בית פורומים עצור כאן חושבים

חייו של הנבוך - איך חיים בתוך מערבולת שאלות וחוסר וודאות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/11/2011 18:12 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מה לעשות שהמקריות המשיכה ולא נשארה בבננה,אלא הגיעה גם לאנושות ,והמקריות קבעה שבן אדם אנוכי כמו שבננה דומם ,ולא ראיתי בננה מדברת מתוך מקריות.אולי במקרה אתה ראית.

אתה לא מבין מה אני אומר, אני אומר שיש אהבה שלא תליה בדבר, ואז תשאל מהי הסיבה ?! אין סיבה זה מקרי כמו שהבננה מקרי !!

בוודאי שיש אנוכיות באדם אבל והיות שהמקרי ממשיך ומכאן החופש אז נבחר לא להיות אנוכיים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 18:26 לינק ישיר 

אין אהבה שלא תלויה בדבר,,,,,כפי שהסברתי לעיל,כשאתה אוהב אתה נותן ביטוי לע צ מ ך אתה אומר א נ י  אוהב.הבינות?
א נ י בוחר ,שוב לא מיקרי ,
במקריות המקרה בוחר ב ש ב י ל ך .והבננה לא מדברת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 18:35 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
אין אהבה שלא תלויה בדבר,,,,,כפי שהסברתי לעיל,כשאתה אוהב אתה נותן ביטוי לע צ מ ך אתה אומר א נ י  אוהב.הבינות?
א נ י בוחר ,שוב לא מיקרי ,
במקריות המקרה בוחר ב ש ב י ל ך .והבננה לא מדברת.

למה אין כי המכתב מאליהו אמר ??
אני מסביר לך שלא חייב להיות סיבה, כי המקריות בחר בשבילי (כפי שאתה אומר) לאהוב בלי סיבה,

המקרי כביכול בוחר בין ימין לשמאל, כך האדם יכול (ברגע שמשתחרר מהדטרמיניזם) לבחור ימין או שמאל,
המקרי נגרם מהשתחרות מי הסיבה (כפי אתה הסברת לעיל,) ואז מה הוא עושה ? נופל במקרי לימין או שמאל. כלומר יש לו חופש לבחור כביכול,
אז למה האדם שנקלה למצב שקול לא יכול לבחור מתבונתו או מהתודעה שהיא לא פיזי דטרמיניסטי לכל הדעות, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 18:50 לינק ישיר 

כשהמיקריות בוחרת בישבילי אני לא קיים וכשאני לא קיים אני גם לא פועל,
כשאדם [אני] בוחר הוא קיים ,וכשנקלע לשיקול הוא בוחר מה א נ י הולך לעשות .

המכתב מאליהו מסביר רק מה זה אהבה שאינה תלויה בדבר ,הוא לא כותב שאין [עד כמה שזכור לי]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 20:54 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
כשהמיקריות בוחרת בישבילי אני לא קיים וכשאני לא קיים אני גם לא פועל,
כשאדם [אני] בוחר הוא קיים ,וכשנקלע לשיקול הוא בוחר מה א נ י הולך לעשות .

המכתב מאליהו מסביר רק מה זה אהבה שאינה תלויה בדבר ,הוא לא כותב שאין [עד כמה שזכור לי]

המכתב מאליהו יוצא בהנחה שיש לכל דבר סיבה, מכאן חייב להסביר את אהבה שאנו תלויה בדבר,

אני שוב מסביר לך שההנחה הזו כבר לא אמיתית בגלל הקוונטים,

הסברתי לך שזה אינטואיציה, עד ימינו חשבו שזה אמיתי,
מצד שני לא ידעו להסביר את האינטואיציה שיש בחירה,
וזה בעצם שאלת השאלות של ידעה ובחירה,

אבל אחרי שהוכח מדעי שיש ביקום חופש ואקראיות, ותוסיף לזה את האינטואיציה הלא מוסבר של הבחירה,
והנה אפשרי בחירה ביקום שאין דטרמיניזום מוחלט,

היו עוד דברים שלא התאים לדטרמיניזם מוחלט, כמו הפרצופים וטביעות אצבע שלעולם אין הם דומים,
כלומר בדיעבד יש הרבה ראיות להבין שאין היקום דטרמיניסטי מוחלט, אי האפשרות ללכת אחורה בזמן, ביקום דטרמיניסטי מוחלט אין שום סיבה למה שלא, כי אם הכל סיבה ותוצאה אז מחשבתית אפשרי ללכת אחורה בזמן,
וכן יש הרבה לדבר בעניין,
בתכלס היקום היא לא דטרמינסטי מוחלט וגם לא מקרי מוחלט כי אז יש תוהו ובוהו\כאוס,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 21:08 לינק ישיר 

המכתב מאליהו כבר מזמן החליט שיש נקודת הבחירה ,

כשאני בוחר בין עוף לגולש ,אתה טוען שייתכן שיהיה לי סיבה לבחור בבשר כי אני יותר אוהב ולמרות הכול אני יבחר בעוף כי יש מיקריות,נכון?אז א]לא אני בחרתי אלא המקריות עשתה את זה בשבילי ב]המיקריות שגורמת לי לאכול את העוף היא הופכת לס י ב ה שאני אוכל אותה.נכון?וגם כך הדברים לא עומדים במבחן המציאות כי אתה תמיד תבחר את מה שאתה אוהב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 21:33 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
המכתב מאליהו כבר מזמן החליט שיש נקודת הבחירה ,

כשאני בוחר בין עוף לגולש ,אתה טוען שייתכן שיהיה לי סיבה לבחור בבשר כי אני יותר אוהב ולמרות הכול אני יבחר בעוף כי יש מיקריות,נכון?אז א]לא אני בחרתי אלא המקריות עשתה את זה בשבילי ב]המיקריות שגורמת לי לאכול את העוף היא הופכת לס י ב ה שאני אוכל אותה.נכון?וגם כך הדברים לא עומדים במבחן המציאות כי אתה תמיד תבחר את מה שאתה אוהב.

לא נכון,

בוא עוד פעם אני הסביר (קשה לעקוב אחרי בגלל העברית שלי אבל בכל זאת תנסה)

למה אני בכלל אוהב גולש ?
1, דטרמיניזום (= אמא שלי בהריונה אכלה גולש, וכן שאר האפשרויות הסיבתיות)
2, מקרי (= טעמתי ואהבתי, למה אהבתי ?! לא צריך להיות סיבה כי יש מקריות בטבע, מזה הפתגם "על טעם ורח אין להתווכח" מי הפתגם הזה גם הפילוסופים היו צריכים להבין (לפני הקוונטים) שיש מקריות, הרי זה אותו בעיה של הפרצופים וטביעות האצבע שהם מקריים לגמרי אחרת איך אין הם דומים, כלומר ביקום דטמיניסטי מוחלט אין מצב של מיליארדי פרצופים ומיליארדי סוגי טביעות אצבע, ואין מצב של על טעם וריח אין להתווכח)

אותו דבר יש בחירה, לימין = טוב או לרע = שמאל,
מה המקריות עושה ביקום ? אני זורק מטבע = סיבה, והמטבע בוחר לגמרי במקרה איך ליפול לעץ או פלי,

האדם נזרק למצב דומה, = הסיבה, עכשיו בעקבות המודעות העצמית שלו הוא יכול לנווט את עצמו לעץ או פלי = בחירה,
הוא בוחר איפה שהיקום נותן לו חופש, ולכן שיש לו חופש לימין =טוב או לשמאל = רע, הוא יכול לבחור (לא מוכרח יבחר זה מאוד תלוי איך אילף את עצמו, אם לא אילף או לא למד מוסר וערכים וחכמה, אז ימשיך ליפול במקרה כמו המטבע)

