בית פורומים עצור כאן חושבים

פינגווינאי: האם קהילת זילברמן היא "קדושית"?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/11/2011 18:48 לינק ישיר 
פינגווינאי: האם קהילת זילברמן היא "קדושית"?

באשכול "מעצור חושבים תצא מהפכה העלה פינגווינאי ניתוח של קהילית תלמידי (וצאצאי) הרב זילברמן.

הדברים ראויים לדיון עצמאי על דרכם ועל מה שהם מציעים.

(סליחה על הסגנון הכמעט פירסומי, פשוט כך יצא לי. אין ברצוני לדון באשכול זה על הקהילה בסיגנון בח"ח, אלא על אפשרות מעשית לקדושית)
* מה דעתכם על קהילת זילברמן בתור "קדושית" ?
* האם יכולה לשמש מקום נוח לאנוסי תבונה חרדים מבלי לנתק קשר עם החרדיות ?
אם התשובה על 2 השאלות הנ"ל היא "לא",
* האם הם הוכחה ל"אפשרות" או "אי-אפשרות" להקמת קדושית ?
* מה אפשר ללמוד מהם(מהקהילה) בתור מודל ניסוי למשהו דומה לקדושית ?

אכתוב כמה רשמים שלי עליהם, תקנו אותי בבקשה אם אני טועה:
* בקהילה זו יש לגטימציה לחקר כל דבר כמעט, למעט יסודות הדת ממש (ביקורת המקרא וכד'). [היה פעם שהעיפו בחור מהישיבה ומהקהילה בגלל שעסק בסוגיות ביקורת המקרא, והחזירו אותו אחר תקופה כשסיים את עיסוקו. סיפר לי אותו בחור שר' אלי' זילברמן אמר לו שלגיטימי וחשוב לחקור כל דבר, אך אינו יכול להרשות לו להיות חלק מהקהילה, מפני היזק הרבים או משהו כזה.]
* חצי מהציבור השקפותיהם די קרובות לחרדים הסטנדרטיים, אך יש רבים שממש הרחיקו. למרות הכל שורר כבוד והערכה ביניהם.
* הדעה הרווחת היא בעד זהר+קבלה ונגד חסידות/תנועת-המוסר. [אנשים בודדים אמרו לי שהם כופרים בזהר, ונראה לי שזה מתקבל בלגיטימיות]
* ר' אליהו זילברמן מנסה(בכל כוחו) לכפות את מרותו על הציבור בהלכות והנהגות למעשה, ולתת פתיחות רבה מחשבתית. כמובן אפשר להתוכח על כל הלכה, אך הפסק בפועל ניתן ע"י המרא דאתרא.
* כח האכיפה של ר' אליהו היה לאסור על אדם כניסה לחצר גליציה (מקום ביהמ"ד של הקהילה), אך כיום שיש את 'החורבה' אין לר' אליהו שום כח אכיפה כלל!  (ז"א אפשר לפסוק מה שרוצים, גם למעשה ובפומבי)
* יש לציבור שלהם לגטימציה מינמלית מהציבור הליטאי, המתירה אפילו קישרי נישואין. [משהו יודע אולי מה עם חסידים?]
* לגטימי אצלם לעבוד, אך לא ללמוד לימודי חול במוסדות. ((?!?!))
* כשהם צריכים להסביר את עמדתם לחרדי/דתי מבחוץ, הם (משקרים ו)אומרים שהם סך-הכל פוסקים כהגר"א. [ר' אליהו אמר לי שיש דברים שהוא חולק על הגר"א לקולא הלכה למעשה]
* חלק מצעירי הציבור אמרו לי שאכן העיקר הוא חקר האמת, אך ר' יצחק שלמה זילברמן כבר חקר את כל האמת, וכל החולק עליו הרי הוא חולק על האמת!  [ז"א גם לרפי השכל יש מקום בקהילה, כך שמשפחה שחלקם חכמים וחלקם טיפשים יכולים עדיין להתקיים בקהילה זו]
* הם גרים בעיקר בירושלים באיזור עם דירות יקרות פחד (הרובע).

