בית פורומים עצור כאן חושבים

משמעות ותכלית בחיי נצח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/11/2011 09:35 לינק ישיר 
משמעות ותכלית בחיי נצח

בעולם האנושות רווחת התחושה והכמיהה למשמעות ותכלית,אחד ממלא אותו בדת ,השני באדיאולוגיות שונות ומשונות ,והשלישי ביצירות ועשייה מועילות .
עלו כאן כל מיני השערות והסברים לתחושות ולמניעים ,החל מגורמים נפשיים אינטואיטיביים וכלה בנשמה ,הקול הפנימי וחלק אלוק ממעל שמושך את האדם למשהו מעבר ורוחני.
וכאן אנוכי הקטן שואל ,האם לא מדובר בתחושות אנוכיות גרידא של פחד ואי השלמה שכל החיים בסופו של דבר יגמרו ואנחנו לא רוצים לאבד אותם ולכן אנחנו פועלים כאן בצורה שיהיה לנו המשך ,קרי בדת ,עולם הבא,קרי באידיאולוגיות ,השארת חותם שלנו ועצמינו בעולם שימשיך להתקיים ?הרי אם נפרש את התחושה ממניעים רוחניים ,אנחנו מייחסים לו גם את אידיאולוגיית הנאציזם וקומוניזם לכאורה.האם היא לא נובעת מתחושה אנוכית של פיספוס?
אמחיש את השאלה שלי בדוגמא פשוטה ,אם כולנו היינו חיים לנצח האם הכמיהה למשמעות לא הייתה מאבדת את כל משמעותה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 09:55 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
אמחיש את השאלה שלי בדוגמא פשוטה ,אם כולנו היינו חיים לנצח האם הכמיהה למשמעות לא הייתה מאבדת את כל משמעותה?

אפשר גם להמחיש את השאלה שלך מהכוון המשלים. כשאדם עובר התקף לב, לדוגמה, התגובה שהוא צריך להדבק יותר מדת, לבלות יותר זמן עם ילדיו, וכו' (דוגמאות לעקרון שלך), כנראה נפוצה למדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 10:34 לינק ישיר 

חיי נצח הן הן התכלית. [לכל אחד איך שהוא מפרש את המושגים חיים ונצח]
-כך זה נתפס בדרך כלל [תשאלו את מקס] וממילא השאלה שלך לא יכולה להקשות על עצם המושג של  התכלית=חי נצח, שאכן זהו מה שאנשים מבקשים. ובשעה שהם נפגשים ביותר באי הנצחיות של החיים כפי שהם נראים לנו כאן הם מבקשים את חיי הנצח האמתיים בכל מיני צורות. 

ואם תאמר -כמו שאפשר לחשוב שהוא האמת- שחיי נצח אינם תכלית בעצמם יותר מחיים מוגבלים. [ואמנם יל"ע בזה בעומק] עדיין מובן מאד שהזילות של מה שנתפס אצל אדם תכלית כאן דוחף אותו לחפש משהו אחר שהוא תכלית. ומובן מאד שזה ידחוף אותו לחפש את התכלית שמחוץ לחיים. ועכ"פ זה לא קושיא על עצם המושג שיש תכלית מכיוון שהמושג הזה קיים ללא קשר לפחדים אלו. 

ואולי הפוך, אילו ידע האדם שמעכשיו יחיה לנצח אפשר שאז היה נתפס בכזה בהלה מה עושים עם החיים האלה הרבה יותר מכשהוא מקבל התקף לב. מכיוון שאין לנו נתונים לגבי ציור כזה אפשר רק לשער. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 10:42 לינק ישיר 

אני חולקת על הנחת היסוד של פותח האשכול.

הדת היא משהו שנכפה על האדם מילדותו ולא כולם נשארים בה מן הטעמים הנכונים של דבקות בה'.

דבקות באידאל-מעטים הם  האנשים הדבקים באידאל בגלל משמעות גבוהה ורוחנית.

אם מסתכלים סביבנינו ניתן לראות שהמשמעות בחיים שמוצאים  רוב  האנשים היום זו משמעות מאד רחוקה מהמשמעות שעליה דיבר ויקטור פראנקל :רוב האנשים שואפים  לכבוד,כוח וצבירת כסף.כדי לממן את מימוש היצרים האלה.

והמשמעות הנחותה הזאת קונה לה אחיזה גם אצל החרדים כביכול לדבר ה' ואין לי מושג איך שני הדברים מסתדרים ביחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 10:44 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
ואין לי מושג איך שני הדברים מסתדרים ביחד.

ולי יש מושג.
קוראים לזה יצר הרע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 11:20 לינק ישיר 

מקוה שהבנת את מה שכתבת,
לגבי טענתך להיפך ,הוא סותר את החלטתו של הבורא לקצר את ימיו של האדם ל120 דוקא בגלל שהאנושות השחיתה את  את דרכם מרוב ימים ומיעוט משמעות.

החולקת על פותח האשכול שכחה מכל בעלי התשובה ומחפשי דתות וכתות ואפילו חרדים כשמתבגרים שיותר מתחברים ובוחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 11:24 לינק ישיר 

מנא לך שזה הסיבה לקיצור הימים? אולי יש סיבה אחרת בכלל, כמו שמרוב הדחק לתכלית עשו להם תכלית הפוך לגמרי מכוונת ה'. או המון סיבות אחרות שאפשר לחשוב.

ואולי בכלל לא חיו כ"כ רק איזה עשר-עשרים אנשים-וכדעת הרמב"ם. 
אגב, הבנתי מה שכתבתי, אם משהו לא מובן תשאל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 11:54 לינק ישיר 

לביליצר

עדיין בעלי התשובה הם מיעוט מקרב החילוניים וגם לא בדקת את המניעים שלהם.

לגבי כאלה שנולדו לתוך הדת -שוב לא בדקת את מספרם של הדבקים באמת או הדבקים במסורת מתוך שיגרה.
בכלל אני התייחסתי לעולם כולו לא רק ליהודים שהרי דיברת על האנושות בכללה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 12:01 לינק ישיר 

מנא לי?אם לא למדת בחדר את פרק ו בבראשית עדיין בפיך ובלבבך לעשותו.

צענע

אכן בכל העולם מצטרפים מליונים לכל מיני דתות וכתות.

.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 12:11 לינק ישיר 

ומיליונים אחרים לא עושים את זה.

חיי היום יום הם חיי שיגרה של עבודה ובילוי פנאי.

האם בדקת כמה אנשים בעולם המערבי (בעיקר בארופה) דבקים בדת במובן הרליגיוזי?אולי תביא הוכחות לטענתך?

מההתרשמות שלי גם הנוצרים המאמינים באמריקה בחיי היום יום  רובם חיים ללא אידאל דתי או רוחני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 12:31 לינק ישיר 

את מצבר הכמיהה כל אחד ממלא באופנו הוא מי פחות ומי יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 12:38 לינק ישיר 

הויכוח הוא על מושא  הכמיהה .
אבל נדמה לי שהדיון מוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 12:47 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
ומיליונים אחרים לא עושים את זה.

חיי היום יום הם חיי שיגרה של עבודה ובילוי פנאי.

האם בדקת כמה אנשים בעולם המערבי (בעיקר בארופה) דבקים בדת במובן הרליגיוזי?אולי תביא הוכחות לטענתך?

מההתרשמות שלי גם הנוצרים המאמינים באמריקה בחיי היום יום  רובם חיים ללא אידאל דתי או רוחני.

הוכחות לטענתי ?איזו?
אשמח לשמוע תגובה עניינית לעצם האשכול ולא באתי כאן לדון על אחוזי מחפשי משמעות באוכלוסיה.אולי קראת בשטחיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 13:02 לינק ישיר 

תראה ידיד היקר, (בעל האשכול)

אומר רבינו יונה אפי' נחיה אלף שנים הרי בסוף נגיע לסוף, במילא לא נרוויח כלום פשוט יהיה חשיבה יותר לאורך, לא רק להגיע לגיל החיתון ולהוליד ולגדל ולחתן אותם ולצאת לפנסיה ולחכות כל יום למות, פשוט נתחתן בגיל מאה או מאתיים, נוליד ילדים בעיזי, אתה מבין לא יהיה שום הבדל, 

ולאלה שמדברים על נצח:
מהי נצח ? האם היקום דינמי או סטטי ? כלומר האם היקום היא נצחי = קדמון ומכאן היא נצחי לעולמים, או התחלתי ומכאן גם סופי,
במילא רוב אנשים לא מודעים כלל לבלגן הפילוסופי הזה, נווו אז מה מחפשים שם ?
שאלתי כבר הרבה פעמים מה הטעם בגן עדן רוחיני אם שם אנו בלתי בחירי, במילא מכאן שהתענוג שם היא בעצם אשליה,

לעצם שאלתך מוזר מאוד ההנחה שלך, ראיתה אדם עמל לריק ? מזה קשור לפחד ? אף אדם לא רוצה לעמול לריק, 
ואז נשאל אותו אז למה אתה עמל כלל ? התשובה כי הוא תבוני ולא חיה דטרמיניסטית, כלומר הוא האלוקים בעצמו במובן מסויים, הוא יוצר הוא רוצה בטוב ובטוב זולתו, כל מה שהאדם חושק הוא בעצם לא רוצה שיעמול על כך לריק,
במילא מהי השאלה האם זה מפחד ? ממה יש לפחד ? 

לדעתי להפך מי שמחליט שלא מעניין אותו המשמעות בחיים אז לא רוצה בכלל לחיות ומתאבד בדרך כלל,
רואים אנו שהאדם הוא אנוכיסט וחושב רק על עצמו ומגיע למצב של אין לו טעם בחיים אז לא מעניין אותו אשתו ילדיו ושאר המשפחה והחברים בסביבתו, ומתאבד לו ושלום לכולם, 
כלומר הוא לא מפחד מי המוות הוא מפחד מהחיים דווקא, הוא מפחד להתמודד עם החיים ובמשמעות הטוב,
אנחנו רואים בדרך כלל שדווקא האנוכיסט הוא הוא המטריאליסט ושלא הולך לו מספיק טוב אז מתאבד עצמו לדעת,
ודווקא אלה שרוצים את הטוב מחפשים משמעות לחיים,
כלומר, טוב אנוכיסטי קיים בכל מקום ובכל רגע, מכאן לא צריך לעמול כמעט על כך, העצלן האנוכיסט לא עמל כלל,
דווקא אלה שלא טוב להם עד שלזולתו יהיה טוב, אלה רוצים בטוב בלי שהיקום נצחי, אפי' שידע שימות מחר אבל הוא ימות בחיוך בשמחה שחיי את חיו בדרישת הטוב לזולתו, 

תוקן על ידי maxmen ב- 18/11/2011 13:04:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 13:27 לינק ישיר 

מקס היקר

לדעתי אתה מערבב  קצת בין שיעמום וסיפוק לבין משמעות ,
האם הוא עמל לריק?לא ,הוא רוצה כסף כבוד סטייקים ושאר יצרים,
הוא עושה טוב לאנשים כי זה עושה  לו טוב .הבן אדם הוא אנוכי מתחילתו ועד סופו .
אני לא חושב שאנחנו חלוקים בהרבה,המילה פחד שהכנסתי בדבריי התכוונתי פחות פיזי אלא פחד מסוג של בזבוז החיים לריק כמו שכתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 13:29 לינק ישיר 

וכמובן שפחד מביזבוז החיים לריק לא שייך בחיי נצח

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משמעות ותכלית בחיי נצח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext