בית פורומים שידוכי חרדים

אפשר לדרוש ממנו מה שרק הוא חייב?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2011 00:11 לינק ישיר 

את גם מתכוונת שהוא ילך עם חצאית??

מה הבלבול יוצרות הזה?
הקונפליקט הוא קונפליקט, וצריך להתמודד איתו,
אבל לא בצורה השכלית, סליחה, העקומה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 00:19 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
סירה, א. לא כדאי לדרוש כלום... ב. וודאי שיש הלכות שקשורות רק לזכרים, ובהן למרות שהנקבות לא מקיימות כדאי להראות כמה זה חשוב לה שהוא יקיים אותם (תפילה במניין, ללמוד תורה וכו) אבל במוזיקה וכאלה עזבי.      

לאהוב זהו הטוב שבטוב

מה זאת אומרת להראות? אתה מדבר על אחרי החתונה או לפני? אחרי החתונה אפשר להראות, לעודד, וכו', לפני החתונה אני פשוט בודקת אם הוא עושה את זה או לא- עד כמה שאפשר.

ומוזיקה- לא המצאתי את זה, יש משהו כמו "קול באישה ערוה" או משהו אחר- אתם יודעים יותר טוב ממני. אז תסביר לי למה "לעזוב"...
חשבתי את מדברת על אחרי...לפני זה משהו אחר... 
לגבי מוזיקה עזבי, כי למרות שלא שזה לכתחילה, אבל לפעמים הם היחידים שמבינים אותך...    

הם שיבינו אותי... זו עוד נקודה שלא חשבתי עליה... הרי שירים וסרטים זה נושא לשיחה, זה דברים שכיף לדון בהם... מצד אחד אני ארצה לשתף אותו, מצד שני אני לא רוצה שהוא יראה, מצד שלישי אם אני אספר והוא לא ידע הוא ירגיש "מחוץ לענינים" ואולי זה יעשה לו חשק לראות...
אולי זה המעלה בבחור מתחזק- שיש לו מושגים, אבל הוא כבר לא בקטע.
כנראה שאצטרך לוותר על רמה מסוימת של הבנה ושיתוף שתהיה ביננו- אם אני אתחתן עם בחור חרדי מלידה שלא רואה סרטים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:22 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:

כנראה שאצטרך לוותר על רמה מסוימת של הבנה ושיתוף שתהיה ביננו- אם אני אתחתן עם בחור חרדי מלידה שלא רואה סרטים.

למה שתרצי לוותר על משהו שכ"כ משמעותי אצלך?
למה לא לשנות את הדרישות מהבחור פשוט?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:24 לינק ישיר 

די88 כתב:
זאת שאלה ממש טובה אני חייבת לציין!
ובגלל שזאת שאלה טובה התשובה קצת מסובכת...
בעיקרון זה הגיוני לחשוב שמה שאת לא דורשת מעצמך את לא יכולה לדרוש מבעלך
במיוחד אם ההלכה זהה לשניכם...
יש דברים שאמרת כמו שלבנים זה הרבה הרבה יותר אסור לראות סרטים ולשמוע מוזיקה...איפה זה כתוב שזה הרבה יותר אסור?! ההלכה במקרה הזה זהה אין יותר או פחות. זה שאת מתירה לעצמך לא אומר שזה מותר
מבחינת הלכה גברים צריכים להתפלל 3 תפילות במניין ונשים 2 בבית (ויש גם כאלה שיוצאות רק ע"י ברכות השחר)
אז זה לא קשור לדרישה...
וסירה רק שתדעי שכרגע את שומרת על עצמך מבחינת סרטים בעייתים אבל כשאת פורצת גבול אחד גם אחד אחריו ייפרץ...מקווה שהסברתי את עצמי כראוי :)

תודה..:)

את מתכוונת שההלכה זהה- כי שום רב לא התיר לבנות לראות סרטים. אבל המציאות היא שבחור שרואה סרט שיש בו בנות- כמה שהוא צנוע, עדיין הוא עובר על איסורים שאישה לא עוברת...

