בית פורומים שידוכי חרדים

אפשר לדרוש ממנו מה שרק הוא חייב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/11/2011 21:39 לינק ישיר 
אפשר לדרוש ממנו מה שרק הוא חייב?

יש לי קונפליקט ...

סרטים ומוזיקה חילונית של נשים - זה לא לכתחילה לא בשביל בנים ולא בשביל בנות.
אבל תסכימו איתי שלבנים זה הרבה הרבה יותר אסור.

אז זהו. שאני מבינה את זה בשכל, ולכן אני מצפה שבעלי ימנע מזה.
אבל לא נח לי עם זה- איך אני יכולה לדרוש ממנו מה שאני לא דורשת מעצמי?

מצד שני, גם הוא ידרוש ממני דברים שהוא לא דורש מעצמו, לא?!
הוא יכול ללכת בחולצה קצרה ולדרוש שאני לא...
הוא ילך עם מכנסיים ואני לא.

הבעיה היא גם שלבנים אסור יותר דברים מאשר לבנות...

לכן אני יכולה גם באותה מידה דורשת ממנו לא להסתכל על בנות- ולי מותר להסתכל..
הוא יתפלל 3 תפילות במנין ואני שתיים בבית...

זה אותו דבר?

תנסו לענות לי אוביקטיבית- אני לא באה להאשים כאן אף אחד שהוא רואה/שומע/מסתכל, וכו'

מה שכן- אני מאד שומרת על עצמי בקטע של צניעות וסרטים בעיתיים וכו', ז"א, אני עושה את שלי...

תוקן על ידי אסיק_good ב- 17/11/2011 22:00:00

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 21:41 לינק ישיר 

לא הבנתי כלום...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 21:45 לינק ישיר 

זוגיות זאת תחרות? למי יותר/פחות אסור?
אם את באה בגישה תחרותית זה לא ילך..
לעומת זאת אם תבואו באותו ראש לא תזדקקו בכלל להגיד לשני מה לעשות (ובכלל, רוב הפעמים
לא צריך לנסות לשנות את בן/בת הזוג..)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 22:17 לינק ישיר 

חשבתי עלזה פעם.. אבל נראהלי שאת לא יכולה לדרוש ממנו מה שאת לא דורשת מעצמך, אפילו שהוא גבר ואת גברת.. ולהשוות בין לשמוע מוזיקה לא דתית לבין ללבוש מכנסיים לא נשמע לך קצת מוקצן?..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 22:45 לינק ישיר 

סירה, א. לא כדאי לדרוש כלום... ב. וודאי שיש הלכות שקשורות רק לזכרים, ובהן למרות שהנקבות לא מקיימות כדאי להראות כמה זה חשוב לה שהוא יקיים אותם (תפילה במניין, ללמוד תורה וכו) אבל במוזיקה וכאלה עזבי.      

לאהוב זהו הטוב שבטוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 23:00 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
יש לי קונפליקט ...

זה אותו דבר?

תנסו לענות לי אוביקטיבית- אני לא באה להאשים כאן אף אחד שהוא רואה/שומע/מסתכל, וכו'

מה שכן- אני מאד שומרת על עצמי בקטע של צניעות וסרטים בעיתיים וכו', ז"א, אני עושה את שלי...

המילה הוצאה אל מחוץ לחוק.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 23:01 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
יש לי קונפליקט ...

זה אותו דבר?

עוד משהו:
"לדרוש"- אני לא מתכוונת לזה שאני אהיה שוטרת עליו אחרת החתונה, אלא כל הקונפליקט הוא עכשיו, עם מי אפגש, ועם מי אתחתן. אם להתפשר לגביו על מה שאני כאישה מתפשרת, או לא.
ז"א שעכשיו אני כן יכולה לדרוש. אחרי החתונה זו כבר קונפליקט אחר...:)

ועוד משהו:
אחרי החתונה זה כבר ענין אחר גם לגבי- ז"א לא אראה סרטים לבד בחדר כדי שהוא לא יראה..:)
זא" שאפסיק בע"ה לראות סרטים. מוזיקה אולי כן. קשה לדעת. תלוי בו.

תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 17/11/2011 23:14:47

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 23:09 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
יש לי קונפליקט ...

זה אותו דבר?

