בית פורומים שידוכי חרדים

כולם צריכים אהבה?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/11/2011 22:10 לינק ישיר 

אדם,א. א"א להביא פס' כפשוטם מכיון שאנחנו לא יכולים באמת להבין מה הפשט שלהם רק ע"י קריאה שלהם..
אז יעקב בשעה שהוא ראה את רחל הוא לא ראה מה היא מבחוץ אלא את שורש נשמתה ואיך ששורש נשמתה ושורש נשמתו שלו יכולים יחד באמת ליצור את הדבר המיוחד הזה שהוא עמ"י ואיך הכוחות שלו ושלה יחד יבאו לבנין שלם.
ושאומרים לנו שהיא אוהב אותה זה לא מה שאנחנו קוראים אהבה, אלא באמת איחוד של נשמות, שהאיחוד שלהם יוצר שלמות בגוף ובנפש. ואל תשאל אותי מה זה אומר.. אבל זה כמובן לא מה שאנחנו מתכוונים שאומרים שאנחנו אוהבים מישהו,
ב. כן לפי ההלכה אחרי 10 שנים (נראה לי ) צריך לגרש אותה אם היא עקרה, בימינו יש הרבה כאלה שלא עושים זה, כי יש להם גם אהבה בנשואים, וכי מעורב בזה רגש,( אבל התורה לא עובדת לפי רגש ומה שצוו אותנו זה הכי טוב בשבילנו ) עיקר הנישואים זה המשך הדורות, כי אם ככה למה אנחנו לא נישאים בין המינים? למשל יש לי אהבה עצומה לבת אחרת למה שאני לא הנשא איתה?
ג. לא ראיתי צורך להגדיר אהבה וחיבה אבל נראה שיש.. אז ככה שאמרתי חיבה התכוונתי לרגשי ידידות, בן אדם שמסתדרים איתו ומחבבים אותו וזהו אהבה זה הרבה יותר מזה...
אחי
א. נראה לי שעניתי לזה קצת בתשובה של אדם אבל בכל אופן, התכוונתי לתת דוגמא מפעם, אז בא נאמר גם באירופה, לא התחתנו מאהבה ולפעמים גם אהבה לא התפתחה בנשואים... הם חיו אחד עם השני כל אחד דאג לדברים אחרים בבית וככה חיו כל חייהם ואני לא חושבת שהם הרגישו שחסר להם משהו.. בימינו כ"כ מדברים על אהבה ואהבה והופכים את זה לעיקר ושוכחים שזה לא המטרה העיקרית בנשואים, 
ב. אתה צודק לגמרי (לא שאתה צריך ת'אישור שלי :P )ואכן אמרתי שבנשואים עם אהבה יכולים להגיע להרבה,
יותר,  אבל אני לא רואה איך זה סותר? שאלת אם אפשר להנשא בלי אהבה אז כן אפשר, האם זה האידאל ? לא ברור שלא, אבל זה לא הופך את זה לבלתי אפשרי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2011 22:23 לינק ישיר 

barbrav  לא יודע איך היו חיי אהבה של זקניי היקרים ז"ל...  ודאי שיש אנשים שלא מתייחסים כלכך לאהבה... ועל הם אני תמהה... אני לא מדבר על ציבור חלילה...     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2011 22:24 לינק ישיר 

שירלי19 כתב:
אדם,א. א"א להביא פס' כפשוטם מכיון שאנחנו לא יכולים באמת להבין מה הפשט שלהם רק ע"י קריאה שלהם..
אז יעקב בשעה שהוא ראה את רחל הוא לא ראה מה היא מבחוץ אלא את שורש נשמתה ואיך ששורש נשמתה ושורש נשמתו שלו יכולים יחד באמת ליצור את הדבר המיוחד הזה שהוא עמ"י ואיך הכוחות שלו ושלה יחד יבאו לבנין שלם.
ושאומרים לנו שהיא אוהב אותה זה לא מה שאנחנו קוראים אהבה, אלא באמת איחוד של נשמות, שהאיחוד שלהם יוצר שלמות בגוף ובנפש. ואל תשאל אותי מה זה אומר.. אבל זה כמובן לא מה שאנחנו מתכוונים שאומרים שאנחנו אוהבים מישהו,

למה להכניס בכוח דברים כאלה לפסוקים, הם לא ברורים דיים?

