|
|
| נשלח ב-18/11/2011 12:55 |
|
| |
| עמקויות כתב: |  | עמקויות כתב:בעצם שאלתך, לא מה מותר לך לדרוש ומה לא, כי בכל מצב את לא יכולה לדרוש מבן אדם.. ובוודאי לא כמדובר ברוחניות.. שאלתך היא אחת, איך את יכולה לחפש בן אדם עם שאיפות מסויימות כשאת בעצם לא חייה כך...אם הבנתי נכונה, אז התשובה לכך היא פשוטה:לא מתחתנים עם בן אדם בשביל לשנות אותו, לא מתחתנים עם בן אדם בשביל להשתנות.. (השינוי בא ממילא, השינוי בא ביחד.. בשותפות והרמוניה.. אבל לא מעבר לכך..) את מתחנת עם בן אדם לפי מה שאת עכשיו, ולפי איך שאת רוצה שיראו חייך בעתיד...מאותה סיבה שאת מבינה את עצמך, את אמורה להבין אותו.. זה לא משנה כמה זה חמור ביחס אלייך, כמו שאת יכולה להבין שאת נכשלת, אז את אמורה להבין גם את הצד השני, למה הוא נכשל.. כך.. שאת מחפשת בחור, את אמורה לחפש בחור שמתאים לך.. שמתאים לשאיפות שלך, לרצונות שלך.. גם אם הוא נכשל, אך שאיפותיו (האמיתיות כמובן..) הם דומים לשלך, אז בעצם ירד כל הקונפליקט. אני באמת לא מתכוונת לדרוש, או לשנות מישהו (כמו שכבר כתבתי...) רק מתלבטת אם בחור שרואה סרטים מתאים לי...- אם הוא נחשב ברמה רוחנית כמוני. אתה אומר שלא משנה מה האדם עכשיו, במה הוא נכשל, ואם הוא נכשל יותר/פחות ממני. אלא מה שמשנה זה אם יש לנו אותן שאיפות ורצונות (כמובן שאפשר לסמוך על שאיפות/ רצונות, בדברים שגם אני כזו- שואפת אבל נכשלת.- לא על דברים שרק הוא נכשל בהם, אחרת אין לזה סוף...אני צריכה שיהיה ברמה רוחנית שלי פחות או יותר- לא רק שישאף להיות כמוני...) ועכשיו נראה לי באמת שאם הוא רואה סרטים- אבל זה לא מה שהוא רוצה מעצמו או מהבית שיהיה לו, ויש לו שאיפה להפסיק- אז אולי זה יתאים. (רק שבהרגשה שלי, בחור שרואה סרטים זה מראה יותר על רמה רוחנית ירודה מאשר בחורה- אבל זה תלוי בכמה הוא רואה, מה הוא רואה, איפה הוא רואה, ולמה וכו'. )אם זה מעיד על רמה רוחנית נמוכה משלי- זה לא מתאים, ולא משנה כמה אני מבינה אותו.מה שכן, אני לא אפסול מיד אלא אבדוק את השאיפות, ואם גם כל השאר יתאים- כנראה שלא תהיה בעיה...בכל מקרה, זה לא יהיה נושא בפגישות ראשונות- כי למה שאסמוך עליו שאלו השאיפות שלו?... א. לא אמרתי שזה לא משנה מה האדם עכשיו ובמה נכשל, כי ברור שנקודת הפתיחה צריכה להיות באיזה שהוא מקום שווה (אף שמבחינה מציאותית גם אם יש שוני מהותי רוחנית עדיין אפשר לבנות זוגיות מדהימה.) אבל באותם דברים שאת נכשלת בהם, את לא יכולה להוריד אחרים מחמתם או לצפות שאת תקבלי מישהו שלא ברמה שלך, אא"כ ההוא יסכים.. (ואז זה דיי מוזר שהוא מוכן לכך..) מישהו שלא ברמה שלי- בפרט אם ההבדלים גדולים-לא יתאים לי, אלא אם כן אני רוצה ומסוגלת להגיע לרמה שלו.-ורק במקרה כזה אפשר באמת לבנות זוגיות טובה למרות ההבדלים. ב. ההנחה הזו שבחור שרואה סרטים לעומת בחורה שרואה סרטים (וזה רק משל ודוגמא אבל אתייחס לזה כי זו הדוגמא שבעיקר מפעפעת בלבך..) זה אומר שהבחור הוא ברמה ירודה, היא לא נכונה, ולא בגלל שלבחור זה יותר גרוע, אלא כי אם את באותו הדבר נכשלת, אז את לא יכולה להחליט על השני מה הוא, כי כל אדם נמדד ביחס להתמודדויות שלו, לכלים שהוא ניחון בהם, ויש בחור שרואה סרטים והוא נחשב יותר צדיק מבחור אחר שלא רואה סרטים.. יש כאן שני ענינים: 1. אם בחור רואה סרט ובחורה רואה סרט- שניהם נכשלו, אבל לא באותו דבר. והוא אמור יותר לשמור על עצמו כי האיסור עליו יותר חמור- אבל שוב, זה בדיוק כל ההתלבטות שלי.... 2. אני באמת לא יכולה להחליט על השני מה הוא. ובמקרה כזה אני יכולה להתחתן עם אחד שברמה הרוחנית הוא בדיוק כמוני(אם יש דבר כזה...) אבל אני יותר "צדיקה" ממנו כי אני -נגיד- עמלתי יותר קשה להגיע לרמה הזו. ועדין הוא מתאים לי ולא אדם אחר , שיכול להיות אפילו חילוני, ושהוא צדיק כמוני. ג. המדד היחיד לחפש את האדם המתאים לך..(שהכי קרוב לכה"פ) זה מה את עכשיו, ומה את רוצה ושואפת שיהיה הבית שלך. כשזה מתאים, אז כל השאר זה ניואנסים דקים ושוליים.. ההגדרה הזו שלך מכילה הכל...כך זה נשמע כמו דבר שממש קל למצוא...:)ד. את אף פעם לא תדעי האם השאיפות שלו הם דבר שיעמוד במבחן המציאות, כמו שאת עצמך לא יודעת אם תעמדי בכל מיני דברים שאת שואפת אליהם.. אך כשיש פרטנר טוב, כשיש כימיה ומוטיבציה להשקיע באדם כזה.. אז יש לכם סיכוי ביחד/בשותפות לבנות את הבית האידיאל שלכם... זה נכון. אבל כרגע אני באמת יכולה להגדיראת הרמה שלי גם לפי השאיפות- למרות שלא בטוח שהם יעמדו במבחן המציאות. בעצם- גם ה"מציאות" לא תמיד עומדת במבחן המציאות... לא חסר בחורים צדיקים ותמימים שהתחילו לראות סרטים דווקא אחרי החתונה... |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 12:57 |
|
| |
| חדשונט כתב: |  |
למה בעצם? כמו שהוא חיב ב3 תפילות ואני לא, כך הוא חיב לשמור את העיניים ולא להסתכל על בנות (גם בסרטים) ואני לא.
הבנתי את הענין השני- שבסופו של דבר אני אתחתן עם בחור ברמה שלי.
השאלה אם זה אומר שבחורה שרואה סרטים ובחור שלא רואה סרטים (או רואה סרטים של גרובייס:)...) יכולים להיות באותה רמה רוחנית?- כי בעצם לו אסור ולה מותר, לא?!
ה"לא אותו דבר..." כוון לקטע של החצאית/מכנסיים/חולצה...אין כאן עניין בכלל להשוות!
ונכון שלו אסור להסתכל על נשים ולך אין כזה איסור אבל לך אין איסור להסתכל על נשים צנועות...לא להסתכל על...(אני נמנעת מלכתוב...מסיבה מובנת...) ועל נשים לא צנועות בכלל ועל תועבות וכו'...
לעניין של הרמה הרוחנית....בוודאות אני יכולה לאמר לך שאם מישהי היתה רואה וכעת היא מתחזקת בזה והיא כבר לא רואה סרטים יותר...זהו! נגמר מבחינתה..... כך גם חתנה לא רואה/יראה... וזה מנסיון....(לא אישי...אבל נסיון!)
כשאת אומרת סרטים השאלה אם זה רק גרובייס או שזה עוד...אחרים...את מבינה את כוונתי....ולדעתי אין הבדל בין כל סרטי הגויים (יש כאלה שאומרים שיש גויים שכביכול מכבדים את עצמם ועושים סרטים "נקיים"...לדעתי אין הבדל...)ועלים עליהם בגועל הישראלים...כי אם זה רק רק רק גרובייס...אז זה לא נראה לי בעיה....למרות שזה גם לא חלק! כי אם זה גרובייס אז למה לראות בכלל? ולגברים חוץ מהאיסור הזה (של "לא תתורו"...)זה גורר גם עבירות נוספות כגון ביטול תורה...
ועכשיו אני אומרת לך ממקור מוסמך ביותר!- לגבר א-ס-ו-ר לראות סרטים!!!!! לאשה זאת ב-ע-י-ה ולא איסור! כמו שמישי אמרה כאן כבר שהאישה נולדה שלמה וכו....אז לאשה הסרטים פוגעים בנשמה!!!! וברור שלא ניתן כך לבנות בית שמושתת על אדני התורה....כי זה פוגע לאשה, שהיא עקרת (עיקר) הבית , בנשמה וגם משפיע עליה חיצונית! וזה ישפיע גם על ילדיה וכן הלאה... (ואת זה לא אני המצאתי-אמרתי!!!!)...אז בסופו של יום אנלא יודעת בדיוק לאמר לך אם הם נקראים באותה רמה רוחנית....אבל לפי הנ"ל ולפי הבנתי....בחורה שרואה סרטים והעובדה הזו לא מפריעה לה בכלל וגם זה מה שהיא תמשיך לעשות....זה הבחור שהיא תקבל...אבל אם היא תמיד שואפת להתחזק! וזה קטע של עצמה שמפריע לה אבל קשה לה להפסיק עם זה בינתיים...והיא תמיד משתדלת להתחזק ככל יכולתה ובהזדמנות הראשונה היא תפסיק עם זה....אז אני חושבת שהיא תקבל בחור....כמוה...שתמיד תמיד מתחזק...ויש גם בחורים שכל התקשורת הזו כלל לא מעניינת אותם...אז אולי היא תקבל בחור שהיה לו קשה במידות אחרות ולא בסרטים/שירים.....אתזה כבר ה' מסדר!...כל שנותר לך הוא זה להתפלל ולהתחזק בעצמך....תפללי לה' תגידי לו שקשה לך בזה...ואת רוצה באמת להתחזק בקטע וגם שאת בעלך זה בכלל לא יעניין...ואז... "בדרך שאדם רוצה לילך...מוליכין אותו" "והבא ליטהר...מסייעין בידו..."
מאחלת לך (ולכולנו) שתזכי להתחזק תמיד מתוך אהבת ה' ולא יראתו....ומתוך הבנה שבאמת זו בעיה....בלי התפלספויות מיותרות....איך אמר פעם הרב מנת..."בשר שיש עליו שאלה...לא אוכלים!!!! אפילו אם בסופו של עניין הוא יוצא כשר!!!"...
לילה טוב...תאספי כוחות... |
| תודה, עודדת אותי. בעיקר בקטע של "בדרך שאדם רוצה לילך..."
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 18/11/2011 12:58:20
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 13:11 |
|
| |
וואו.. הציטוטים האלה מציקים.. 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/11/2011 14:16 |
|
| |
נכון... אנסה לקצץ...
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 18/11/2011 14:19:57
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 01:21 |
|
| |
| הסירהשלנו כתב: |  | חשבתי עלזה פעם.. אבל נראהלי שאת לא יכולה לדרוש ממנו מה שאת לא דורשת מעצמך, אפילו שהוא גבר ואת גברת.. ולהשוות בין לשמוע מוזיקה לא דתית לבין ללבוש מכנסיים לא נשמע לך קצת מוקצן?.. לא השוויתי, רק ניסיתי לחשוב על דוגמא הפוכה ולא מצאתי... יש לך רעיון משהו דומה שמותר לגברים ולאישה לא? אולי רק בקטע של צניעות יש- שלבנות אסור ולגבר מותר.
לא ידוע על משהו שמותר לבנות ולבנים הוא אסור. זה דברים שברגש.. כל אחד ומידת ההקפדה שלו. בחורה ששומעת מוזיקה לא דתית לר צדיקה יותר מבחור שעושה את אותו הדבר. העניין הוא שהתרגלנו לסטיגמות ולקיבעון מחשבתי של דברים שנקראים "לא מקובלים" למרות שאין בהם שום דבר אסור (כמובן שיש בחורים/ות טובים יותר ויש כאלה שפחות..) התכוונתי ספציפית לשירה של נשים. ואני מתכוונת דווקא לדברים שהם אסור/מותר. (בשביל גבר להסתכל על נשים, ולשמוע שירה של אישה- זה לא בגדר של מקובל/לא מקובל, אלא בגדר של אסור/ מותר.)
תוקן על ידי הסירהשלנו ב- 18/11/2011 00:06:52
|
|
וואלה, צודקת, לא שמתי לב שכתבת דווקא שירה של נשים וזה... אכן טעיתי.. מתנצלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 09:29 |
|
| |
זוגיות או תחרות? שכל אחד יעשה את החלק שלו
|
|
|
|