ולמה שאפרוץ גדר שאני לא רוצה לפרוץ? רק בגלל שפרצתי תגדר הקודמת? מה, מי שמתחיל לאכול רבנות זה אומר שיתחיל מתישהוא בגלל זה לאכול לא כשר?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:28 לינק ישיר 

אני חושבת שהאשכול הנל יכול לעזור.

[חוצמזה גם שאני אוהבת להקפיץ אותו...........;))

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 00:29 לינק ישיר 

די88 כתב:

למה שתרצי לוותר על משהו שכ"כ משמעותי אצלך?
למה לא לשנות את הדרישות מהבחור פשוט?
להסכים שיראה סרטים? לשתף אותו בסרטים זה לא דבר שכזה חשוב לי בשביל לשנות את הדרישה הזו. בפרט שאני לא רוצה לראות סרטים אחרי החתונה. (אולי סרטים חרדים או מצוירים. אני לא סגורה על זה. זה תלוי גם בבחור)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:30 לינק ישיר 

סירה, יש הבדל גדול בין שיר לסרט, שאת שומעת שיר, את לוקחת אותו בדמיון לאין שאת רוצה... ובסרט אין דמיון ועל מה שרואים חושבים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 00:32 לינק ישיר 

תראי אם אכלת פעם רק נגיד בד"צ העדה החרדית ואז עברת לאכול את כל סוגי הבד"צ ואז כל מה שהוא מהדרין רבנות ואז עברת לרבנות רגילה אז כן יש פה סוג של ירידה...(זאת סתם דוגמא) אולי המעבר מרבנות ללא כשר זה קצת מוגזם אבל נגיד הירידה מרבנות זה לאכול במסעדות שהאוכל שלהן כשר אבל הם פתוחים בשבת כך שאין להם בכלל תעודת כשרות. ואם אף רב לא התיר לבנות לראות סרטים אז זה אסור,לא?! כנראה יש סיבה שזה אסור גם לבנות אחרת בטוח היה קם רב שהיה מתיר את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:32 לינק ישיר 

אני_הקטנה כתב:
את גם מתכוונת שהוא ילך עם חצאית??

מה הבלבול יוצרות הזה?
הקונפליקט הוא קונפליקט, וצריך להתמודד איתו,
אבל לא בצורה השכלית, סליחה, העקומה הזו.

קטנה, אם אני חושבת בצורה שונה ממך זה "עקום"? אם תסבירי לי מה מפריע לך בצורה השיכלית שלי- אני פתוחה לשמוע.

ובקשר לחצאית- כבר הסברתי שלא מצאתי דוגמא מתאימה. זה הכל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:36 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
סירה, יש הבדל גדול בין שיר לסרט, שאת שומעת שיר, את לוקחת אותו בדמיון לאין שאת רוצה... ובסרט אין דמיון ועל מה שרואים חושבים...
אוקיי. אני מבינה שיש הבדל.
בעצם זה פשוט שני איסורים שונים- איסור הסתכלות ואיסור קול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:37 לינק ישיר 

זה עקום, ודווקא אני כן חושבת כמוך.
כי זה לא הולך לפי מותר אסור, כמו שאמר אדם, מרתון..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 00:38 לינק ישיר 

סתם סקרנות, מאיפה אתם מביאים את כל האיסורים האלה? גמרא? שולחן ערוך? דברי הימים? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:40 לינק ישיר 

הסירהשלנו כתב:

סרט משפיע רע על הנשמה, ומוזיקה לא, זה ההבדל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 00:40 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
סתם סקרנות, מאיפה אתם מביאים את כל האיסורים האלה? גמרא? שולחן ערוך? דברי הימים? 

חחחחח ענקקקקק דברי הימים!!!
ולאיזה איסורים אתה מתייחס?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/11/2011 00:55 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
סרט משפיע רע על הנשמה, ומוזיקה לא, זה ההבדל. 
מסכימה איתך שמוזיקה פחות חמור. ובאמת פחות מפריע לי. אבל זה לא אומר שמותר.

אדם וקטנה, איכשהו זה כן על דברים שמותר ואסור. לא המצאתי את זה. אני לא רב- אז אין לי מקורות.
מי שיש לו-שיביא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אפשר לדרוש ממנו מה שרק הוא חייב?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.