| נשלח ב-18/11/2011 01:05 |
|
| |
א. את יוצאת מנקודת הנחה שלבנים יש איסור יותר חמור בראית סרטים או שמיעה של מוזיקה לועזית, רב הבנות חושבות ככה אבל זו הנחה מוטעת, דווקא יותר חמור שבת רואה סרט מאשר שבן, זה נושא ארוך ויש עליו המון בספרים (אם את מכירה מדובר עליו הרבה ב"נפש חיה") אבל בקיצור, אישה נולדת שלמה והתפקיד שלה הוא לשמר את הקיים, היא לא מחויבת במצוות והיא בעצם השתקפות של רצון ד', לעומת גבר שתפקידו הוא להגיע לשלמות, לכן מחוייב במצוות, ולכן הוא נימול, לעומת האישה שלא זקוקה לכך, כי היא נולדה שלמה,האישה אחרי זה משקפת את מה שהיא לדור הבא (יותר מהאבא) לכן מדגישים שדווקא האישה צריכה לשמור על עצמה יותר.. (טוב לא התחלתי אפילו להכנס לכל הנושא, אבל אם את מעונינת הוא חפשי בספרים וגם כמה שזכור לי ר' משה שפירא מדבר עליו הרבה בהרצאות שלו)
ב. אחרי החתונה אין אני ואין הוא יש אנחנו, אין דבר כזה שמישהו יהיה מותר לו משהו ולשני לא, כי אין הנהגה שלי והנהגה שלו, יש את מה אנחנו עושים, אז אם את רוצה שההנהגה תהיה לא לראות סרטים, לא יכול להיות לזה רק פרטנר אחד.
ג. אם את באמת רוצה בכך אל תגידי אחרי החתונה נפסיק, את לא תפסיקי, שיורדים מהחופה לא פתאום יוצאות כנפיים מהשמלה, מה שאת עושה היום זה מה שתמשיכי לעשות, אז אם את רוצה לשנות משהו תשני היום!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:08 |
|
| |
מעריב נחשב ל"מקורות"? "שים דיסק של אום כולתום, יימח שמה" אהבתו המוזיקלית הראשונה של הרב עובדיה יוסף: הזמרת הערבייה אום כולתום: "במנגינה הערבית השקטה, הנפש מתיישבת יותר עם המנגינה". מוזיקה חסידית? "לסגור את הבם-בם-בם הזה" ... בלילות היה יושב וכותב פסקי הלכה תוך כדי האזנה לקלטות של עבד אל-ואהב, פריד אל-אטרש או אום כלתום. עד היום הוא נוהג לשבת בלילה ולכתוב תוך כדי האזנה לקלטות, ובעת נסיעה במכונית הוא מבקש מנהגו לשים לו את אחת הקלטות האהובות עליו. מדי פעם, לפני שהשיר מתחיל, מסנן הרב "יימח שמם" לעבר הטייפ, וממשיך להקשיב בהנאה. .... http://www.nrg.co.il/online/11/ART/846/056.html
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:18 |
|
| |
| שירלי19 כתב: |  | א. את יוצאת מנקודת הנחה שלבנים יש איסור יותר חמור בראית סרטים או שמיעה של מוזיקה לועזית, רב הבנות חושבות ככה אבל זו הנחה מוטעת, דווקא יותר חמור שבת רואה סרט מאשר שבן, זה נושא ארוך ויש עליו המון בספרים (אם את מכירה מדובר עליו הרבה ב"נפש חיה") אבל בקיצור, אישה נולדת שלמה והתפקיד שלה הוא לשמר את הקיים, היא לא מחויבת במצוות והיא בעצם השתקפות של רצון ד', לעומת גבר שתפקידו הוא להגיע לשלמות, לכן מחוייב במצוות, ולכן הוא נימול, לעומת האישה שלא זקוקה לכך, כי היא נולדה שלמה,האישה אחרי זה משקפת את מה שהיא לדור הבא (יותר מהאבא) לכן מדגישים שדווקא האישה צריכה לשמור על עצמה יותר.. (טוב לא התחלתי אפילו להכנס לכל הנושא, אבל אם את מעונינת הוא חפשי בספרים וגם כמה שזכור לי ר' משה שפירא מדבר עליו הרבה בהרצאות שלו)
ב. אחרי החתונה אין אני ואין הוא יש אנחנו, אין דבר כזה שמישהו יהיה מותר לו משהו ולשני לא, כי אין הנהגה שלי והנהגה שלו, יש את מה אנחנו עושים, אז אם את רוצה שההנהגה תהיה לא לראות סרטים, לא יכול להיות לזה רק פרטנר אחד.
