ערב טוב/לילה טוב לחברי הפורום וצופיו
כמו שאתם יודעים אני לא אוהב לכתוב הרבה ולכן לא אפרט יתר על המידה...
החזן דניאל כלטוב. כן הוא חזן ואת התואר הוא קיבל ביושר, הוא חזן נהדר בכל קול נפלא הוא הפגין יכולות לאורך המנעד, הנמוכים מאוד בריאים אצלו, כמובן אף אחד לא נולד מושלם והכל הגיע ועוד יגיע עם עבודה קשה והשקעה מרובה, את הכלים יש ברוך השם.
היצירות שהוא ביצע לא רק שזה לא הלחם של החזנות אלא גם שזה לא הביסלי של החזנות. רוב רובם של האנשים כולל אותי כמובן, לא מכירים רבע מהיצירות שבוצעו בערב המדובר.
אני למשל הכרתי רק את הקדיש(שמחת תורה), שיאמר לזכותם של מארגני קונצרט ניגוני עמק הריין שהתרחש/ארע בירושלים לפני כמה שנים עם חזנים ממוצא הולנדי, במחילה מכבודם הם שרו את זה פחות יפה מדניאל. וגם הכרתי את צדיק כתמר, שזה די ברור לכולם זה נעשה בווארציה קצת שונה משהכרתי אך זה עדיין צלצל מוכר.
היצירות היו קשות לביצוע, הם דורשות מנעד ושליטה הם דורשות החזקה בחצאי טונים, וזה לא פעם ביצירה אלא עשרות בכל סלסול ובכל מעבר. זה היה קשה.
כמובן שיש מקום של כבוד למר ריימונד גולדשטיין, שליווה בפסנתר וברבע אצבע ניצח על מקהלת ההולנדים, המקהלה היתה נהדרת הם עשו עבודה מצוינת וכמה מהם אם אינני טועה חזנים, והכי חשוב מקצוענים ויודעים את העבודה, או יותר נכון את המלאכה החשובה בהצטיינות.שמתי לב לאורך הערב (שאגב היה אחלה לא ארוך בכלל זה היה 45 דקות של חזנות נטו), ושוב שמתי לב שלאורך הערב החזן משה שטרן התענג על כל צליל, הוא אהב את המוסיקה ואת הביצוע הנפלא.
אני יעלה קצת תמונות להנאתכם, הסרטות בוודאי יבואו היתה מסרטה ויש הרבה מה להשמיע
בהצלחה לחזן דניאל כלטוב, (שמעתי שצמד החזנים היו נהדרים היום בתפילת יום כיפור קטן, ושהפסדתי, חבל.)
תודה על ערב מהנה
לייזר