בית פורומים עצור כאן חושבים

חייו של הנבוך - איך חיים בתוך מערבולת שאלות וחוסר וודאות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/11/2011 00:37 לינק ישיר 

אדוני מקס היקר ,אני לא העמקתי ??או שכבודו ,כי כך זה נראה לפי התשובות כרגע[ואני מודע שאתה משקיע בכתיבתך]
אתה מתחמק ושוב סותר את עצמך ,אתה טוען נכון יש סיבה אבל אני מייצר אותו ,וכאן טמון החתולה,אני מייצר למה???בלי סיבה ??לאמץ להיות טוב לסביבתי ,למה כי......??

שורת הפילוסופיה,הקוונטים הראו אקראיות לא סיבתי ולכן יש בחירה ,,,,בחירה מתוך מה?הפעולה קרתה באקראיות ,וזה נכון שחלקית השתחררת מכבלי הדטרמיניזם הבחירי ועברת לסוג דטרמיניזם אקראי,קרי אני עושה כך או כך מתוך סיבה חדשה שלא היתה ,ותקרא שמה בישראל אקראיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 00:40 לינק ישיר 

רק שבע דקות עיינת בדברי

סליחה ניסיתי ואני אומר לך שלא עיינת כלל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 01:07 לינק ישיר 

בעניין הקוונטים,

יש ויכוח ישן נושן על חמורו של בורידן האם החמור יבחר או ימות,
רוב הפילוסופים הבינו שאדם יבחר כי הוא מודע לעצמו, נכון שאין לו סיבה ללכת לכאן או לכאן, אבל המודעות שימות (סיבה קודמת למקרה האקראי, הרי אם אין סיבה לאן ללכת אז לאן שילך החלקיק זה יהיה באקראי) יגרום לו לבחור באקראי לכאן או לכאן,

יוצא שכל בחירה במצב מקרה יש סיבה קודמת מודעת, והוא לא ימות מחוסר סיבה לאן,

כאן אני נכנס ואמר לך שתבין כל אילוף (ולא משנה למה או שהרבי בחידר אילוף אותי או שאני למדדתי מוסר כי רציתי פרס בזמנו, בכל אופן כל זמן שאני לא מקלקל וממשיך לאלף את עצמי בעניין) תציל\תכוון אותי במצב של חמורו של בורידן,

מה שאין כן רשע שלא מאלף את עצמו אז כל מעשיו וכל מקרה שבא לקראתו  הוא פועל במקרה לגמרי,
יש לו גם במקרה הזה בחירה לבחור בטוב או ברע, אבל לכאורה לא יבחר כלל, כי מי יעורר לו לכך,
וחוץ מיזה זה מלחמה תמידית, ולכן רששע לא טוב לו בזה ובבא, וצדיקים טוב להם בזה ובבא,

המאמינים ביקום דטרמינסטי מוחלט היו אומרים החמור ימות, כי אין לו סיבה ללכת למים או לאוכל, הוא רעב וצמא באותו מידה,
אבל אם יש אקראיות ביקום, יש מצב של להציל את עצמו באקראיות בלי סיבה למה למים או לאוכל, הוא פשוט ירוץ אקראי לאחד מהם, לא צריך שיהיה לו מודעות להציל את עצמו כי החמור הוא גם אקראי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 01:35 לינק ישיר 

דברי מקס יקירי על דעתו של מיכי:
לגבי תורת הרב מיכי:
אני לא למדדתי את תורתו בספריו, מה שכן למדתי מכל התגובות של הרב כאן בפורום ?! יש לי לומר רק זאת (וסליחה מהרב מיכי)
אין בונים את כל היהדות על ספק, כלומר אין זו הדרך להוכיח את החכם בזה שנשכנע אותו שהוא לא ידע כלום אף פעם,
האם נראה לכם שאברהם אבינו או משה רבינו או חנוך ונח, לא ידעו את הפשוט ביותר שאפשר להסתפק בכל דבר ?! בוודאי שידעו !! בכל זאת מה שכן יודעים ואפשרי היה להם לדעת בזמנם. הספיקה להם לדרוש מוסר וצדק וערכים ולשלול את האלילות,
ומנין לקחו את הביטחון בלשלול את האלילות ??
לא שידעו בראיות מדעיות כמו היום שהיקום והתבונה היא אחדותית, ולכן אפשר לדרוש מוסר וצדק וערכים מכל בני אנוש,
רק כדאי היה להם לחשוב כך, רק בגלל הספק נתנו לנו לעשות קרבנות לאלוקים ולעזאזל,
כלומר היית להם ספק האם באמת כך שהיקום והתבונה אחדותית, בכל זאת נתנו לנו קצת עבודת אלילים כביכול,
אבל זה לא מנע מהם לדרוש מוסר וצדק וערכים,

מתורתו של הרב מיכי נשמע כאילו לעולם לא נוכל לדרוש מוסר וצדק וערכים,
זכותו לחשוב כך, אבל חנוך ונוח ואברהם ומשה רבינו לא חשבו כך,
הם חשבו שאין כאן משחק, כן יודעים לא יודעים. מוסר וצדק וערכים קיימים ביקום האחדותית שלהם אפי' שלא ידעו להוכיח זאת,
ומכאן יצא להם התורה והיהדות,

חז"ל כבר אומרים שאיוב רצה לפטור את כל העולם בדין, כלומר גם שחז"ל מודים שיש צדק בטענה של איוב ואפשר לפטור את כל האדם בדין מצד הדין, בכל זאת לא גנזו את התורה ח"ו, כי אפי' שאין לאלוקים זכות לדרוש דין מבני אנוש ?! זה לא אומר שבני אנוש לא צריכים לדרוש אחד מהשני מוסר וצדק וערכים,
והבינו את ביקורתי כלפי הרב מיכי,
כל כוונתי לטובה,

יותר מזה אפשר לומר, שגם בזמן חנוך\נח\אברהם\משה רבינו גם היו ספקנים כפי התורה של הרב מיכי. אני לא חושב שכול בני זמנם היו מפגרים ועובדי אלילים, היו בוודאי חכמים אז. ולכן למה לא הסכימו עם חנוך\נח\אברהם\משה רבינו ?? כי חשבו כפי תורתו של הרב מיכי, (שוב לא למדדדתי את ספריו אני רק מבין מזה מראיתי את דעותיו כאן בפורום, וסליחה מראש אם אני טועה) שיש להסתפק בכל, וכאן השאלה מה יצא מכל החכמים האאלה של אז ?? האם בנוי תורה לאנושות ?? האם הביאו את המוסר והצדק והערכים לאנושות ??
כלומר להישאר ספקן זה משחק ותו לא, מנצלים את האפס שאין מושג כזה כלל ואומרים אני באפס. ולך תוכיח לו,

בתכלס: כל לייצני הדור בכל הדורות משני הצדדים השתמשו עם הטענה הזאת, גם הכופרים נגד הדת וגם המאמין העיוור נגד הכופר\המדע
משניהם לא הגיע הצדק והמוסר והערכים לאנושות,
טוב הרב מקס, אתה ממש הבנת את דברי מיכי בתר איפכא, כל מה שהוא לוחם כל הזמן זה בדיוק לכיוון שאתה אומר, שגם אם יש לכאורה ספיקות יש מספיק וודאות שאפשר וצריך ללחום עליה, וזה היסוד של כל ספרו החשוב והנכבד מאוד לדעתי 'שתי עגלות וכדור פורח'.
מה שאתה רואה בדבריו זה להיפך, זה להוכיח לבן אדם כמו שיש לך ספיקות על מיליון ואחת דברים ואף על פי כן אתה מכריע, למה כשזה מגיע לדת שמה אתה לא מוכן להכריע עד שלא תגיע לרמה של ראייה מוחלטת כמו 1+1 שזה לא קיים במציאות, ואולי גם 1+1 לא כל כך ברור כמו שזה נראה, זה הכול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 01:45 לינק ישיר 

צבי

זה לא בדיוק, כי אליבא דהרב מיכי סוף כל סוף מדובר בהכרעה שכלית במצב של אי וודאות אע"פ שהוא טוען בתוקף שיש מציאות של וודאות בעולם. היינו כל מה שנטען בספרו הוא כי יש אמת. אבל גם לדעתו אין דרך וודאית במאה אחוז להגיע לאמת הזה. רק הוא מרשה לך לטעון על אמת וודאית דלא כשיטת האנליטים שלא מרשים לך לעשות את זה בכלל. וממילא יש למקס מקום לטעון עליו באמת.

ויש כאן הרבה מה לעיין על כל המהלך שלו, אלא שאני חושש שאין טעם לפתוח דיון על כך כיוון שכל אחד מדבר בשפה אחרת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 01:52 לינק ישיר 

יהי אור,
אני כעת אוחז בחטיבה הרביעית של הספר, כלומר בחטיבה האחרונה, ובעצם בחטיבה שאומרת מה כן אחרי שכל הספר הוא אמר מה לא,
לכשאני אגמור את הספר ייתכן שזה יהיה עוד הלילה, אני מתכונן לשבת ולסכם וכמובן להתחיל לעכל את הדברים,
שהרי כמובן שהם מהפכה עצומה אני חושב וגם אתה נראה לי שמסכים איתי,
ואחר כך כנראה אפתח אשכול לדון על עיקרי שיטתו.
אתה נראה לי קצת מוריד מעוצמת הטיעון שלו בלשונך שכתבת שהוא מרשה לך לטעון על אמת וודאית,
אבל מכיוון שעדיין לא למדתי את החטיבה הרביעית שהיא כאמור המסיימת ואומרת מה כן,
הרי שלא אכנס לדון איתך על זה,
וכמו שאמרתי עוד חזון למועד.

תוקן על ידי tzvi11 ב- 28/11/2011 01:53:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 02:03 לינק ישיר 

אעיר הערה שאיני יכול מלהתאפק מלהעיר אותה,
אבל אזהר מאוד לבל חס ושלום להזכיר שמות של ניקים,
שהרי כידוע פה חסים על כבוד הניקים יותר מכל משמר,
וכבר הערתי על הדבר הזה, שגם במקום שהזכרת הניקים היא חלק מהנושא, אם חס ושלום יש בה צד גנאי התגובה נמחקת, אבל כבוד ה' או כבוד גדולי ישראל וכוו', זה למען בירור האמת חס ושלום להגביל.
ונחזור לגוף ההערה, שאני ממש מתפלא על כמה בעלי ניקים פה שלמדו ולומדים כל דעת אחד מחכמי חכמות חיצוניות בעיון רב וכוו', ולא טרחו ללמוד לפחות את הספר החשוב הזה.
אין צורך להסכים עמו, ובודאי שאין זה כוונת הביקורת, ואינני יודע אם אני אסכים עמו,
אבל אני חושב שברור שהוא פותח אפיקים נכונים ובודאי השאלות שלו מעוררות הרבה מחשבה, ומכיוון שרק חיפוש האמת הוא ברצון כל בעלי הניקים, למה לא ילמדו ספרו.
חוששני מהתשובה האמיתית, ודי למבין.
אני מקווה שהתגובה לא תימחק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 03:20 לינק ישיר 

ר' צבי י"א

לא אכפת לי לקרוא - הענין הוא שאני קמצן, לא אקנה את הספר (את 'יש אלוהים?' קראתי בצומת ספרים ואת 'אלוהים משחק בקוביות' קיבלתי מחבר. מהאחרון לא התרשמתי). יש אותו בספריות? ספריות תורניות? ספריות של ישיבות תיכוניות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 03:47 לינק ישיר 

אין לי מושג, אני קניתי אותו מהאתר של ספריית בית אל שהיא גם המוציאה לאור.
אני מוכן להשאיל לך אותו כאשר אני אגמור לקרוא אותו וככה להתיישב בו,
לתקופת זמן מוגבלת בערך לחודש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 08:33 לינק ישיר 

מקס היקר בוקר טוב ,
אם אתה מתעקש שאני לא קורא אז הנה אתייחס בכתיבה לשאר דבריך ,
אתה כתבת על אילוף שהופך את הבן אדם ללא בחירה כי הם כבר לא בשיקוליו ,והבחירה היא במה שהוא צריך לאלף את עצמו ,דבריך נקראים נקודת הבחירה ,
עכשיו בוא תתמקד על הדברים שלא אילפו אותך ותתחיל להסביר איך זה פועל באילוף עצמי בשיקולים של דברים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 08:52 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

אני הייתי אומר שכן, יכול להיות שאני חושב שיש חמשים אחוז אלקים, ולהתפלל לחמשים אחוז הזה. 
כלומר-כמקובל, הייתי אומר שמאחורי הספק שיש באנושות אם אלקים קיים יש מציאותו אונטולוגית אצל האלהות עצמה [וזה מה שהאר'י קורא צמצם את עצמו] שהוא קצת קיים וקצת לא קיים. וממילא כך נתפסת מציאותו אצלנו. ואדרבה, עיקר התפלה מופנה אל החלק הקיים כביכול שירחיב את עצמו גם אל המקום הפנוי מאתו. נמצא שכל תפלה הוא תפלה במצב ספק על האמונה -היינו התגלות האלקים-בעצמו.

דברים נכונים, יישר כח.

וכבר כתב ע"ז הרב הוטנר (מאמרי סוכות ט') וז"ל:

ונראה בהקדם ביאור הביטוי של חכמים "בין השמשות". הלא בין שקיעת החמה לצאת הכוכבים הוא זמן "בין השמשות", וא"כ מאי "שמשות" בלשון רבים ?

המפתח להבנת העניין הוא ההנהרה היוצאת מדברי הגר"א בברכת "יוצר אור ובורא חושך", שנתייחסה היצירה לאור והבריאה לחושך. וכתב הגר"א דאע"פ דהבריאה היא יותר במעלה מן היצירה, ולכאורה היה צריך לייחס את האור למה שהוא יותר במעלה, מכל מקום יש חושך שהוא באמת אור, למעלה מן האור שלנו, אלא מכיוון שהאור הזה הוא גדול עד מאד הוא מכה אותנו בסנוורים, ואנחנו קוראים לו חושך [מלשון חשוך בנים, מנוע- ש]. עי"ש בסידור הגר"א דברים נמרצים בזה.
ונמצא דהלילה שלנו שהוא חושך יש בו רמז מהחושך שלפני אור היום, שהוא באמת האור הגדול.

וזוהי הכוונה בקריאת שם "בין השמשות" לזמן שקיעת החמה לצאת הכוכבים, מפני שצאת הכוכבים הוא בסוד השמש הגדולה, אשר היא למעלה מהשגתינו, שמפני כך נקרא אצלנו חושך. והזמן שהוא בין האור שלנו לבין אותו האור שלמעלה מתפיסתנו הוא זמן המעבר אשר נקרא בלשון חכמים "בין השמשות".

ושם הוא שרש עניין הספיקות בכלל, כי השטח שבין המקום הנמצא בתפיסה דהאי עלמא ובין המקום שלגמרי מופקע מכל תפיסה דהאי עלמא, אותו שטח שבאמצע הוא שורש ואב לכל הספיקות. וכן נקרא הוא בפי שרי קודש "אילנא דספיקא". 

עד כאן מלשון הרב הוטנר זצ"ל, ויש המשך שם לקשר לעניין סוכות ומחיית עמלק הקשורים זה בזה.

השטח הריק הזה הוא עניין המלכות, העבודה המשותפת שבין האדם ובין בוראו, אשר עיקרה עניין התפילה, וכמ"ש יהי אור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 18:10 לינק ישיר 

thepresent כתב:
ר' צבי י"א

לא אכפת לי לקרוא - הענין הוא שאני קמצן, לא אקנה את הספר (את 'יש אלוהים?' קראתי בצומת ספרים ואת 'אלוהים משחק בקוביות' קיבלתי מחבר. מהאחרון לא התרשמתי). יש אותו בספריות? ספריות תורניות? ספריות של ישיבות תיכוניות?

היה משהו ב"אלהים משחק בקוביות" משהו מהותית עמוק יותר מסדרת המאמרים בynet?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 15:36 לינק ישיר 

tzvi11 כתב:
 טוב הרב מקס, אתה ממש הבנת את דברי מיכי בתר איפכא, כל מה שהוא לוחם כל הזמן זה בדיוק לכיוון שאתה אומר, שגם אם יש לכאורה ספיקות יש מספיק וודאות שאפשר וצריך ללחום עליה, וזה היסוד של כל ספרו החשוב והנכבד מאוד לדעתי 'שתי עגלות וכדור פורח'.
מה שאתה רואה בדבריו זה להיפך, זה להוכיח לבן אדם כמו שיש לך ספיקות על מיליון ואחת דברים ואף על פי כן אתה מכריע, למה כשזה מגיע לדת שמה אתה לא מוכן להכריע עד שלא תגיע לרמה של ראייה מוחלטת כמו 1+1 שזה לא קיים במציאות, ואולי גם 1+1 לא כל כך ברור כמו שזה נראה, זה הכול.

צדיק
(אני לא רב עם אף אחד ולכן התואר רב לא מתאים)

לא קראתי את ספריו לא משום ח"ו השקפה וכדומה פשוט לא יצא לי הלכה למעשה, (אני קונה כל כך הרבה ספרים ואין לי את הזמן ללמוד בהם, אשתי כבר מזמן משתגעת מזה כל פעם שאנחנו חוזרים מהארץ אנו מביאים המון ספרים הביתה) 
אני חושב שהבנתי את הנקודה, ותודה שאתה מתקן אותי, הרי משום כך כתבתי את דברי אם יש טעות אז אני חוזר בי כלפי הרב מיכי ולא חוזר בי כלפי החשיבה הזאת שקיימת באונשות, כלומר בכל אופן הביקורת שלי היא נכונה ולא משנה לנו כרגע מיהו הדוגל\הטוען את הטענה,

ובכן שוב אני אנסה להסביר את ביקורתי לעצם הטיעון,

אין אדם שיודע שיש אלוקים במובן שיוכל להצביע באצבע ולומר הנה הוא,
אין אדם שיכול לומר אין אלוקים במובן שהיה בכל היקום ומחוץ לו (שאין דבר כזה לפי לייבניץ) ולא מצא אותו,
(מבחינת אינטואיטיבית הצד שחושב שיש מנצח. כי הטוען שאין צריך להסביר איך יש יקום ואיך נוצר החומר הראשוני שמזה היית מפץ הגדול)

כאן עומד כל האנושות ואין מה שיתן לנו להיפטר מהויכוח הזה,
אז בינתיים יש שיטה מוזרה בעיני שהיא לשחק כמו עורך דין בבתי המשפט,
העורך דין יודע שהנאשם הוא רוצח, אבל מנסה לשחק בדיוני סרק שנכונים לוגית משפטית מבחינת הטיעון,

הטיעון הולך כך,
אני מוכיח לך שאין אתה יכול להוכיח שאין אלוקים, ואין אתה יכול להיות וודאי שלא היית מעמד הר סיני,
במילא תקבל את דתי, לא צריך להוכיח את המוסר והצדק והערכים מצד עצמם, אני דורש ממך הכל כי יש אלוקים והיה מעמד הר סיני כו' וכו' 

הכופר גם עושה אותו משחק, אין אתה יכול להוכיח שיש אלוקים. שהאינטואיציה משקר הוכח כבר מדעית,
במילא תעשה מה שבא לך אין באמת מוסר ואין ערכים ואין צדק, ק"ו אין לדרוש צדק ומוסר וערכים מהזולת,

וכאן אני ואתה וכל חושב עומד באמצע המשחק הטפשי של המאמין והכופר,

וכן מאז כל צד בכל עניין מדעי או מוסרי שמתגלה בתבונה האנושית, אז שוב באים שני אלה וזועקים היי תוכיח שיש כוח גרוויטציה תוכיח שהיקום היא דטרמיניסטי הנה יש את הקוונטית, היי אי אפשר לוגי לדעת מה היה בעבר במילא אין ולא היה אובולוציה, כלי בני אנוש מוגבלים לדעת את הכל, וכן בכל עניין ועניין,

בעצם המאמין מחפש את החורים במדע ובתבונת האדם ומזה רוצה לדרוש את דתו מכל בני אנוש,
הכופר מנצל את האי רציונליות של טיעוני המאמין הלכה למעשה בעניין נבואה והתגלות אלוקים כפשוטו,
כלומר מיזה מצליח לתקוף את המאמין בטיעון הראשי שלו,
ומכך שהיקום דטרמיניסטי וכולנו מוכונות גרידה\מולקולות, אז במילא אין מוסר ואין צדק ואין ערכים,

שוב זה לא נשמע לכם עורך דין נוכל שמנצל כל חור או כל זכות לגיטימי בחוק כדי לצאת זכאי ולא להיות מחויב לצדק האבסולוטי ?! 

אני בא וטוען אוקיי כמו היום כך תמיד, אז מה חשב לעצמו חנוך\נח\אברהם\משה רבינו ??
כלומר מתנהלת לו בני אנוש כבר אלפי שנים, ובמצב של הכופר והמאמין הנ"ל אין סיכוי לעבור דור אחד בשלום,
צריך להיות אנרכיה חברתית ומשם להשמדת האנושות,

ובכן כאן קבור הכלב,
רוב בני אנוש המאמין והכופרים לא משחקים משחקים, הם באמת לא מנצלים את האלוקים או את הכפירה לא להיות מוסרים, להפך הם דורשים את המוסר הנכון והרציונאלי,
המאמין מנווט את ההמון הבור לכיוון המוסר המקובל על רוב בני אנוש בזמנם,

כלומר סוף כל סוף האנושות מתקדם דווקא בגלל האנשים כמו חנוך\נח\אברהם\משה רבינו, שמצד המאמין לא חיכו להתגלות האלוקית ומצד הכופר ולא חיכו עד שנוכיח שאין באלילות כלום,
פשוט ניהלו את האנושות בדרך הטוב, בלי לשחק את המשחק הלייצני הזה,
אמר חנוך\משה רבינו: אתם רוצים לראות את האלוקים מדבר ?! אוקיי ילדים טיפשים אני אתן לכם את זה !! 
אמר הכופר הטוב: אתם טוענים שאנו מכונות דטרמינסטיות גרידה ואין מוסר ?! אוקיי אני אתן לכם סיבה רציונאלי וכדאי בצורך חוקת יסוד כמו כדאי לכם חוק לא תרצח שלא ירצחו אותך או את אשתך או את ילדיך, וכן שאר החוקים כמו חופש\חירות אישי לכל אחד, נאמר לכם את הרציונאל של דברי הלל הזקן לגוי, "דעלך סני לחברך לא תעביד. זו היא כל התורה כולה, ואידך פירושה הוא, זיל גמור". כלומר: מה שעליך שנוא לא תעשה לחברך, זו כל התורה\חוקה כולה. והשאר פירוש הוא, לך ללומדו,

מה שהכופר והמאמין הטיפשים האלה לעיל לא מבינים כאן, שהם מפספסים כאן משהו ענק,
המאמין: לא מחפש כלום כי האלוקים הוא הבייביסיטר, במילא שיש חולים מחלות ?! נווו האלוקים רופא כל בשר !!

הכופר: טוען ובצדק מבחינתו שכל המוגבלים והחולים והמחלות הם טרחה ומאמסה  על האנושות, כלומר כולנו מכונות וכל מכונה מקולקלת צריך להשמיד, זועק וטוען שחוק טבע שהחזק שולט ושורד או הרבים שולטים ושורדים,

הם מפספסים מה שהרחמים וכיבוד הורים וזקנים הביא לאנושות, את כל הרפואה ומדעי הרפואה,
לו היינו הורגים זקנים וחולים ומוגבלים ?! לא היינו היום מאריכים ימים, לא היית לנו הרפואה,
כן כן המכונות הדטרמיניסטיות האלה עם רחמים וכיבוד זקנים והורים מביא למכונות האלה ריפאוי ממחלות ואריכות ימים,

קיום החוקה לא בשביל הכדאי רק בשביל רצון טוב הזולת ורחמים ?! הם הם הביאו את האנושות לכאן !!
לא הכדאיות ולא המאמין שאלוהיו הוא בייביסיטר שלו,

הם מפספסים בזה שחושבים שהחזק או הרבים שורדים בטבע, כי רק הטוב ומזה התבונה הם הם השורדים,
מה שווה אדם חזק פיזי עם אני הורג אותו עם אקדח שהיא פרי התבונה,
מה שווה רבים שאני מחסל אותם בנשק גרעיני שהיא פרי התבונה,
אתה יכול להיות חזק לכמה זמן ועם הצלחות כמו היטלר, אבל הטוב והתבונה תתגבר עליך בסוף,

הם מפספסים את העיקר שהשורד הוא דווקא הטוב ומזה התבונה, (כי עצם התבונה בא מהטובים, הרשעים לא היו ממציאים שפה לאנושות וק"ו חוקי חברה)

לסיכום: ה"טוב" היא יסוד האנושות והישרדותו הנצחי באובולוציה,
(ואסור לחשוב ולאמץ זאת בגלל הכדאיות, כי אם כן חזרנו לכופר הלץ שלעיל)

עכשיו ברצוני לעבור ליהדות ולאומה שלנו:

לו יוסד היהדות היית עבודת השם בעולם הזה ושכר בעולם הבא הדמיוני גן עדן\גהינום, ואלוקים בייביסיטר ?!
אז אין טעם
1, בכל סיפור התורה,
2, אין טעם בארץ משלנו,
3, ואין טעם שהאלוקים יבחר לעצמו אומה,
כלומר האלוקים יורד לעולם ואומר לכל בני אנושת תהיו טובים ואני משלם שכר אחרי המוות,
4, אין טעם בתחית המתים,
5, אין טעם במשיח, וחזרה לארצינו,
"לפום צרה אגרה" = לפי הצער האישי כך נקבל שכר אישי אחרי המוות,
6, אין טעם בלימוד תורה ודינים וחברה,
7, אין טעם למה ברא האלוקים את העולם בצורה כזו דווקא,
לדוגמא: למה אב ואם יכולנו להיוולד כל אחד אישי מאפר האדמה, למה חברה ומזה צורך בדינים ?! אם אפשר להיוולד יחידים בלי צורך בחברה ונעבוד כל אחד אישית לאלוקים, הרי זה כל העניין רק עבודת השם ושכר אחרי המוות,
והעיקר למה התורה לא התחיל מראשי חודשיכם, פשוט לכתוב חוקה ולא סיפור והמצוות כטפל לה כמעט,
טענת חז"ל הזאת זעקת עד לשמים,

כמה יפה ונכון ורלוונטי היא חשיבת התורה עם התובנות הגדולות שהשיגו בני אנוש היום בדורינו אנו,
אני אתן דוגמא איך הייתי כותב היום את התורה לפי המדע והידע האנושית היום,

האדם הראשון וחוה הם החקלאי הראשון מול כל בני אנוש שהם לקטים\צידים,
החקלאי לא רוצה בחקלאות משום עצלות רק משום משמעות חיים ולא להיות כמו כל החיות ובני אנוש מקראים בלי משמעות,

הוא יודע שיש לזה מחיר כבד,
מוות. מלחמות. רעב, מגיפות ומחלות, כי הוא צריך ארץ (= מלחמות כיבושים אחד מהשני, ורעב מחוסר גשם מים או מגיפה בצמחים ובפירות או בחיות הביתיות) הוא חייב חברה (= מחלות מגיפות כי כל הזבל ומחלות החיות הביתיות מעבירים לאדם)
הגוף הפיזי לא כל כך מתאים, והיצרים הטבעים לא כל כך מתאים, אם כל הקשיים מחליט ללכת על זה,

בעיקר הוא יודע שרק הטוב מול הרע יביא מה שיותר תובנות לבני אנוש,
וכל עיקר תפקיד של כל דור היא טובת הדור הבא, כל הטוב יבוא בעתיד,
אני מתחיל עם שלי כלומר עם אשתי וממני יצא כל צאצאי אדם הראשון או נוח או אברהם,
אני מל את בני כי אני אברהם ובני הוא יצחק וממנו יצא כל האומה שלי,

והוא יודע שהוא חייב לפתח את התבונה, חייב שפה, חייב חוקי יסוד צודקים בכדי לשרוד כחברה שלא יהיה אנכריה,
הוא חייב לחלק את כל הארץ לכל בניו בגורל שלא יהיה מלחמות (כך עשה נוח אחרי המבול)

אבל נח בסוף לא הצליח, כנען גנב משם את ארץ ישראל, ומאז אוכלים אנו רק מלחמות,

בסוף התורה מספרת שלא אדם הראשון ולא נח הצליחו,
עד שהאלוקים יודע שרק אם אברהם אישי יתחיל ממנו,
והתורה מספרת לנו, (בראשית פרק יח)
(יז) וַיקֹוָק אָמָר הַמְכַסֶּה אֲנִי מֵאַבְרָהָם אֲשֶׁר אֲנִי עֹשֶׂה:
(יח) וְאַבְרָהָם הָיוֹ יִהְיֶה לְגוֹי גָּדוֹל וְעָצוּם וְנִבְרְכוּ בוֹ כֹּל גּוֹיֵי הָאָרֶץ:
(יט) כִּי יְדַעְתִּיו לְמַעַן אֲשֶׁר יְצַוֶּה אֶת בָּנָיו וְאֶת בֵּיתוֹ אַחֲרָיו וְשָׁמְרוּ דֶּרֶךְ יְקֹוָק לַעֲשׂוֹת צְדָקָה וּמִשְׁפָּט לְמַעַן הָבִיא יְקֹוָק עַל אַבְרָהָם אֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר עָלָיו:

וכן על זו הדרך תלמודו מחדש את בראשית ושמות ובמדבר ודברים, ותראו כמה נכון היא חשיבת התורה עם תובנות האנושות היום,

כל אדם הוא בן חורין, ודואג לשרידות אישית באובולוציה הנצחית לדורי דורות רק מצד היותו טוב ורוצה שכל דור הבאים אחריו יפתחו את הטוב ליותר טוב ויזכו באמת לטוב יותר עד תחית המתים באמת (שיש היום יכולת לעשות זאת חלקית, אפשר לקחת די אן איי של אדם קדמון ולהשטיל לתוך עובר בבטן אימו במקום הדי אן איי של ההורים שלו) ואפי' נגיע לזכות להתגבר על המוות ונחיה לנצח,

התורה לא בא לספר את מי בחר האלוקים להיות לו עם סגולה,
התורה בא לומר לכל גוי פנאט בעולם השלישי, תשמע ידידי הצדיק אתה יכול להיות אברהם אבינו וממך תצא העם סגולה שלך,
כי אם תלמד את התורה ותשמור את המצוות לא רק אתה בעיקר לְמַעַן אֲשֶׁר יְצַוֶּה אֶת בָּנָיו וְאֶת בֵּיתוֹ אַחֲרָיו וְשָׁמְרוּ דֶּרֶךְ יְקֹוָק לַעֲשׂוֹת צְדָקָה וּמִשְׁפָּט לְמַעַן הָבִיא יְקֹוָק עַל אַבְרָהָם אֵת אֲשֶׁר דִּבֶּר עָלָיו:
אז תזכה מה שאברהם וצאצאיו זכו עד היום,  

מה שאין כן לו נשארנו לקטים\ציידים ?! מי יודע איזה חייה היית מתפתח יותר חזק והיית גוברת עלינו כציידים בלתי תבוניים,
והיו משמידים אותנו לנצח,
כלומר כציד\לקט אין לנו סיכוי באובולוציה,
דווקא התבונה, (שבא מהטוב, ומזה טובת הזולת וחירותו היא בראש שלנו,) יש סיכוי לשרוד לנצח,

ומכאן אין שאלה מה הטעם שהאלוקים ברא כך ולא כך,
הוא לא ברא רק את המפץ, ומשם הטוב והתבונה מנצח,
ומכאן הטעם בסיפור של התורה, שכל שרידותינו היא בכך שכל אדם אישית נולד יחידי וממנו מתחיל קיומו הנצחית בצאצאיו לדורי דורות,
והמצוות התורה הם בעיקר לצורך זה,
הסתכל באורייתא וברא עלמא מאוד רלוונטי בחשיבה של תורה,
הגן עדן והגהינום קיימים בתוכינו אנו והעונש והשכר הם לדורי דורות, וחזרה בתשובה רלוונטי כי כל פעם אפשר לתקן ולהתחיל מהתחלה, וכן בזו הדרך לכל השקפת התורה,