תוקן על ידי אסיק_good ב- 17/11/2011 22:00:00

מכירה את ההתלבטות...כל הזמן אני מתווכחת על זה עם חברה שלי...ניסיתי גם להעלות אתזה לדיון עם מישהו מוסמך פעם....אבל תשובה מוחצת עדיין לא קיבלתי...
אומר לך את דעתי...אם את רואה ושומעת וכו....אבל תמיד מתחזקת/מחפשת במה להתחזק ואומרת לעצמך "גם בזה אני אתחזק אבל עוד מעט".... ושאיפתך היא שאחרי שתבני את ביתך תגמרי עם זה כבר לגמרי גמור!....לא תראי סרטים או תשמעי שירים....אז הבחור שיגיע אלייך יהיה גם אחד שעבד על עצמו וחיפש תמיד במה יוכל להתחזק...
לעניות דעתי גם מותר לבחורה לדרוש מגבר לא לראות/לשמוע....(לעניין הלבוש אני אפילו לא מגיבה בתקווה שאת לבד מבינה ואם את לא מבינה אז תגידי ואפרט אח"כ...) כי בכל זאת לגבר זה איסור חמור ולאישה זה בעייתי...
ואם את שואלת זה אותו דבר? אז אומר לך לא זה ממש לא אותו דבר! תהיי הגיונית!!!!
מקווה שהבנת ובכ"ז למענך השתדלי להמנע מזה כמה שיותר...אני חושבת שבעלך הוא אותו אחד תמיד! רק בהתאם אלייך הוא משתנה מעת לעת...כשאת מתחזקת...ה' מסובב שגם הוא יתחזק וכן ח"ו להיפך...
כך שכל אחד מקבל את המתאים לו בדיוק!...לא שייך שאחד מודרני יתחתן עם אחת חנוקה...אז אם הבחור מודרני ה' יסובב שם הבחורה תהיה באותו סגנון אילו אם משפחתה לא כזו וכן להיפך...
בתקווה שעזרתי.....בהצלחות!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 23:23 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
זוגיות זאת תחרות? למי יותר/פחות אסור?
אם את באה בגישה תחרותית זה לא ילך..
לעומת זאת אם תבואו באותו ראש לא תזדקקו בכלל להגיד לשני מה לעשות (ובכלל, רוב הפעמים
לא צריך לנסות לשנות את בן/בת הזוג..)

לא בקטע של תחרות- הבאתי מציאות שלגבר אסור ולאשה מותר.
אבל אני לא רוצה להתחתן  עם אחד שיראה סרטים, בנת? (ולא שאני הולכת לתחקר כל פגוש מה הואראה, העיקר ההשקפה והשאיפות והרמה הרוחנית.)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 23:25 לינק ישיר 

edenach כתב:
חשבתי עלזה פעם.. אבל נראהלי שאת לא יכולה לדרוש ממנו מה שאת לא דורשת מעצמך, אפילו שהוא גבר ואת גברת.. ולהשוות בין לשמוע מוזיקה לא דתית לבין ללבוש מכנסיים לא נשמע לך קצת מוקצן?..

לא השוויתי, רק ניסיתי לחשוב על דוגמא הפוכה ולא מצאתי... יש לך רעיון משהו דומה שמותר לגברים ולאישה לא? אולי רק בקטע של צניעות יש- שלבנות אסור ולגבר מותר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 23:28 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
סירה, א. לא כדאי לדרוש כלום... ב. וודאי שיש הלכות שקשורות רק לזכרים, ובהן למרות שהנקבות לא מקיימות כדאי להראות כמה זה חשוב לה שהוא יקיים אותם (תפילה במניין, ללמוד תורה וכו) אבל במוזיקה וכאלה עזבי.      

לאהוב זהו הטוב שבטוב

מה זאת אומרת להראות? אתה מדבר על אחרי החתונה או לפני? אחרי החתונה אפשר להראות, לעודד, וכו', לפני החתונה אני פשוט בודקת אם הוא עושה את זה או לא- עד כמה שאפשר.

ומוזיקה- לא המצאתי את זה, יש משהו כמו "קול באישה ערוה" או משהו אחר- אתם יודעים יותר טוב ממני. אז תסביר לי למה "לעזוב"...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 23:34 לינק ישיר 

חדשונט כתב:

מכירה את ההתלבטות...כל הזמן אני מתווכחת על זה עם חברה שלי...ניסיתי גם להעלות אתזה לדיון עם מישהו מוסמך פעם....אבל תשובה מוחצת עדיין לא קיבלתי...
אומר לך את דעתי...אם את רואה ושומעת וכו....אבל תמיד מתחזקת/מחפשת במה להתחזק ואומרת לעצמך "גם בזה אני אתחזק אבל עוד מעט".... ושאיפתך היא שאחרי שתבני את ביתך תגמרי עם זה כבר לגמרי גמור!....לא תראי סרטים או תשמעי שירים....אז הבחור שיגיע אלייך יהיה גם אחד שעבד על עצמו וחיפש תמיד במה יוכל להתחזק...
לעניות דעתי גם מותר לבחורה לדרוש מגבר לא לראות/לשמוע....(לעניין הלבוש אני אפילו לא מגיבה בתקווה שאת לבד מבינה ואם את לא מבינה אז תגידי ואפרט אח"כ...) כי בכל זאת לגבר זה איסור חמור ולאישה זה בעייתי...
ואם את שואלת זה אותו דבר? אז אומר לך לא זה ממש לא אותו דבר! תהיי הגיונית!!!!
מקווה שהבנת ובכ"ז למענך השתדלי להמנע מזה כמה שיותר...אני חושבת שבעלך הוא אותו אחד תמיד! רק בהתאם אלייך הוא משתנה מעת לעת...כשאת מתחזקת...ה' מסובב שגם הוא יתחזק וכן ח"ו להיפך...
כך שכל אחד מקבל את המתאים לו בדיוק!...לא שייך שאחד מודרני יתחתן עם אחת חנוקה...אז אם הבחור מודרני ה' יסובב שם הבחורה תהיה באותו סגנון אילו אם משפחתה לא כזו וכן להיפך...
בתקווה שעזרתי.....בהצלחות!
למה בעצם? כמו שהוא חיב ב3 תפילות ואני לא, כך הוא חיב לשמור את העיניים ולא להסתכל על בנות (גם בסרטים) ואני לא.

הבנתי את הענין השני- שבסופו של דבר אני אתחתן עם בחור ברמה שלי.
השאלה אם זה אומר שבחורה שרואה סרטים ובחור שלא רואה סרטים (או רואה סרטים של גרובייס:)...) יכולים להיות באותה רמה רוחנית?- כי בעצם לו אסור ולה מותר, לא?!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/11/2011 23:57 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:
לא השוויתי, רק ניסיתי לחשוב על דוגמא הפוכה ולא מצאתי... יש לך רעיון משהו דומה שמותר לגברים ולאישה לא? אולי רק בקטע של צניעות יש- שלבנות אסור ולגבר מותר.

לא ידוע על משהו שמותר לבנות ולבנים הוא אסור. זה דברים שברגש.. כל אחד ומידת ההקפדה שלו. בחורה ששומעת מוזיקה לא דתית לר צדיקה יותר מבחור שעושה את אותו הדבר.
העניין הוא שהתרגלנו לסטיגמות ולקיבעון מחשבתי של דברים שנקראים "לא מקובלים" למרות שאין בהם שום דבר אסור (כמובן שיש בחורים/ות טובים יותר ויש כאלה שפחות..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 00:06 לינק ישיר 

edenach כתב:

לא ידוע על משהו שמותר לבנות ולבנים הוא אסור. זה דברים שברגש.. כל אחד ומידת ההקפדה שלו. בחורה ששומעת מוזיקה לא דתית לר צדיקה יותר מבחור שעושה את אותו הדבר.
העניין הוא שהתרגלנו לסטיגמות ולקיבעון מחשבתי של דברים שנקראים "לא מקובלים" למרות שאין בהם שום דבר אסור (כמובן שיש בחורים/ות טובים יותר ויש כאלה שפחות..)
התכוונתי ספציפית לשירה של נשים.
ואני מתכוונת דווקא לדברים שהם אסור/מותר. (בשביל גבר להסתכל על נשים, ולשמוע שירה של אישה- זה לא בגדר של מקובל/לא מקובל, אלא בגדר של אסור/ מותר.)

תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 18/11/2011 00:06:52

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:10 לינק ישיר 

זאת שאלה ממש טובה אני חייבת לציין!
ובגלל שזאת שאלה טובה התשובה קצת מסובכת...
בעיקרון זה הגיוני לחשוב שמה שאת לא דורשת מעצמך את לא יכולה לדרוש מבעלך
במיוחד אם ההלכה זהה לשניכם...
יש דברים שאמרת כמו שלבנים זה הרבה הרבה יותר אסור לראות סרטים ולשמוע מוזיקה...איפה זה כתוב שזה הרבה יותר אסור?! ההלכה במקרה הזה זהה אין יותר או פחות. זה שאת מתירה לעצמך לא אומר שזה מותר
מבחינת הלכה גברים צריכים להתפלל 3 תפילות במניין ונשים 2 בבית (ויש גם כאלה שיוצאות רק ע"י ברכות השחר)
אז זה לא קשור לדרישה...
וסירה רק שתדעי שכרגע את שומרת על עצמך מבחינת סרטים בעייתים אבל כשאת פורצת גבול אחד גם אחד אחריו ייפרץ...מקווה שהסברתי את עצמי כראוי :)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:11 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:

לאהוב זהו הטוב שבטוב

מה זאת אומרת להראות? אתה מדבר על אחרי החתונה או לפני? אחרי החתונה אפשר להראות, לעודד, וכו', לפני החתונה אני פשוט בודקת אם הוא עושה את זה או לא- עד כמה שאפשר.

ומוזיקה- לא המצאתי את זה, יש משהו כמו "קול באישה ערוה" או משהו אחר- אתם יודעים יותר טוב ממני. אז תסביר לי למה "לעזוב"...

חשבתי את מדברת על אחרי...לפני זה משהו אחר... 
לגבי מוזיקה עזבי, כי למרות שלא שזה לכתחילה, אבל לפעמים הם היחידים שמבינים אותך...    

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אפשר לדרוש ממנו מה שרק הוא חייב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext