בית פורומים עצור כאן חושבים

אורתופרקסיה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/11/2011 19:38 לינק ישיר 

הרי בין כך אין לי ולך נפק"מ אמיתי בזה שסב -סב- סב -סבותינו היו במצרים ויצאו, או שלא היו, וכל המצוות שהם זכר הרי עיקר תכליתם כהיום במצוות עצמם, לא באמת לזכור את יציא'מ. אלא במסר שלהם בשבילנו. לכל אחד פכי שיסביר את זה, לך לשיחות שלפני פסח ותספר לי אם יש אחד שמדבר על סיפור שקרה לפני שלשת אלפים שנה. ממילא אשפר לקיים את המצווה בלי להאמין שקרה משהו אז. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 19:52 לינק ישיר 

השאלה מה אומר סיפור שלא קרה.
אם ניקח את החרדיות עד קצה ההיגיון הפנימי שלה נקבל לייבוביציזם קיצוני (תעשה מצוות ותשתוק).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 19:59 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
 אם ניקח את החרדיות עד קצה ההיגיון הפנימי שלה נקבל לייבוביציזם קיצוני (תעשה מצוות ותשתוק).

כו אמונה מלשון אימון,
רק יש הבדל ליבוביץ חשב שכל זמן שהוא קיים ויודע את הסיבה האמיתית אז ישמור על ההמון כמו צבא עם רמטכל,
החרדים נשארו צבא בלי רמטכל, וזה כבר נמשך כך אלפיים שנה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 19:59 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
הרי בין כך אין לי ולך נפק"מ אמיתי בזה שסב -סב- סב -סבותינו היו במצרים ויצאו, או שלא היו, וכל המצוות שהם זכר הרי עיקר תכליתם כהיום במצוות עצמם, לא באמת לזכור את יציא'מ. אלא במסר שלהם בשבילנו. לכל אחד פכי שיסביר את זה, לך לשיחות שלפני פסח ותספר לי אם יש אחד שמדבר על סיפור שקרה לפני שלשת אלפים שנה. ממילא אשפר לקיים את המצווה בלי להאמין שקרה משהו אז. 

כבר לא יודע יותר מה עובר עליך.

חלום בתוך חלום בתוך חלום ?

אני מדבר לפני פסח ומספר את פרטי המעשים שנעשו שם על פרטי פרטיהם, וכן חובה על כל אחד ואחד לספר סיפור יצי"מ לפרטי פרטיו. ועוד חייב להראות עצמו כאילו יצא משם ממש. ועוד יש מצוות זכירה יומיומית של עצם היום שבו יצאנו ממש. ועוד ועוד כהנה וכהנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 20:08 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

ועוד חייב להראות עצמו כאילו יצא משם ממש.  

מה אתה רוצה הרי זה בדיוק מה שאמר, העיקר הכאילו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/11/2011 20:23 לינק ישיר 

שותפיסוד כתב:

כלום לא עובר, ובכלל פה זה לא המקום לאבחונים מה עובר על כל אחד ומה לא. אני בסך הכל טוען כמו שאתה רגיל לטעון שהיסטוריה לא מעניינת אותנו, רק המסר. ומכאן לאורתופרקסיה מן התורה. 
[אגב אני לכשעצמי אין לי סיבה לא להאמין לסיפור כפשוטו. אני רק מנסה ללמוד הדין במי שכן יש לו סיבה כזאת ועדיין מקיים מצוות]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 00:40 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

כלום לא עובר, ובכלל פה זה לא המקום לאבחונים מה עובר על כל אחד ומה לא. אני בסך הכל טוען כמו שאתה רגיל לטעון שהיסטוריה לא מעניינת אותנו, רק המסר. ומכאן לאורתופרקסיה מן התורה. 
[אגב אני לכשעצמי אין לי סיבה לא להאמין לסיפור כפשוטו. אני רק מנסה ללמוד הדין במי שכן יש לו סיבה כזאת ועדיין מקיים מצוות]

זו לא בדיוק אורתופרקסיה, לפי זה אין מקום למצוות ללא מסר.
אולי תטען שכל המצוות באות להרגיל אותנו לעבודת ה'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 07:53 לינק ישיר 

יהיאור - בשם הרב הוטנר ז'ל שכל זמן שאדם מקיים מצוות אין להוציא אותו מן הכלל על דעות ואמונות

אולי הוא התכוין שמי שבאמת מקיים מצוות בהכרח יש לו צד ולו קטן שהאמונה נכונה ומחיבת. אחרת , וגם זה נקרא אמונה. הריהו שוטה וודאי שאין לרחקו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 08:32 לינק ישיר 

יהי
אל תשכח שהרב הוטנר הגדיר את ספריו כעוסקים בהלכות דעות וחובות הלבבות.

