|
|
| נשלח ב-27/11/2011 16:19 |
|
| |
אה אז חזרנו ללשמה ולא לשמה , כבר מוכן באמתחתי קוויטל למלאך הלשמה שיופיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 16:23 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | אה אז חזרנו ללשמה ולא לשמה ,
כבר מוכן באמתחתי קוויטל למלאך הלשמה שיופיע. |
|
מוזר מאוד, אתה לא מאמין שיש אנשים שעושים לשמה לשם הזולת ?? כל העולם עומד על החוקה ועל עשייה ועל החסד,
בלי זה אין קיום לאנושות,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 16:30 |
|
| |
מקס ,בתור חוקר התבונה ,תתבונן טוב טוב במניעך ומניעי האנושות ותיווכח שהכול סובב סביב הרגשתך הטובה והאני העצמי,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 16:45 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מקס ,בתור חוקר התבונה ,תתבונן טוב טוב במניעך ומניעי האנושות ותיווכח שהכול סובב סביב הרגשתך הטובה והאני העצמי, |
|
חקרתי ולמדתי ואין לדברך שום קשר למציאות האנושית,
לא רק באנושות גם בבעלי חיים קיימת המוסר וטובת הזולת,
ניסוי הקופים הידוע מוכר לך ?
אז הנה, לקחו שני קופים וכל אחד בחדר ליד חדר בלי שיראו אחד את השני,
לאחד מהם נתנו לו למשוך אוכל אליו, אבל כל פעם שמשך את האוכל שמע את זעקתו של חברו מהחדר ליד,
כך כמה פעמים ניסה למשוך אוכל וכל פעם שמע את זעקת השבר של חברו,
שהבין שזה מכאיב את חברו פשוט הפסיק לאכול, במשך שמונה ימים שראו שעוד כמה דקות ההוא מת מרעב, פשוט הפסיקו את הניסוי,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 16:55 |
|
| |
נו,שוב דאג לעצמו,קשה לו לשמוע זעקות שבר זה עושה לו רע והוא רוצה שיהיה לו טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 17:05 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | נו,שוב דאג לעצמו,קשה לו לשמוע זעקות שבר זה עושה לו רע והוא רוצה שיהיה לו טוב. |
|
אז ניסוי לסגור לו את האוזניים ולא עזר,
אגב: באהבה אתה מאמין, או בחן אתה מאמין, מהי החן ?
תוקן על ידי maxmen ב- 27/11/2011 17:06:48
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 17:13 |
|
| |
מה יעזור לסגור אוזניים כשאתה מודע לזעקות שבר?
חן ואהבה נובעות מאהבה עצמית גרידה ,בלשון חזל אהבה התלויה בדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 17:42 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | מה יעזור לסגור אוזניים כשאתה מודע לזעקות שבר?
חן ואהבה נובעות מאהבה עצמית גרידה ,בלשון חזל אהבה התלויה בדבר.
|
|
צדיק לא הבנת. אף אחד לא סגר לו את האזנים כי חכמי הניסוי לא חשבו לרגע כמוך כי הבינו שאין צורך,
השאלה שלי למה הקוף לא סגר את האוזנים ?? עד כדי כך למות מרעב כי כואב לו המצפון, האם אתה מכיר אנשים כאלה אתה הרי תתן להם מיד קוויטעל, אז אולי תתן לקוף קוויטעל,
יש אהבה התלויה בדבר ויש שלא תלויה, זה המושג לשמה ולא לשמה,
על חסד של אמת שמעת ? לקבור מת מצווה במדבר בלי שאף אחד ידע מזה ומיד גם ימות, והוא כופר בעולם הבא.
נווו יש דבר כזה ?
יש רופא שמצא את החיסון למגיפה מסויימת ונתן לחברו לזכות בתהילה בלי שידע,
יש אלפי סיפורי צדיקים על עניינים אלה ביהדות ובאומות,
ובזכות אלה יש קיום לאנושות, זה יוצא מחקר ההתפתחות התבונה באנושות,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 17:52 |
|
| |
לא מכיר את הסיפור,ולא מודע לאינסטינקטים של קוף למוות ,מה שבטוח שהוא דאג שלא יכאב לו ובחר בכאב הפיזי שכאב לו כנראה פחות לעומת הנפשי ,ודאג שיהיה ל ו כמה שפחות רע .
