בית פורומים עצור כאן חושבים

חייו של הנבוך - איך חיים בתוך מערבולת שאלות וחוסר וודאות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/11/2011 14:59 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מקס

איזה עניין יש לגוי שוודי אתאיסט לכפור בו?

זה שאין לו עניין לא הופך אותו למוסרי, ואין הוא יוצא מהפרזיטיות שלו בכך,
האנושות הביא לו את השפה את התרבות את הצדק את ההגנה את המוסר את הערכים את הכל קיבל במתנה, את הרפואה את הכל בעצם מה שאבותיו מאז ומעולם עבדו ועמלו אך ורק בשבילו ועתידו,
כל אלה הביאו מה שהביאו כי לא השתמשו עם הספק להישאר באפס,
זה מזכיר את העצלן של שלמה המלך, ארי בחוץ ושאר התירוצים,

למה שספקן (שרוצה להישאר באפס) יעשה צעד אחד  לאנושות ולעתיד האישי שלו ??
כל מה שיש היא דדווקא מאלה שכן עשו והולידו אותו להמשיך ולא להיות פרזיט,

שוב אמרתי שזכותו בכך, הרי סוף כל סוף הולידו אותו בכוח בלי לשאול אותו קודם,
אבל לפחות שיתאבד ולא שיהנה מהכל בלי שימשיך לתת לבאים בעתיד משהו כמו שנתנו לו,
בשביל מה עמלו אבותיו בכל הדורות, מיליארדי אנשים בכל דור עמלו בשבילו, כל העולם נברא בשבילי אומרים חז"ל זה לזכות ולחובה כמובן,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:07 לינק ישיר 

קורא_נט כתב:
מי שלבבו שלם עם ה' לא מתענין בפילוסופיה ולא גולש באינטרנט כי אם בתורת ה' חפצו את ניצני ספקותיו ידחיק ואחרי הרבנית קנייבסקי ירוץ כאריה ישאג.
מגוחך לחשוב שאפשר להפוך לפילוסוף אינטרנטי חוקר ובו זמנית להמשיך לשמור על אורח חיים של צולניק מבלי לחוש אי נוחות הנובעת מסתירה פנימית.

טוב, קורא נט אם אתה חושב שזה תחביב יערב לך, יש פה הרבה אנשים כמו יהי אור, מיימוני, אני הקטן ומקס ועוד רבים וטובים שלבבם שלם עם ה', ומתוך זה מגיעים לספקותיהם בירוריהם וגלישותיהם, כך שכל התיאור שלך פשוט לא לעניין ילדותי וקטנוני, ואם אתה כזה אכן מוזמן הנך לחזור לבית המדרש ולהיות צולניק כלשונך.
כנראה, שקורא נט לשיטתו, וזה לשונו: אדם רוצה להיות כופר או לפחות ספקן וגם שתהיה תורתו אומנותו, פניו כבושות בסידור התפילה, מצחו קמוט וליבו חף ממבוכה וזרות.
נו באמת...
ועיין תגובת ירוחם, ודי למבין.

תוקן על ידי tzvi11 ב- 27/11/2011 15:14:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:10 לינק ישיר 

לומדתלומדת כתב:
יהיאר כתב דברים מיוחדים (נשמתו האירה לו היום נהדר.)
הייתי אומרת - לא כל תפילה היא מצב של ספק,
אבל תפילות טובות וגם לימוד וגם מצוות אחרות, 
יכולות לבוא ממצב הספק לחלק הקיים כדי שירחיב עצמו לחלל הפנוי.
החלל הפנוי בתוכנו, נקרא לזה.
ואוסיף ואומר, שכשם החלק הקיים מזריח אורו על החלל הפנוי,
כך יש לחלל הפנוי גם מה להקרין על החלק הקיים.

יהי אור כתב דברים מאוד מיוחדים, אבל את לומדת נראה לי שאת בורחת לכיוונים רגשיים וכך את פותרת שאלות של מציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:13 לינק ישיר 

לומדת, זו אינה נקודת המוצא של דבריי, כלל וכלל לא, ומתוך דברייך אני מסיק שלא קראת את כל הדיון בין ד"ר אברהם לביני, אלא מצאת לך "משפט יפה" אחד להתמקד בו.

שימי לב שהכנסתי את הדברים בפיו של "הרציונליסט", המיוצג בדיון זה למיטב הבנתי ע"י ד"ר אברהם, כאשר בנקודה זו ממש התמקד הפולמוס שלי אתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:15 לינק ישיר 

tzvi11 כתב:
יהי אור כתב דברים מאוד מיוחדים, אבל את לומדת נראה לי שאת בורחת לכיוונים רגשיים וכך את פותרת שאלות של מציאות.

רגש זה המתנה האלוקית הכי ראלי וטוב נגד הספקן לשם האפס כנ"ל לעיל, זה הכלי הכי טוב לשלול את הספק משום ספק לשמה,

תוקן על ידי maxmen ב- 27/11/2011 15:14:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:17 לינק ישיר 

מקס

לא ענית על שאלתי כדרכך בקודש,
טענת שכל כופר במציאות בעצם יודע שהיא קיימת רק שיש לו ענין לכפור בו כדי שזה לא יחייב אותו במשהו [לפי הגדרתך להתחמק מנוכלים וממציאי דת].ועל זה שאלתי האם גם אתאיסט שוודי מפחד ממחויבות מסוימת ?ואם כן ,מהו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:17 לינק ישיר 

maxmen כתב:

רגש זה המתנה האלוקית הכי ראלי וטוב נגד הספקן לשם האפס כנ"ל לעיל, זה הכלי הכי טוב לשלול את הספק משום ספק לשמה,

לא זכיתי להבין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:25 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
מקס

לא ענית על שאלתי כדרכך בקודש,
טענת שכל כופר במציאות בעצם יודע שהיא קיימת רק שיש לו ענין לכפור בו כדי שזה לא יחייב אותו במשהו [לפי הגדרתך להתחמק מנוכלים וממציאי דת].ועל זה שאלתי האם גם אתאיסט שוודי מפחד ממחויבות מסוימת ?ואם כן ,מהו?

