|
|
| נשלח ב-8/12/2011 03:13 |
|
| |
אם לא היה הר סיני
לא היה לנו על מה לדבר פה. אי לאו האי יומא- כמה עצכח"ים איכא בשוקא. ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 13:15 |
|
| |
ואולי להפך?
אם ברור כי היה מעמד הר סיני, לא היה לנו על מה לדבר פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 13:39 |
|
| |
יהי אור הבאת בשמו של ר' יוסי. לשם שעשועת תלמידי חכמים, איך אתה מסביר את הגמרא הזו?
סוטה דף מט: משמת רבי - בטלה ענוה ויראת חטא. אמר ליה רב יוסף לתנא: לא תיתני ענוה, דאיכא אנא
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 16:12 |
|
| |
מסופר על בחור שלמד בישיבה, והגיע לשלב השידוכים. בהיותו בחור טוב ממשפחה טובה ואמידה וגם תלמיד חכם, הרגיש כי השידוכים שמציעים לו הם לא "ברמה שלו". ראש הישיבה שראה שמדובר בגאווה שלא במקומה שלח אותו ללמוד במקום אחר ולהתמקד בלימוד "שער הענווה" כדי ש"יוריד פרופיל". כאשר חזר כעבור שנה, הציעו לו שוב את השידוך האחרון שהציעו לו לפני שנסע. אותו בחור פנה לשדכן ואמר לו: "קודם הייתי בחור טוב ממשפחה טובה ואמידה וגם תלמיד חכם וסירבתי לשידוך, עכשיו כשיש לי את כל המעלות הקודמות ובנוסף לכך אני גם עניו, נראה לך שאני מעוניין בשידוך הזה?"
הגירסה לקוחה מכאן
http://ascent.co.il/?CategoryID=364&ArticleID=1323
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 16:44 |
|
| |
נוכח היות ובר אורין אתה אולי תגיד פשט בגמרא הזו?
יבמות דף סג. מתון נסיב איתתא; נחית דרגא נסיב איתתא; סק דרגא בחר שושבינא.
איך זה מסתדר עם המחשבה העכשוית של מעמד האשה? כשהגמרא אומרת שצריכים להתחתן עם אשה פחותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 17:05 |
|
| |
אה, ירוחם, זה הביטוי הראשון או החמור ביותר של שוביניזם בגמרא?
יש לחקור, האם זו הוראה כללית, ומכאן עולה שממוצע הגברים הוא דרגה אחת מעל ממוצע הנשים, או שהממוצע זהה פחות או יותר ורק יש הוראה פרטית שכדאי להיות מאלו שלוקחים אשה בדרגה פחותה מהם ולא מאלו שמאזנים את הממוצע בלוקחם אשה בדרגה מעליהם...
אגב, זה מסוג הדברים שלא מתביישים להצהיר ולדבר עליהם בגלוי.
הכי נחמד זה לשמוע בנות מאונדקטרנצות היטב שחוזרות על הווארט-ברוח-דומה לגבי מצא ומוצא:
מצא 'אשה' (בגימטריה 5 פחות מ'איש') מצא טוב - כאשר לבעל עדיפות על האשה טוב לכולם.
מוצא אני מר ממוות את 'האשה' (= 'איש', בגימטריה) - כאשר הם שווים זהו מר ממוות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 19:05 |
|
| |
אוי אוי הנוכח -מרוב אפיקורסותך שכחת את חוכמתך הפסיכולוגית . ראה כמה גאונות יש בגמרא הזו!
הגמרא יודעת- כפי הבדיחה שלך- שכל זכר חושב את עצמו שהוא מי יודע מה? חכם נבון וכו' הרבה יותר מאשר הוא באמת.
אומרת לו הגמרא - תתחתן עם אחת שהיא פחות ממך, וכך בעצם הבחור יתחתן עם אחת שהיא בדיוק בדרגתו. בדוק ומנוסה.
|
|
|
|
|