|
|
| נשלח ב-30/11/2011 11:12 |
|
| |
בעל, כתבתי בהשראתך... דייר, אינך מזרוחניק?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 11:37 |
|
| |
אני מעדיף להשאר חסוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 11:51 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | יהי, לצערי הרב, אינני יודע אם יש תכלית לחיים ואם כן מהי. איך חיים כך? שאלה מצוינת. למרבה השמחה היוצר טבע בנו יכולות שונות המסייעות להתמודד עם בעיית המשמעות (להבדיל משאלת התכלית). אם הבנתי נכון יש באמתחתך תשובות טובות יותר. אל תמנע טוב מהגולשים. כפי שכבר כתבתי, אין בכוונתי להתווכח אלא לשמוע ולנסות להבין. |
|
1. אולי תפרט אילו יכולות טבע בנו היוצר להתמודד עם בעיית המשמעות?
2.מה ההבדל בין משמעות לתכלית?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:03 |
|
| |
תכלית = מטרה. משמעות יכולה להתקיים גם ללא מטרה שתיגזר מפעולות המעניקות משמעות. כסף, בריאות, נחת מהילדים, היכולת ליהנות מזה, להיטיב עם הזולת, עיסוק בחקר המקרא (או השד יודע מה) יכול ליצוק משמעות גדולה בחיים, למרות שאולי אין בכך שום תכלית. היכולות לחוש משמעות טבועות בכל אחד מאתנו באופן שונה. למרות שלא מעט אנשים מודעים לחוסר היכולת לדעת את התכלית ולהימצאותה בכלל, אין זה אומר כי אין משמעות לחייהם. לא מעט מהם, בתוכם אני הקטן, מצליחים להיות חלק לא מבוטל מהזמן עם שיר בלב. גם לאנשים הכי מאמינים שהכרתי יש רגעים לא מעטים של תחושת חוסר משמעות. "ניסיונות" בלשונם. הייתי אומר כי זו הוכחה כי המשמעות לא קשורה לדעה על התכלית, אך אינני מעונין להסיט את הדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:19 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | |
למרבה השמחה היוצר טבע בנו יכולות שונות המסייעות להתמודד עם בעיית המשמעות (להבדיל משאלת התכלית).
|
|
ייתכן,
[סליחה שוב על ההתפרצות, ליהיאור מן הסתם יש תשובה משלו]
לא שאלה חדשה, אך אם אתה מנסה לחדד אותה שאלה מספר פעמים לאנשים שונים (לגיטמי), נראה לי שאני יכול לחדד את שאלתי לגביך.
נראה לי שאדם רציונאלי עשוי באופן סביר להסיק שהתחום הרציונאלי והשכלתני מצומצם למדי, ואינו כולל את השאלות המהותיות בחיים כלל. אתה בהחלט יכול לחפש תשובות ותובנות אצל אנשים אחרים, אך אם אתה עושה זאת בכוון הרציונאלי, נראה לי שתמיד תתקע בעוד נדבך שצריך להיות גם לו הסבר שכלתני ורציונאלי, ואין לדבר סוף. אני תוהה, אם כבר החלטת להוועץ באחרים לגבי עניינים מהותיים אלה, מדוע לא לנסות כוונים לפיהם אפשר להפנים דברים מהותיים (רק) ע"י מעשים פיזיים אינטואטיביים בהם הרציונאל רק מפריע, לדוגמה
Zen in the art of archery (לא להתבלבל עם הספר הניו-אייג'י "זן ואמנות אחזקת האופנוע" - אולי דוגמה הפוכה לו), ואינני מתכוון לספר אלא לדבר עצמו. אני שואל מתוך סקרנות, מדוע לא תנסה, לדוגמה, ללמוד אומנות לחימה או ציור זן (אא"כ זה פשוט טכנית לא אפשרי עבורך)?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:22 |
|
| |
שיבוליאו. תסביר יותר מסודר את כוונתך.
ייתכן טוען או שואל, האם יש בכלל דבר מעבר לרציו. במה יעזורו לימודי אמנות?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:23 |
|
| |
| דייר כתב: |  | אני מעדיף להשאר חסוי. |
|
להשאר חסוי? כאילו אתה תלבש שאל ורעלה כשתזמין אותנו למנגל?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:28 |
|
| |
לייתכן
השאלה שהאדם החושב שואל את עצמו היא מה התכלית של כל זה?מה המשמעות של כל זה?-אותו דבר בדיוק.
ההבחנה שלך איננה מדויקת.
אם יש מטרה יש משמעות וההפך.
וללא הבחנות מדויקות לא יהיה דיון תכליתי-משמעותי.
גם כאשר אנחנו טורחים לגלות משמעות בטקסט אנחנו שואלים בעצם מה המטרה של הכותב?לאן הוא חותר?
תוקן על ידי צענערענע ב- 30/11/2011 12:30:27
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:29 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אלי
מטרת החיים זה לחיות- כי בלי לחיות אין חיים.
להוכיח מדבר שאי אפשר להוכי כי הוא אמת- אבל החברים שעניתי להם, הם כן חושבים שזו אמת!
אף אחד לא הוכיח שהתורה אמת- מצד שני אף. אחד לא הוכיח את ההפך.
קצת ליצנות- אמיתית.
פקיד אמר לחברו, די נמאס לי מהמנהל הזה. כתבתי לו את דעתי- שהוא טיפש מנהל גרוע וכולם צוחקים עליו מאחורי גבו. ושיטות הניהול שלו מזיקות ומחזירות את העסק אחורה.
-השתגעת? הרי הוא יפטר אותך מיד! אחרי שיקרא את המכתב!
- איך הוא יקרא את המכתב? הרי אני לא שלחתי לו את זה.
ילד קטן רץ מסביב לבית- שאל אותו שוטר- ילד לאיפה אתה רץ?
-אני בורח מהבית!
- אז למה אתה רץ מסביב. רוץ קדימה רחוק.
-אמא לא מרשה לי לחצות את הכביש
מוכר?
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 30/11/2011 10:19:25 |
|
קודם אתה מניח כי יש תכלית, מניח כי התכלית היא חיים, מוכיח זאת מהנחה שיש בורא, ומהנחה שהוא נתן תורה, ואז מניח מה משמעות המילה "לחיות".
האם יש משהו בדבריך שאינו הנחה?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:43 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | שיבוליאו. תסביר יותר מסודר את כוונתך.
ייתכן טוען או שואל, האם יש בכלל דבר מעבר לרציו. במה יעזורו לימודי אמנות? |
|
הרשה לי לחלוק עליך, ולהסכים קצת יותר עם מה שצענע אומרת למעלה. ייתכן מדבר על הפרדה בין תכלית למשמעות. אני חושב שההפרדה איננה מושלמת, במיוחד עבור מי שגודלו כמונו. מתנצל על היומרנות, אך נראה לי שייתכן גם חש כך (שוב סליחה): "לצערי הרב, אינני יודע אם יש תכלית לחיים ואם כן מהי. למרבה השמחה היוצר טבע בנו יכולות שונות המסייעות להתמודד עם בעיית המשמעות". לי זה נשמע קצת כמו "לצערי הרב פספסנו את הטיסה, אך למרבה השמחה המזנון היה פתוח, והקפה החם עזר להתמודד עם בעיית השעמום" (מתנצל שוב, זה מאד יומרני). ולכן השאלה שלי שוב, היא, עבור מי מאתנו שאיננו מאמץ את כלל התרבות שממנה באנו, אך עדיין מרגיש צורך להוועץ באחרים, מדוע לא לנסות תרבויות שונות ואפילו הפוכות? חלק מפעילויות הזן הפיזיות, ובהן לדוגמה חלק מאמנויות הלחימה ואמנויות הציור, בהחלט מתיימרות להיות דרך להבנת משמעות מהותית לא שכלתנית ללא תכלית כלשהי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:47 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | אני מעדיף להשאר חסוי.
להשאר חסוי? כאילו אתה תלבש שאל ורעלה כשתזמין אותנו למנגל? |
|
אתה רואה זאת בדיוק הדילמה כאן אפשר להחליף דעות לעשות ניסויים מחשבתיים
והכל נבדק לגופם של דברים ברגע שהמסכות נופלות הכל מתפוגג והקסם נגוז
ונעלם .
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:53 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | שיבוליאו. תסביר יותר מסודר את כוונתך.
ייתכן טוען או שואל, האם יש בכלל דבר מעבר לרציו. במה יעזורו לימודי אמנות? |
|
תגיד לי גם את אשתך אתה תעביר (או שכבר העברת) דרך מחשב ותמתין להוצאת פלט אם היא מתאימה לך או לא?
או שמא התחתנת עם רובוטית משומשת במצב טוב?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:58 |
|
| |
| דייר כתב: |  | שיבוליאו. תסביר יותר מסודר את כוונתך.
תגיד לי גם את אשתך אתה תעביר (או שכבר העברת) דרך מחשב ותמתין להוצאת פלט אם היא מתאימה לך או לא?
או שמא התחתנת עם רובוטית משומשת במצב טוב? |
|
תקרא את הדיעה שלי ותראה שאמרתי ההיפך. ואם אתה מתכוון לכתוב על אשתי משהו, שלא לדבר על "רובוטית משומשת", אז את המנגל שלך תגמור בתוך פיתה. אפשר לקבוע לגבי זה בפרטי להפגש גם סתם ככה, אם בא לך.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 30/11/2011 13:06:24
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 13:08 |
|
| |
שיבולת די כבר אני מרגיש כמו בגנון או על תבנית של ביצים. לא התכוונתי אליך בכלל אלא לדעה שאין כלום מעבר לרציונאליות. הרובוטית זה רק משל. הכל בסדר עכשיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 13:10 |
|
| |
| דייר כתב: |  | שיבוליאו. תסביר יותר מסודר את כוונתך.
או שמא התחתנת עם רובוטית משומשת במצב טוב? |
|
וכי סיני או אתאיסט שוודי בוחרים את נשותיהם אחרת?
|
|
|
|
|