל כבוד וחיבה וחינוך ילדים- כל זה חשוב, וכל אדם רוצה ילדים ושותף לחיים וכו'- אבל בשביל זה להתחתן? לדעתי האהבה היא כמו "דבק" שמחבר שנים ואי אפשר בלעדיו... עד שאני לא אשמע חסיד שאומר שהוא לא מתחתן גם בשביל אהבה, ויסביר לי איך, אני לא אאמין שזה אפשרי!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 21:07 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | נראה לי ממש לא הגיוני להתחתן בגלל כבוד וחיבה וחינוך ילדים- כל זה חשוב, וכל אדם רוצה ילדים ושותף לחיים וכו'- אבל בשביל זה להתחתן? לדעתי האהבה היא כמו "דבק" שמחבר שנים ואי אפשר בלעדיו... עד שאני לא אשמע חסיד שאומר שהוא לא מתחתן גם בשביל אהבה, ויסביר לי איך, אני לא אאמין שזה אפשרי!!!!!! |
|
מצטערת להודיע לך אבל בשביל זה מתחתנים.. בשביל זה התחתנו מאז שעמ"י נהפך לעם.. בשביל להקים את הדור הבא יעקב אבינו התחתן עם רחל ואהב אותה כי הבין ששורש הנשמה שלה משלים את שלו וביחד יכלו לבנות את עמ"י המושג אהבה כמו שאנו מכירים אותו נולד הרבה אחרי... אני לא באה לומר לך שרק עם השאיפה הזאת את צריכה להתחתן אבל לא מתחתנים מאהבה בלבד, יש מישהו שאת יכולה לאהוב אותו אהבה אמיתית, אבל לעולם לא תתחתני איתו, כי אהבה זה לא הכל במיוחד לא בנישואים. אני מאחלת לעצמי ולכולם שבאמת יהיה אהבה בנשואים, כי זה הופך את הנשואים להרבה יותר.. אבל זה לא הכרחי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 21:17 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | יעקב אבינו התחתן עם רחל ואהב אותה כי הבין ששורש הנשמה שלה משלים את שלו וביחד יכלו לבנות את עמ"י
המושג אהבה כמו שאנו מכירים אותו נולד הרבה אחרי...
|
|
את בטוחה?
וַיְהִי כַּאֲשֶׁר רָאָה יַעֲקֹב אֶת רָחֵל בַּת לָבָן אֲחִי אִמּוֹ וְאֶת צֹאן לָבָן אֲחִי אִמּוֹ וַיִּגַּשׁ יַעֲקֹב וַיָּגֶל אֶת הָאֶבֶן מֵעַל פִּי הַבְּאֵר וַיַּשְׁקְ אֶת צֹאן לָבָן אֲחִי אִמּוֹ. וַיִּשַּׁק יַעֲקֹב לְרָחֵל וַיִּשָּׂא אֶת קֹלוֹ וַיֵּבְךְּ.... וְעֵינֵי לֵאָה רַכּוֹת וְרָחֵל הָיְתָה יְפַת תֹּאַר וִיפַת מַרְאֶה. וַיֶּאֱהַב יַעֲקֹב אֶת רָחֵל וַיֹּאמֶר אֶעֱבָדְךָ שֶׁבַע שָׁנִים בְּרָחֵל בִּתְּךָ הַקְּטַנָּה. וַיֹּאמֶר לָבָן טוֹב תִּתִּי אֹתָהּ לָךְ מִתִּתִּי אֹתָהּ לְאִישׁ אַחֵר שְׁבָה עִמָּדִי. וַיַּעֲבֹד יַעֲקֹב בְּרָחֵל שֶׁבַע שָׁנִים וַיִּהְיוּ בְעֵינָיו כְּיָמִים אֲחָדִים בְּאַהֲבָתוֹ אֹתָהּ....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 21:18 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | נראה לי ממש לא הגיוני להתחתן בגלל כבוד וחיבה וחינוך ילדים- כל זה חשוב, וכל אדם רוצה ילדים ושותף לחיים וכו'- אבל בשביל זה להתחתן? לדעתי האהבה היא כמו "דבק" שמחבר שנים ואי אפשר בלעדיו... עד שאני לא אשמע חסיד שאומר שהוא לא מתחתן גם בשביל אהבה, ויסביר לי איך, אני לא אאמין שזה אפשרי!!!!!!