ולכן באמת בעתיד אומרים חז"ל לא יהיה עבודת השם רק בלהודות לו,
על המפץ ועל ההיזדמנות שנתן לנו לפתח את הטוב ולזכות בטוב,

לכן אין עולם הבא הדמיוני והרוחני בתנ"ך ולכן אין חשיבת עבודת השם כעיקר בתנ"ך להפך זועק ישעיהו,

ישעיהו פרק א

(י) שִׁמְעוּ דְבַר יְקוָק קְצִינֵי סְדם הַאֲזִינוּ תּוֹרַת אֱלהֵינוּ עַם עֲמרָה:
(יא) לָמָּה לִּי רב זִבְחֵיכֶם יאמַר יְקוָק שָׂבַעְתִּי עלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים לא חָפָצְתִּי:
(יב) כִּי תָבאוּ לֵרָאוֹת פָּנָי מִי בִקֵּשׁ זאת מִיֶּדְכֶם רְמס חֲצֵרָי:
(יג) לא תוֹסִיפוּ הָבִיא מִנְחַת שָׁוְא קְטרֶת תּוֹעֵבָה הִיא לִי חדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרא מִקְרָא לא אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה:
(יד) חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטרַח נִלְאֵיתִי נְשׂא:
(טו) וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם גַּם כִּי תַרְבּוּ תְפִלָּה אֵינֶנִּי שׁמֵעַ יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ:

(טז) רַחֲצוּ הִזַּכּוּ הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם מִנֶּגֶד עֵינָי חִדְלוּ הָרֵעַ:
(יז) לִמְדוּ הֵיטֵב דִּרְשׁוּ מִשְׁפָּט אַשְּׁרוּ חָמוֹץ שִׁפְטוּ יָתוֹם רִיבוּ אַלְמָנָה: ס
(יח) לְכוּ נָא וְנִוָּכְחָה יֹאמַר יְקֹוָק אִם יִהְיוּ חֲטָאֵיכֶם כַּשָּׁנִים כַּשֶּׁלֶג יַלְבִּינוּ אִם יַאְדִּימוּ כַתּוֹלָע כַּצֶּמֶר יִהְיוּ:
(יט) אִם תּאבוּ וּשְׁמַעְתֶּם טוּב הָאָרֶץ תּאכֵלוּ:
(כ) וְאִם תְּמָאֲנוּ וּמְרִיתֶם חֶרֶב תְּאֻכְּלוּ כִּי פִּי יְקוָק דִּבֵּר: ס

וגם חז"ל וויתרו לכופר על האלוקים ואמרו "הלוואי אותי עזובו ותורותי שמורו"
הנביאים וחז"ל ביטלו את עבודת השם האלילית שלא מביא אותנו לשום מקום אם לא גרוע מזה המציא את הדתות והכתות לאנושות במקום האלילות של פעם, החליפו בעצם פרה בחמור,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 15:55 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מקס היקר בוקר טוב ,
אם אתה מתעקש שאני לא קורא אז הנה אתייחס בכתיבה לשאר דבריך ,
אתה כתבת על אילוף שהופך את הבן אדם ללא בחירה כי הם כבר לא בשיקוליו ,והבחירה היא במה שהוא צריך לאלף את עצמו ,דבריך נקראים נקודת הבחירה ,
עכשיו בוא תתמקד על הדברים שלא אילפו אותך ותתחיל להסביר איך זה פועל באילוף עצמי בשיקולים של דברים .

בוא נראה מה אני מציע,

אני מציע שתשכח שיש סיבה לכל דבר יש גם מקריות וחופש, וזה הוכח מדעי,
יש אהבה שלא תלויה בדבר, (אפשרי כי יש מקריות, כמו שיש בננה יש אהבה, הרי הבננה היא גם מקרי יצא בננה יכול היה לצאת פרי אחר, וכמו שמאז המפץ הגדול יכול היה להתפתח היקום אחרת בלי אורגניזום, הרי יש מקראיות, אז מאז שבמקרה קיבלנו את המודעות העצמית ובמקרה קיבלנו את אהבה שלא תלויה בדבר,)

מכל זה מתחיל התורה, התורה אומרת הטוב וטובת הזולת היא היא המנצחת ומביא את הטוב, ואנו אשמים לכל הרע, 
ראה את המאמר הקודמת לזו,

תוקן על ידי maxmen ב- 29/11/2011 15:56:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 17:50 לינק ישיר 

מה לעשות שהמקריות המשיכה ולא נשארה בבננה,אלא הגיעה גם לאנושות ,והמקריות קבעה שבן אדם אנוכי כמו שבננה דומם ,ולא ראיתי בננה מדברת מתוך מקריות.אולי במקרה אתה ראית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חייו של הנבוך - איך חיים בתוך מערבולת שאלות וחוסר וודאות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.