(הוכחתי באשכול שלי על התודעה, שגם המטבע יודעת לנווט את עצמה, כי במיליון זריקות המטבע התוצאות בין עץ לפלי 50\50 וזה נגד כל היגיון פשוט הרי למה שהמטבע לא יפול במיליון זריקות 90% עץ ובפעם הבא שנזרוק מיליון פעמים יצא לנו הפוך, אבל המדע הוכיח שכל המקריות מודעת לחזור לדטרמיניזם, כלומר לעולם יחזור אותו מצב של 50\50 וזה בלתי הגיוני,
היום במדעי המחב משתמשים עם המקריות לטובת ההצפנות ועוד, כלומר מדובר במדעים מתמטיקאים מדויקים מאוד,

אבל טוב. זה כבר נושא אחר. שלא נדון כרגע בהם) 

תוקן על ידי maxmen ב- 29/11/2011 21:35:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 21:53 לינק ישיר 

אז החזרת את בחירתי במקריות לסיבתיות ,בחרתי גולש כי בפעם האחרונה שאכלתי אהבתי ,וגם אם אז אהבתי במקרה [אין דבר כזה ,כי עפר אתה לא תאכל במקרה]אז הסיבה היא המקריות.
ואתה שוב בורח חזרה לאילוף ,אילוף עצמי קוראת ב ג ל ל, ,,,,שוב סיבתי?ואחרי האילוף אני בוחר בערכי האילוף ב ג ל ל  רכישת הערך באילוף שגוברת על הצד השלילי באופן סיבתי ,
עץ או פלי הוא גם סיבתי ,תלוי בכח וברוח וכו,
וגם אם לא היה סיבתי ,אם תהפוך את הבן אדם מול בחירתו לעץ או פלי ה ו א  שוב לא קיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 22:13 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
אז החזרת את בחירתי במקריות לסיבתיות ,בחרתי גולש כי בפעם האחרונה שאכלתי אהבתי ,וגם אם אז אהבתי במקרה [אין דבר כזה ,כי עפר אתה לא תאכל במקרה]אז הסיבה היא המקריות.

לא ולא, אני אוהב גולש זה עובדה, למה אני אוהב גולש בכלל ? אין סיבה כי על טעם וריח אין להתווכח, כלומר זה אינדיווידואלי לגמרי = מקרי לכל אדם מה לאהוב בטעם וריח, עכשיו אני לעולם אוכל גולש בגלל הסיבה שאני אוהב גולש, אבל למה אני אוהב גולש ? זה מקרי לגמרי כנ"ל,
ברצוני להראות לך שלא לכל דבר יש סיבה, אני יכול לאהוב ולא לאהוב בלי סיבה,
כמו שאין סיבה אני יכול לתת לי סיבה מתוך בחרתי, למשל הגולש בריא נודע לי מתוך לימודי ומחקרי, ואני בוחר משום כך לאכול דווקא גולש שאני לא אוהב בכלל,
אז בלי חכמה אני לא אוכל גולש עם חכמה אני כן אוכל גולש, מה שאין כן האדם האנוכי ושפועל במקרה אז לעולם לא יבחר מצד התבונה,

ואתה שוב בורח חזרה לאילוף ,אילוף עצמי קוראת ב ג ל ל, ,,,,שוב סיבתי?

סיבה תבונית שאני בחרתי מתוך לימודי, למה אני בכלל לומד ? זה כבר שאלה אחרת שיכול שיש לו סיבה ויכול שלא,
בכל אופן תבין אין סיבה לכל דבר וכאן יכולת הבחירה\החופש ביקום

ואחרי האילוף אני בוחר בערכי האילוף ב ג ל ל  רכישת הערך באילוף שגוברת על הצד השלילי באופן סיבתי ,
עץ או פלי הוא גם סיבתי ,תלוי בכח וברוח וכו,

אל תתחכם איתי אוקיי, תעביר את המטבע לקוונטים !!! נוו באמת..... תקבל את אותו משל,
חוץ מזה זה שטיות המטבע לא תלוי בכלום אחרת אין במיליון זריקות 50\50 אם זה היה תלוי אין סיבה למה שיצא במיליון זריקות 50\50

וגם אם לא היה סיבתי ,אם תהפוך את הבן אדם מול בחירתו לעץ או פלי ה ו א  שוב לא קיים.

