|
|
| נשלח ב-24/11/2011 12:35 |
|
| |
פינגוינאי, הכיצד אתה מפריך את טענותיהם מתוך התנ"ך עצמו? (אל תשכח שמותר להשתמש באין ספור אפולוגטיקות בשביל "לסדר" ענינים, כמו "לא התכוונו ממש לעין תחת עין", "אין מוקדם ומאוחר", "אלגוריה" ועוד כיוצא בזה. טיעונים שאתה מרשה לעצמך כלפי הדת שלך, אין שום סיבה שתשלול מדתות אחרות.)
בעל הדעה, לא הבנתי את הנקודה בדבריך. נא באר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 12:52 |
|
| |
להזכירכם היהדות היא לא דת, נקודה,
מה שהיהדות עשתה טריקים לחינוך ילדים ועבדים, המפגרים מהנצרות והאסלם אימצו כאמת,
וחכמינו שראו שההמון שלנו נמשך אחרי אבליהם, אז כתבו ודרשו בראש שלהם,
הרמב"ם ושאר הגאונים הראשונים לא האמינו במעמד הר סיני כפשוט כמשהו שמימי אלילי,
וכן כל חכמינו לפניהם, אחרת היו גוררים את בנם הסורר למיתה, אחרת לא היו מתחכמים עם עין תחת עין,
ולא עם שלא יצא איש מביתו ביום השבת, וכן לא היו משנים את התורה ואת מצוותיה,
תבינו דבר פשוט: דת מעצם המושג אין אפשרת להתכחם איתה, מה שהיא דורשת זה מהשמים ואין מבינים ועשים הכל בתמימות,
ביהדות זה לא היה אף פעם, ביהדות הסיפו הרבה והורידו הרבה,
ובמאות האחרונות רק מוסיפים מיום ליום, אפי' נגד השו"ע ונגד כל היגיון התורה וחז"ל,
ועוד דבר עיקרי, כל דת דורשת שכל האנושות יהיה כמותו, וזה דירשה ראשונה בדת,
היהדות לעולם לא תדרוש זאת מאף אחד, להפך.
היהדות היא פשוט חוקת האומה, כמו לכל אומה יש חוקה (אם לא אז היא לא שורדת) כך יש לעם ישראל חוקה, וחוקה משנים מדור לדור (חוץ מחוקי היסוד כמובן) וזה ההסבר למה שחכמים בכל דור יכולים לשנות,
הבריחה של ההשכלה ואחר כך החילוניות ואחר כך הדתיות וכן שאר הקיהלות בתוך החרדים, כל אלה הם בוגדים באומה,
מתוך עםארציות לשמה,
אין שום סיבה שמישהו יברח מלקבל את אחריות על האומה כולה,
רוצה שינוים ?! אז תלחם מבפנים !!
יש חוקי יסוד שבזה אי אפשר לעשות שינוים, כמו חוקים שקיומו של האומה תלויה בה,למשל: ברית מילה ארץ ישראל וחוקי המשפחה, ושבת,
חוץ מהם אפשרי שינוים בכל, אפי אפשרי להיות כופר באלוקים (לא מוסרי) ועל זה כבר אומרו חז"ל "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו"
כל בן האומה שבורח ?! הוא בוגד ! כל בן האומה שגורם שבני האומה לא ישמרו על חוקי היסוד ?! הוא בוגד !
בוגד במובן המוסרי שבעניין אוקיי,
היהדות היא לא דת שנוכל לשחק איתה במשחקים של נדמה לי, כן מאמין לא מאמין זה הכל דמגוגיה זולה,
יש אומה ואתה נולדתה בה ונתנו לך הכל עד גיל הבגרות, ומשם תעשה הכל לטובת האומה שהבאים יהנו ממך כמו שאתה קיבלת בילדותך,
אותו דבר כלפי החרדים, הם בוגדים באומה, הם הגורמים לגלות הארוך ובהמשכו לדורי דורות,
הכל בשם כת ההשקפה או האלילות של הקבלה והחסידות,
אחד מחוקי היסוד של האומה שאין לעשות גזירות שאין כל האומה יכול לעמוד בא,
מי שעושה כך בעצם פוגע בכל האומה, וזה כל הסיבה שכל דור מפסידים אנו את צאצאינו לטובת ההתבוללות,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 12:55 |
|
| |
"גם כשאדם יודע את האמת יש לו התמודדות עם יצריו האם לקיים אותה. זוהי הבעיה הקרויה בפילוסופיה 'חולשת הרצון' (שאדם עושה משהו שלדעתו שלו הוא אינו טוב) " אינני מצליח לתפוס את הטיעון,הרי כשאדם מחזיק באמת כלשהיא אז עשיית האמת גוברת על כל יצר אחר. כח ההדבקות ל'טוב' והבריחה מה'רע' (ייצר ההשרדות כמשל לכח שאין חזק ממנו) גוברים על כל ייצר שמתנגד לנו להשיג את זה,אדם שמכיר בהיותו חולה הולך לרופא גם אם הוא עייף,עצלן,כעסן..ואם תמצא אדם חולה שלא יילך לרופא זה בודאי בגלל שאינו מכיר ב'אמת' שהחולי יזיק לגופו ויעשה לו רע'..אדם שנצטוה בידי מלך לעשות משהו ומכיר בגזירת מלך ואם לא-יארע לו 'רע'..יעשה את ציווי המלך..ואם לא יעשה זה בגלל שאינו מכיר ב'אמת' של ה'טוב' שנמנע וה'רע' שיארע..אותו הסיפור בנוגע לאמונה,אם אנו מכירים באמת של בורא שציווה אותנו ואם נקיימם-נזכה בטוב ואם לא נקיימם-נגמל ברע,אז אין שום ייצר שימנע בעדנו לכל הפחות לברוח מה'רע',ואם ישנו אדם שלא קיים את ציוויו בטוחני שאינו מכיר ב'אמת'. העיקרון נכון לכל תחומי החיים שבהם אנו מתמודדים בקלות דעת עם עובדות שליליות (אני לא אשלם את הדו"ח כעת,אני כבר "אסתדר"..) זה משום שאנו לא מכירים באמת של היות העובדה השלילית."
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:06 |
|
| |
[אזנים_לכתל] "בעל הדעה, כיצד אתה מגדיר נס גלוי? אם כתופעות שמדענים אינם מתיימרים להסביר, אז המון תופעות שהיום אנו מקבלים כמובנות מאליהן בגלל המדע בעבר נחשבו לנסים גלויים (ליקוי חמה, שטפונות, רעידות אדמה, התפרצויות הרי געש, בצורת וכו'..), ואם אתה מגדיר נס גם כתופעה שמדענים כן מתיימרים להסביר, אז ישנם גם היום אולי יותר מבעבר אינספור נסים גלויים. אני חושב שנס הוא פחות מסתורין ויותר מפגן כח, אם מחר גורם כלשהו יתחיל להמטיר על כדוה"א פצצות אטום מהחלל.." מאורע חזותי מחודש שאינו מתיישב עם התפיסה המולדת של בני האדם,הגם שנוכל להסבירם מכיוון שכנראה הדור נוהר אחרי מופתים ופחות אחרי השכל. ואגב,איני מסכים איתך שגם מדענים וחוקרים שמסבירים תופעות גדולות מבינים שיש פה 'כח',אם יש הסבר המסביר את התופעה בצורה 'טבעית' אז מה לזה ולאיזה שהוא כח.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:14 |
|
| |
1. גם היום ישנם המוני אנשים שלא משלמים דוחות בזמן. הבחירה, אולי, לבחור שלא לבדוק לעומק? לבחור להתעלם מראיות מחייבות? לבחור בדת השכונה? 2. נס "על טבעי" יכול להיות למשל חיזוי הנולד, נבואה וכו'. דרך משל, אם היינו בודקים ורואים כי מעשרות מובילות להתעשרות בצורה סטטיסטית ברורה, או כי שמירת שמיטה נותנת יבול משולש בשנה השישית, היינו קוראים לזה נס. לדעתך זה מונע חופש הבחירה? הכיצד היה חופש הבחירה בימים בהם ההבטחה "עבדה" לפי המסורת?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:19 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  |
1. כתבת, "הנחתך שקבלת דרך כלשהי באופן שאני מציע (היינו הצורה הרציונלית, שמבינה שאין וודאות בעולם) אינה מאפשרת מסירות נפש והקרבה אינה נכונה. אנשים מוסרים את נפשם על הרבה רעיונות שאינם וודאיים (לאומיות, קומוניזם, איכות הסביבה וכדו'), ולא תהא כוהנת כפונדקית?!"
מבלי להביע דעה (גם בגלל שאין לי כזו מגובשת מספיק, מלבד אמירה כללית ולא מסקנתית, של "וחי בהם") אודות עצם השאלה האם תיתכן (וגם האם זה ראוי) מסירות נפש ללא וודאות מוחלטת, דומה כי הוכחתך מהאידיאליסטים למיניהם, אין בה ללמד על היתכנות מסירת נפש בתנאים של אי וודאות מוחלטת. לכאורה כל אותם אידיאליסטים, סבורים שהאמת המוחלטת נמצאת אצלם (ובדרך כלל רק אצלם).2. הערה נוספת. הרב שך נהג תמיד לצטט את היעבץ הראשון (ר' יוסף יעבץ ממגורשי ספרד) שכתב (אור החיים, פתיחה) "אליכם אישים אקרא מגולת ספרד, אנו אשר גורשנו בעונותינו הרבים והעצומים, ורוב המתאפרים בחכמה, וכמעט כלם המירו את כבודם ביום מר, והנשים ועמי הארץ מסרו גופם וממונם על קדושת בוראם… כי הנה הן, הנשים הספרדיות, באו והביאו את בעליהן למות על קדושת ה', והאנשים אשר היו מתפארים באלו החכמות המירו את כבודם ביום מר. וזו ראיה גדולה ועצומה שאם לא התחכמו במה שהתחכמו אלא היו מן כת הפתאים, היתה פתיותם מצלת אותם, ושומר פתאים ה'. אבל אחרי שלא נתפייסו להאמין בקבלה ויצאו אל החקירה… וכפרו כל העיקרים אשר לא נתבארו במופת, כגון שכר ועונש ותחיית המתים, או היו מסתפקים [=מטילים ספק] בהם. על כן לא מכרו את אדמתם, נחלת העה"ז, על הספק, והיו מן כת המשומדים אשר אין להם תקנה".
|
|
1. הם האמינו בלהט, הם לא טענו שיש להם ידיעה ודאית באמונתם כמו בכך שהם קיימים, כל חייל צרפתי/גרמני/אנגלי שרץ מול מכונות היריה במלחמת העולם הראשונה היה לו כזאת רמת ודאות? כל מי שהקריב עצמו למען השלטת הדמוקרטיה/הקומוניזם/הנאציזם הייתה לו כזאת רמת ודאות או שהייתה להם ודאות מה הם רוצים לאחר שהכריעו את הכרעתם הערכית על יסוד הנתונים וההערכות שלהם.
2. החסיד יעבץ התנגד לפילוסופיה לפני גירוש ספרד ואחריו.
שמעתי פעם ממישהו שמתמחה בתחום שככל שידוע יותר יהודים ביחס עזבו את דרום ספרד מאשר את צפונה למרות שבדרום המיימוניסטים היו חזקים יותר יחסית, הוא טען גם שטענת החסיד יעבץ נכונה בשינוי קל - נטו יותר להישאר אלו שהיו אמידים יותר או מקורבים לרשויות או כאלו שהיו מעורים בתרבות המקומית ואלו בדרך כלל היה להם יחס חיובי יותר לפילוסופיה, סיבת הישארותם לא הייתה בהכרח בגלל נטייתם לפילוסופיה.
אשמח אם משתתפים בפורום יביאו מקורות לעניין זה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:26 |
|
| |
ואולי אנשים מוסרים את חייהם פשוט כי הם טיפשים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:37 |
|
| |
כולי האי ואולי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:46 |
|
| |
יאפ! מילה בסלע!
אנשים מוסרים נפשם גם על דברים שאינם מאמינים בהם מסיבות שונות ומשונות, כמו למשל "מסורת" גם כשהיא לא דתית. יש מספיק ראיונות עם טייסי הקאמיקזה שניצלו במלחמת העולם השניה, בהם הם מספרים על מה שהוביל אותם להתאבדות.
מחבלים ערבים מפוצצים את עצמם, ככל שזה נראה לי, אך ורק מטפשות.
דתיים בכל העולם הסכימו למסור נפשם, בין עם מדובר בדתות פולואיסטיות או מונותואיסטיות, ללא שבדקו פילוסופית עת עיקרי הדת.
זהו טבע האדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:51 |
|
| |
"1. הם האמינו בלהט, הם לא טענו שיש להם ידיעה ודאית באמונתם כמו בכך שהם קיימים, כל חייל צרפתי/גרמני/אנגלי שרץ מול מכונות היריה במלחמת העולם הראשונה היה לו כזאת רמת ודאות? כל מי שהקריב עצמו למען השלטת הדמוקרטיה/הקומוניזם/הנאציזם הייתה לו כזאת רמת ודאות או שהייתה להם ודאות מה הם רוצים לאחר שהכריעו את הכרעתם הערכית על יסוד הנתונים וההערכות שלהם. "
למטפחת אתה צריך לעשות הבחנה בין ההוגים לבין החיילים הפשוטים.
האם היטלר לא האמין בוודאות מוחלטת בכל נימי נפשו ונשמתו , שהיהודים הם חלאת המין האנושי? האם אייכמן,עם פני הפקיד התמים,היה שולח למוות תינוקות בני יומם אלמלא האמין בוודאות בתורה הנאצית? האם מרכס ואנגלס לא האמינו בכל נפשם בקומוניזם? (אגב רעיונות הקומוניזם הם נכונים ולכן קל מאד להאמין בהם בוודאות אלא שהם נכשלו כשלון חרוץ במבחן המציאות) לעומת זאת חיילים אינם נלחמים בגלל וודאויות מוחלטות אלא בגלל פקודות ובגלל פחד מהוצאה להורג.
ולכן ההשוואה לחיילים אינה במקומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 14:06 |
|
| |
אלי, א. דוגמת הנטייה של אנשים שלא לפרוע דו"חות בזמן הובאה בשביל לחדד את דבריי שאנשים פועלים כך משום א.אינם מכירים באמת שבסופו של דבר ישלמו ב.הם אינם נבהלים מלשלם את הקנס אבל הטענה כאילו הם יכולים להכיר באמת שבאיבוד הממון ובכל זאת להיות מונעים בייצר שמטה אותם להתעלם נראת לי לא עובדתית,אם ישנה אמת שמסבה לי 'טוב' או 'רע' הנטייה החזקה היא להמשך אליה או להתרחק בהתאמה. ב. ישנם ניסים שכשאירעו פעם הם לא שיכנעו את כולם ואילו הם היו קורים כיום אנשים היו מאבדים את כושר השיפוט ההגיוני ונכפים לקבל את זה כאמת
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 14:17 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | יאפ! מילה בסלע!
אנשים מוסרים נפשם גם על דברים שאינם מאמינים בהם מסיבות שונות ומשונות, כמו למשל "מסורת" גם כשהיא לא דתית. יש מספיק ראיונות עם טייסי הקאמיקזה שניצלו במלחמת העולם השניה, בהם הם מספרים על מה שהוביל אותם להתאבדות.
מחבלים ערבים מפוצצים את עצמם, ככל שזה נראה לי, אך ורק מטפשות.
דתיים בכל העולם הסכימו למסור נפשם, בין עם מדובר בדתות פולואיסטיות או מונותואיסטיות, ללא שבדקו פילוסופית עת עיקרי הדת.
זהו טבע האדם. |
|
אולי זה רק מוכיח שלא דרושה ודאות מוחלטת.
יש לי שאלה אליך, אם תהיה אם אדם נוסף באי בודד ושרידותך תותנה ברציחת האדם ההוא, האם נראה לך ראוי שתרצחנו?
בהנחה שלא, אתה מוכן למסור את נפשך על 'ערך' לא מוכח ושלא ניתן להוכיח.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 14:43 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | |
מבלי להביע דעה (גם בגלל שאין לי כזו מגובשת מספיק, מלבד אמירה כללית ולא מסקנתית, של "וחי בהם") אודות עצם השאלה האם תיתכן (וגם האם זה ראוי) מסירות נפש ללא וודאות מוחלטת, דומה כי הוכחתך מהאידיאליסטים למיניהם, אין בה ללמד על היתכנות מסירת נפש בתנאים של אי וודאות מוחלטת. לכאורה כל אותם אידיאליסטים, סבורים שהאמת המוחלטת נמצאת אצלם (ובדרך כלל רק אצלם).
|
|
(סליחה על ההתערבות - הפנית את השאלה לד"ר אברהם, ומן הסתם יש לו תשובות משלו.)
נראה לי שאולי, במספר אשכולות וגם באשכול זה - אתה מפנה שאלות לרמה שאיננה יכולה לספק להן את התשובות, והיא גם איננה הרלוונטית לכך. (כהתנצלות מראש, די ברור שדעתי בהמשך נאמרה כבר - אם הייתי יכול למצוא משהו דומה, רלוונטי, וקצר - פשוט הייתי מקשר.) כאנלוגיה, נניח מחשב עם חומרה מסויימת, שמריצה מערכת הפעלה, שמריצה יישומים. אין הרבה טעם, לדעתי, לחקור מדוע יישום כלשהו מוכן להיסגר במסירות נפש כשמערכת ההפעלה סוגרת אותו, או מידת הוודאות של היישום בנכונות וטיב החומרה שעליה הוא רץ כה בעקיפין. (יש המון שאלות מעניינות אחרות, אך הקודמות לדעתי פשוט נטולות משמעות, וההתעמקות בהן מובילה לתסכול ותו לא.)
(אולי להוציא מיעוט זניח שבזניחים,) כל יהודי ישראלי מוכן להרוג את הבן של אחמד כדי להציל את הבת שלו, כנראה שתוך מסירות נפש גדולה אם זה יגיע לזה. היות שזה נכון גם לצד השני, ובעצם לכל סכסוך אנושי כלשהו, מן הסתם ההצדקה האמיתית היא גנטית, והדברים נאמרו כבר במקומות רבים. על זה מלביש כ"א נימוקים, אמונות, ואידאלים שונים, לפי טעמו ושכלו, ברמות וודאות כאלו ואחרות, החל מ"אחמד ממילא ערבוש", וכלה בנימוקים מתוחכמים בדבר המשפט הבינלאומי. ברור שאפשר למצוא עניין אינטלקטואלי בהתעמקות בדבל"א, ואולי אף יש תועלת מדידה לכך (שינוי החלטת בי"ד כלשהו), אך אין בכך שום דבר מהותי (ו"אחמד ממילא ערבוש" היא פחות או יותר תמצית העניין). ההגיון ודאי (אולי) ברמה הגנטית - לא ברמה גבוהה יותר של רציונאליזציות לו.
לגבי אידיאלים, עמים, ודתות, הדבר מסובך הרבה יותר, אך אולי לא שונה מהותית. התאגדות בקבוצות הוא ייתרון הישרדותי. האם אחרף נפשי להרוג את הבן של אחמד כדי להגן על הבת של שכני? כן. אני מקווה שהוא ייעשה כך אח"כ לגבי. על מה מתאגדים? על בסיס גנטי, אבל אם רוצים בסיס גדול יותר, על בסיס דת או אידאלים. השאלה אם אפשר להסביר את המעבר מהתרחיש הפשוט בראש הפסקה, לתרחיש של חנה ושבעת בניה (ולא משנה אם הסיפור אמיתי או לא), לפיו ההגיון הגנטי הישיר עבר היפוך כלשהו. האם מדובר ב"טעות חישוב", דווקא תוצאה מאד הגיונית של החישוב הגנטי, או הפרכה? שאלה מעניינת. כשאלה מתחום הפסיכולוגיה/מדעי-החברה, לא תתקבל לה תשובה בזמן הקרוב (אם בכלל). אולי
הדת היא תהליך אבולוציוני. מה הטעם להוסיף עוד הסבר בלתי ניתן לאישוש (כרגע), שאינו אלא מוביל לשאלות אחרות, להסברים הרבים האחרים באשכולות שאינם ממש ניתנים לאישוש? אולי העלאת סיבה ספיציפית מדוע התשובה למה שאתה מחפש לא תימצא גם בעתיד במקום שאתה מחפש.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 24/11/2011 15:06:05
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 15:04 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | אולי זה רק מוכיח שלא דרושה ודאות מוחלטת.
יש לי שאלה אליך, אם תהיה אם אדם נוסף באי בודד ושרידותך תותנה ברציחת האדם ההוא, האם נראה לך ראוי שתרצחנו?
בהנחה שלא, אתה מוכן למסור את נפשך על 'ערך' לא מוכח ושלא ניתן להוכיח. |
|
אתה מדבר על ניהליזם.
בכל מקרה לי אישית ברור שאנשים מוסרים את נפשם על כל מיני ערכים לא מוכחים, ואף על שטויות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 15:07 |
|
| |
| בעל_הדעה07 כתב: |  | | אלי, א. דוגמת הנטייה של אנשים שלא לפרוע דו"חות בזמן הובאה בשביל לחדד את דבריי שאנשים פועלים כך משום א.אינם מכירים באמת שבסופו של דבר ישלמו ב.הם אינם נבהלים מלשלם את הקנס אבל הטענה כאילו הם יכולים להכיר באמת שבאיבוד הממון ובכל זאת להיות מונעים בייצר שמטה אותם להתעלם נראת לי לא עובדתית,אם ישנה אמת שמסבה לי 'טוב' או 'רע' הנטייה החזקה היא להמשך אליה או להתרחק בהתאמה. ב. ישנם ניסים שכשאירעו פעם הם לא שיכנעו את כולם ואילו הם היו קורים כיום אנשים היו מאבדים את כושר השיפוט ההגיוני ונכפים לקבל את זה כאמת |
|
עד כמה שאני יכול לשפוט מההסטוריה ומהחיים, ניסים מעולם לא תועדו בצורה שניתן לבדוק אותה. אני מתכוון בזאת לניסים במובן הפשוט שלהם - מעשה על טבעי. מה הסיבה שבגללה פעם הם קרו והיום לא?
או שהם לא קרו אף פעם, והטבע האנושי שגרם פעם (מחוסר ידע) להאמין בשדים רוחות, ועד לכוחותיו של אל השמש וכדו' גרם גם להאמין בניסים, או ש...?
|
|
|
|
|