נ.ב.
אולי גם אני כשרואה מישהי "שווה" אני בטוח ששורש נשמותינו מתאימים ואני רוצה לאחד את נשמותינו..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2011 22:26 לינק ישיר 

נתחיל מהשאלה של מה זה אהבה, ונקצר שאין לזה תשובה שאתה יכול לכתוב לי....

ונסיים בזה שברור שאהבה מאז ומעולם היה שני לדברים אחרים, וזה הקיף את כל המגזרים בעולם, אהבה הוא בעצם דבר מודרני ויש כאלו שלא קבלו אותו כסמל ראשון בחיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2011 22:30 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
נראה לי ממש לא הגיוני להתחתן בגלל כבוד וחיבה וחינוך ילדים- כל זה חשוב, וכל אדם רוצה ילדים ושותף לחיים וכו'- אבל בשביל זה להתחתן?
לדעתי האהבה היא כמו "דבק" שמחבר שנים ואי אפשר בלעדיו...
עד שאני לא אשמע חסיד שאומר שהוא לא מתחתן גם בשביל אהבה, ויסביר לי איך, אני לא אאמין שזה אפשרי!!!!!!
הביטי ברחוב ותראי כמה אנשים א"א לאהוב והם מתחתנים...

אתה צוחק, נכון?
כי כל אחד יש מישהו שיכול לאהוב אותו- עובדה שכולם (חוץ מאיתנו....) מתחתנים (אבל גם אנחנו נתחתן בסוף, לא?!)

אני רציני... מה זה מוכיח?! 

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2011 22:51 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
נראה לי ממש לא הגיוני להתחתן בגלל כבוד וחיבה וחינוך ילדים- כל זה חשוב, וכל אדם רוצה ילדים ושותף לחיים וכו'- אבל בשביל זה להתחתן?
לדעתי האהבה היא כמו "דבק" שמחבר שנים ואי אפשר בלעדיו...
עד שאני לא אשמע חסיד שאומר שהוא לא מתחתן גם בשביל אהבה, ויסביר לי איך, אני לא אאמין שזה אפשרי!!!!!!
הביטי ברחוב ותראי כמה אנשים א"א לאהוב והם מתחתנים...

אתה צוחק, נכון?
כי כל אחד יש מישהו שיכול לאהוב אותו- עובדה שכולם (חוץ מאיתנו....) מתחתנים (אבל גם אנחנו נתחתן בסוף, לא?!)
אני רציני... מה זה מוכיח?! 

לאהוב זהו הטוב שבטוב

אז זהו. שיש חילוקי דעות ביננו.
אתה חושב זה שכולם מתחתנים מוכיח שלמרות שלא את כולם אפשר לאהוב כולם מתחתנים.
אני חושבת שמי שמתחתן זה כי יש לו יסוד להניח שאפשר לאהוב את הבן זוג שלו- ואם כולם מתחתנים בסוף סימן שאת כולם אפשר לאהוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2011 23:07 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

למה להכניס בכוח דברים כאלה לפסוקים, הם לא ברורים דיים?

נ.ב.
אולי גם אני כשרואה מישהי "שווה" אני בטוח ששורש נשמותינו מתאימים ואני רוצה לאחד את נשמותינו..

אז שלא.. כי אנחנו מסתכלים על התורה בעינים שלנו, ומבינים את הדברים כמו שהם בימינו... ומה שקרה באמת זה שונה לגמרי,

ושנית הזכרת לי משהו ששמעתי פעם מרב אחד, הוא דיבר על איך בחור נדלק על בחורה ברחוב.. אז הוא אמר "הוא מסתכל עליה במבט בוחן... שיורד לשורש נשמתה כמובן והוא רואה שאכן זרע מבורך יצא מהם... ומבטו כולו אומר קדושה ומעביר לה בעיניו האם תרצי ללמוד חומש?... והיא עומדת עם השמלה האדומה והלפסטייק... ומעבירה לו בעיניה עד כמה היא תשמח ללמוד דוקא חומש עם הרמב"ן... ובסוף הם מתאחדים ומחליטים ללמוד יחד חומש עם רש"י..."  אז אם ככה אתה נדלק על בחורות למה לא?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2011 23:17 לינק ישיר 

למה נראה לך שמה שהיה בימיהם לא כימינו? אני באמת לא רוצה לצטט פה ממעשה יהודה ותמר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2011 23:31 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
למה נראה לך שמה שהיה בימיהם לא כימינו? אני באמת לא רוצה לצטט פה ממעשה יהודה ותמר...

