בית פורומים פורטל הנפש

אף אחד לא באמת מבין אותי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2011 22:47 לינק ישיר 

דה-ריאליזציה = תחושת ניתוק מהמציאות הסובבת [כאילו אתה עומד וצופה מרחוק על כל מה שקורה סביבך, אבל אתה לא באמת שם]
דה-פרסונליזציה = תחושת ניתוק מעצמך [אתה צופה בעצמך מהצד... אתה לא חלק מהמשחק...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 22:58 לינק ישיר 

סוניסוני כתב:
בולטימור, אתה כותב מאד חזק ויפה. נראה כמו אחד שדווקא יודע להסביר את עצמו.
אולי בכתב יותר מאשר בע"פ?
ואם כך- אולי תנסה לכתוב ולחפור כדי להבין את הבפנוכו של הקושי הפנימי?
אני חושבת שהמטפל לא חייב להבין עד כדי הזדהות. אם הוא תומך והוא שם בשבילך, במקום אותו אתה מצליח להבין, ומחכה איתך יחד לזמן שתהיה בשל להבין עוד ולשתף- זה מטפל טוב. עצם התמיכה והאמון הוא חלק אינטגרלי מהטיפול. חוצמיזה שלהיות מתוסכל לפעמים זה גם חלק מהתהליך. לקח לי זמן לקלוט את זה...
מה דעתך?

בכתב יותר מבע"פ - לאו דווקא. אבל היתרון בכתיבה שיש לך אופציה למחוק, לתקן, להגיה, ולבדוק עוד פעם לפני לחיצה על "שלח תגובה". ועדיין יש לך שעה נוספת לתקן אח"כ אם ח"ו פיספסת משהו.
אני לא מדבר על הזדהות רגשית של המטפל, אני מדבר על הבנה בסיסית ומוחלטת שמה שהוא אומר לך בכלל נכון במקרה שלך. יש לך הבנה חיצונית ומעורפלת כזו [שהוא לכאורה צודק, המטפל], אבל בשכל משום מה היא לא נכנסת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 08:45 לינק ישיר 

Baltimor כתב:

לא באמת... כי גם אתה בעצמך לא באמת מבין את עצמך...
כלומר אתה רואה את התמונה אבל לא יודע לתרגם אותה, לא יודע לפרש אותה...
לא יודע מה בעצם מתחולל שם, ומדוע...
אתה פשוט חש חוסר אונים מוחלט ונעשה מתוסכל יותר ויותר... זה בכלל לא אתה... זה לא בשליטתך...
ובכל זאת, אנו למטפל ועינינו למטפל...
יש מבין מה אני מדבר?

שלום בולטימור וכולם,
אחת ההנחות המטא-פסיכולוגיות שהאדם נולד עם הדחף להכיר את עצמו! בכל אדם מצוי פוטנציאל להתפתחות נפשית - הרצון לדעת את עצמך, להבין אותך, לגעת בנפשך.. האדם נולד עם הצורך של חיפוש אחר אותה אמת  עצמית.  

האמת העצמית הרגשית שלנו היא אינסופית, כטבעה של הנפש הבנויה שכבות שכבות. מי אנחנו? מה האמת הפנימית האוטנטית  שלנו?  

בנוסף, אנחנו באים לעולם עם פרה-קונספציה בסיסית לפגוש את הזולת. האדם נולד עם ציפיה לפגוש את האם בתקווה שתעזור לו להיות במגע עם אותה אמת רגשית על עצמו, שתעזור לו יחד להכיר את עצמו ולפגוש את עצמו במקומות הכי פנימיים ואוטנטים . 

אם אנחנו פוגשים שם, מספיק פעמים, אמא אוטנטית שפועלת מתוך קרבה ואינטימיות רגשית, יתפתח בתוכנו קונספט של עצמינו- של מובנות והיכרות עצמית, של יכולת להכלה עצמית רגשית שתעודד המשך התפתחות נפשית ותשוקה אמיתית להמשיך להכיר את עצמינו ,כחלק מהוויתינו. (גם בידיעה שלעולם לא נגיע לאמת האמיתית )

אולם, במקרים בהם מסיבות שונות אמא לא יכלה להיות שם עבור הילד, להכיל את רגשותיו ולתת להם מובן ומשמעות , עשויים להתפתח תחושות עמוקות של תסכול , חוסר מובנות עצמית, בדידות פנימית, מבנים נפשיים חרדתיים וכו'.

תהליך דומה מתרחש בטיפול. המבוגר מגיע לחדר הטיפול עם הצורך לחיפוש עצמו ועם הציפייה והמשאלה לפגוש את המטפל שיראה אותו נכוחה, שיבין אותו, שידע עליו אף יותר מאשר הוא יודע על עצמו.
 אולם, מה שקרה הוא  שיקרה-. מתרחש שחזור של היחסים  המוקדמים גם בחדר הטיפול. החוויות הראשונות משתחזרות ביחסי מטופל (ילד)- מטפל (אמא). העשויים לבוא לביטוי בשימוש חוזר באותם מנגנוני הגנה ראשוניים , של ניתוק ודיסוציאציה כמו הדפרסונליזציה שהוזכרה ואחרים..
הדרך  להפנמה מחודשת של יחסי מוכל-מכיל  היא עדינה ומורכבת. זהו תהליך ארוך,  לא פשוט עם הרבה קשיים, תסכולים וקונפליקטים בדרך .

בולטימור לא הייתי יכולה לתאר  אוטנטי ומרגש  יותר מהתיאור שלך את התהליך. ניסיתי  להבהיר  קצת ..אני תוהה עד כמה דבריי  יתקרבו לאמת שאותה אתה מחפש לשמוע.  אבל זה בעצם העניין כנראה...

בהצלחה ושבת שלום לכולם

ד"ר רונית לזר - עו"ס קלינית
מטפלת במבוגרים, נוער וילדים 
אלעד, ירושלים 
0526346334
[email protected] 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2011 22:31 לינק ישיר 

וואהו!
רונית, תודה ענקית לך! אני מבינה עכשיו כל מיני דברים ביחס אלי שקשורים להשפעת האי קשר ביני לבין דמות האם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 00:28 לינק ישיר 

רונית, תודה על ההסבר המנומק היטב, המנחם והמפחיד כאחד. מה רבו מעשיך ה'.
אינני יכול לומר בפירוש שדברייך הם האמת אותה אני מחפש.
כיוון שכלל לא ברור לי מהי אותה חסימה רגשית שמאפילה על כל האני הפנימי של הסובל ממצוקה נפשית, עד כדי כך שהיא לא נותנת לסובל עצמו להתקרב למקור אפילו אם הוא מאוד רוצה ומאוד מנסה.
אני רק יודע שהיא עומדת שם בעקשנות ולא זזה מילימטר במשך שנים ללא שלסובל ממנה תינתן האפשרות לחקור את אופיה ואת תפקידה.
ייתכן שבמהלך טיפול פנימי שמצליח לחדור אל תוך תוכי החסימה יכולים להתברר דברים כמתואר בתגובתך.
אבל כל זמן שאתה בחוץ. אין לך שום אפשרות לחקור אותה ואת נסיבותיה.
המטרה שבהעלאת הדברים על ידי היא בעיקר כדי לדעת עד כמה נפוצה תחושה חונקת זו כמתואר על-ידי. בינתיים מתברר שרק בעלת הניק אנונימוס מזדהת עם הדברים שהעליתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 00:32 לינק ישיר 

הי גם אני מזדהה רק לא לאורך זמן כה ארוך...
ויתכן שלא בדיוק אותה התחושה כי איך ניתן למדוד? ואנחנו אנשים שונים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2011 00:41 לינק ישיר 

ציפורבודד, אנונימוס לגמרי הזדהתה, את הסתייגת חלקית מהתיאור שלי, לא כן? אני סקפטי אם אנחנו מדברים על אותו דבר. אני לא מדבר על הכחשה, אני מדבר על מחסום פלדה!
לפחות אני מסכים אתך שאנחנו אנשים שונים... :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 05:35 לינק ישיר 

Baltimor כתב:
יש לי סברה שהתופעה המדוברת באשכול היא סוג של דה-ראליזציה או דה-פרסונליזציה שיכולות להתלוות להפרעות חרדה ודכאון.

אם אכן אתה מתכוון לתופעות אלו, הרי שהטיפול בחרדה או בדיכאון אמור לעזור, לא? עכשו יותר מובן לי מה שאני מרגישה בתקופות הקשות יותר, אבל זה לא כל הזמן כי אני בניסיון של טיפול תרופתי להרגעת החרדות והדכאון.
טיפול פסיכולוגי לבד לא תמיד יכול לטפל במצבים כאלו ללא טיפול תרופתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2011 22:00 לינק ישיר 

אני סחבתי אצל פסיכולוגית פעם בצורה כזו.
הרגשתי שהיא לא מבינה אותי, אבל היא טענה שאני רק חושבת שהיא לא ואני זו שלא מבינה את עצמי.

מרחתי אצלה כמעט שנה בהרגשה דפוקה וכשניסיתי להפסיק אמרו לי שהנזק של הפסקת טפול באמצע לא שווה את הדמיון שלי שהיא לא מבינה.

מה שקרה בסוף, שפשוט ברגע אחד החלטתי שהיא לא קיימת יותר ולא הגעתי לפגישות. ההורים שלי נאלצו לספוג את ההפסד ואז הם הבינו סופסוף...

רק אחרי 3 שנים הסכמתי ללכת למישהי אחרת, והיא היתה פשוט מדהימה! זרמתי איתה והרגשתי שהיא מבינה אותי גם בלי מילים.
זה לקח זמן עד שנתתי בה אמון ונפתחתי, אבל היה שווה. היא עזרה לי המון ואני חושבת שבעז"ה אחרי הלידה אלך אליה שוב לטפול.

(כבר מזמן הייתי צריכה לעשות את זה, האמת... אבל הילד וההריון והניתוח וכו. דחו אותי כל פעם מלטפל בעצמי)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > אף אחד לא באמת מבין אותי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.