אהבה שאינה תלויה בדבר הוא אחרי עבודה של נתינה והשקעה [מבואר גם במכתב מאליהו]ואז אתה שוב אוהב את ההשקעה ש ל ך וחלק ממך שמונח באובייקט שאתה אוהב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 18:26 |
|
| |
ולכן גם היא בעצם אהבה התלויה בדבר
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 18:43 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | לא מכיר את הסיפור,ולא מודע לאינסטינקטים של קוף למוות ,מה שבטוח שהוא דאג שלא יכאב לו ובחר בכאב הפיזי שכאב לו כנראה פחות לעומת הנפשי ,ודאג שיהיה ל ו כמה שפחות רע .
אהבה שאינה תלויה בדבר הוא אחרי עבודה של נתינה והשקעה [מבואר גם במכתב מאליהו]ואז אתה שוב אוהב את ההשקעה ש ל ך וחלק ממך שמונח באובייקט שאתה אוהב. |
|
תראה האנושת הפילוסופית לא רצתה להכיר אך ורק ביקום דטרמיניסטית ולכן פספסו הרבה הבנה ביקום,
אותו עניין באהבה בטובת הזולת וכדומה,
אתה מאמין שלכל דבר יש סיבה, אבל מה לעשות שזה לא המציאות יש אקראיות ביקום,
אקראיות אומרת בעצם שיש למודע בחירה, ושכזה אתה לא יכול לטעון שאני בוחר בגלל סיבה, (= שאז בעצם זה לא בחירה בכלל, כלומר כל מה שאני עושה מסיבה קודמת אין לי בחירה בעצם,) אולי אני בוחר מי אקראיות ??
אז נלך צעד קדימה,
והיות שאני יכול לבחור באקראיות בלי סיבה, אז אני יכול לכוון את אחד משני הצדדים (שהאקראיות נותנת לי לבחור,) לבחור בטוב לזולת במקום לבחור בטוב שלי, הרי אין לי סיבה קודמת למה הגיע אלי האקראיות,
למשל, אני טובע בים עם עוד שני אנשים (ההלכה אומר תלמיד חכם לפני עםארץ,)
אני יכול להציל אחד מהם, ואני בוחר את התלמיד חכם כי אני מבין שהאנושות צריך אותו יותר מי העםארץ,
הצלתי את התלמיד חכם ואני ממשיך לתבוע ומת,
נוווו מה אתה אומר ??
אקראיות וניצול האקראיות לטובת האנושת בלי שאני נהנה מזה לרגע, הייתי יכול לטבוע ביחד איתם בלי להציל אף אחד,
אפי' שאני כן נהנה מהם בסוף, בכל אופן עצם אקראיות נותנת לנו הרבה היזדמנויות להציל את הזולת ואנו עושים זאת בלי לחשוב מה יוצא לנו מזה, הרי זה הגיע במקרה,
כל אדם ברחוב יעשה מעשה טוב שנפל לו במקרה בלי סיבה,
אתה הולך ברחוב ורואה קליפת בננה אתה מיד מזיז אותה לצד שאף אחד לא ישבור שם את הרגל,
אתה קם לזקן באוטובוס בלי לחשוב,
כל חינוך האדם לטוב בא להפוך את מוחינו לאוטומט בעשיית הטוב, אז תאמר התועלת היא למלמד בחידר ??
הרי אני לא אשם בכך שכך חונכתי ואלפתי את מוחי,
שאתה בא לנתח כל מעשה התחלתית אפשר לדון מהי הסיבה בעשיית הטוב, ובכל זאת יש את האקראיות כנ"ל
אבל שחונכתי ואולפתי לכך, אז מהי הסיבה האם המלמד הסיבה ?! יכולתי לקלקל את האוטומט והאילוף !!
תבין שאדם מחליט שהוא רוצה בטוב הוא כבר בהמשך לא חושב רק עושה כאוטומט,
וכל זמן שלא רוצה לשנות זאת הוא פועל מי הסיבה הראשנית של הרצון לעשות טוב. כך כל ימיו,
הרשע בדיוק הפוך, כל האוטומט שלו היא רק רע כל היום, הוא לא צריך לחשוב לעשות רע,
זה הבעיה של שוגג, שוגג המועד לשוגג הוא בעצם מזיד, היי נזעק הרי הוא שוגג, לא ולא הוא מזיד מזה שלא חשב להשגיח על עצמו לא להיות כל היום שוגג,
לסיכום:
אתה יוצא מהנחה הפילוסופית שהיקום היא דטרמיניסטי מוחלט = לכל דבר יש סיבה, (מכאן כל הסיפרות בעניין האם יש בחירה או זה רק דמיון)
אבל מה לעשות שהיקום היא לא דטרמיניסטי מוחלט רק יש ויש אקראיות ביקום (= הקוונטים)
שיש אקראיות ביקום אל כורחינו שיש אפשרות בחירה, כי כמו לאקראיות יש חופש אז אפשרי לאדם חופש לפחות איפה שיש אקראיות,
ושיש חופש ?! אז אייך תחליט מהי מחשבתי במעשי ?? הרי יש חופש ??
והבן זאת לעומק,
תוקן על ידי maxmen ב- 27/11/2011 18:47:31
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 21:56 |
|
| |
מקס היקר
אתה סותר את עצמך מניה וביה מצד אחד אתה מדבר על אוטומוט ש א י ן לו בחירה ומצד שני אתה אומר שהוא פועל באקראיות ,נחזור לאוניה ,אתה אומר שאני הולך באקראיות להציל את השני ??אם האקראיות מורידה ממני את האני העצמי מהסיפור דהיינו שתורת הקוונטים ישכיח ממני שאני קיים [הזוי ,לא]ואציל את השני אז שוב אני פועל לא למען הטוב אלא כך קרה באופן מיקרי לגמרי ,והלזה בחירה יקרא?זה נקרא לרדת מדטרמיניזם הקשה לקלה.הקוונטים לא הגיעו להגיד שהאקראיות תביא אותי לאכול את אצבעותיי במקום העוף בצלחתי,ולכן הם גם לא באים לקבוע שאוותר על חיי למען השני אלא אם כן זה מה שיעשה לך טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/11/2011 22:15 |
|
| |
עוד נקודה ,בעשיית הטוב מאולף ,שוב זה לא יהיה למען הטוב אלא למען הרע שתורגש באי עשייתו,ובדרך כלל במעשים טובים מתן שכר הטוב המורגש בצידו.בן אדם שמידי יום שם תפלין דרך מלומדה מרגיש טוב??לאו דוקא ,אבל איך הוא ירגיש אם לא ישים ?הוא פוע אוטומטית לטובת עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2011 00:19 |
|
| |
אז למה שלא תמעיק לראות שאני לא סותר את עצמי, הרי לא סתם כתבתי לך דברים,
נוו באמת,,,
שאני מאלף את עצמי לא לפגוע באיש, הישגתי את המטרה שלי, אין כאן משחק ילדותי של מצוות אני פשוט לא רוצה לפגוע במישהו אף פעם , ולכן מאלף את עצמי לדבר נכון ועדין ולחייך אליו וכדומה,
אני לא מעוניין בניססיון מהאלוקים וכל שאר השטויות הילדותיות והחינוכיות,
ולכן נתתי לך דוגמא של שוגג, מה אתה אומר על שוגג שמועד להיות שוגג כל הזמן,
אני שוב אתחיל מהתחלה אולי תבין, אבל אין סיכוי אם לא תעמיק תעיין יותר טוב,
אף אחד לא רודף אחרינו עם נסיונות נקודה ותוציא את זה מהראש,
האדם שרוצה להיות טוב באמת ושלא יפגע ח"ו באיש כל חייו לא צריך כל חחיו לעבוד על עצמו,
יש לו מוח מפלסטי ואפשר אחרי חינוך ואילוף שרוב הנהגתו יעבוד אוטומט,
הסיבה לכל הטוב שלו מגיע מחינוך הוריו והעיקר מחינוך ואילוף עצמי,
האדם מדי פעם מתקרר או לא כדאי לו להיות תמים וצדיק, ולכן כדאי ללמוד כל יום לפני השינה קצת מוסר כמה שורות מספיק,
אתה בא וטוען יש סיבה לכל דבר,
נכון אפי'לפי טענתך שיש סיבה, אבל אני יוצר את הסיבה, כי אני אמצתי לעצמי להיות טוב לזולתי (אני כאן היא רק לדוגמא)
לכן אילפתי את עצמי וממשיך לאלף את עצמי כל חיי, ואני משלם על כך ביוקר,
עשכיו שוב תשאל הרי בחרתי כי ה"אני" שלי רוצה בגאווה עצמית או אני חושב שזה גאווה, וכו' וכו'
אז שוב אני אשאל אותך אז למה הרשע לא רואה צורך לעשות מה שאני עושה, הוא לא מאולף לכלום הוא פועל באקראיות כל פעם מחדש וכל פעם לפי הקריזה,
או רשע שכן מאולף ברשעתו, ואז הכל טוב לו,
אז מי הגורם לי לבחור את הדרכים השונות באילוף\בחינוך שלי (תבין אני מדבר על אילף וחינוך עצמי ולא על אדם שפועל במקרה כל פעם)
אתה אומר יש לי סיבה ?! אני אומר יש לי בחירה ! (הדוגמא של הקוונטים היא רק לראיה פילוסופית מחשבתית שקיימת חופש ביקום, מה שלפני הקוונטים הפילוסופים לא קיבלו את זה, ומיזה קבעו שאין באמת בחירה)
הסיפור של הטביעה בים נתתי לומר לך הנה אני מאולף לעשות מעשה נכון ורשע שלא מאלף את עצמו אז אין הכרח שיעשה את המעשה הנכון בכל מקרה שיקרה לו במקרה,
תבין שתבונית צדיק הוא דווקא מי שמאולף להיות צדיק, ורשע הוא דווקא מי שמאולף להיות רשע,
ולכן צדיק שעושה עבירה במקרה הוא לא רשע וחזקה שחזר בתשובה, רשע שעושה מצווה במקרה הוא לא צדיק,
אין טעם שכל מצווה יהיה ניסיון מחדש, (זה היה טוב בישיבה החשיבה הזאת) להפך הצדיק כל מעשיו בכל רגע היא רק טוב לזולת מתוך בחירתו התחלתית בחינוך ובאילוף.
עכשיו אם בחירתו מתחילה היא לא לשמה, כלומר לשם כבוד מעמד או כל דבר אחר,
אז כל פעם בודק האם הוא משיג את העניינים שחושק בהם, אז האילוף שלו לא עקבית וכל פעם יכול ליפול בחזרה,
מה שאין כן הצדיק שבחר בטוב לזולת אין לו חרטות ובדיקות כל פעם האם זה נכון או כדאי לו הרי לא התחדש לו כלום,
ניקח את הדוגמא של הרופא שרוצה לרפות סובלים וחולים לשם החולה, שיעשה הכל ויחפש ויחקור בלי סוף כי אין סוף
מה שאין כן רופא שרוצה בפרס נובל, הוא כל הזמן בודק את הסיכויים שלו בלזכות בפרס,
עכשיו קצת פילוסופיה:
יש אינטואיציה וגם הוכח פילוסופית שלכל דבר יש סיבה = היקום דטרמיניסטית,
מיזה יוצא שאין בחירה לאדם,
יש אינטואיציה שיש חופש לאדם, כלומר יש בחירה,
כל הדורות התווכחו האם הבחירה היא אמיתית,
עד הקוונטים שהוכיחו שיש אקראיות ביקום כלומר קיימת חופש ביקום,
מכאן יוצא שיש בחירה,
יותר בהרחבה אני כותב באשכול התודעה, (מצאתי לדעתי פתרון לבעיית גוף והנפש)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2011 00:30 |
|
| |
מספרים שהרב שך נכנס פעם לישיבה והתישב ליד כמה בחורים שדברו דברי חולין,
שאל אותם מהי השיחה, אממרו שדיברו על ר' חיים עוזר כמה היה צדיק ונדיר במיוחד במידות טובות,
אמר בחור להרב שך אני טוען לחברי שאין להתפלא על כך, כי נווווו הוא נולד כזה מין בעל מידות טובות,
הרב שך קם מקומו ואומר הרי היה יכול לקלקל את עצמו,
שנים שהתקשתי בדבריו הרי טבע היא טבע אז למה שיקלקל,
עד שראיתי את חקר המוח המודרני הבבנתי עד כמה לא ידע הרב שך כמה הוא צודק בדבריו,
המוח היא פלסטי ואפשר לאלף אותו לכל מידה טובה ורעה ח"ו,
במילא חוזרת האחריות אלינו לגבי מידות טובות,
|
|
|
|
|