בית פורומים בחדרי חרדים

מזעזע.מאות יוצאים בשאלה חוגגים.עת לחשבון נפש נוקב.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/11/2011 11:04 לינק ישיר 

לא הבנתי. יוצאים בשאלה או בשאלים? אז צ"ל "יוצאות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:06 לינק ישיר 

אורגניסט כתב:
יופי, הצלחנו להכניס את גור לכאן, אבל עובדתית אצלם יש פחות חוזרים בשאלה.

בדיחת העשור! ל"גור יש פחות חוזרים בשאלה" :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:07 לינק ישיר 

אורגניסט כתב:

צודק, אצלהם בגור הצד החזק זה החוזרות בשאלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:09 לינק ישיר 

שתילים.
אם אתה ושכמותך הייתם פחות מזלזלים בגדולי ישראל מכל החוגים, הנערים והנערות ששומעים אתכם, היו נשארים במערכת, אבל "אם זה כמו שאתם אומרים, עדיף להיות בחוץ".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:09 לינק ישיר 

khhzrr כתב:

צודק, אצלהם בגור הצד החזק זה החוזרות בשאלה

אצליהם הצד החזק הוא גם החוזרים בשאלה וגם היוצאות בשאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:10 לינק ישיר 

כדאי להזכיר שהחרדים בסגירותם וקנאותם גרמו לכל החילוניות בעולם
לא נשכח את כל החרדים שעזבו בהמוניהם את עולם הישיבות בליטא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:22 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
דבר נוסף .שוב לדעתי בלבד. ילד שכבר חזר בשאלה לא לנדות אותו ולא להחרים בשום צורה. לדעתי חובה על ההורים להמשיך לשמור איתו קשר בין עם זה יחזיר אותו בחזרה ובין אם לא. לא מנתקים קשר עם ילד , אל תהיו הורים משוגעים. מה שכן כשהילד בא הביתה שישתדל להתחשב במנהגים הנהוגים בבית. ההורים צריכים לשדר לילד שתמיד הם איתו ואוהבים אותו גם כשדרכו לא נראית להם. כמובן לבקש ולדרוש ממנו שלא יקלקל את הילדים הקטנים.

ידוע לי שהרב שטיינמן יעץ להוריו של נער שחזר בשאלה שיתנו לו להישאר בבית בחדר משלו שבו אם ירצה גם יחלל שבת רק לא לעיני הילדים האחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:27 לינק ישיר 

אין ספק שיש היום איזה בעיה עם החינוך אבל מצד שני למרות הנשירה הגדולה אי אפשר יותר מידי לשנות את החינוך על חשבון אלפי בחורים שלא נשרו וממלאים את ספסלי בית המדרש
נכון וברור שאם היה יותר אוזניים נטרליות בתוככי הישיבות שלא קשורים לצוות ובחור היה יכול לדבר מבלי לחשוש ולהיתיעץ והאוזנים היו מקבלים הדרכה והיו יודעים לתת תשובות ועזרה היה נמנע מהרבה בחורים לחפש פורקן ושינוי בכל מיני מקומות כי ברור שרב הבחורים שנמצאים שם זה מתוך סוג של יאוש או רצון להראות למישהו משהו בסביבה שלהם וזה האור האדום שצריך להדליק לנו כזה כינוס ולא חשוב אם יהיה שם 10 או 100 בחורים ובחורות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:45 לינק ישיר 

השאלה האמיתית היא לא כמה חילוניים יוצאים בשאלה יש, אלא כמה חילוניים חובשי שטריימל יש (במגזר שלי בהחלט מקובל לתייג אנשים כ-"חילוניים עם כיפה" (סרוגה)).

נראה לי שהשאלה הזאת - כלל לא מדאיגה את מחנכי המגזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:52 לינק ישיר 

אוזן_קשבת כתב:
אין ספק שיש היום איזה בעיה עם החינוך אבל מצד שני למרות הנשירה הגדולה אי אפשר יותר מידי לשנות את החינוך על חשבון אלפי בחורים שלא נשרו וממלאים את ספסלי בית המדרש
נכון וברור שאם היה יותר אוזניים נטרליות בתוככי הישיבות שלא קשורים לצוות ובחור היה יכול לדבר מבלי לחשוש ולהיתיעץ והאוזנים היו מקבלים הדרכה והיו יודעים לתת תשובות ועזרה היה נמנע מהרבה בחורים לחפש פורקן ושינוי בכל מיני מקומות כי ברור שרב הבחורים שנמצאים שם זה מתוך סוג של יאוש או רצון להראות למישהו משהו בסביבה שלהם וזה האור האדום שצריך להדליק לנו כזה כינוס ולא חשוב אם יהיה שם 10 או 100 בחורים ובחורות

זה לא רק אוזניים נטרליות לבחורים, לא היה מזיק לצוות להתכנס ולדון בבחורים שנראה שיש להם בעיה ולקבל הדרכה מתאימה, הבעיה הנוספת היא שכל הרבנים המתמחים בלהבין את נפש הילד עוסקים רק בהרצאות ובלתי נגישים לציבור,
מישהו הצליח ליצור קשר עם הרב יעקובזון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 11:57 לינק ישיר 

הכל מתחיל ונגמר מזלזול באדמורי"ם וגדולי ישראל.
כשיש נציג ציבור שפותח במלחמה אישית בזויה נגד האדמו"ר שלו בעצמו, זה שישב על שולחנו והיה כפוף אליו, זהו קו אדום הכי חמור שיש בהיסטוריה החרדית. ומכאן הכל פתוח. וזה לא פלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 12:08 לינק ישיר 

ברכת_החמה כתב:
ההורים צריכים לשדר לילד שתמיד הם איתו ואוהבים אותו גם כשדרכו לא נראית להם. כמובן לבקש ולדרוש ממנו שלא יקלקל את הילדים הקטנים.

זה לא כ"כ פשוט, יש מתח מובנה בין המשפט הראשון והשני, משום שהראשון נותן לגיטימציה לסטייה מהדרך והרי אי אפשר באמת להסתיר הכל מהילדים האחרים, בסופו של דבר ברור שהם ידעו מה קרה עם האח שלהם וכיצד ההורים מקבלים את זה.

אני חלילה לא אומר שאני בעד התנכרות מוחלטת ו"לשבת שבעה" וכו'.. אבל אי אפשר לגלגל עיניים ולהתעלם מהעובדה שככל שהיחס אליהם גרוע פחות כך גם עובר המסר לצעירי הצאן שהדבר לגיטימי יותר, ושמבחינת ההורים זה לא סוף העולם אם הם יעשו את הצעד הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 12:19 לינק ישיר 

מאירקה99 כתב:
השאלה האמיתית היא לא כמה חילוניים יוצאים בשאלה יש, אלא כמה חילוניים חובשי שטריימל יש (במגזר שלי בהחלט מקובל לתייג אנשים כ-"חילוניים עם כיפה" (סרוגה)).

נראה לי שהשאלה הזאת - כלל לא מדאיגה את מחנכי המגזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 12:50 לינק ישיר 

אזנים_לכתל כתב:
ההורים צריכים לשדר לילד שתמיד הם איתו ואוהבים אותו גם כשדרכו לא נראית להם. כמובן לבקש ולדרוש ממנו שלא יקלקל את הילדים הקטנים.

זה לא כ"כ פשוט, יש מתח מובנה בין המשפט הראשון והשני, משום שהראשון נותן לגיטימציה לסטייה מהדרך והרי אי אפשר באמת להסתיר הכל מהילדים האחרים, בסופו של דבר ברור שהם ידעו מה קרה עם האח שלהם וכיצד ההורים מקבלים את זה.

אני חלילה לא אומר שאני בעד התנכרות מוחלטת ו"לשבת שבעה" וכו'.. אבל אי אפשר לגלגל עיניים ולהתעלם מהעובדה שככל שהיחס אליהם גרוע פחות כך גם עובר המסר לצעירי הצאן שהדבר לגיטימי יותר, ושמבחינת ההורים זה לא סוף העולם אם הם יעשו את הצעד הזה.
אוזניים לכותל צודק במובן מסויים שזה לא טוב שההורים משדרים שהצעד הזה לא נורא ובכל זאת מדובר כאן בדקויות של הנפש . לדעתי לחוזרים בשאלה יש איזשהו מטען ריגשי עצום כנגד סביבת הילדות שלהם שגרמה להם להיות אנטי ולכן לדעתי מאוד חשוב כאן הימין מקרבת מאשר השמאל דוחה. כמו כן ההורים צריכים להסביר לילדים הקטנים את המצב וכמה שזה לא נכון לעזוב את הדת וכל הקשיים המאוד גדולים של ההתאקלמות של הנערים האלה בציבור החילוני ופשוט על ידי הסברה בלי להתחמק ובלי להתחכם . זו המציאות ילדים יקרים כדאי שתכירו אותה. מדיניות של בת יענה לא תועיל כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 13:02 לינק ישיר 

כמעט ברור שפותח האשכול "שתולים" מביא אינפורמציה יחצנית (אגודת הלל) ע"מ ליטוע ספיקות ביושבי הפורום.
ובאותו עניין לפי דעתי האגודות האלו ורבים נוספים בוחשים בקדירת הפורום אינטנסיבית המהווה מקור לטרף קל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מזעזע.מאות יוצאים בשאלה חוגגים.עת לחשבון נפש נוקב.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.