|
|
| נשלח ב-18/11/2011 09:29 |
|
| |
זכיתי לתובנה חדשה לפני שבוע, עת תרמתי דם באונ' הק'. הייתה שם ערבייה שעשתה סצינה זוטרתא כי לא רצתה להפשיל שרוול בפומבי מטעמי צניעות. אז שמתי לב שבשנים הרבות שאני תורם דם, במקומות שונים בארץ ובתחנות שונות בחיים, שתי אוכלוסיות תמיד היו נפקדות: הערבית והחרדית.
איזו מניעה יש לתרום דם? בתמורה לרבע שעה מצילים חיים ועוד מקבלים טרופית. התורם לא ניזוק ותרומתו אינה הולכת למטרותיהם הנילוזות של הרופאים המפחידים שחרדים כל כך שונאים. אין משהו שיכול להשתבש.
אלא שהמחיר האמיתי הוא מפגן הסולידריות. הציבור החרדי מסרב בתוקף לשאת בעול עם חברו, וכמו שאפילו שרות לאומי סמלי ביותר הוא בייהרג ובל יעבור, כך גם תרומת דם מינורית. הפרזיטיות הפכה לחובה דתית של ממש, כי הרצון לעזור לזולת אינו יכול לגבור על האיסור התודעתי להשתתף עם הציבור שממנו מנסים להתבדל.
לסיכום, עד שאתה שואל על תרומת איברים, שהמודעות הציבורית בעניינה אינה אלא בת עשר או עשרים שנה, תשאל על תרומות אלמנטריות ביותר לציבור הכללי, כמו תרומת דם, (או אפילו עמידה בצפירת יום הזיכרון, שזה אינו חסר מאומה, פרט לסולדריות וכנ"ל).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 09:47 |
|
| |
מקסוול אני ראיתי לא פעם חרדים שתרמו דם. גם יש מדי פעם התרמות באיזורים החרדיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 09:55 |
|
| |
היענות גבוהה מאוד בתרומות דם של חרדים קיימת ציפית מערבייה שתתרום ליהודי בזמן שהבן שלה מנסה להתרים את דמו של היהודי על מזבח ה70.??
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 10:35 |
|
| |
מקסוול, איני ראוי להוכיח אבל מה שכתבת זה לה"ר ממש, שהרי מניין לך נתונים מופרכים אלה?
המון חרדים וערבים תורמים את דמם בשמחה רבה, ואם זכרוני אינו מטעה אותי יש כמה רבנים שקראו לכך אף בציבור החרדי (נדמה לי הרב גרוס)
לגבי השתלות לחרדים
איני מבין,מלבד השאלה המוסרית, איך מתגברים על איסור ההנאה ממת? הרי לשיטת האוסרים השתלת איברים חלק מהאיסור הוא ההנאה ממת ולא הרציחה בלבד (כ"כ הרב אלישיב לדוג')
לגבי מה שאמשלום כתבה לשותפיסוד
אכן במקרים רבים משפחות פונות לרבנים והם אוסרים השתלת איברים, אע"פ שמדובר במוות כמעט ודאי של הזקוק להשתלה. בעניי עסקתי קצת בנושא וניסיתי (לשווא) לדבר על ליבם של חלק מגדולי הפוסקים החרדים למען יסכימו לנסח כרטיס התרמה חדש (בלבבי) אשר יתאים לצרכי הציבור הדתי והחרדי. ניסיתי לטעון את הטענה ההפוכה, שכך נוכל אף להציל חרדים רבים על ידי השתלות "מפוקחות" יותר ע"י רבנים.
ואז סיפרו לי הרבנים ועוזריהם היקרים שאכן אף זו בעיה ויש למנוע ככל הניתן שימוש באיברים של "נרצחים" אא"כ המעשה כבר נעשה, ויש כאלה (כהרב אלישיב) שאף אז יאסרו מצד איסור הנאה ממת.
להבנתי, בנידון דידן, האברך החרדי שניצל ע"י ההשתלה השבוע, פשוט לא שאל אף אחד (או לחילופין שאל רב דת"ל, שבמונחים חרדים זה אף אחד)
תוקן על ידי בעלטש ב- 18/11/2011 10:36:49
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 10:38 |
|
| |
בעלטש התוכל להביא מראי מקומות של פסקים אלו שאתה מתאר? תודה רבה.
אודות ההנאה ממת, תמיהני, וכי פיקוח נפש אינו דוחה איסור ההנאה ממת [או חיוב הקבורה]??
תוקן על ידי יהיאור ב- 18/11/2011 10:40:49
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 10:50 |
|
| |
מקורות לפסקים אין לי, מפני שרובם ככולם שמעתי בע"פ במהלך עבודתי בנושא.
לגבי פיקוח נפש הדוחה איסור הנאה ממת, אסביר: בהשתלת כבד, לב או ריאות בד"כ השאלה לא מתחילה, מכיוון שהדרישה היא לא רבה וההתאמה מאוד חלקית כך שבד"כ "רציחת" החולה (לשיטתם, כמובן) נעשית במיוחד בשביל זה הזקוק להשתלה ואז זה רצח ממש בשביל החולה, לכאורה. וזה, מיותר לציין, דבר שיש למנוע בכל מחיר.
לעומת זאת שיטת ה"אם כבר אז כבר" (שלה רוב הרבנים מסכימים אך עדיין יש מתנגדים כפי שהבהרתי כהרי"ש אלישיב) נוהגת בד"כ בהשתלת כליה, דבר שיש לו ביקוש רב מחד, אך לא תמיד עונה על הגדר (המחמיר מאוד של הרב אלישיב) של פיקוח נפש מאידך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 10:52 |
|
| |
אם אני הקטן סמכות, ומסתבר שלא, אני מחזיק שנים כרטיס אדי.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 18/11/2011 10:52:42
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 10:55 |
|
| |
לא הבנתי. יש כמה שאלות. א' האם מוות מוחי הוא מוות, וממילא אין כאן רצח. ב' נניח שהוא רצח [וזה כמדומה לי מספק יותר מאשר מוודאי אפילו לדעת המחמיר] האם מותר לקחת את זה אחרי שנעשה. אם עושים את זה במיוחד בשבילך פשוט שלמ"ד שזה רצח זה אסור. אם זה לא נרצח בשבילו, על זה מדובר כאן, שמוסריות וודאי שאין כאן. איפה נכנס כאן האיסור ליהנות ממת?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 11:00 |
|
| |
אגב, האם השתייכות פוליטית מכריעה את ההלכה? איך זה שבמקרה "החרדים", אוסרים "והד"לים" מתירים? האם אני רואה כאן שיח הלכתי לגיטימי או משהו אחר? האם יש בזה בכלל משא ומתן של הלכה או שלפי החרדים כל היוצא מפי הרב אלישיב יעשה ולפי הד"לים כל היוצא מפי הרבנות יעשה. זה דבר שכואב לי מאד בכל הוויכוחים כאלה, למה אי אפשר שיהיה שיח הלכתי נורמלי, איך זה שכל דבר נהיה פוליטיקה ואז אם אתה מתיר ממילא אינך שווה כי אתה לא בצד הנכון. וגם, איך זה ששנים או שלש רבנים [או אחד], שבדרך כלל לא מפרסמים בכלל פסקים מנומקים ומוסברים ישירות, וכל קשר ביניהם לציבור עובר סינון עצום, מכריעים את כל הנושא?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 11:03 |
|
| |
| בעלטש כתב: |  | מקורות לפסקים אין לי, מפני שרובם ככולם שמעתי בע"פ במהלך עבודתי בנושא. למה הכל בע"פ? אי אפשר שיפרסמו פסקים מבוארים וברורים בנושא? בבית הרב אלישיב אין מקלדת?
לגבי פיקוח נפש הדוחה איסור הנאה ממת, אסביר: בהשתלת כבד, לב או ריאות בד"כ השאלה לא מתחילה, מכיוון שהדרישה היא לא רבה וההתאמה מאוד חלקית כך שבד"כ "רציחת" החולה (לשיטתם, כמובן) נעשית במיוחד בשביל זה הזקוק להשתלה ואז זה רצח ממש בשביל החולה, לכאורה. וזה, מיותר לציין, דבר שיש למנוע בכל מחיר.
לעומת זאת שיטת ה"אם כבר אז כבר" (שלה רוב הרבנים מסכימים אך עדיין יש מתנגדים כפי שהבהרתי כהרי"ש אלישיב) נוהגת בד"כ בהשתלת כליה, דבר שיש לו ביקוש רב מחד, אך לא תמיד עונה על הגדר (המחמיר מאוד של הרב אלישיב) של פיקוח נפש מאידך. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 11:10 |
|
| |
יהיאור הדברים עתיקים עיין פולמוס השמיטה לגבי הפסקים ללא נימוק, כששאלתי בחצרותיהם של הרב אלישיב והרב קרליץ מה הסברא של הרב לאסור. הללו גיחכו בקול עם עצם השאלה והללו בעטו אותי מכל המדרגות על עזות המצח.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 11:27 |
|
| |
"כששאלתי בחצרותיהם של הרב אלישיב והרב קרליץ מה הסברא של הרב לאסור. הללו גיחכו בקול עם עצם השאלה והללו בעטו אותי מכל המדרגות על עזות המצח."
מה באמת הם חושבים למחוק את כל התורה וספרות השו"ת שמלא בשאלות מנא לן ומהיכן דנתני או שהם סוברים שרק למספר גבאים מובחרים מותר לרב לדבר.?
דבר אחד אני יודע, מעולם לא התנהגה הפסיקה ההלכתית בצורה כזאת. יש ספרייה שלמה של ספרי שו"ת ואף אחד לא נראית כמו המהלך הזה שזה בכלל מגוחך לשאול למה ומנלן. וממילא מי שעושה הפוך הם מורדים במסורת התורה שבכל הדורות ואין דבריהם כלום
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 11:37 |
|
| |
לעניין תרומת דם זה פשוט לא נכון. עזר מציון מארגנת התרמות בבני ברק וארגונים אחרים בירושלים, בישיבת חברון לפחות יש אחת לכמה חודשים התרמה. נכון שחרדים לא יבואו בדרך כלל לתרום בהתרמות שמיועדות לציבור הכללי, כנראה בגלל שיש בזה לדעתם בעיות צניעות - מתרים ותורם ממין שונה וחשיפת הזרוע בפומבי רח"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 12:13 |
|
| |
[בעלטש,
כתבת - "אכן במקרים רבים משפחות פונות לרבנים והם אוסרים השתלת איברים, אע"פ שמדובר במוות כמעט ודאי של הזקוק להשתלה".
אני תוהה (באופן אמיתי ובלתי רטורי בעליל), מי פנה אל הרבנים שאסרו - משפחת התורם הפוטנציאלי, או משפחת הנתרם הפוטנציאלי (שלהבנתי, לא היה מגיע לרשימת הנתרמים הפוטנציאליים לולא הסכים להיות שם לכתחילה)?]
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 12:23 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | אם אני הקטן סמכות, ומסתבר שלא, אני מחזיק שנים כרטיס אדי.
|
|
[גם לי יש כרטיס אדי.
אני פשוט חושבת שמי שירצה אבר כלשהו מגופי הבלוי, לאחר מותי בגיל מאה ועשרים - מגיע לו.]
|
|
|
|
|