|
|
| נשלח ב-15/11/2011 01:55 |
|
| |
מטפחתספרים,
פשוט, להיצמד להלכה (של התורה וחכמי ישראל), המותאמת מקדמת דנא לפי צרכי נפש האדם, צרכים ציבוריים, הגנה על הלכות אחרות הנצרכות לתיקון החברה וכו' וכו'...
תוקן על ידי פוגמישו ב- 15/11/2011 01:56:09
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 03:47 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | [טרנספורט, אין לך מה להגיד אז אתה מדרדר לציניות?],
אם על זה עומד עולמכם המסכן, אתם מוזמנים להתהדר בזה כאוות נפשכם; מצטער להכניס פה הקבלה מדת האבולוציה, אך היא נדרשת: ניסיון נואש להיאחז בקש ע"י הצגת טיעון החיידקים (שנשארו חיידקים לכולי-עלמא), שנשלף לפי בקשה; והדברים ברורים, ואכמ"ל. |
|
טרנספורט זה חידוש...
אם זה מכוון, קבל דאבל לייק  , אהבתי
אם זה לא מכוון...
האמת, שכחתי לציין את ההוכחה האולטימטיבית לאבולוציה - התפתחות האנזים לעיכול ניילון http://en.wikipedia.org/wiki/Nylon-eating_bacteria
אולי מפני שאין זה נוגע לכאורה למעמד האישה ביהדות, למעט ששני הנושאים מופיעים בתָּכנִיַה של סמינר יהדות / בלשוניות באתרי החבת"ה.
השתא דאתינן להכי, נתקלתי במקרה בקישור שגם הוא נוגע לאחד הנושאים מהתכניה/לשוניות, ואני מצרף אליו לינק כלשונו - בלי לעמוד מאחוריו
http://www.hayadan.org.il/ucsb-researchers-discover-the-dawn-of-animal-vision-2310072/
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 04:25 |
|
| |
מחיאות כפיים, ומכאן ראיה שמאצות-ים נוצרו (בתהליך ארוך כמובן, כמובן...) בני-אדם מצפוניים וחושבים...
תוקן על ידי פוגמישו ב- 15/11/2011 04:26:15
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 05:16 |
|
| |
פוגמישו,
אתה 'מאשים' אותי שלא הבאתי טיעון לטובת טענה בנושא שלא קשור לדיון, כשאני זורם עם הרעיון המוזר הזה אתה טוען לי שהטיעון לא פותר את כל הקושיות הקיימות בתחום שהוא אולי משיק לאותו נושא לא קשור.
מה יהיה?
*צונזר ביטוי מתלהם*
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 11:34 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | חכם ומקס
הבעיה העיקרית היא זה שלאדם לוקח שנתיים כדי להגיע לדרגת הקוף ביום הראשון לחייו,[הולך ואוכל בכוחות עצמו תוך ימים ספורים] |
|
זה אחד מנפלאות החיבור בין החשיבה המדעית לבין החשיבה התנכית,
שניהם מקשרים את עניין הדעת לבעיות לידה, החוקרים בדעה שגודל המוח היא האשם בכך,
וגודל המוח האדם (מול הקוף שהוא הגדול מכל בעלי החיים) מצריך להוליד את התינוק מוקדם יותר, אחרת הוא לא יכול לצאת לעולמים, כלומר שניהם ימותו האמא והתינוק,
וזו הסיבה למה נולד לא מוכן,
למי שמבין איך זה יכול להיות שחשיבת התנ"ך יכול היה להבין כבר בזמנם את העניין, חייב להבין שהחכמה לא נתנה רק בדורינו, הקדמונים היו מאוד משכילים ועמקנים,
מי שרואה מה המדע חושבת היום ואייך התפתח האנושות מאז האדם הקדמון, פשוט צריך לתת פרס נבל לתנ"ך,
ברצינות אני אומר זאת,
באשכול שברצוני לפתח על הקורס של ד"ר יובל הררי, ברובה אני פשוט מביא את הדוגמאות האלה, זה פשוט מטריף אותי כל פעם מחדש, (= מטריף מהתפלאות חשיבת התנ"ך, מול למשל חשיבות מאוחרות יותר כמו הפילוסופיה והרבה מחז"ל ועוד, כולם לכאורה כשלו, ורק חשיבת התנ"ך המקורית נצחה)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 11:42 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | מטפחתספרים,
פשוט, להיצמד להלכה (של התורה וחכמי ישראל), המותאמת מקדמת דנא לפי צרכי נפש האדם, צרכים ציבוריים, הגנה על הלכות אחרות הנצרכות לתיקון החברה וכו' וכו'... |
|
אין לי בעיה עם טענה כזאת (כמובן היא דורשת דיון בכמה מובנים אבל אין זה מעניין האשכול הזה).
אולם לפי זה אין משמעות לעובדה שהתורה הייתה יותר שוויונית בעבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 11:45 |
|
| |
| חכםלעצמו כתב: |  | מקסמן.
מה שאני מנסה לטעון הוא השוני הקיים בין בני האדם, לעומת מה שאינו קיים אצל בעלי חיים. (ולעניין הקוף בגן חיות אצלי יש קוף אחד או שניים.)
|
|
אני מצטער שגם כאן אני לא יכול לעזור לך,
תבין מהי חברה, אז תבין שאין יכול להיות המושג חברה בלי שיהיה שוני בין קוף לקוף,
יסוד צורך החברה וחוקיה היא אך ורק כי יש שוני ברגשות בפרצוף וכדומה, ובעיקר יש מודעות עצמית ואישי לכל פרט,
אחרת אין חברה, כל המחשבים וכל השלחנות הם לא חברה, כי אין להם מודעות עצמית\אישי,
בתכלס: בחברת הקופים יש בגידות וקומבינות כמו אצל חיית האדם, יש כבוד למלך של החבורה,
אז כמו באדם השוני היא בעיקר במודעות האישי ומכאן הרגשות וכדומה, ואין הבדל בפיזי כלומר הגוף אותו דבר,
כך בדיוק אצל הקופים, הם אותו גוף, אבל השוני נמצא בתודעה האישית של כל אחד,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 17:43 |
|
| |
מקס. ההבדלים בין בני האדם אינם רק בתחום הרגשי. אלא בתחום הפיזי. וכוונתי לדוגמה ישנם בני אדם שיכולים לבנות שולחן, ויש שאינם מסוגלים כלל. הבדל כזה אינו קיים אצל הקופים, רק אצל בני האדם .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 18:14 |
|
| |
| חכםלעצמו כתב: |  | מקס.
ההבדלים בין בני האדם אינם רק בתחום הרגשי. אלא בתחום הפיזי. וכוונתי לדוגמה ישנם בני אדם שיכולים לבנות שולחן, ויש שאינם מסוגלים כלל. הבדל כזה אינו קיים אצל הקופים, רק אצל בני האדם . |
|
במחשבה שניה, טוב שאתה שומר את החכמה לעצמך, אם תפיץ אותה בחוץ עוד עלולים לערער על קביעותיך המעניינות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 18:27 |
|
| |
| חכםלעצמו כתב: |  | מקס.
ההבדלים בין בני האדם אינם רק בתחום הרגשי. אלא בתחום הפיזי. וכוונתי לדוגמה ישנם בני אדם שיכולים לבנות שולחן, ויש שאינם מסוגלים כלל. הבדל כזה אינו קיים אצל הקופים, רק אצל בני האדם . |
|
לא יכולים פזית או לא יכולים כשרונית, (כלומר יש הבדלי כשרון ?)
הבדלי פיזים תלוי בארוחת הבוקר גם באדם וגם בקוף,
הבדלי כשרון אותו דבר, כמה יכולת הכשרונות יש אצל קופים ומכאן יהיה הבדל בין קוף לקוף,
וכן אצל האדם, הכישרון הם בגנים ותלויים בהורים כמובן,
יש גם יכולת לפתח את הכשרונות ויכולת לגרוע מחוסר שימוש,
למשל: מוח האדם נוצל כהיום רק כמה אחוזים, ואיך יש לנו מוח גדול ? הסיבה שהקדמונים כן השתמשו בכל המוח, אחרת איך המוח גדל יותר מכל הבעלי חיים,
לכאורה נראה שהקוף משתמש עם כל המוח שלו, מה שאין כן האדם,
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 19:18 |
|
| |
מקס. שולחן בונה נגר. רוב בני האדם אינם מסוגלים לבנות שולחן. ואילו הקופים כל קוף מסוגל לעשות, מה שכל קוף מסוגל לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 19:33 |
|
| |
אני מסתכל מלמעלה באשכול. לאן הוא הגיע? צריך סדר. צריך זמן. נא להשתדל לענות רק תגובות ששייכות איכשהו לנושא המרכזי. תודה. (תודה גם לספרן).
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 19:47 |
|
| |
האם אין דברים שכולנו בעצם אורתופרקטים? קיימות מצוות שרבים מאתנו מקיימים בחריקת שיניים כי הם סותרות את אורח החשיבה שלנו. לדוגמא, מפרישים תרומות ומעשרות למרות שאיננו רוצים בהחזרת מעמד הכהונה, או מתפללים על דברים מסוימים שרבים מאתנו אינם שלמים אתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2011 20:49 |
|
| |
מקס הדיבורים שלך על "חשיבת התנ"ך" מזכירים לי את המגיד שיעור שלי שכשהשיטות לא הסתדרו עם הפשעטל שלו הוא תמיד מצא איזה ראשון שלא אומר כמעט כלום בנושא וטען שהפשעטל הוא לפי שיטתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2011 01:32 |
|
| |
שאלה:
התכוונתי לדון בספרו של הררי. איכשהו יצא הדיון הזה. האם למחוק את מה שלא שייך לשם? (איקון תמה הכואב את צערם של אלו שטרחו וכתבו. וכי זה לריק? ומצד שני, מה באמת קשור לאשכול המקורי?)
|
|
|
|
|