מכיר את מאמר חז"ל "אם ראשונים כבני אדם.." ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/11/2011 23:35 לינק ישיר 

כן, ולא מסכים איתו...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2011 01:58 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
כן, ולא מסכים איתו...

אתה מוזמן לפתוח אגודה עם הבנאדם הנ"ל http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%91_%D7%90%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%99%D7%9D

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 14:14 לינק ישיר 

לדעתי שירלי19 צודקת. יש זוגות שנכנסות לחתונה במטרה להקים בית, להוליד ילדים וכו', ולא חושבים הרבה על אהבה. האהבה לפעמים מגיעה ולפעמים לא. ומה שמחזיק אותם ביחד, זה הקהילה, המטרה, וכדומה. אם זה הבחירה שלהם, אז מי אנחנו שנבוא ונשפוט. רק שתי נקודות יש להעיר.

1. לפעמים בגלל שמתחתנים צעירים, ההתפתחות הרגשית והנפשית נמשכת. ואז לאחר כמה שנים הבחור או הבחורה מפתחים את הצורך לאהוב ולהיות נאהב, בעוד שהבן זוג השני אין לו כלל מושג על מה מדובר. במקרים כאלו, נגרם המון סבל לבן זוג אחד, שלא באשמת אף אחד.

2. פעמים נולדים ילדים שהם יותר מפותחים מההורים, ולילדים יש צורך עז באמא רחמנית ואוהבת, אבל מה לעשות שהאמא לעולם לא פיתחה יכולות אלו, לא לגבי בעלה, ולא לגבי הילדים שלה. היא אמא נהדרת ללא ספק, משקיעה, ואיכפתית, ועושה כל מה שהיא יכולה. אבל יש מקום אחד בנפש שהיא לא מסוגלת להביע, ולפעמים זה מאד חסר לילד, והחסך הזה יכול לגרום לבעיות נפשיות עמוקות.

בסופו של דבר, כל שיטה יש לה את היתרונות והחסרונות שלה. וכל אדם צריך לבחור עד כמה שהוא יכול, בשיטה שהכי מתאימה לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2011 14:24 לינק ישיר 

איזה יתרונות יש בלחיות בזוג בלי אהבה? גם אם הם חיים טוב ביחד?
זה בערך כמו לחיות עם חבר, או עם אח.
אי אפשר לקרוא לזה זוג- איש ואישה.
לדעתי מי שמחנך ילדים לחיות בצורה כזו- עושה להם עול. הוא לוקח מהם טעם הכי טוב שיש בחיים. ובעצם למה לא לאהוב? בתורה אין שום שום שום מקום שכותב שאסור שתהייה אהבה בין איש לאישתו. להפך. זה בדיוק המקום שאנשים הופכים להיות צדיקים ורע להם- צול"ים. הם לא מקבלים שום שכר על זה. מענישים את עצמם. ואת הילדים שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2011 14:26 לינק ישיר 

עד שלא אשמע חסיד שיאמר לי שאין לו מטרה לאהוב את אשתו,ויסביר לי למה- לא אאמין שזה קים!!!
מישהו פה מדבר מידיעה? אולי הם פשוט אובססיבים בלהסתיר את האהבה שביניהם, ואהבה בשבילם זו מילה גסה, או מילה שהצניעות יפה לה, ולנו זה נראה כאילו הם לא אוהבים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2011 14:35 לינק ישיר 

היתרונות של חיים בלי אהבה הם בעיקר ברמת הציפיות. אין ציפיה למשהו יוצאת דופן, וגם כך אין אכזבה כשזה לא מגיע. ואכן החיים האלו זה כמו לחיות עם שותף. בנישואין כאלו, כל עוד שהרגיעה נשארת, אז החיים הם על מי מנוחות.

באשר לביקורת שלך על דרך חיים זו, אולי היא מוצדקת, ואולי לא. אבל ללא ספק יש הרבה זוגות (ואני עצמי מכיר כמה), בפרט אצל החסידים, אבל גם אצל הליטאים, בפרט אצל אסכולות בריסק וחזון איש, החיים כך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כולם צריכים אהבה?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext