בית פורומים עצור כאן חושבים

כוחה של ליצנות - מוקדש לפרזנט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/11/2011 22:07 לינק ישיר 

ושוב, אני בהחלט בעד לעסוק בשאלה ואך ורק בשאלות כל היום. עד שלא "יתברר ויתאמת אצל האדם" מה קורה כאן. 
רק שאם אתה מוכן לקבל את השאלה  כתשובה, ולחיות בינתיים בהנחה שאין כלום ומותר האדם מן הבהמה אין. [טוב, חוץ מזה שהוא יודע לשאול שאלות.. ] אז אני לא חושב שזה דיון רציני ואנושי. 
ובאיזה אורח פלא, כל מי שחי בהנחה הזאת במקביל מתעקש שיש איזה קטוגוריה מוסרית מחייבת אפילו שאין אלהים ואין תכלית ואין משמעות לכלום. 
למה במקרה כל אתיאסט מתעקש שיש מוסר ללא אלקים, איך ה"לשיטתיה" הזה עובד? מישהו יכול להסביר לי? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 00:47 לינק ישיר 

לארוצים כתב:

תודה על ההערות
יעקב כתב:
"האלילים אליהם התכוונתי הם אלו הרלוונטיים והם הקנאה התאווה והכבוד ששולטים ללא מיצרים אצל חסרי דת באופן כללי "
הייתי שמח אם בפורום שנועד לברר את האמת לא ישמעו השמצות חסרות שחר על ציבורים שלמים. עוד לא ראיתי שום הבדל בין דתיים וחילוניים בנושא זה. רוב האנשים בעולם בכלל בלי שום קשר לדתם הם מוסריים ואינם רדופי קנאה ותאווה או רודפי כבוד.
לכל אדם ישנם רגשות כאלו ואחרים יצר טוב ורע ההבדל הוא שהדתי [במידה שהדת היא דבר משמעותי אצלו, כמובן] משתדל להיות מודע יותר ולכן יש לו יותר אמביציה בשביל לשפר את המצב הרוחני שלו ולכן אני לא חושב שמדובר בדברים חסרי שחר ובפרט שאני חושב שגם מדע הסטטיסטיקה מסייע בעניין
עוד הוא כתב:
"אנשי מדע בדורות הקודמים המציאו לעצמם אל חדש שנקרא הומאניות ודברים דומים שהם יותר מדעיים ופחות קשורים למציאות החיים עצמם"
להומניזם אין קשר למדע ובוודאי שלא אנשי המדע המציאוהו.

אנשי מדע הכוונה במשמעות של אנשי חכמה שעיקר העיסוק שלהם הוא במושכלות שהם החכמים באופן כללי ולא אנשי מדע במובן השגור של המילה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 13:02 לינק ישיר 

יהי,

יצרי הרע אינו מוכן לאפשר לי להניח לך. הוא מוכן לשם כך גם לאלצני לוותר על כל מה שיש לי לומר לך ולהשאיר את מה שהיה עד כאן לשיפוט הגולשים.

עכשיו כך.

אני מוכן ללכת לגמרי עם הראש שלך. תשכח מכל מה שטענתי עד היום.

אני מאמץ את ההנחה כי יש אלוהים. הוא מתערב. לחיים יש תכלית. עלינו למצאה.

אני גם מסכים לתשובות מכל סוג שהוא. הגיוניות, רגשיות, וכל מה שיעלה על הדעת.

רק בקשה קטנה. לציין ליד כל טיעון לאיזה מחלקה הוא שייך. גם על זה אוותר.

האם אפשר לצאת לדרך?

שאלה.

איך אנו יודעים מהי התכלית.

יש עוד כמה שאלות. אני מנסה ללכת צעד צעד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 13:34 לינק ישיר 

[quote]ושוב, אני בהחלט בעד לעסוק בשאלה ואך ורק בשאלות כל היום. עד שלא "יתברר ויתאמת אצל האדם" מה קורה כאן. 
רק שאם אתה מוכן לקבל את השאלה  כתשובה, ולחיות בינתיים בהנחה שאין כלום ומותר האדם מן הבהמה אין.

[טוב, חוץ מזה שהוא יודע לשאול שאלות.. ] אז אני לא חושב שזה דיון רציני ואנושי

מותר האדם מן הבהמה הוא שהאדם יכול לשאול שאלות.
ואל יהי  דבר זה קל בעיניך.

כי השאלות הן הנותנות משמעות לבחינת תכלית חייו .
הבהמה אינה מחפשת תכלית רוחנית לחייה כי מושג התכלית אינו בתודעה שלה.
וגם אם אדם יחליט שתכלית חייו זה להנות ,לקרוא,לצפות בסרטים ,לטייל -עדיין הוא עושה זאת מתוך שיקול תודעתי,שאין לבעלי החיים.
ולכן האמירה שמותר האדם מן הבהמה אין היא שטיפת מוח שנקלטה בלבבות
.. 

ובאיזה אורח פלא, כל מי שחי בהנחה הזאת במקביל מתעקש שיש איזה קטוגוריה מוסרית מחייבת אפילו שאין אלהים ואין תכלית ואין משמעות לכלום. 
למה במקרה כל אתיאסט מתעקש שיש מוסר ללא אלקים, איך ה"לשיטתיה" הזה עובד? מישהו יכול להסביר לי? 

המוסר האנושי מחייב כי הקב"ה נטע בלב האנשים את הרצון המוזר,לחיות.
תראה סביבך -גם אנשים חולים ותשושים נאחזים בכל כוחם בחיים בניגוד לכל הגיון.
ומתוך הרצון הזה לחיים נולדו חוקי המוסר כי אלמלא המוסר איש את רעהו חיים בלעו .
כלומר המוסר הוא אגואיסטי בעיקרו.
שאלה מעניינת היא האם האבולוציה שהיא המפתח לשרידות נטעה את האלטרואיזם בתוך המוח האנושי וגם החייתי כמשהו מולד .(ולא אצטט עכשו מחקרים המוכיחים זאת)
אם זה נכון אז בכלל אין שאלה-אנחנו מוסריים כי ככה נולדנו.

[/
quote]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 13:38 לינק ישיר 

ייתכן

שאלה.

איך אנו יודעים מהי התכלית.

איזה תכלית אתה מחפש? תכלית למה? האם פשוט לחיות, לחיות טוב, עם כל המשתמע מהמילה טוב! האם זו לא תכלית טובה וחיובית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 21:00 לינק ישיר 

ייתכן
למה הוויכוח נסוב על אני ואתה [או יצרינו הטוב או הרע] 
נניח שאסכים להצעתך ונגיע למשהו. האם זה יעזור לשום דבר? לא . כי הרי מיד שתראה שיש לי מה להגיד תגיד אבל כבר סיכמנו בהתחלה שהכל רק אם נאמץ את כל ההנחות שלי, והרי כל אלו לא מוכחים. השאלה אם אתה מוכן לאמץ ולחיות לפי היוצא מן ההנחות האלו. בלי זה מאי נפקא מינה.
אני טוען שאתה חייב לתת דין וחשבון לעצמך אלו הנחות אתה מוכן לאמץ בשביל החיים שלך, ולא יעזור לזה שתנצח בוויכוחים שההנחות האלו לא מוכחות מספיק. 

לגופו של שאלתך, אחזור על שכתבתי מכבר. מכיוון שהתכלית אינו יכול להיות החיים עצמם, ואם נדבר על העולם בכללו, מכיון שהוא אינו יכול להיות קיום העולם עצמו. אז אנחנו חייבים לחפש משהו מחוץ למציאות שלנו שיהיה התכלית. ואם אתה יודע על משהו כזה חוץ ממה שאנחנו קוראים אלקים תגיד לי. 

אגב, שמתי לב שאתה מוסיף בעקביות דברים לתוך ההנחות שלי, שאני לא אמרתי. למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/11/2011 14:37 לינק ישיר 

יהי,

אתה מנווט. אתה קובע.

כל מה שאמרתי, בין מעצמי, בין אם תליתי בטעות בדבריך, בטל ומבוטל.

פרוש נא את משנתך לפי סדר ההנחות והיוצא מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 12:14 לינק ישיר 

יהי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 13:27 לינק ישיר 

יהי
לגופו של שאלתך, אחזור על שכתבתי מכבר. מכיוון שהתכלית אינו יכול להיות החיים עצמם,

מי סיפר לך את זאת,?  הרי זה מה שכתוב בתורה! זו היא הרי התכנית האלוקית! הרי פיקוח נפש= המשך החיים, דוחים את כל המצוות האחרות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 13:38 לינק ישיר 

החיים הם כלי הם לא המטרה.
אחרת למה יש מצוות יהרג ובל יעבור
ימות זכאי ולא ימות חייב
ועוד מאמרים באותו סגנון.
חיים לא מוסריים ומזיקים לא שווים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 13:58 לינק ישיר 

דייר
כשהמורה מסבירה לילדים בכיתה ב. את התורה להבנה. דבריה נכונים ואמייתים

בתורה כתוב הנני נותן לפניך את היים ואת המות ובחרת בחיים,, וחיי בהם. באדם הוא נפח רוח חיים, וכו'
הציווי הראשון שלו היה לאכול.
האדם חטא ואכל מעץ הדעת, בין כל הדברים הטובים שגרמה האכילה הזו, כמו לכל דבר טוב יש גם דברים רעים.
עודף הדעת- יותר נכון עודף הזמן שיש לאדם שלא טרוד בפרנסתו, לחפש שטויות מצוצות מהאצבע ומהאויר.
כי הרי התורה שניתנה מהשמיים, והנבאים שדיברו בשם אלוקים, לא הזכירו אפילו ברמז את ההבלים הללו.

קהלת פרק ז  (כט) לְבַד רְאֵה זֶה מָצָאתִי אֲשֶׁר עָשָׂה הָאֱלֹהִים אֶת הָאָדָם יָשָׁר וְהֵמָּה בִקְשׁוּ חִשְּׁבֹנוֹת רַבִּים:

מי שהתחיל  ברעיון הזה  היה מרן הרב ישוע בן יוסף מנצרת תחתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 14:11 לינק ישיר 

אתה רציני או שאתה עושה את עצמך?
באותה פרשת בראשית שאתה מצטט ממנה ה' מחליט להשמיד את האנושות על השחתה מוסרית.
זאת המטרה לאכול לשתות ולעשות חיים משוגעים?????
אז מה חרי האף הגדול הזה?
זה ה א ב של היהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 14:39 לינק ישיר 

לדייר

אתה לא רציני או שאתה עושה את עצמך?

הרי ההשחתה המוסרית בבראשית היתה  לדוגמא  בגזל,בגילוי עריות -עברות שגם המוסר האנושי דוחה.
האם על זה דיבר ירוחם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 14:41 לינק ישיר 

דייר

האל התמתן מאז. פעם הוא היה איש מלחמה גברתן וקנוא ונוקם בעל התפרצויות זעם בלתי נשלטות ו/או פרופורציונליות שיש לרצות אותו כל הזמן בעשנן של חיות משק שרופות ותערובות צמחים ארומטיים, אחר כך השתתף בויכוחים תלמודיים,הנהן בראשו בחביבות וטען 'נצחוני בניי', אחר כך הסתפק בלסובב את הגלגל האריסטוטלי, והיום הוא מסתפק בלהיות נטייה דקה מעדינות הנפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 14:55 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
לדייר

אתה לא רציני או שאתה עושה את עצמך?

הרי ההשחתה המוסרית בבראשית היתה  לדוגמא  בגזל,בגילוי עריות -עברות שגם המוסר האנושי דוחה.
האם על זה דיבר ירוחם?

ירוחם כתב שהחיים הם מטרה ועל זה כתבתי את תגובתי.
מה לא מסתדר לך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כוחה של ליצנות - מוקדש לפרזנט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.