כאן לא הבנתי את עומק דבריך

קשה לך להשתחרר מי הדטרמיניזם המוחלט, אבל מה לעשות אין חיה כזו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 22:45 לינק ישיר 

רב גדליה טוען שגם על טעם וריח יש להתוכח ,אבל זה לא קשור לדיון ,
נניח שהמציאות קבעה שאני אוהב גולש ולכן באופן סיבתי אני ממשיך לאכול גולש ,
המציאות קבעה שאני אוהב לעזור לאנשים לדבריך ,ולכן באופן סיבתי של אהבה זו אני פועל לפיה ,עכשיו אם נתקלתי במקרה שאני צריך לעזור לעצמי ואני שוקל האם לעזור לעצמי או לזולתי ,אז כאן המציאות של ערכי תבוא לשיקול ,אם הערך שנולדתי בו שאהבתי נמשכת יותר לעזור לזולתי מאשר לעצמי או לחילופין אילפתי את עצמי ככזה באופן סיבתי של אילוף על ידי רצון סיבתי או לדבריך האילוף נרכש על ידי רצון מיקרי במיקרים מסוימים ,אז ברור שאבחר באופן סיבתי [האילוף,או מולד]לעזור לזולתי ,
ואם להיפך אז אבחר בעצמי .ואם בתור אחד שתמיד דואג לעצמי יכנס מחשבה גוברת מיקרית לחלוטין לעזור לשני [הכול הזוי]אז אפעל לפי הבחירה שבחרה לי המקרה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 22:56 לינק ישיר 

ולכן מסקנת הדברים שתמיד אפעל באופן סיבתי ואנוכי או על פי בחירת המיקריות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 23:13 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
ולכן מסקנת הדברים שתמיד אפעל באופן סיבתי ואנוכי או על פי בחירת המיקריות.

אתה לא יורד לסוף דעתי בכלל,

כמו שקיים מקריות ביקום כך אני יכול לנצל את מקריות לטובתי, אני לא מוכרח מהדטרמיניזם, מה לא מובן כאן ??
הפילוסופים חייבו את היקום לדטרמיניזם מוחלט (מכאן טעותו של ר' גדליה בעניין הטעם וריח, וטען כך כי לך תוכיח לו שלא צודק הרי זה אינדיווידואלי, וכן גם רצה לתת תוקף לטעם של הדת, אבל מה יסביר לגבי הפרצופים וטבעיות האצבע והקוונטים)
כי אין האלוקים משחק בקוביה,
אבל מה לעשות שהוא כן משחק בקוביה,

אז כל זמן שלא ראו ביקום את המקריות, אז ניסו להסביר את הבחירה ואת שאר הקושיות (פרצופים אינדיווידואלים טביעות אצבע אחורה בזמן ועוד ועוד,, ) שסותרות את הדטרמיניזם המוחלט,
אבל מאז הקוונטים ההנחה הפילוסופית הזה (שהיקום דטרמיניסטי מוחלט) נפל לגמרי,
במילא אין לך יסוד לטעון שאין בחירה והכל חייב לבוא מתוך סיבה,

אתה לא צריך להיכנס לפרטים קטנים ולהוכיח בזמן שההנחה לא נכונה כהיום,
ואני גם לא צריך להיכנס לפרטים קטנים להוכיח שיש בחירה, בזמן שהיקום נותן חופש\מקריות, והאלוקים משחק בקוביה,

אז חבל על הזמן של שנינו, אנו סובבים כל הזמן סביב כל פרט ומשל שאני נותן לך ואתה עונה לפרט בלי לראות את התמונה הכוללת,
שאין היקום דטרמיניסטי מוחלט אז אין את ההנחה הכללית הפילוסופית הזאת שלכל דבר יש סיבה,
קח לך את הכלל הזה ותעמיק ותראה כמה זה פשוט,
שהאלוקים משחק בקוביה אז נופל השאלה הידוע של ידיעה ובחירה, פשוט האלוקים לא יודע מה אני הבחר הרי הוא משחק בקוביה,