מצטערת להודיע לך אבל בשביל זה מתחתנים.. בשביל זה התחתנו מאז שעמ"י נהפך לעם.. בשביל להקים את הדור הבא יעקב אבינו התחתן עם רחל ואהב אותה כי הבין ששורש הנשמה שלה משלים את שלו וביחד יכלו לבנות את עמ"י המושג אהבה כמו שאנו מכירים אותו נולד הרבה אחרי... אני לא באה לומר לך שרק עם השאיפה הזאת את צריכה להתחתן אבל לא מתחתנים מאהבה בלבד, יש מישהו שאת יכולה לאהוב אותו אהבה אמיתית, אבל לעולם לא תתחתני איתו, כי אהבה זה לא הכל במיוחד לא בנישואים. אני מאחלת לעצמי ולכולם שבאמת יהיה אהבה בנשואים, כי זה הופך את הנשואים להרבה יותר.. אבל זה לא הכרחי. |
| ברור, אני לא חושבת שמתחתנים בשביל אהבה, אבל כשחושבים על הבעל העתידי מצפים שתהיה אהבה, לא רק ילדים וכו'. זה מן עסקת חבילה- גם מישהו שמתאים לחיות איתו וגם מישהו שאפשר לאהוב. וכמו שאני שאי אפשר להתחתן רק בשביל אהבה אי אפשר להתחתן רק בשביל ילדים ושותף לחיים וכבוד וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 21:35 |
|
| |
אפשר להתחתן רק בשביל ילדים מתוך כבוד וחיבה.. לפחות שליש מהציבור החרדי חי ככה, ואם תשאלי אותם רובם לא שונאים את הנישואים שלהם, כי הם לא מחפשים אהבה בנישואים ולכן מאושרים בלעדיה, אם היא באה בסוף ברור שהם ישמחו אבל היא לא המטרה. טוב נראה לי שאני חוזרת על עצמי אבל מה שאני מנסה לומר זה שאהבה זה בהחלט לא הכרחי!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 21:41 |
|
| |
אז אם יתברר למשל שהיא עקרה צריך לזרוק אותה? הרי אין לה שימוש יותר..
נ.ב.
בהתחלה את אומרת שאפשר להתחתן רק מתוך כבוד וחיבה ובסוף את אומרת שאהבה זה לא הכרחי..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 21:42 |
|
| |
שירלי, א. מסיפורים בתנ"ך א"א ללמוד על צורת אהבה שהייתה אז...
ב. לכל אדם יש נפש שרוצה להתקשר ולאהוב, ולמי שאין את מי לאהוב הוא חסר, בכל דור שהיה ויהיה! גם אם הוא לא מודע לזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 21:46 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | נראה לי ממש לא הגיוני להתחתן בגלל כבוד וחיבה וחינוך ילדים- כל זה חשוב, וכל אדם רוצה ילדים ושותף לחיים וכו'- אבל בשביל זה להתחתן? לדעתי האהבה היא כמו "דבק" שמחבר שנים ואי אפשר בלעדיו... עד שאני לא אשמע חסיד שאומר שהוא לא מתחתן גם בשביל אהבה, ויסביר לי איך, אני לא אאמין שזה אפשרי!!!!!! |
|
הביטי ברחוב ותראי כמה אנשים א"א לאהוב והם מתחתנים...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 22:05 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | barbarv אני לא מדבר על מספר הפגישות ועל תוכנן, אלא על הגישה שאומרת המון על כול החיים... |
|
אם אתה מדבר על המשך החיים כזוג בציבור החסידי, אני חושב שלא הכרת מספיק חסידים מקרוב, ואתה נתון לשיפוט רעוע של התקשורת, ואפילו התקשורת החרדית, חלקם חיים כמו סבתא של סבתא שלך (לפחות אם אתה אשכנזי..), וחלקם חיים כמו שאתה מכיר חיבה אהבה שלום רעות וכו' רק בתוספת חסידות לחיים. (אני לא מדבר על החסידים המודרנים!)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 22:05 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | נראה לי ממש לא הגיוני להתחתן בגלל כבוד וחיבה וחינוך ילדים- כל זה חשוב, וכל אדם רוצה ילדים ושותף לחיים וכו'- אבל בשביל זה להתחתן? לדעתי האהבה היא כמו "דבק" שמחבר שנים ואי אפשר בלעדיו... עד שאני לא אשמע חסיד שאומר שהוא לא מתחתן גם בשביל אהבה, ויסביר לי איך, אני לא אאמין שזה אפשרי!!!!!! הביטי ברחוב ותראי כמה אנשים א"א לאהוב והם מתחתנים... |
|
אתה צוחק, נכון? כי כל אחד יש מישהו שיכול לאהוב אותו- עובדה שכולם (חוץ מאיתנו....) מתחתנים (אבל גם אנחנו נתחתן בסוף, לא?!)
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2011 22:07 |
|
| |
ע"פ נתונים סטיסטים אפשר לאהוב שליש או משהו כזה מהאוכלסיה הנשית....
|
|
|
|
|