בית פורומים פורטל הנפש

מה בעצם קרה שם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/11/2011 22:46 לינק ישיר 

זה היה אכן קשה.. אבל קל יותר בזכותכם
ולך אני גם חיבת תודות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2011 02:18 לינק ישיר 

באמת תודה רבה לכולכם על השיתוף והאיכפתיות ועל תחושת החום והאחווה, אני מעריך אתכם

צפור בודד, קראתי בהתרגשות את התיאור העצוב שתיארת, ואני רוצה לומר שלפחות בהיסטוריה שלך את לא ממש בודדת. אני חושב שאני יכול להבין אותך, לפחות קצת, כי באתי משם (או בערך משם). באמת קשה לי לספר, אבל אחרי שאת כתבת הרגשתי פתאום שאני גם יכול קצת, ובאמת היה מתאים להעתיק את מה שכתבת לכאן.
אולי זה ישמע כמו התבכיינות, אבל זו היתה המציאות. אני ואחי עברנו במשך כל הילדות מהאבא התעללות נפשית ופיזית, השפלות, צעקות, ביקורת איומה, האשמות, רדיפה נפשית כביכול על רקע "דתי", מתח נורא. כמעט אף פעם לא יכולת להשביע את רצונו, ולעולם לא ידעת מאיפה תנחות המכה, ולמה. מידי פעם חטפנו מכות רצח. כמעט ולא ידענו מה זה חום ומה זו אהבה, לעיתים נדירות שמענו מילה טובה, ולא זכורות לי הרבה חוויות טובות ונעימות בבית. רק הרבה אח"כ הבנתי שאמא היתה שבורה נפשית ג"כ. אני זוכר שבתור ילד בגיל 10 בערך ראיתי ילד שמנשק את אמא שלו, וזה היה נראה לי משונה.
כשהתחילה ההתמוטטות הנפשית שלי הרגשתי שמה שבעיקר הפריע לאבא שלי היתה הירידה הרוחנית שלי וה"מה יגידו", ולפי הטענות שלו אליי היה נראה שברור לו שאני סתם רוצה לפרוק עול והכל סתם תלונות. סחבתי את עצמי בכוח לפסיכולוג ולפסיכיאטר (אבי טען שהפסיכולוגיה היא עבודה זרה ששוללת את הבחירה וכו'), אבל לבד בלי תמיכה נשברתי, הייתי שבר כלי. שכבתי תקופה ארוכה במיטה מתגעגע למוות הגואל והמבורך, והמוח שלי מטורף ממחשבות בלי יכולת לשלוט בהם. הגיע מצב שהייתי מוכרח לכפור ב"אלהים" שעליו גדלתי, כי מבחינתי הוא היה השטן בהתגלמותו, למען ההישרדות הנפשית שלי לא יכולתי עוד להאמין במה שהאמנתי שהוא מייצג. נגזל ממני האלקים שהרגשתי כ"כ זקוק לו. כל העולם הפנימי שלי התמוטט והתרסק לחתיכות.
אני לא יודע מה אבי עבר ואיך הוא הגיע למצב הזה, כי הוא מאד סגור, מה שבטוח הוא לא "סבל" מעודף שמחה ובריאות נפשית. כיום אני לפעמים חושב עליו ברחמים רבים, אני מנסה להבין שכנראה גם הוא הרגיש בתוכו חורבן והרס.
עזבתי את הבית, אבל הוא לא עזב אותי, ההרס הנפשי נשאר אצלי. דיכאון, רגשות אשמה, חרדות, ערך עצמי מזעזע, תיעוב עצמי, אובדן זהות, ובושה בצרכים הגופניים שלי. לקח לי הרבה שנים רק לקלוט וכ"ש קצת להפנים שיש לי זכות לרצות, זכות לחיות, ליהנות, שיש לי לגיטמציה, להכיר בעצמי שאני שווה ערך ולא איזה חפץ חבוט ועלוב, שאני אדם צלם אנוש, ושגם לי מותר לאהוב ולהיות נאהב.
כיום אני אמנם עדיין מטופל בתרופות נגד דיכאון וחרדה, ואצל פסיכולוג, אבל ב"ה המצב הרבה יותר טוב, יש עליות וירידות אבל אני כבר פחות פוחד לחיות, ואני מרגיש שתודה לאל התקדמתי הרבה ביחס לנקודת המוצא.
לא האמנתי שאני ישתפך ככה, אני מקווה שאני לא אתחרט
בתקווה לטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 05:27 לינק ישיר 

הי נשמה, התרגשתי לקרוא.
מדהים איך יכולים דברים דומים לקרות.
אני זוכר שבתור ילד בגיל 10 בערך ראיתי ילד שמנשק את אמא שלו, וזה היה נראה לי משונה.
אני גם זוכרת כילדה איך נדהמתי לראות אמא של חברה שמחבקת אותה. ואיך היה נראה לי ברור מאליו העובדה שגם אם לא הרגשתי טוב (בכיתה ג') והמורה שחררה אותי הביתה ושלחה איתי 2 חברות ללוות אותי, לא אספר על כך לאיש בבית.
אני לא יודע מה אבי עבר ואיך הוא הגיע למצב הזה, כי הוא מאד סגור, מה שבטוח הוא לא "סבל" מעודף שמחה ובריאות נפשית. כיום אני לפעמים חושב עליו ברחמים רבים, אני מנסה להבין שכנראה גם הוא הרגיש בתוכו חורבן והרס.
יואו, זה ממש ככה! אצלי זה נראה לי אפילו בהקצנה, אני יותר מרחמת מכועסת.
לקח לי הרבה שנים רק לקלוט וכ"ש קצת להפנים שיש לי זכות לרצות, זכות לחיות, ליהנות, שיש לי לגיטמציה, להכיר בעצמי שאני שווה ערך ולא איזה חפץ חבוט ועלוב, שאני אדם צלם אנוש, ושגם לי מותר לאהוב ולהיות נאהב.
אני עוד מנסה ללמוד את הנ"ל...

תודה על השיתוף!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/11/2011 09:17 לינק ישיר 

נשמה-
הבאת אותי לדמעות!
ודע לך שאתה אחד מעמודי התווך של הפורום ואחד מזרקורי העוצמה היותר חזקים כאן!!!
מדהים איך החפץ העלוב שאותו הגדרת כך מקרין כל כך הרבהמיוחדות וכח!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 13:40 לינק ישיר 

לא נעים לכתוב אבל המצב הנפשי שלי כל כך קשה עכשיו,שאני מתנחם בכך שלפחות הילדות שלי לא היתה כל כך קשה.
יש לי בעיה נדירה שאני רגיש לכדורים,ניסיתי המון סוגים וכולם פשוט הרגו אותי לגמרי,בשבעות האחרונים התחלתי תרופה חדשה ועדינה אבל הגעתי לרגע השבירה נפשית וגופנית,אני לא אוכל לאמתפקד מרגיש נורא וכו. בא לי למות להעלם רק שיפסיק כבר.
החלטתי שיותר אני לא לוקח תרופות,וכשהרגיש יותר גרוע ואולי גם כשהרגיש יותר טוב,אני אבקש מהרופא טיפול חלופי לתרופות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 13:55 לינק ישיר 

אתמול הייתי חייב ללכת לחתונה ובר מצוה של שכנים,זה היה פשוט נורא הרגשתי שאני מגיע מכוכב אחר כאילו יש מחיצה ביני לכולם,מלא אנשים שמחים רוקדים ברעש נוראי,ואני ממש לא שיך עליהם,זה מחדד לי לי את המצב הקשה בו אני נמצא.
זה מזכיר לי על קרוב משפחה שחזר מלבנון ישר לתוך חתונה,הוא היה עוד במדים ישר מהחזית,ואז הוא שואל תגידו השתגעתם מה אתם עושים פה,הוא לא הצליח לעכל את הניגוד בין החזית לבין שיגרת העורף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 14:16 לינק ישיר 

תצמה היקר!
הסבל שלך מאוד נוגע ללבי.
מה פירוש "רגיש לכדורים"? פיזית או נפשית?
אולי כדאי להתייעץ עם א' מעסקני הרפואה הנודעים?
גם ברכה מצדיק לא יכולה להזיק.
החלמה מהירה.
ואנא ממך, אל תיפול ברוחך ואל תאמר נואש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 16:03 לינק ישיר 

בעיקר פיזי שמשפיע על...,וכבר התיעצתי והתברכתי,נקוה שבהמשך יהיה לי יותר כוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 21:22 לינק ישיר 

... הצד היפה של החיים.

כלכך מרגש לקרוא את האמונה מבין השורות.
כל כך מצופה מאנשים סובלים שיפנו אצבע מאשימה למי שנתן להם הסבל אבל במקום זאת, אנחנו מושיטים אליו יד לבקשת תמיכה.

אני מרגישה כזו קטנה לידכם לפעמים...

תוקן על ידי תוהה_אחת ב- 21/11/2011 21:23:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 21:22 לינק ישיר 

תצמה
גם אני מצטרפת ואומרת- אנא אל תיפול ברוחך כי ד' אלוקים מתהלך בקרבך להצילך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/11/2011 21:37 לינק ישיר 

מעריכה אותך שעם כל הקושי מצאת את הכוחות לצאת מהבית לאירוע. זה ודאי לא פשוט, נכון? אבל זה אכן חלק מטיפול שונה מהתרופות. לצאת ולבוא בין אנשים, להמשיך להתחכך בחיים - גם אם בועה מקיפה אותנו.
תמשיך להילחם! אנחנו מאחוריך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2011 01:11 לינק ישיר 

שלום וברכה לכולם

תצמה
אני מצטרף לדברי כל האנשים היקרים שכתבו כאן, אתה לא לבד, איכפת לנו ממך. אל תאבד את התקווה, תאמין שיש רפואה ושהיא תגיע, וששווה לחכות למרות כל הסבל, אתה תעבור את זה בעז"ה. השלווה והשמחה מצפות לך.

צפור בודד
תודה רבה על שעזרת לי לפרוק את הלב. המשפט "כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו, אך המשפחות האומללות אומללות הן כל אחת על פי דרכה" לא תמיד מדוייק.
הבנתי מאדם חכם, שחשוב לעבור את התהליך של הכעס כדי להשיג לגיטימציה לעצמך, לא לאפשר לחלק הבוגר להמשיך להתייחס לילד הקטן או לילדה הקטנה שבתוכך כמו שההורים התייחסו אליו ולעבור על זה בהסכמה ובשתיקה. אני מקווה שלא דילגת על השלב של הכעס כחלק מתהליך פנימי, לא דוקא מול ההורים הממשיים, זה לא סותר את ההבנה והרחמים שאפשר לגלות כלפיהם.

צפור עפה
ההזדהות והאיכפתיות והמילים הטובות מחזקות ומעודדות אותי. תבורכי. באמת קטונתי מ"התיק" שהפלת עלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 03:18 לינק ישיר 

נשמה_תועה כתב:

הבנתי מאדם חכם, שחשוב לעבור את התהליך של הכעס כדי להשיג לגיטימציה לעצמך, לא לאפשר לחלק הבוגר להמשיך להתייחס לילד הקטן או לילדה הקטנה שבתוכך כמו שההורים התייחסו אליו ולעבור על זה בהסכמה ובשתיקה. אני מקווה שלא דילגת על השלב של הכעס כחלק מתהליך פנימי, לא דוקא מול ההורים הממשיים, זה לא סותר את ההבנה והרחמים שאפשר לגלות כלפיהם.

הפעם הראשונה ששיתפתי מישהו בתמונה הכוללת של חיי היה בגיל 20, והיא היתה צריכה ממש להתווכח איתי כשאני התעקשתי שאיני כועסת עליהם. לא היה לי ממש ברור אילו דברים הייתי זכאית לקבל ולא קיבלתי...וגם הצדקתי לפעמים את היחס הקשה שקיבלתי, הביקורת התמידית והדרישות המוגזמות הצליחו לשכנע אותי שהתנהגותי הביאה עלי את היחס הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/11/2011 03:43 לינק ישיר 

ממש תודה לכולם,הדבר היחדי שהצלחתי לעשות היום זה לקרוא את כל המילים היפות שנכתבו כאן,ולא האמנתי לעצמי שאפילו שנשארתי מבולבל אבל קצת קבלתי עידוד,להיות חלק ממשפחה תומכת ואוהבת זה פשוט נפלא אין מקום שמבינים אותי יותרממכם.
תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 11:28 לינק ישיר 

האם יצא לכם לקלוט על בן אדם מלפני שנים שאתם עדיין כועסים עליו? והוא באמת התנהג בצורה קשה? מה עשיתם עם זה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > מה בעצם קרה שם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.