ג. אם את באמת רוצה בכך אל תגידי אחרי החתונה נפסיק, את לא תפסיקי, שיורדים מהחופה לא פתאום יוצאות כנפיים מהשמלה, מה שאת עושה היום זה מה שתמשיכי לעשות, אז אם את רוצה לשנות משהו תשני היום!
|
|
א. אני אבדוק את זה, לא שמעתי את זה אף פעם. (ואם זה כך, איך באמת לא שמעתי על זה? אף מורה בסנמינר לא חשבה שזה חשוב???) ב.נכון מאד- ואני באמת מתכוונת להפסיק. ג. למה לא יכול להיות שאני אקבל על עצמי לא לראות סרטים, ולא אעמוד בזה? אחרי הכל אני לא מכורה לסרטים. וגם בעלי יעזור לי. וגם שאינטרנט לא יהיה לי בע"ה, כך שלא יהיה פשוט להשיג סרטים. אני מסכימה איתך שאי אפשר להשתנות מעצם העובדה שלובשים טול או שוברים כוס. אדם לא יכול להחליט שאחרי החתונה הוא לא יכעס... אבל אני לא מדברת על שנוי ברמה כזו, זה שינוי שלדעתי אפשר לעמוד בו בהחלטה חד פעמית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:19 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | מעריב נחשב ל"מקורות"? "שים דיסק של אום כולתום, יימח שמה" אהבתו המוזיקלית הראשונה של הרב עובדיה יוסף: הזמרת הערבייה אום כולתום: "במנגינה הערבית השקטה, הנפש מתיישבת יותר עם המנגינה". מוזיקה חסידית? "לסגור את הבם-בם-בם הזה" ... בלילות היה יושב וכותב פסקי הלכה תוך כדי האזנה לקלטות של עבד אל-ואהב, פריד אל-אטרש או אום כלתום. עד היום הוא נוהג לשבת בלילה ולכתוב תוך כדי האזנה לקלטות, ובעת נסיעה במכונית הוא מבקש מנהגו לשים לו את אחת הקלטות האהובות עליו. מדי פעם, לפני שהשיר מתחיל, מסנן הרב "יימח שמם" לעבר הטייפ, וממשיך להקשיב בהנאה. .... http://www.nrg.co.il/online/11/ART/846/056.html |
| מה היינו עושים אם הרב עובדיה לא היה אוהב את אום כולתום...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:28 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | יש לי קונפליקט ...
סרטים ומוזיקה חילונית של נשים - זה לא לכתחילה לא בשביל בנים ולא בשביל בנות.
אבל תסכימו איתי שלבנים זה הרבה הרבה יותר אסור.
אז זהו. שאני מבינה את זה בשכל, ולכן אני מצפה שבעלי ימנע מזה.
אבל לא נח לי עם זה- איך אני יכולה לדרוש ממנו מה שאני לא דורשת מעצמי?
מצד שני, גם הוא ידרוש ממני דברים שהוא לא דורש מעצמו, לא?!
הוא יכול ללכת בחולצה קצרה ולדרוש שאני לא...
הוא ילך עם מכנסיים ואני לא.
הבעיה היא גם שלבנים אסור יותר דברים מאשר לבנות...
לכן אני יכולה גם באותה מידה דורשת ממנו לא להסתכל על בנות- ולי מותר להסתכל..
הוא יתפלל 3 תפילות במנין ואני שתיים בבית...
זה אותו דבר?
תנסו לענות לי אוביקטיבית- אני לא באה להאשים כאן אף אחד שהוא רואה/שומע/מסתכל, וכו'
מה שכן- אני מאד שומרת על עצמי בקטע של צניעות וסרטים בעיתיים וכו', ז"א, אני עושה את שלי...
תוקן על ידי אסיק_good ב- 17/11/2011 22:00:00 |
|
בעצם שאלתך, לא מה מותר לך לדרוש ומה לא, כי בכל מצב את לא יכולה לדרוש מבן אדם.. ובוודאי לא כמדובר ברוחניות.. שאלתך היא אחת, איך את יכולה לחפש בן אדם עם שאיפות מסויימות כשאת בעצם לא חייה כך... אם הבנתי נכונה, אז התשובה לכך היא פשוטה: לא מתחתנים עם בן אדם בשביל לשנות אותו, לא מתחתנים עם בן אדם בשביל להשתנות.. (השינוי בא ממילא, השינוי בא ביחד.. בשותפות והרמוניה.. אבל לא מעבר לכך..) את מתחנת עם בן אדם לפי מה שאת עכשיו, ולפי איך שאת רוצה שיראו חייך בעתיד... מאותה סיבה שאת מבינה את עצמך, את אמורה להבין אותו.. זה לא משנה כמה זה חמור ביחס אלייך, כמו שאת יכולה להבין שאת נכשלת, אז את אמורה להבין גם את הצד השני, למה הוא נכשל.. כך.. שאת מחפשת בחור, את אמורה לחפש בחור שמתאים לך.. שמתאים לשאיפות שלך, לרצונות שלך.. גם אם הוא נכשל, אך שאיפותיו (האמיתיות כמובן..) הם דומים לשלך, אז בעצם ירד כל הקונפליקט.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:30 |
|
| |
| אחי23 כתב: |  | מעריב נחשב ל"מקורות"? "שים דיסק של אום כולתום, יימח שמה" אהבתו המוזיקלית הראשונה של הרב עובדיה יוסף: הזמרת הערבייה אום כולתום: "במנגינה הערבית השקטה, הנפש מתיישבת יותר עם המנגינה". מוזיקה חסידית? "לסגור את הבם-בם-בם הזה" ... בלילות היה יושב וכותב פסקי הלכה תוך כדי האזנה לקלטות של עבד אל-ואהב, פריד אל-אטרש או אום כלתום. עד היום הוא נוהג לשבת בלילה ולכתוב תוך כדי האזנה לקלטות, ובעת נסיעה במכונית הוא מבקש מנהגו לשים לו את אחת הקלטות האהובות עליו. מדי פעם, לפני שהשיר מתחיל, מסנן הרב "יימח שמם" לעבר הטייפ, וממשיך להקשיב בהנאה. .... http://www.nrg.co.il/online/11/ART/846/056.html מה היינו עושים אם הרב עובדיה לא היה אוהב את אום כולתום... |
| אוקיי, אז כולכם ספרדים שהולכים על פי הרב עובדיה.. (לצורך העינין:)...) או לפי פסקי "מעריב"?
אם אתם רוצים- תנסו גם את הקוראן של אוםכולתום...
(רק אל תגידו שאין כאן שאלה של אסור/מותר)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:31 |
|
| |
מצד שני אין 2 בני אדם זהים.
לדעתי מילת הקסם בזוגיות היא: פשרה...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:33 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | מעריב נחשב ל"מקורות"? "שים דיסק של אום כולתום, יימח שמה" אהבתו המוזיקלית הראשונה של הרב עובדיה יוסף: הזמרת הערבייה אום כולתום: "במנגינה הערבית השקטה, הנפש מתיישבת יותר עם המנגינה". מוזיקה חסידית? "לסגור את הבם-בם-בם הזה" ... בלילות היה יושב וכותב פסקי הלכה תוך כדי האזנה לקלטות של עבד אל-ואהב, פריד אל-אטרש או אום כלתום. עד היום הוא נוהג לשבת בלילה ולכתוב תוך כדי האזנה לקלטות, ובעת נסיעה במכונית הוא מבקש מנהגו לשים לו את אחת הקלטות האהובות עליו. מדי פעם, לפני שהשיר מתחיל, מסנן הרב "יימח שמם" לעבר הטייפ, וממשיך להקשיב בהנאה. .... http://www.nrg.co.il/online/11/ART/846/056.html מה היינו עושים אם הרב עובדיה לא היה אוהב את אום כולתום... אוקיי, אז כולכם ספרדים שהולכים על פי הרב עובדיה.. (לצורך העינין:)...) או לפי פסקי "מעריב"?
אם אתם רוצים- תנסו גם את הקוראן של אוםכולתום...
(רק אל תגידו שאין כאן שאלה של אסור/מותר) |
| לצורך העניין אהיה ספרדי...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:43 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | א. אני אבדוק את זה, לא שמעתי את זה אף פעם. (ואם זה כך, איך באמת לא שמעתי על זה? אף מורה בסנמינר לא חשבה שזה חשוב???) ב.נכון מאד- ואני באמת מתכוונת להפסיק. ג. למה לא יכול להיות שאני אקבל על עצמי לא לראות סרטים, ולא אעמוד בזה? אחרי הכל אני לא מכורה לסרטים. וגם בעלי יעזור לי. וגם שאינטרנט לא יהיה לי בע"ה, כך שלא יהיה פשוט להשיג סרטים. אני מסכימה איתך שאי אפשר להשתנות מעצם העובדה שלובשים טול או שוברים כוס. אדם לא יכול להחליט שאחרי החתונה הוא לא יכעס... אבל אני לא מדברת על שנוי ברמה כזו, זה שינוי שלדעתי אפשר לעמוד בו בהחלטה חד פעמית. |
|
א. אני לא יודעת אם כבר יצאת מהסמינר, אבל בכל אופן ששומעים שעורים מרבנים מבינים שכל הפיטפוטים של המורות היו די שיטחים, ויש המון נושאים שאפילו לא נגעו בסמינר, ככה שזה לא אומר אם המחנכת דיברה על זה או לא. ג. אני לא יודעת עד כמה סרטים, שירים ואינטרנט הם חלק מהחיים שלך, ככה שאני לא יכולה לומר לך עד כמה ההחלטה קשה, אבל עדין אפילו את אמרת שזה נותן לך המון בשיחה מה שאומר שאת די בעולם הזה, לדעתי זה החלטה קשה.. קשה מאוד אפילו, וזה לא רק איך להעביר את הזמן החופשי זה כבר די חלק מהחיים, אבל גם אם זה לא קשה, מה שמשנים משנים כרגע מה שדוחים לעולם לא מגיעים אליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:46 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  |
למה בעצם? כמו שהוא חיב ב3 תפילות ואני לא, כך הוא חיב לשמור את העיניים ולא להסתכל על בנות (גם בסרטים) ואני לא.
הבנתי את הענין השני- שבסופו של דבר אני אתחתן עם בחור ברמה שלי.
השאלה אם זה אומר שבחורה שרואה סרטים ובחור שלא רואה סרטים (או רואה סרטים של גרובייס:)...) יכולים להיות באותה רמה רוחנית?- כי בעצם לו אסור ולה מותר, לא?! |
|
ה"לא אותו דבר..." כוון לקטע של החצאית/מכנסיים/חולצה...אין כאן עניין בכלל להשוות!
ונכון שלו אסור להסתכל על נשים ולך אין כזה איסור אבל לך אין איסור להסתכל על נשים צנועות...לא להסתכל על...(אני נמנעת מלכתוב...מסיבה מובנת...) ועל נשים לא צנועות בכלל ועל תועבות וכו'...
לעניין של הרמה הרוחנית....בוודאות אני יכולה לאמר לך שאם מישהי היתה רואה וכעת היא מתחזקת בזה והיא כבר לא רואה סרטים יותר...זהו! נגמר מבחינתה..... כך גם חתנה לא רואה/יראה... וזה מנסיון....(לא אישי...אבל נסיון!)
כשאת אומרת סרטים השאלה אם זה רק גרובייס או שזה עוד...אחרים...את מבינה את כוונתי....ולדעתי אין הבדל בין כל סרטי הגויים (יש כאלה שאומרים שיש גויים שכביכול מכבדים את עצמם ועושים סרטים "נקיים"...לדעתי אין הבדל...)ועלים עליהם בגועל הישראלים...כי אם זה רק רק רק גרובייס...אז זה לא נראה לי בעיה....למרות שזה גם לא חלק! כי אם זה גרובייס אז למה לראות בכלל? ולגברים חוץ מהאיסור הזה (של "לא תתורו"...)זה גורר גם עבירות נוספות כגון ביטול תורה...
ועכשיו אני אומרת לך ממקור מוסמך ביותר!- לגבר א-ס-ו-ר לראות סרטים!!!!! לאשה זאת ב-ע-י-ה ולא איסור! כמו שמישי אמרה כאן כבר שהאישה נולדה שלמה וכו....אז לאשה הסרטים פוגעים בנשמה!!!! וברור שלא ניתן כך לבנות בית שמושתת על אדני התורה....כי זה פוגע לאשה, שהיא עקרת (עיקר) הבית , בנשמה וגם משפיע עליה חיצונית! וזה ישפיע גם על ילדיה וכן הלאה... (ואת זה לא אני המצאתי-אמרתי!!!!)...אז בסופו של יום אנלא יודעת בדיוק לאמר לך אם הם נקראים באותה רמה רוחנית....אבל לפי הנ"ל ולפי הבנתי....בחורה שרואה סרטים והעובדה הזו לא מפריעה לה בכלל וגם זה מה שהיא תמשיך לעשות....זה הבחור שהיא תקבל...אבל אם היא תמיד שואפת להתחזק! וזה קטע של עצמה שמפריע לה אבל קשה לה להפסיק עם זה בינתיים...והיא תמיד משתדלת להתחזק ככל יכולתה ובהזדמנות הראשונה היא תפסיק עם זה....אז אני חושבת שהיא תקבל בחור....כמוה...שתמיד תמיד מתחזק...ויש גם בחורים שכל התקשורת הזו כלל לא מעניינת אותם...אז אולי היא תקבל בחור שהיה לו קשה במידות אחרות ולא בסרטים/שירים.....אתזה כבר ה' מסדר!...כל שנותר לך הוא זה להתפלל ולהתחזק בעצמך....תפללי לה' תגידי לו שקשה לך בזה...ואת רוצה באמת להתחזק בקטע וגם שאת בעלך זה בכלל לא יעניין...ואז... "בדרך שאדם רוצה לילך...מוליכין אותו" "והבא ליטהר...מסייעין בידו..."
מאחלת לך (ולכולנו) שתזכי להתחזק תמיד מתוך אהבת ה' ולא יראתו....ומתוך הבנה שבאמת זו בעיה....בלי התפלספויות מיותרות....איך אמר פעם הרב מנת..."בשר שיש עליו שאלה...לא אוכלים!!!! אפילו אם בסופו של עניין הוא יוצא כשר!!!"...
לילה טוב...תאספי כוחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 01:50 |
|
| |
מלאך: "מה עשית בחייך?" גבר: "ראיתי 'שכחו אותי בבית'.. וגם 'רשימת שינדלר'.." מלאך: "לגהינום, סוף המסדרון, תנור 7.."
 (המשקפי שמש זה בגלל כל האש פה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 08:39 |
|
| |
עמקויות כתב:
בעצם שאלתך, לא מה מותר לך לדרוש ומה לא, כי בכל מצב את לא יכולה לדרוש מבן אדם.. ובוודאי לא כמדובר ברוחניות.. שאלתך היא אחת, איך את יכולה לחפש בן אדם עם שאיפות מסויימות כשאת בעצם לא חייה כך... אם הבנתי נכונה, אז התשובה לכך היא פשוטה: לא מתחתנים עם בן אדם בשביל לשנות אותו, לא מתחתנים עם בן אדם בשביל להשתנות.. (השינוי בא ממילא, השינוי בא ביחד.. בשותפות והרמוניה.. אבל לא מעבר לכך..) את מתחנת עם בן אדם לפי מה שאת עכשיו, ולפי איך שאת רוצה שיראו חייך בעתיד... מאותה סיבה שאת מבינה את עצמך, את אמורה להבין אותו.. זה לא משנה כמה זה חמור ביחס אלייך, כמו שאת יכולה להבין שאת נכשלת, אז את אמורה להבין גם את הצד השני, למה הוא נכשל.. כך.. שאת מחפשת בחור, את אמורה לחפש בחור שמתאים לך.. שמתאים לשאיפות שלך, לרצונות שלך.. גם אם הוא נכשל, אך שאיפותיו (האמיתיות כמובן..) הם דומים לשלך, אז בעצם ירד כל הקונפליקט. אני באמת לא מתכוונת לדרוש, או לשנות מישהו (כמו שכבר כתבתי...) רק מתלבטת אם בחור שרואה סרטים מתאים לי...- אם הוא נחשב ברמה רוחנית כמוני. אתה אומר שלא משנה מה האדם עכשיו, במה הוא נכשל, ואם הוא נכשל יותר/פחות ממני. אלא מה שמשנה זה אם יש לנו אותן שאיפות ורצונות (כמובן שאפשר לסמוך על שאיפות/ רצונות, בדברים שגם אני כזו- שואפת אבל נכשלת.- לא על דברים שרק הוא נכשל בהם, אחרת אין לזה סוף...אני צריכה שיהיה ברמה רוחנית שלי פחות או יותר- לא רק שישאף להיות כמוני...) ועכשיו נראה לי באמת שאם הוא רואה סרטים- אבל זה לא מה שהוא רוצה מעצמו או מהבית שיהיה לו, ויש לו שאיפה להפסיק- אז אולי זה יתאים.
(רק שבהרגשה שלי, בחור שרואה סרטים זה מראה יותר על רמה רוחנית ירודה מאשר בחורה- אבל זה תלוי בכמה הוא רואה, מה הוא רואה, איפה הוא רואה, ולמה וכו'. ) אם זה מעיד על רמה רוחנית נמוכה משלי- זה לא מתאים, ולא משנה כמה אני מבינה אותו.
מה שכן, אני לא אפסול מיד אלא אבדוק את השאיפות, ואם גם כל השאר יתאים- כנראה שלא תהיה בעיה...
בכל מקרה, זה לא יהיה נושא בפגישות ראשונות- כי למה שאסמוך עליו שאלו השאיפות שלו?...
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 18/11/2011 08:44:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 09:52 |
|
| |
אולי אפשר להציג את השאלה בצורה שונה, וכך תוכלי להגיע לידי החלטה. אי אפשר לבוא בקשר זוגי עם תביעות ודרישות. כל אחד צריך לקבל את הבן זוג איך שהוא, וכמובן לחזק אותו עד כמה שהם רוצים וזקוקים. השאלה פה, איזה סוג בית את רוצה, וברגע שתדעי איזה בית את רוצה להעמיד תדעי גם סגנון הבחור שאת צריכה לצאת אתו.
כרגע את רואה סרטים ומקשיבה לשירים לועזים, האם זה מה שאת רוצה בעתיד? אם התשובה היא כן, ויש המון מקרים שאנשים התחזקו אחרי החתונה, אז הבחור צריך להיות מסוג אחד. אם התשובה היא לא, אז הבחור צריך להיות מסוג אחר.
בהנחה שבעתיד את לא רוצה להסתכל בסרטים וכו', את צריכה לשאול את עצמך, אם באמת תוכלי להפסיק אחרי הנישואין, כי אם התשובה היא שלא, אז לא נכון יהיה לקחת את הבחור למקום שהוא לא ידע עליו.
שורה תחתונה, זאת לא שאלה על איזה בחור לחפש, אלא השאלה היא מה את רוצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 10:09 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | עמקויות כתב:בעצם שאלתך, לא מה מותר לך לדרוש ומה לא, כי בכל מצב את לא יכולה לדרוש מבן אדם.. ובוודאי לא כמדובר ברוחניות.. שאלתך היא אחת, איך את יכולה לחפש בן אדם עם שאיפות מסויימות כשאת בעצם לא חייה כך...אם הבנתי נכונה, אז התשובה לכך היא פשוטה:לא מתחתנים עם בן אדם בשביל לשנות אותו, לא מתחתנים עם בן אדם בשביל להשתנות.. (השינוי בא ממילא, השינוי בא ביחד.. בשותפות והרמוניה.. אבל לא מעבר לכך..) את מתחנת עם בן אדם לפי מה שאת עכשיו, ולפי איך שאת רוצה שיראו חייך בעתיד...מאותה סיבה שאת מבינה את עצמך, את אמורה להבין אותו.. זה לא משנה כמה זה חמור ביחס אלייך, כמו שאת יכולה להבין שאת נכשלת, אז את אמורה להבין גם את הצד השני, למה הוא נכשל.. כך.. שאת מחפשת בחור, את אמורה לחפש בחור שמתאים לך.. שמתאים לשאיפות שלך, לרצונות שלך.. גם אם הוא נכשל, אך שאיפותיו (האמיתיות כמובן..) הם דומים לשלך, אז בעצם ירד כל הקונפליקט. אני באמת לא מתכוונת לדרוש, או לשנות מישהו (כמו שכבר כתבתי...) רק מתלבטת אם בחור שרואה סרטים מתאים לי...- אם הוא נחשב ברמה רוחנית כמוני. אתה אומר שלא משנה מה האדם עכשיו, במה הוא נכשל, ואם הוא נכשל יותר/פחות ממני. אלא מה שמשנה זה אם יש לנו אותן שאיפות ורצונות (כמובן שאפשר לסמוך על שאיפות/ רצונות, בדברים שגם אני כזו- שואפת אבל נכשלת.- לא על דברים שרק הוא נכשל בהם, אחרת אין לזה סוף...אני צריכה שיהיה ברמה רוחנית שלי פחות או יותר- לא רק שישאף להיות כמוני...) ועכשיו נראה לי באמת שאם הוא רואה סרטים- אבל זה לא מה שהוא רוצה מעצמו או מהבית שיהיה לו, ויש לו שאיפה להפסיק- אז אולי זה יתאים. (רק שבהרגשה שלי, בחור שרואה סרטים זה מראה יותר על רמה רוחנית ירודה מאשר בחורה- אבל זה תלוי בכמה הוא רואה, מה הוא רואה, איפה הוא רואה, ולמה וכו'. )אם זה מעיד על רמה רוחנית נמוכה משלי- זה לא מתאים, ולא משנה כמה אני מבינה אותו.מה שכן, אני לא אפסול מיד אלא אבדוק את השאיפות, ואם גם כל השאר יתאים- כנראה שלא תהיה בעיה...בכל מקרה, זה לא יהיה נושא בפגישות ראשונות- כי למה שאסמוך עליו שאלו השאיפות שלו?... א. לא אמרתי שזה לא משנה מה האדם עכשיו ובמה נכשל, כי ברור שנקודת הפתיחה צריכה להיות באיזה שהוא מקום שווה (אף שמבחינה מציאותית גם אם יש שוני מהותי רוחנית עדיין אפשר לבנות זוגיות מדהימה.) אבל באותם דברים שאת נכשלת בהם, את לא יכולה להוריד אחרים מחמתם או לצפות שאת תקבלי מישהו שלא ברמה שלך, אא"כ ההוא יסכים.. (ואז זה דיי מוזר שהוא מוכן לכך..) ב. ההנחה הזו שבחור שרואה סרטים לעומת בחורה שרואה סרטים (וזה רק משל ודוגמא אבל אתייחס לזה כי זו הדוגמא שבעיקר מפעפעת בלבך..) זה אומר שהבחור הוא ברמה ירודה, היא לא נכונה, ולא בגלל שלבחור זה יותר גרוע, אלא כי אם את באותו הדבר נכשלת, אז את לא יכולה להחליט על השני מה הוא, כי כל אדם נמדד ביחס להתמודדויות שלו, לכלים שהוא ניחון בהם, ויש בחור שרואה סרטים והוא נחשב יותר צדיק מבחור אחר שלא רואה סרטים.. ג. המדד היחיד לחפש את האדם המתאים לך..(שהכי קרוב לכה"פ) זה מה את עכשיו, ומה את רוצה ושואפת שיהיה הבית שלך. כשזה מתאים, אז כל השאר זה ניואנסים דקים ושוליים.. ד. את אף פעם לא תדעי האם השאיפות שלו הם דבר שיעמוד במבחן המציאות, כמו שאת עצמך לא יודעת אם תעמדי בכל מיני דברים שאת שואפת אליהם.. אך כשיש פרטנר טוב, כשיש כימיה ומוטיבציה להשקיע באדם כזה.. אז יש לכם סיכוי ביחד/בשותפות לבנות את הבית האידיאל שלכם...
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 18/11/2011 08:44:07
|
|
 |
|
|
|
|
|