אתה צודק לא הבנתי את השאלה חשבתי שאתה שואל למה ששוודי יאמץ את התבונה, אז עניתי מה שעניתי,
עכשיו אני רואה ששאלת האם שוודי גם מפחד, או כלשונך לעיל "איזה עניין יש לגוי שוודי אתאיסט לכפור בו?"
(לא יודע למה חשבתי ששאלתך היא הפוך למה ששודי יקבל את המחויבות)

ובכן השוודי באמת מאמץ את התבונה בגלל זה יש אומה שוודית ששורדת, ואין לה את כל הסבל מה שהיהדות סובלת כל ההיסטוריה, כי אנו עם נבל ולא חכם,

אבן עזרא הפירוש הקצר שמות פרק כג

ודעת הלשון איננה דעת בעצמה, כי אם כנגד אחר שיבין. ואם בעבור דעתו משפטי נזקין. גם הם לא נתנו כי אם לישר המעוותים, כי אילו היינו במקום שאין שם שור אין צורך למשפטי שור נגח. ואלו היינו יושבים באהלים כקדריים, אין צורך למעקה ומזוזה. ואם בארץ הודו, (או שוודיה וכל אומה ותרבות אחרת שלא סובלת מה שאנו סובלים max)  אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:28 לינק ישיר 

tzvi11 כתב:
  לא זכיתי להבין.

קח את תורת הספק הלכה למעשה לא לעשות כלום, ואין התפתחות אנושית בכלל, הרגש היא אחד מהכלים ששוללים את הספקן בלי לספק לספקן תשובות, וזה הצלחת האנושות מאז ומתמיד, והספקן שרוצה להישאר באפס זוכה לעונש כרת אישי,

תוקן על ידי maxmen ב- 27/11/2011 15:37:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:37 לינק ישיר 

דיברנו על אלוקים ,לא?איך חזרת פתאום לתבונה .תהיה עיקבי ,גוי אתאיסט כופר ,מה העניין לכפור על משקל מה שכתבת על אינטרס הכופרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:48 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
דיברנו על אלוקים ,לא?איך חזרת פתאום לתבונה .תהיה עיקבי ,גוי אתאיסט כופר ,מה העניין לכפור על משקל מה שכתבת על אינטרס הכופרים.

אני אומר אין דבר כזה כופר באמת, ולכן אין בעיה מצד החכמים לומר "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו"
שהאדם שומר את התבונה האלוקית לא מעניין אותנו מה הוא חושב בטעות,
מה שאין כן הכופר שלא רוצה לשמור את התבונה מתוך טענתו שאין אלוקים, הוא הוא בעצם לא כופר בגלל הספק רק כופר בגלל האי רצון לעשות משהו, אותו דבר איש הדת והכת, הוא מעוניין באלילות בגלל האנוכיות שלו, ולכן טוען את אותו טענה שאין הוכחה שאין אלוקים, במילא קבל שיש אלוקים ושיש אז בוודאי דיבר עם אבא שלי ואמר לאבא שלי שתתן לי את כספך ואם לא האלוקים יהרוג אותך,
וכן כל שאר הבלי הדתות, והבן ששניהם ליצניים גדולים שמנצלים את הספק לטובתם,
תשאל כל עורך דין אייך זה עובד בבתי המשפט הטריק הזה,

תוקן על ידי maxmen ב- 27/11/2011 15:55:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 15:58 לינק ישיר 

שוב ,בלי סיסמאות בבקשה.האם הגוי שכופר וגר בשודיה מנסה לפטור את עצמו ממחוייבות מסוימת על ידי כפירתו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 16:00 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
שוב ,בלי סיסמאות בבקשה.האם הגוי שכופר וגר בשודיה מנסה לפטור את עצמו ממחוייבות מסוימת על ידי כפירתו?

רוב השוודים לא, והסברתי שהראיה שלי שהם שורדים כאומה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 16:03 לינק ישיר 

ופרופסור שוודי שעסוק בעשייה וכופר,למה הוא עושה זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 16:12 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
ופרופסור שוודי שעסוק בעשייה וכופר,למה הוא עושה זאת?

בעשייה ? יש לשמה ולא לשמה !! בלשמור על החוקה של האומה ? יש לשמה ולא לשמה רק שומר משום פחד או כבוד או סתם כדאי לו בגגלל המעמד החברתי שלו,

תראה אם כל הכופרים והמאמינים היו עושים ושומרים הכל לשמה ?! אז לא היית עני ואביון ביקום, ולא היית מלחמות וכבר מזמן היו מרפאים כל חולי,
אבל אתה לא אוהב ססמאות, (אגב זה לא ססמאות זה פשוט לתת את התמונה הכוללת,) 

תוקן על ידי maxmen ב- 27/11/2011 16:12:43

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חייו של הנבוך - איך חיים בתוך מערבולת שאלות וחוסר וודאות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.