מטפחת
החרדיות בקיצוניותה היא אכן י"ל, אולם עקרונית החרדיות מאמינה בהשגחה. מאידך, א"מ הכ"מ, שהיה ציוני וקוקניק, היה מלגלג על אלו שטוענים שהיום יש הסתר פנים איום ונורא ורואים השגחה רק בשידוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 09:00 לינק ישיר 

לאור עליית שיעור הגירושים במגזר החרדי הרי שהסתר הפנים מתרחב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 09:04 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 09:13 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
אני בסך הכל טוען כמו שאתה רגיל לטעון שהיסטוריה לא מעניינת אותנו, רק המסר. ומכאן לאורתופרקסיה מן התורה. 

המסר כולל בתוכו את הסיפור ההסטורי לפרטי פרטיו וכל הדיוקים היוצאים ממנו. רק שאותי לא מעניין לחקור במבט לאחור איך הוא נוצר, בעיקר משום שברור לי שחקירה זאת היא הבל הבלים וניתן לטעות בה בקלי קלות.

[אגב אני לכשעצמי אין לי סיבה לא להאמין לסיפור כפשוטו.

אז פרעה כן אמר למיילדות לבדוק איך התינוקות שוכבים ?

אני רק מנסה ללמוד הדין במי שכן יש לו סיבה כזאת ועדיין מקיים מצוות]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 11:48 לינק ישיר 

שותפי

אם לדעתך אין דרך לוודא אם הוא אמת או לא איך אתה קובע שכן?

הסיפור [בכללו, ולא כולל כל פרט שמורחב ע"י כל חז"ל] הוא מקור המסר. איך המסר יכול לכלול את הסיפור הוא למעלה מהבנתי. [חוץ מהמסר שהתורה אמת, ושוב זו למה, רק לחייב קבלת התורה, הרי שוב העיקר המסר ולא הסיפור. איזה סוג של מסר יש בזה שכל פרט שמסופר בתורה הוא אמת?]

לגבי פרעה, יש הבדל בין מה שמתואר בפסוקים, דהיינו עיקר הספור, לבין מה שמורחב באגדות חז"ל-שיש בה גם מחלוקות וחילוקי דעות. ופשוט.

בעל

וכידוע הביטוי הזה "הלכות דעות וחובות הלבבות" לקוח מהראי"ה קוק. לגופו של ענין כבר עניתי. שלא כל מה שאומרים ומצטעצעים במליצות מתכוונים עד למורידין ולא מעלין. והראיה כתבתי שאף אחד לא מתכוון להוריד את הקנאים/ציונים/חסידים/מתנגדים/משיחיסטים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2011 17:09 לינק ישיר 

לא ראיתי את דברי ר"י הוטנר, אך על פניו נראה שאין כוונתו למי שאינו מאמין כלל במציאות ה' או באפשרות לעבדו באיזה אופן, אלא לאמונות שאינן עולות בקנה אחד עם מה שהוא ראה כעיקרי אמונה.

ועל כך כבר אמר הרמב"ם שלא נפסקה הלכה בהלכות דעות.

(ואם תאמר א"כ מי נקרא אפיקורס? וי"ל. ואולי לזה גופא כיוון ר"י הוטנר שכל זמן שמקבל עליו עול תומ"צ נדון ככשר).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2012 03:46 לינק ישיר 

קטע של פרופ' ג'יימס קוגל, המגדיר עצמו יהודי אורתודוכסי אבל מאמין בהשערת המקורות כפשוטו ומכחיש עוד אמונות מקובלות. [שייך גם בהקשר של האשכולות האחרונים אודות בקורת המקרא ]
(חוששני שיש בו יותר התחמקות מאשר תשובה ישרה, עכ"פ מעניין)

ראו בתגובה הבאה-

תוקן על ידי יהיאור ב- 27/11/2012 04:00:00

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אורתופרקסיה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.