תוקן על ידי maxmen ב- 29/11/2011 23:17:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 00:48 לינק ישיר 

אני לא מוכרח מהדטרמיניזם אבל מוכרח מהמיקריות אם היא קיימת,זה שאתה מתחמק מהדוגמאות הפשוטות ביותר שהדגמתי ולא מנסה להתמודד נורא מאכזבת ,ולא מוסיפה אמונה שאתה מאמין או מבין את מה שאתה מנסה לטעון,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 01:06 לינק ישיר 

ביליצר כתב:

אני לא מוכרח מהדטרמיניזם אבל מוכרח מהמיקריות אם היא קיימת,

אתה שוב לא מבין את יסוד טענתי, מזה מוכרח מהמקריות ??
השאלה היא האם קיים חופש ביקום או לא ?
האם הכל מוכרח או יש חופש ?
הקוונטים הוכיחו שיש חופש, (לא מוחלט אחרת יהיה כאוס אבל קיימת חופש)
עד הקוונטים לא רצו לקבל זאת. אפי' שהיית הרבה ראיות שהיא קיימת,
1, אינטואיטיבית מרגיש כל אדם שיש לו בחירה, וכך נהגו מאז אלפי שנים הלכה למעשה מעצם שיש מושג של דרישת המוסר והצדק והמשפט,
2, האינדיוודואליות בפרצופים ברגשות ובטבעיות אצבע ואי האפשרות ללכת אחורה בזמן, 

זה שאתה מתחמק מהדוגמאות הפשוטות ביותר שהדגמתי ולא מנסה להתמודד נורא מאכזבת ,ולא מוסיפה אמונה שאתה מאמין או מבין את מה שאתה מנסה לטעון,

אין כאן עניין להתחמק ח"ו רציתי לעזור לך להבין אותי, חשבתי שאני אתן לך את התמונה הכוללת תבין יותר את הפרטים,
זה כומו ספר תרופות, אפשר לתת לך ספר תרופות לכל מחלה ואז תצטרך לזכור הרבה פרטים בראש, או עדיף לתת לך את היסוד ותבין הכל לבד, יש שצריכים לוח הכפל בעל פה ויש שיש להם לוח הכפל בראש = יסוד הלוח הכפל ולא צריך את הטבלה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 01:45 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
רב גדליה טוען שגם על טעם וריח יש להתוכח ,אבל זה לא קשור לדיון ,
נניח שהמציאות קבעה שאני אוהב גולש ולכן באופן סיבתי אני ממשיך לאכול גולש ,
המציאות קבעה שאני אוהב לעזור לאנשים לדבריך ,ולכן באופן סיבתי של אהבה זו אני פועל לפיה ,עכשיו אם נתקלתי במקרה שאני צריך לעזור לעצמי ואני שוקל האם לעזור לעצמי או לזולתי ,אז כאן המציאות של ערכי תבוא לשיקול ,אם הערך שנולדתי בו שאהבתי נמשכת יותר לעזור לזולתי מאשר לעצמי או לחילופין אילפתי את עצמי ככזה באופן סיבתי של אילוף על ידי רצון סיבתי או לדבריך האילוף נרכש על ידי רצון מיקרי במיקרים מסוימים ,אז ברור שאבחר באופן סיבתי [האילוף,או מולד]לעזור לזולתי ,
ואם להיפך אז אבחר בעצמי .ואם בתור אחד שתמיד דואג לעצמי יכנס מחשבה גוברת מיקרית לחלוטין לעזור לשני [הכול הזוי]אז אפעל לפי הבחירה שבחרה לי המקרה,

מקס

אתה מנסה לפתח בלון אך יש בו חור.
האם יש לך מענה על הדברים המובאים?
מה יעזור לוח הכפל כשלא יודעים לתרגל?

אם מחדלי התבונה אנוכי להבנת דבריך אתה פטור מכול.
יש לי עוד שאלה ,האם אתה מסוגל להגיד למישהו אתה נשמע צודק?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חייו של הנבוך - איך חיים בתוך מערבולת שאלות וחוסר וודאות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext