בית פורומים עצור כאן חושבים

האם מישהו מסוגל להסביר פוזיטיבית את דעתו בעניין הדת???

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2011 15:35 לינק ישיר 

יהי אור
אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, שֶׁהַבּוֹרֵא יִתְבָּרַךְ שְׁמוֹ הוּא יָחִיד וְאֵין יְחִידוּת כָּמוֹהוּ בְּשׁוּם פָּנִים, וְהוּא לְבַדּוֹ אֱלֹהֵינוּ, הָיָה הוֶה וְיִהְיֶה.

אתה מאמין בזאת ובכלזאת אתה אומר לשם יחוד קדשי ברוכו- ושכינתה

אֲנִי
מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, שֶׁהַבּוֹרֵא יִתְבָּרַךְ שְׁמוֹ אֵינוֹ גוּף, וְלֹא יַשִּׂיגוּהוּ מַשִּׂיגֵי הַגּוּף, וְאֵין לוֹ שׁוּם דִּמְיוֹן כְּלָל.

את זאת מסוגל לכתוב איש קבלה או המאמין בקבלה?

אֲנִי מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, שֶׁהַבּוֹרֵא יִתְבָּרַךְ שְׁמוֹ לוֹ לְבַדּוֹ רָאוּי לְהִתְפַּלֵּל, וְאֵין רָאוּי לְהִתְפַּלֵּל לְזוּלָתוֹ.

אתה לא מתפלל על קברי צדיקים--- לפני שאתה עונה ראה הלכW עבודה זרה של הרמב" הפרק הראשון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 15:41 לינק ישיר 

לדאבוני עברתי על רוב ככל האשכולות של מיימוני נגד הקבלתי ולא הצלחתי להבין מה בה מנוגד לאחד העקרים. כל השאלות עתיקות ולא כאן האשכול להסביר. דעתי על הקבלה הסברתי בכמה אשכולות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 15:42 לינק ישיר 

יהי, מדוע אתה מאמין באותם נוסחאות? הרגשה? הוכחות? ראיות?

אני מאמין... כי....???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 15:50 לינק ישיר 

אלי
שכויח. עכשיו אתה שואל שאלה אחרת לגמרי. לשאלת האשכול עניתי. למה לא היה חלק מהשאלה. 
בכדי לענות מדוע צריך קודם כל לפרט  מה אומרים אמונות אלו. 
בקיצור, אני חושב שיש אלקים. ויש לו עניין בי ובמי שמתעניין בו. וחלק מזה הוא המצוות. 
יותר מזה על כל דבר יש שאלות וזו תפקידנו להבין את המציאות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 16:00 לינק ישיר 

יהי אור  אתה מיתמם?
ליחד    את הקדוש ברוך הוא -מיחדים עם השכינה  הקדוש ברוך הוא זכר והשכינה נקבה.
זה בעייניך שה' הוא יחיד? אז בשביל מה מיחדים אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 16:19 לינק ישיר 

יהי, ציטוט מראש האשכול:

אני דתי כי.....
אני יודע כי יש אלוקים כי....
האלוקים מתערב במעשי בני האדם, וזאת אני יודע מ...
היו הארועים ההיסטוריים .... וזה מצביע כי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 17:30 לינק ישיר 

ירוחםשמ

אז אתה אומר שחז"ל (ולפי דבריהם גם יהושע בן נון כלב בן יפונה שהלכו להשתטח על קברי אבות בחברון) היו עובדי עבודה זרה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 18:18 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

בעב וספרן

האם באמת יש למדרש אודות הדר קבלוה משמעות החורגת ממשמעות מדרשית (ואל תוכיחו מהרשב"א שכן)?

האם האמת אינה שהמחייב הוא הכח, שהתבטא בכפיה במעמה"ס

הרי זה בדיוק מה שכתבתי לבע"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 19:20 לינק ישיר 

הנוכח
בכל ספרות חז"ל- חוץ מהסיפור הזה. לא מצאנו עוד סיפור על דרישה אל המתים. כאמור  חז"ל היו רבים, היו גם כאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 20:36 לינק ישיר 

ירוחם
יחוד קבה"ו פירוש גילוי הוייתו במציאות. אין כאן שום זכר ונקבה אלקיים חלילה וחס. הכל משל ובתפיסה שלנו. דברים אלו פשוטים לכל מקובל מתחיל. 

אלי,

אולי הגיע הזמן שתתחיל לשאול שאלות מעצמך. ולא לדרוש תשובות מאנשים אחרים, שבין כך אין כאן איזה חכמים הכי גדולים באנושות.
וגם, הייתי מצפה שבפעם הלא יודע מה ששאלת שאלה כזו שכבר תלמד משהו ותשאל שאלות יותר מובנות. כיודע, ללא פירוט הנחות היסוד אי אפשר לענות לשום שאלה בעולם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 20:53 לינק ישיר 

יהי אור
אתה כותב-
יחוד קבה"ו פירוש גילוי הוייתו במציאות. אין כאן שום זכר ונקבה אלקיים חלילה וחס. הכל משל ובתפיסה שלנו.
אתה מרמה רק את עצמך - אבל נניח- איך אפשר בכלל להמשיל משל לדבר שאין לו דמיון כלל- אתה הרי כתבת

אֲנִי
מַאֲמִין בֶּאֱמוּנָה שְׁלֵמָה, שֶׁהַבּוֹרֵא יִתְבָּרַךְ שְׁמוֹ אֵינוֹ גוּף, וְלֹא יַשִּׂיגוּהוּ מַשִּׂיגֵי הַגּוּף, וְאֵין לוֹ שׁוּם דִּמְיוֹן כְּלָל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 20:56 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הנוכח
בכל ספרות חז"ל- חוץ מהסיפור הזה. לא מצאנו עוד סיפור על דרישה אל המתים. כאמור  חז"ל היו רבים, היו גם כאלה.

נו באמת...

אין לי פרויקט השו"ת או משהו כזה, מגיגול קצר עולה לקט המקורות הזה
http://www.machpela.com/content.asp?pageid=179

יש בכלל איזושהי שלילה/הסתייגות/סייגים לכך בהגות היהודית הרבנית לפני חדירת הפילוסופיה האריסטוטלית דרך האיסלאם?
בתנ"ך יש את 'לא לדרוש אל המתים', אבל אינני יודע אם זה שולל את כל העיסוק עם מתים או דווקא את הפרקטיקות שנהגו על ידי עובדי האלים האחרים. ואם הוא באמת שלל זאת, הרי שתקופת חז"ל היא רגרסיה אל הפגאניזם... (לא שזה מפתיע אותי)

תוקן על ידי thepresent ב- 22/11/2011 21:01:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 21:21 לינק ישיר 

תשמע ירוחם, אין האשכול הזה המקום להסביר את הקבלה, אבל במחילה השאלות שלך לא קשים בכלל. כל שכן לא הקביעות שלך שאני מרמה את עצמי. אם תלמד תדע.

אין לו דמיון אבל אנחנו מדברים אודותיו עם דימויים הלקוחים מעולמנו. כדרך התורה ורז"ל, שאם לא כן נתחייב רק לשתוק.
תשאל את משה רבינו למה כתב ויראו את אלקי ישראל ותחת רגליו גו'. מה אתה נטפל לקבלה? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 21:51 לינק ישיר 

הנוכח

נדבקת בדמגוגיה- מה הבאת כמקור? זה מקור?  זה גיבוב שטויות ופגאניות. תביא מקור מהש"ס מהירושלמי. מהרמב"ם.

יהי אור
אני דיברתי עליך - אתה הבאת את ה"אני מאמי"ן  כאני מאמין שלך, ו"האני מאמין" שהבאת מנוגד לקבלה שאתה מאמין בה.
מה שאתה לומד בקבלה אני מנסה לשכוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 21:55 לינק ישיר 

ירוחם.
כבר כתבתי שלמיטב הבנתי אין שום דבר באני מאמין מנוגד לקבלה, או בקבלה מנוגד לאני מאמין. והסברתי איך
אבל אתה הרי אוהב להפריח את הקביעות שלך בלי לבסס או לשמוע מה שאומרים, אז תשכח מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם מישהו מסוגל להסביר פוזיטיבית את דעתו בעניין הדת???
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.