בית פורומים עצור כאן חושבים

כוחה של ליצנות - מוקדש לפרזנט

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/11/2011 20:37 לינק ישיר 

את האמת כבר מזמן חשבתי להזמין אתכם לעל האש אצלי בבית
אני מת לדעת מי האנשים מאחורי הניקים.
ואתה אחד הכוכבים שהייתי רוצה לפגוש.
מצד שני אולי כולנו נתאכזב וזה יהרוס את כל הכיף.
דילמה קשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 21:06 לינק ישיר 

שיבולת
eli_s כתב:
1. נדמה לי היה כי דעתך היא כי לא ניתן להוכיח כלום. משכך, מנין לך כי סיפורי התורה נכונים?
אכן זו דעתי- אבל כשאי אפשר להוכיח משהו- הדבר לא הופך אוטומטית לשקר. או ללא נכון,  הדבר בספק- ולכן מי שמאמין מאמין. ומי שלא לא.
הדיונים הנערכים כאן בין הכופרים באמיתות התורה לבין אלו המנסים להוכיח- ללא כל אפשרות- את אמיתותה. פטטית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 21:11 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שיבולת
eli_s כתב:
1. נדמה לי היה כי דעתך היא כי לא ניתן להוכיח כלום. משכך, מנין לך כי סיפורי התורה נכונים?
אכן זו דעתי- אבל כשאי אפשר להוכיח משהו- הדבר לא הופך אוטומטית לשקר. או ללא נכון,  הדבר בספק- ולכן מי שמאמין מאמין. ומי שלא לא.
הדיונים הנערכים כאן בין הכופרים באמיתות התורה לבין אלו המנסים להוכיח- ללא כל אפשרות- את אמיתותה. פטטית

לא נראה לי שאנחנו חלוקים במשהו מהותי, סבורני שכתבתי דברים דומים לשלך כאן.

אגב, למען הדיוק (וזה חשוב), הדיונים (הפתטיים, נכון) נערכים בין המנסים להוכיח את אמיתות התורה, לבין הטוענים שאלו אינן הוכחות לאמיתות התורה. זהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 01:18 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:

אלי, שאלה כנה, לא קנטרנית. ניסיתי לשאול אותך בעבר, ולא הצלחתי.

יש אדם שאוהב את הלחם שלו עם לבנה, יש אחד שאוהב את הלחם שלו עם חומוס (בכוונה דוגמה פרוזאית). אתה יכול לברר המון דברים טכניים, כמו כמה קלוריות יש בכ"א, מה ההשפעות על תוחלת החיים (נניח, לא בטוח שבפועל), או האם אדם שגדלו אותו על סושי יעדיף לבנה או חומוס (כנ"ל), אבל לא בטוח שיש תשובה לשאלה "מה נכון ללחם: לבנה או חומוס?", ולא נראה לי שמישהו יכול לענות על זה בכלל. באותו אופן, לא נראה לי שההחלטות החשובות באמת בחיים הן רציונאליות. זה אומר שלא בטוח שיש תשובה נכונה לדברים החשובים, וגם אם כן, אולי אין דרך לבטא אותה.
  אני שואל: לא נראה לי שאתה שואל אנשים איזה ממרח הוא "נכון" ללחם - יש לך איזו דעה שרירותית שמתאימה לך (לגיטימי - ככה זה אצל כולם), וזהו. לכן, למה זה מטריד אותך לגבי דברים אחרים? למה לשאול אחרים? (ושים לב: מה שאני אומר איננו "למה אתה שואל את פלוני, שאל את אלמוני"). אף אחד לא יודע אם סיפורי התורה נכונים או לא, לאף אחד אין מושג אם ה' קיים, ואף אחד לא יודע שהוא אינו קיים. במקרה הטוב, אפשר לענות על השאלה מה סביר שאירע ביציאת מצריים אם מתייחסים לזה כאל בעיה שכלתנית - משהו שבכלל לא קשור להכרעה אם להאמין או לא. במקרה הרע, אפשר סתם למכור לוקשים. בקיצור: למה אתה חושב שלמישהו יש תשובות יותר טובות משלך?

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 29/11/2011 18:59:33

לא זכור לי ששאלת ולא עניתי, מכל מקום אני מתנצל, ככל הנראה לא ראיתי השאלה.

לרישא של דבריך:
לשאלה מה יותר נכון, לבנה או חומוס, יהיו תשובות נוספות. העקרון הוא שכשאני עונה "חומוס" עליי להיות מודע שזו לא תשובה רציונאלית.
כך גם בנידון דידן. אני (ואני מתאר לעצמי כי חלק גדול מהחברים כאן) חונכתי כי אנו דתיים מאחר וזה הדבר הרציונאלי לעשותו. הבירור כאן (מבחינתי) אם אכן זוהי רציונאליזציה או סיבות אחרות. ההסשלכות הפרקטיות - ישמור כל אחד לעצמו. לדעתי על האדם להיות מודע - מדוע הוא עושה דברים מסויימים, וכו.

לסיפא: שאלת "למה אתה חושב שלמישהו יש תשובות יותר טובות משלך?"
ראשית, מכיוון שיש הטוענים כך. למשל, הרב המיימוני. לטענתו זהו עניין רציונאלי, (ומשום מה אלו תשובות מסובכות מידיי, והוא עדיין לא מצא את הזמן להעלותן בפנינו).
למעשה, המאמינים פה בפורום מחולקים בעיניי לכמה תתי קבוצות. בינהן קבוצה הטוענת כי היא מאמינה "מבחירה", ללא ראיות והוכחות רציונאליות. בינהם, תייגתי לעצמי את ירוחם. זו בדיוק הסיבה בגללה התפלאתי לראות כי הוא מביא ראיות שונות מן התורה בוויכוחים רציונאליים.
אפשר לכבד את אמונתך הלא רציונאלית, אך איך תוכל להביא משם ראיה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 01:20 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
שיבולת
eli_s כתב:

בוודאי! אך כשאי אפשר להוכיח שזה אמת, בוודאי לא ניתן להוכיח מתוכו משהו. ע"כ אני חוזר ושואל - מניין לך שמטרת החיים זה לחיות? הרגשה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 01:20 לינק ישיר 

דייר כתב:
את האמת כבר מזמן חשבתי להזמין אתכם לעל האש אצלי בבית
אני מת לדעת מי האנשים מאחורי הניקים.
ואתה אחד הכוכבים שהייתי רוצה לפגוש.
מצד שני אולי כולנו נתאכזב וזה יהרוס את כל הכיף.
דילמה קשה.

באיזה הכשר? ;-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 02:12 לינק ישיר 

אני מקבל את ההזמנה של דייר, דווקא יכול להיות מעניין

(יותר מ, נניח, לעשן עם אשה [!] רפורמית [!] במכנסיים [!] במקום סתר כלשהו בתוככי שכונה חרדית, בשיא הצ'יקאב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 09:56 לינק ישיר 

דייר
אתה מה זה תתאכזב, תגלה שכל הכויפרים כאן מניחים תפילין דרבנו תם, אינם סומכים על עירוב בשבת, אוכלים גלאט בלבד, לובשי שחורים ועוטפי שחורים ועושים בלבם מה שלבם חפץ.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 30/11/2011 10:02:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 10:04 לינק ישיר 

אלי
מטרת החיים זה לחיות- כי בלי לחיות אין חיים.
להוכיח מדבר שאי אפשר להוכי כי הוא אמת- אבל החברים שעניתי להם, הם כן חושבים שזו אמת!
אף אחד לא הוכיח שהתורה אמת- מצד שני אף. אחד לא הוכיח את ההפך.

קצת ליצנות- אמיתית. 
פקיד אמר לחברו, די נמאס לי מהמנהל הזה. כתבתי לו את דעתי- שהוא טיפש מנהל גרוע וכולם צוחקים עליו מאחורי גבו. ושיטות הניהול שלו  מזיקות ומחזירות את העסק אחורה. 
-השתגעת? הרי הוא יפטר אותך מיד! אחרי שיקרא את המכתב!
- איך הוא יקרא את המכתב? הרי אני לא שלחתי לו את זה.

ילד קטן רץ מסביב לבית- שאל אותו שוטר- ילד לאיפה אתה רץ?
-אני בורח מהבית!
- אז למה אתה רץ מסביב. רוץ קדימה רחוק.
-אמא לא מרשה לי לחצות את הכביש

מוכר?

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 30/11/2011 10:19:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 10:17 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
אלי
מטרת החיים זה לחיות- כי בלי לחיות אין חיים.

ירוחם כמה זמן חשבת עד שהגעת לתובנה המהפכנית הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 10:33 לינק ישיר 

יהי,

לצערי הרב,  אינני יודע אם יש תכלית לחיים ואם כן מהי.

איך חיים כך? שאלה מצוינת.

למרבה השמחה היוצר טבע בנו יכולות שונות המסייעות להתמודד עם בעיית המשמעות (להבדיל משאלת התכלית).

אם הבנתי נכון יש באמתחתך תשובות טובות יותר. אל תמנע טוב מהגולשים.

כפי שכבר כתבתי, אין בכוונתי להתווכח אלא לשמוע ולנסות להבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 10:35 לינק ישיר 

דייר,
וכי נעלם ממך כי פיתם של מזרוחניקים אסורה על חרדים משום וגו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 10:53 לינק ישיר 

אני מזרוחניק???????????????????????
ואותך אני מיעד כממנגל הראשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 11:05 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
דייר,
וכי נעלם ממך כי פיתם של מזרוחניקים אסורה על חרדים משום וגו'.

איך שהוכחת את טענתי לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 11:11 לינק ישיר 

טמא--טמא יקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כוחה של ליצנות - מוקדש לפרזנט
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.