אני רוצה לשתף אתכם במה שעובר עליי הכרתי בחור אשכנזי [אני ספרדיה].. לאחרונה אנחנו מדברים על קשר רציני בינינו.. אנחנו מסתדרים ונהנים נפלא יחד, כל הקשר בינינו כיפי, יש דיבור זורם, אוהבים את הראש אחד של השני ומבלים שעות רבות יחד בלי להרגיש את הזמן חולף.. אני רוצה לשאול אתכם ולהתייעץ איך זה יכול להיות שהוא אוהב אותי מאוד והוא דואג להגיד לי את זה כל הזמן אבל מצד שני כשזה מגיע לקשר רציני אז זה כבד עליו?? בא לי למות מהעניין הזה אלוקים!!!!!!! כל פעם שאני שואלת אותו איך זה מסתדר שהוא אוהב אותי ונהנה איתי ואוהב ומתחבר לאופי שלי אבל הוא לא מסוגל להתמודד מול מצב שאני אכנס למשפחה שלו?
לדעתי זה נובע מאחד מ-2 הסיבות הבאות: 1. או שהוא לא באמת מספיק אוהב ומעריך אותי בשביל "להתאמץ" ולעבור קשיים מול המשפחה שלו בשבילי כי אחרת היה עושה הכל עבורי [למרות שכשאני מציגה את הסיבה הזאת בפניו הוא מיד מפריך אותה ומכחיש בכל תוקף] 2. או שהוא פשוט לא גבר ונכנע למוסכמות שבו הוא חי.
אני כל כך פגועה ממנו ובא לי למות בגלל זה למה הבנאדם לא החלטי?? למה הוא דואג לי נורא ומרעיף עלי אהבה ודאגה אבל לא מסוגל לקחת את הקשר קדימה? אני לא באמת חושבת שזה נובע מכך שהוא מפחד מהתגובה של המשפחה שלו כי זה לא הגיוני!!
אני רוצה כל כך לשכוח אותו ולהוציא אותו כבר מהלב שלי ומהמחשבות שלי אבל זה קשה לי מאוד במיוחד כשאני באמת אוהבת אותו מכל הנשמה שלי אבל קשה לי להמשיך איתו בקשר הלא מובן הזה... כי זה לא מתקדם לשום מקום, והוא משוכנע שעם המשפחה שלו זה לא ילך אבל מצד שני קשה לנו להפרד ואנחנו ממשיכים לדבר ולהפגש בסתר...
אני לא יודעת מה לעשות :( :( :( אם פשוט להתגבר על הפחד של פרידה ולהפרד ממנו או להמשיך איתו בקשר עד שיגיע הזיווג האמיתי שלי [או שלו]...?
תוקן על ידי אינטל ב- 17/11/2011 02:18:21
תוקן על ידי אינטל ב- 17/11/2011 02:19:44
נשלח ב-17/11/2011 02:45
סורי.. הוא לא רציני.. חבל על הזמן שלך .
נשלח ב-17/11/2011 06:18
לאן הוא לוקח את השיחה מתי שאת מכניסה לו את הנושא הזה?
נשלח ב-17/11/2011 07:43
אני חושב שאת צריכה להעמיד אותו בפני אפשרות אחת, או שהוא מוצא את הדרך לקדם את הקשר או שאתם נפרדים.
לפי מה שכתבת אני מניח שהוא לא ירצה לקדם את הקשר. שאלת, איך זה שאם הוא אוהב אותך הוא לא רוצה להתמסד? התשובה היא, אחת מהשתים, או שאתם לא שומרים נגיעה, ואז אין לו סיבה להתמסד כי הוא מקבל כל מה שהוא רוצה בלי להתחייב. או שמדובר באהבה נהנתנית. הוא אוהב אותך כל עוד שאת מסבה לו הנאה, ולא מוכן להקריב בשביל זה.
את שואלת, אם במקרה כזה, אפשר להמשיך בקשר אתו עד שיגיע הזיווג האמיתי? התשובה היא חד משמעית שלא! בגלל שתי סבות.
א. את לא תהיי פנויה רגשית למקרה שהבחור הנכון יגיע. ואז לא תשקיעי בקשר כדרוש, והזיווג לא יצא לפועל.
ב. ככל שאת נמצאת בקשר עם בחור שלא מספק לך מה שמגיע לך בתחום הבטחון, רגש הבגידה והניצול שוחק את הנשמה שלך מבפנים ומשאיר אותך חלולה. בהדרגה, זה גורם לך שאת תאבדי את היכולת לפתח קשר עמוק עם גבר. ברגע שאת איבדת את היכולת הזו או חלק ממנה, התוצאה היא הרסנית ביותר.
את לא נמצאת במצב קל כלל, ואני רוצה לאחל לך המון הצלחה בדרך הקשה העומדת בפנייך.
נשלח ב-17/11/2011 12:42
כי הקשר נחמד לו כל עוד שלא מחייב במסגרת חוזה (כמו חתונה) ויש הבדל בין בחור שאוהב אותך לבין בחור שאוהב לבלות איתך, אם היית באמת עובדת באינטל היית מספיק חכמה כדי להבין את זה :) בכל אופן כמו שאני צופה את תמשיכי לשכנע את עצמך שהוא אוהב אותך, עוד חצי שנה שנה שנה וחצי תגיעי למסקנה שהליטאי צדק
נשלח ב-17/11/2011 13:30
יהודי23 כתב:
לאן הוא לוקח את השיחה מתי שאת מכניסה לו את הנושא הזה?
כשאנחנו מדברים הנושא הוא לא בורח מהנושא ואומר שיש דברים שמעליו שקשה לו לעבור אותם בגלל הלחצים והתגובות השליליות של משפחתו שהוא סבור שבגלל זה לא נצליח "להחזיק" מעמד בתור נשואים, כי מצד משפחתו תמיד יעירו לו על שהתחתן עם ספרדייה ויעירו הערות שבאיזשהו שלב ישפיעו עלינו בתור זוג...כך הוא טוען.
נשלח ב-17/11/2011 13:41
אינטל כתב:
כשאנחנו מדברים הנושא הוא לא בורח מהנושא ואומר שיש דברים שמעליו שקשה לו לעבור אותם בגלל הלחצים והתגובות השליליות של משפחתו שהוא סבור שבגלל זה לא נצליח "להחזיק" מעמד בתור נשואים, כי מצד משפחתו תמיד יעירו לו על שהתחתן עם ספרדייה ויעירו הערות שבאיזשהו שלב ישפיעו עלינו בתור זוג...כך הוא טוען.
יש תשובה יותר ברורה מזה? אם הוא לא מאמין בזה-אז מה עוד נשאר?למה את עוד שם? אלא אם כן גם לך לא אכפת להעביר את הזמן איתו ללא מטרה לקשר רציני שיוביל לנישואים.
נשלח ב-17/11/2011 13:43
לפלף.
נשלח ב-17/11/2011 13:44
מעפיל כתב:
אני חושב שאת צריכה להעמיד אותו בפני אפשרות אחת, או שהוא מוצא את הדרך לקדם את הקשר או שאתם נפרדים.
לפי מה שכתבת אני מניח שהוא לא ירצה לקדם את הקשר. שאלת, איך זה שאם הוא אוהב אותך הוא לא רוצה להתמסד? התשובה היא, אחת מהשתים, או שאתם לא שומרים נגיעה, ואז אין לו סיבה להתמסד כי הוא מקבל כל מה שהוא רוצה בלי להתחייב. או שמדובר באהבה נהנתנית. הוא אוהב אותך כל עוד שאת מסבה לו הנאה, ולא מוכן להקריב בשביל זה.
את שואלת, אם במקרה כזה, אפשר להמשיך בקשר אתו עד שיגיע הזיווג האמיתי? התשובה היא חד משמעית שלא! בגלל שתי סבות.
א. את לא תהיי פנויה רגשית למקרה שהבחור הנכון יגיע. ואז לא תשקיעי בקשר כדרוש, והזיווג לא יצא לפועל.
ב. ככל שאת נמצאת בקשר עם בחור שלא מספק לך מה שמגיע לך בתחום הבטחון, רגש הבגידה והניצול שוחק את הנשמה שלך מבפנים ומשאיר אותך חלולה. בהדרגה, זה גורם לך שאת תאבדי את היכולת לפתח קשר עמוק עם גבר. ברגע שאת איבדת את היכולת הזו או חלק ממנה, התוצאה היא הרסנית ביותר.
את לא נמצאת במצב קל כלל, ואני רוצה לאחל לך המון הצלחה בדרך הקשה העומדת בפנייך.
היו כמה פעמים שהצלחנו לשמור נגיעה אבל הייתה תחושה שאם המצב של שמירת הנגיעה ימשיך אז הקשר ילך וידעך ויוריד הילוך..
אבל עדיין הרגשות והאהבה בינינו קיימים וכל החוויות שעברנו יחד ושעות רבות של דיבורים בטלפון שהיו במשך כשנתיים...
אתה אומר דברים קשים שאני מאוד מפחדת מהם כי כבר עכשיו אני מרגישה ששום גבר לא יגרום לי להאמין בו ולבטוח בו.
מציעים לי בחורים אבל אף אחד לא מעניין אותי וגם אם כן אז זה יהיה בלית ברירה אבל עכשיו אני מרגישה שקשה בכלל לדבר עם גבר אחר למרות שאני ממש רוצה להכיר בנאדם אחר שיכנס לי ללב אבל הרצון הזה לא נראה באופק כי כל גבר שאני רואה מייד לא מוצא חן בעיניי וכולם נפסלים מייד..
סיפרתי לו על בחור שהכירו לי אותו והוא נורא התעניין ואף הציע לברר לי עליו מתוך דאגה ורצון שיהיה לי טוב ובטוח עם הזיווג שלי...זה דבר שגרם לי לכאב רב שהוא מוותר עליי כך בקלות...אני על סף התמוטטות..
נשלח ב-17/11/2011 13:47
ליטאי613 כתב:
כי הקשר נחמד לו כל עוד שלא מחייב במסגרת חוזה (כמו חתונה) ויש הבדל בין בחור שאוהב אותך לבין בחור שאוהב לבלות איתך, אם היית באמת עובדת באינטל היית מספיק חכמה כדי להבין את זה :) בכל אופן כמו שאני צופה את תמשיכי לשכנע את עצמך שהוא אוהב אותך, עוד חצי שנה שנה שנה וחצי תגיעי למסקנה שהליטאי צדק
מה ההבדל?
נשלח ב-17/11/2011 13:50
chokolit כתב:
יש תשובה יותר ברורה מזה? אם הוא לא מאמין בזה-אז מה עוד נשאר?למה את עוד שם? אלא אם כן גם לך לא אכפת להעביר את הזמן איתו ללא מטרה לקשר רציני שיוביל לנישואים.
כי הוא נשמע מבולבל ולא סגור על עצמו.. וחוץ מזה שאני כ"כ התרגלתי אליו ולדבר איתו שעות רבות כל יום ואני מפחדת ליזום פרדה סופית כי אני מפחדת להתמוטט...אני יודעת שזה נשמע דפוק אבל שנתיים אנחנו בקשר מאסיבי ומדברים המון..
תוקן על ידי אינטל ב- 17/11/2011 13:51:03
נשלח ב-17/11/2011 13:56
תנסי לעורר אצלו קנאה. תגידי לו שאת נפגשת עכשיו עם בחור ספרדי מישיבה טובה או אם את יותר בכיוון מודרני, עם בחור ספרדי משכיל עם תואר בלה בלה בלה ,תגידי לו שאתם כבר נפגשים זמן מה. בקשר אליו ( האשכנזי הזה) את כבר לא בטוחה שאת מעוניינת להמשיך איתו וכנראה שאתם לא מתאימים. תנסי ליצור תחרות ביניהם: בינו לבין בחור דמיוני שכביכול הציעו לך. זה נראה לי הכיוון שיכול לקדם את העניינים
תוקן על ידי מחוץלקופסא ב- 17/11/2011 13:57:34
נשלח ב-17/11/2011 14:28
עקב הדברים שהוספת, נראה לי לענ"ד שאין סכוי שהוא יתחתן איתך, וכל רגע שאת מבלה איתו את הורסת לעצמך.
נשלח ב-17/11/2011 14:44
אינטל כתב:
מה ההבדל?
מה ההבדל? אני שונא להסביר דברים שמובנים מאליהם, אולם נסביר. אוהב לבלות איתך, זה אומר שטוב לבחור עם העניין הרגשי הפיזי המנטלי והמיני כל עוד שזה לא מחייב אותו. בילוי --> לשון לכלות זמן. אוהב אותך ---> רוצה לעשות איתך משפחה וילדים ולהרוס לעצמו את החיים ולהתחתן איתך.
העניין המעניין פה שגם לך נוח עם לבלות איתו, אבל בגלל שחינכו אותך שזה לא מתאים ושצריך להתחתן וכו', את מתחילה להרגיש שאת זולה ושהקשר לא באמת רציני. אבל זה כבר נושא אחר.
נשלח ב-17/11/2011 15:16
למעשה מעפיל כתב את התשובה המדויקת,והמשך התגובות מוכיח את זה.
ולפי דעתי את מבינה כמה שהוא לא בסדר.הוא משחק ברגשות שלך!!! הוא לא ראוי לאהבה כי זה לא אהבה מצידו אלא משהו אחר לגמרי.אבל לפי דעתי את צריכה לעשות את ההיפרדות בשלבים-קודם מבחינה נפשית אח"כ מעשית את צריכה בתוכך להבין את ההבסורד שבקשר שלך איתו,הוא מנצל אותך בזמן שהוא יודע שאת מתכונת לדבר האמיתי(או שלא).לאחר מכן תוכלי להתמודד עם הפסקת הקשר "הידידותי" הזה.
בכל מקרה בקשרים מסוג כזה צריך לדבר על מטרת הקשר בצורה ישירה וברורה.אחרת זה גורם עוגמת נפש ואי הבנות.חבל לחיות בדמיונות.
נשלח ב-17/11/2011 15:58
אינטל כתב:
כי הוא נשמע מבולבל ולא סגור על עצמו..
וחוץ מזה שאני כ"כ התרגלתי אליו ולדבר איתו שעות רבות כל יום ואני מפחדת ליזום פרדה סופית כי אני מפחדת להתמוטט...אני יודעת שזה נשמע דפוק אבל שנתיים אנחנו בקשר מאסיבי ומדברים המון..
אם הזכרכר לא מעוניין למסד את הקשר ממילא תיפרדו בסוף, אז מוטב לך לגמור את הסיפור המפולפל בהקדם משום שעם הזמן את רק תקשרי אליו יותר ויותר, ותבזבזי אנרגיות לחינם.