האשכול המקורי הוא 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=462004&whichpage=8&forum_id=1364#R_4 

תוקן הלינק לבקשת הכותב

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 29/11/2011 05:45:47

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 18:49 לינק ישיר 

בעל בעמיו שאל:

פינגווין
האם מערכת החינוך שלהם אינה עומדת בניגוד למה שהצגת?

פינגוויאני ענה:

אני מכיר קצת את היש"ג והכולל, לא את הצעירים.
החנוך הוא בערך מה שקורא בפועל.
ה'חוקרים' שם אינם 'מרדנים'.
לימוד מקצועות חול באופן פרטי אני משער שלגיטימי, אע"פ שלא שאלתי. (זה, אגב, גם בציבור החרדי הלא מאד פרומער)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 18:50 לינק ישיר 

THEPRESENT העיר:

הם גם מתחתנים עם ההתבגרות המינית ומדי פעם גם הולכים מכות עם ערבים או זורקים עליהם אבנים. וגם לומדים מלא תנ"ך בגילאים מוקדמים ביותר ולאחר מכן משננים בעל פה הרבה משניות וגמרא.
ליתר פירוט אפשר לשאול את 'יהודים'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 19:24 לינק ישיר 

מה היתרון שמצאת בקהילה כזו? לגיטימציה ללשאול שאלות? (כי הגבול במקום אחר?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 19:37 לינק ישיר 

בקהילה זו יש לגטימציה לחקר כל דבר כמעט, למעט יסודות הדת ממש (ביקורת המקרא וכד'). [היה פעם שהעיפו בחור מהישיבה ומהקהילה בגלל שעסק בסוגיות ביקורת המקרא, והחזירו אותו אחר תקופה כשסיים את עיסוקו. סיפר לי אותו בחור שר' אלי' זילברמן אמר לו שלגיטימי וחשוב לחקור כל דבר, אך אינו יכול להרשות לו להיות חלק מהקהילה, מפני היזק הרבים או משהו כזה.]
* חצי מהציבור השקפותיהם די קרובות לחרדים הסטנדרטיים, אך יש רבים שממש הרחיקו. למרות הכל שורר כבוד והערכה ביניהם.

* הדעה הרווחת היא בעד זהר+קבלה ונגד חסידות/תנועת-המוסר. [אנשים בודדים אמרו לי שהם כופרים בזהר, ונראה לי שזה מתקבל בלגיטימיות]

* ר' אליהו זילברמן מנסה(בכל כוחו) לכפות את מרותו על הציבור בהלכות והנהגות
למעשה, ולתת פתיחות רבה מחשבתית. כמובן אפשר להתוכח על כל הלכה, אך הפסק בפועל ניתן ע"י המרא דאתרא.

זה מזכיר לי את הציטוט הידוע של הנרי פורד

[על המכונית הראשונה שלו:] הציבור יכול לקבל אותה בכל צבע שירצה, כל עוד הוא שחור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 19:58 לינק ישיר 

לא הוזכרה תפיסתם בנושא המדינה, הציונות והגאולה, שתואמת לחלוטין את השקפת הציונות הדתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 20:03 לינק ישיר 

הם משרתים בצה"ל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 20:09 לינק ישיר 

קדושית היא עיר אגואיסטית אשר בניה אינם חפצים בתיקון העולם, וכל מעיינם נתון אך לעצמם, ולא ממנה תצא תורה. ובכלל, מה ההבדל בין קדושית לחברה החרדית הנוכחית? הלוא גם היא מסתגרת!

תוקן על ידי שואף_זורח ב- 24/11/2011 20:10:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 20:12 לינק ישיר 

לדייר:
לא העתקת את ההמשך. כתבתי שמאז שיש את 'החורבה', אין לו יכולת אכיפה כלל.

חוץ מזה, אפשר להתווכח עם ר' אליהו על הכל, ויש סיכוי סביר לשכנע אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2011 20:13 לינק ישיר 

פרנזנט- לא.

אבל אם תשאל אותם (אני לא מכיר כ"כ את הנפשות הפועלות כיום, אך לוּ היית שואל את הרי"ש זצ"ל), אני חושב שלפחות היה להם מה לענות.. :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 20:16 לינק ישיר 

פינגווינאי, 

קצת נאיבי להציג אותם בצורה הזאת.

אחד היה הרי"ש שחקר ובדק הרבה דרכים ושיטות (היתה תקופה שהתקרב מאוד לברסלב, אך לבסוף ניתן היה לתפוס אותו בהתבטאויות חריפות נגד ר"נ).  שאר יוצ"ח ורוב קהילתו, ממשיכים לצעוד בדרך הסלולה, ואין הבדל ממשי בעצמאיות ובחשיבה, בינם לבין שאר החרדים.

לדוגמה: תנסה להתווכח איתם על אמיתות קול התור,  יש סיכוי שמישהו ישמע ברצינות את טענותיך? ודו"ק..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 20:24 לינק ישיר 

נשאל מכיוון אחר:
במה "קדושית" תהיה שונה מזילברמן ?
האם שם לא יהיה רב לקהילה ? (לא ניתן לכל ילד וטיפש לפסוק, והרי בכל קהילה יש ילדים וטיפשים)
האם שם לא יהיו קיצוניים יותר ופחות, חרדים יותר ופחות, וכו' ?
אם אני מבין נכון, העיקרון של "קדושית" זה הליברליות.(נתקלתי במושג "קדושית" לראשונה רק היום)

לדעתי רוב זילברמן מצומצמים מידי. אך נראה לי שזה ההרכב האנושי העכשוי, ולא משהו עקרוני. לכאורה עקרונית יש פתיחות להכל. (אני טועה ?)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2011 20:26 לינק ישיר 

אברהםהעברי כתב:
אחד היה הרי"ש שחקר ובדק ...  שאר יוצ"ח ורוב קהילתו, ממשיכים לצעוד בדרך הסלולה, ואין הבדל ממשי בעצמאיות ובחשיבה, בינם לבין שאר החרדים.
תודה!
האם יש מי שחולק על העיברי או מחזק את דבריו ?

אני דיברתי עם הרבה משם שכן היו חוקרים.
פגשתי שם אנשים שכפרו בזהר (ואצ"ל בסודות קול התור) או בהרחקת הגשמות.
אך שמעתי אומרים שמאז הסתלקותו של רי"ש, רוב החוקרים ברחו, מאימת...

תוקן על ידי פינגווינאי ב- 24/11/2011 20:34:01

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/11/2011 20:46 לינק ישיר 

נראה שהחיים ברובע ובקהילה קטנה ובעלת ייחודיות קוסמים לברגים הקטנים במערכת החרדית מהסניפים המיובשים בביתר, בני ברק, קרית ספר וצפון ירושלים, ונראים להם משהו מאגניב וקליל, כמו חיים 'בגולן'.
מעבר לכך אינני רואה מה כל כך טוב שם. זו קהילה קטנה, שנמצאת באזור שאינו קסבה חרדית, ולכן אולי יש כרגע קצת יותר מרחב. תגדיל אותה, והבעיות שיש כבר עכשיו תהפוכנה לבעיות בסיסיות יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 21:26 לינק ישיר 

ואני חוזר לנושא החינוך. ספר לי חבר שבניו למדו שם שהמוטו הוא שאיננו מתחכמים על חז"ל, ואם חז"ל אמרו בן חמש למקרא, ובן עשר למשנה וכו' כך אנו נוהגים. בהתעלמות שיש דברים שהשתנו, כגון שהחברה שלנו אינה אורלית והשינון אינו כ"כ חשוב כפי שהיה בזמנם.
האם זה לא פונדמנטליזם?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 24/11/2011 22:01:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/11/2011 21:33 לינק ישיר 

בעל
האם השינון לא חשוב לנו. אתה מכיר דרך אחרת לזכור למשל את כל המקרא.?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פינגווינאי: האם קהילת זילברמן היא "קדושית"?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext