| נשלח ב-18/11/2011 16:11 |
|
| |
ביליצר
משאלתך נראה שפשוט לך שאדם יפחד מן המוות, אבל זה פחות פשוט שאדם ירצה משמעות, המשכיות, "רוחניות" (מילה שצריך מאד להיזהר בה).
אתה מציע לומר שלאדם יש שאיפה טבעית (אינסטינקט? יצר? מה זה משנה לענין שלנו?) לרצות המשך, ורצון זה יכול להתפתח ולהתחלף משרידת הגוף להשגים רוחניים.
אני מסכים שזה טבעי. אבל יש כאן כמה נקודות לשים אליהן לב:
הרצון לשרוד ולהשפיע - גם ברמתו הפרימיטיבית ביותר, שרידת הגוף, או העמדת ולדות, מהיכן הוא בא?
האם אי אפשר לראות את הרצון הזה בשרידה ובמשמעות לא רק תכונה טבעית שבאה באופן מקרי עם התפתחות דרויניסטית מקרית אלא להפך, כמשהו שהוטבע בנו בידי בורא שחפץ בנו, האלוקים?
איני אומר שזו הוכחה, אם כי ניתן לפתח את הרעיון הזה בכיוון קרטזיאני (נוסח הפילוסוף דקארט בעל "אני חושב אני קיים" והמסתעף). אבל זו ודאי אפשרות שאין לדחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2011 19:27 |
|
| |
מיימוני שבוע טוב
הרצון לשרוד ולהעמד ולדות הוא לכאורה מאותו מקום של הרצון של הרבה אנשים שדוקא לא רוצים להעמיד ולדות , הצד השוה שבהן שזה מה שעושה להם ולנו טוב .ובאמת חלק ממניעי אנשים בהעמדת ולדות הוא מהרצון להמשכיותם כפי שהעליתי.ובאמת אלה שכבר לא מוצאים טעם או תקוה בחייהם ,מבקשים את נפשם למות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2011 19:39 |
|
| |
ביליצר: היקר
אני לא מבין איך הראש שלך עובד,
כל אדם שרוצה את הטוב יודע שהוא בעצמו לא יזכה בטוב,
המצאת השפה המוזיקה החברה חוקי החברה המוסר ערכים התרבות, את כל אלה אנשים שהגו זאת ידעו שהם לא יזכו בכך,
קח לדוגמא את משה רבינו, ידע ולא השאיר אפי' ירושה לבניו לא תפקיד ציבורי ולא תפקיד אחר,
אנשים שהם מטבעם טובים לא רוצים בשרידות עצמי דווקא,
תבין העולם עומד על הטובים באמת, וכל הרע בעולם נמצא בגלל האנוכיים,
לו כל אנשים היו טובים אז לא היית אברהם צריך להילחם נגד ע"ז,
התבונה האנושית כהיום כבר היית הרבה יותר רחוק מהיום,
ראה אשכול זה שם אני מסביר את העניין של הלשמה והלא לשמה, מה בין לשמה ללא לשמה ?? (לא תרצח בלי אלוקים)
תוקן על ידי maxmen ב- 19/11/2011 19:41:46
|
|
|
|
| נשלח ב-19/11/2011 20:24 |
|
| |
מקס היקר
ראה דוקא באותו אשכול את תגובתי לדבריך ,אשמח מאוד שתראה לי איפה נגמרת האנוכיות בכל האנושות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 04:06 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מנא לי?אם לא למדת בחדר את פרק ו בבראשית עדיין בפיך ובלבבך לעשותו.
|
|
יפה מאד שאתה רואה במקרא ישירות את הפרשנות שלך. [או מי שלמדת זאת ממנו] מה אעשה ולא זכיתי, ואני מסוגל לחשוב על עשרות פירושים אפשריים נוספים לעובדת קיצור חיי האדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2011 15:20 |
|
| |
אם אתה פוסט מודרני ,אתה מוזמן לתת דרור לדמיון הפרוע ולפרשן כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2011 14:49 |
|
| |
מי שיש לו דעה בעניין אשמח אם יועיל בטובו להביאו ולא יהיה נחבא אל הכלים.טהנקס.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2011 19:30 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מי שיש לו דעה בעניין אשמח אם יועיל בטובו להביאו ולא יהיה נחבא אל הכלים.טהנקס. |
|
תראה הדרך הכי מוצלחת היא שהאדם עושה טוב לשם הטוב ולא לשמו ולאינטרס כלשהי,
שאדם מעוניין בעצמו אז בכל אופן נשבר ונדפק כי העולם לו בעדו כל הזמן,
מה שאין כן בטוב לזולתך אתה לא ממש מחפש את התוצאות מסתפק במה שעשיתה בכל מאדך,
אנשים בדרך כלל לא מבינים מהי ברכה ומהי קללה, חושבים הם שברכות התורה או חכמים וכדומה הם שינויים טבעים או אפי' שהם לא חושבים על ניסים הם חושבים שלפחות הברכה מביא את הטבע אליו,
הברכה והקללה היא בדיוק כאן, תלוי מה הכוונה של מעשך, שאתה חושב על עצמך אתה כל הזמן רואה קללה שאתה חושב על זולתך אתה כל הזמן רואה ברכה,
ראה איך הספורנו מפרס רת צוויתי את ברכותי בשמיטה, (ספורנו ויקרא פרק כה פסוק כא)
ועשת את התבואה: באופן שתשבע עין מראות ותראו שיספיק הכמות:זה ידוע במעשים שכל אחד בכל יום ומאז ימי השגת התבונה באנושות,
רואים זא גם בלהקות החיות מול חיות רעות מטבעם,
וק"ו רואים זאת בתרבויות ענקיות ששרדו הרבה שנים כמו הודו וכדומה,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/11/2011 03:18 |
|
| |
זאת שאילתי אליך משכבר הימים ,איך שייך לעשות טוב גם למען הטוב ללא אנוכיות ?המניע כאן תהיה לאי צער בערך נפסד מכל מקום , ולרווחים מלאים כל טוב בהרגשת העשייה , תביא כבר את המלאך הזה שאתה כל הזמן מדבר עליו כפועל ללא אינטרס ואנשק את כנפיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2011 20:00 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | משמעות ותכלית בחיי נצח |
|
אין בהם משמעות כי אינם.
שאלה רלוונטית, למה אנשים מסוימים משלים את עצמם בשאיפה כוזבת.
|
|
| נשלח ב-29/11/2011 23:25 |
|
| |
בליציר
לא הבנתי את ההקשר לנאציזם, אך אני מסכים בהחלט שאילו היינו חיים חיי נצח, אפשר היה למלוח את כל הדתות כולן בקופסת סרדינים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/11/2011 23:29 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | תביא כבר את המלאך הזה שאתה כל הזמן מדבר עליו כפועל ללא אינטרס ואנשק את כנפיו. |
|
את האלוקים הפילוסופי בוודאי אתה כבר יכול לנשק, ובכל את אני טוען שהאדם הוא צלם אלוקים ממש בעניין זה אם בוחר בכך,
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 00:56 |
|
| |
מרכא טפחא
התכונתי שהנאציזם גם ניסתה לתת פתרון למשמעות על ידי אידיאולוגיה של הרייך והגזע הטהור כמעשה טוב לאנושות ולעמה וזה יהיה אבסורד לייחס את זה למניעים רוחניים.
מקס, אתה הולך בכוח אה,חולה עליך
|
|
|
|
|