|
|
| נשלח ב-30/11/2011 10:25 |
|
| |
דניאל
קשה לי להבין מה מציק לך. אני לא יודע כמה אתה מכיר את הישיבה. אבל כל נושא הוא נושא לדיון בין בני הישיבה. אמנם זה לא פרלמנט אלא ישיבה עם סדרים ודרך התנהלות ברורה. וכל מי שרוצה להיות בישיבה חייב להשתלב בזה, אבל סתימת פיות לא קיימת בישיבה, ועל כל נושא אפשר לדבר.
אתה לא יכול לדפוק על הבימה ולהתחיל לנאום, אבל בשיחות בין הבחורים והאברכים דיברנו על כל נושא שבעולם, גם ערעורים על דברי חז"ל או על קדמות הזוהר ואפילו עניני "ביקורת המקרא", שלא לדבר על "קול התור" שאף אחד לא חושב שזה ספר שהגר"א כתב, ואין כל ויכוח שהוא נכתב ע"פ רוח דברי הגר"א והשאלה בסך הכל היא האם זה נכתב בידי ר' בנימין משקלאוו תלמיד הגר"א ושוכתב ע"י נינו ר' יצחק צבי רבלין, או שזה נכתב "י ר' יצחק צבי בעצמו ברוח דברים ששמע מאבותיו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:05 |
|
| |
| asher177 כתב: |  | | ... שלא לדבר על "קול התור" שאף אחד לא חושב שזה ספר שהגר"א כתב, ואין כל ויכוח שהוא נכתב ע"פ רוח דברי הגר"א והשאלה בסך הכל היא האם זה נכתב בידי ר' (תיקון: הלל בן) בנימין משקלאוו תלמיד הגר"א ושוכתב ע"י נינו ר' יצחק צבי רבלין, או שזה נכתב "י ר' יצחק צבי בעצמו ברוח דברים ששמע מאבותיו. |
|

בהקדמת הספר כתוב שסוגנן ע"י רש"ז ריבלין, ואיננו יודעים עד כמה סוגנן ולמה, ואולי רש"ז הוא המחבר.
אך ודאי שיסודות הספר תואמים את דברי הגר"א בסד"צ ועוד מקומות. השקפת קול-התור איננה חידוש של רש"ז ריבלין.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:16 |
|
| |
| asher177 כתב: |  | דניאל
קשה לי להבין מה מציק לך. אני לא יודע כמה אתה מכיר את הישיבה. אבל כל נושא הוא נושא לדיון בין בני הישיבה. אמנם זה לא פרלמנט אלא ישיבה עם סדרים ודרך התנהלות ברורה. וכל מי שרוצה להיות בישיבה חייב להשתלב בזה, אבל סתימת פיות לא קיימת בישיבה, ועל כל נושא אפשר לדבר. אתה לא יכול לדפוק על הבימה ולהתחיל לנאום, אבל בשיחות בין הבחורים והאברכים דיברנו על כל נושא שבעולם, גם ערעורים על דברי חז"ל או על קדמות הזוהר ואפילו עניני "ביקורת המקרא", שלא לדבר על "קול התור" שאף אחד לא חושב שזה ספר שהגר"א כתב, ואין כל ויכוח שהוא נכתב ע"פ רוח דברי הגר"א והשאלה בסך הכל היא האם זה נכתב בידי ר' בנימין משקלאוו תלמיד הגר"א ושוכתב ע"י נינו ר' יצחק צבי רבלין, או שזה נכתב "י ר' יצחק צבי בעצמו ברוח דברים ששמע מאבותיו. |
|
טוב אשר, אם אתה לא מבין לא מבין, אני מקווה שאין כאן היתממות מכוונת.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:22 |
|
| |
| asher177 כתב: |  | | אתה לא יכול לדפוק על הבימה ולהתחיל לנאום, אבל בשיחות בין הבחורים והאברכים דיברנו על כל נושא שבעולם, גם ערעורים על דברי חז"ל או על קדמות הזוהר ואפילו עניני "ביקורת המקרא", |
|
נתקלתי לא פעם ב-'בחורים ואברכים שדיברו על כל נושא שבעולם, גם ערעורים על דברי חז"ל או על קדמות הזוהר ואפילו עניני ביקורת המקרא', גם בישיבות ובקהילות הנחשבות סגורות ושמרניות מאד. זה לא מעלה מיוחדת בקהילת זילברמן.
השאלה היתה האם אפשר לקיים קבוצת דיון פתוחה (לא במחתרת).
לשאלה זו כל המגיבים מתוך הקהילה בערך ענו אותו דבר - שאפשר קצת יותר מבשאר הקהילות החרדיות.
חלק מהמגיבים הצדיקו את המצב וחלק הביעו ביקורת.
תוקן על ידי פינגווינאי ב- 30/11/2011 12:35:11
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:31 |
|
| |
נראה שאשכול זה די מיצה את עצמו
נראה שאשכול זה די מיצה את עצמו, לפחות בדיון על קהילת זילברמן/אדרת-אליהו.
תודה רבה ל-daniel27,asher177,יותם10,יושבספר,מוישהחיים ויהודים(הורביץ) על שהאירו את עינינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:35 |
|
| |
| פינגווינאי כתב: |  | ... שלא לדבר על "קול התור" שאף אחד לא חושב שזה ספר שהגר"א כתב, ואין כל ויכוח שהוא נכתב ע"פ רוח דברי הגר"א והשאלה בסך הכל היא האם זה נכתב בידי ר' (תיקון: הלל בן) בנימין משקלאוו תלמיד הגר"א ושוכתב ע"י נינו ר' יצחק צבי רבלין, או שזה נכתב "י ר' יצחק צבי בעצמו ברוח דברים ששמע מאבותיו.   
בהקדמת הספר כתוב שסוגנן ע"י רש"ז ריבלין, ואיננו יודעים עד כמה סוגנן ולמה, ואולי רש"ז הוא המחבר.
אך ודאי שיסודות הספר תואמים את דברי הגר"א בסד"צ ועוד מקומות. השקפת קול-התור איננה חידוש של רש"ז ריבלין.
|
|
לפעמים ההבדל הוא בין היסודות לבין ההתפתחות שלהם. היסודות ברור שהם תואמים את דברי הגר"א, ברור לכאורה שלפי הגר"א אנו בתקופה של גאולה, אבל כל ההלכות למעשה שכתובים בקול התור, לא נמצאים בכתבי הגר"א הרגילים.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:41 |
|
| |
פינגווין, האשכול עסק ביחס שבין קהילת אדרת אליהו לקהילה קדושית, ובזה כנראה הוא מיצא את עצמו כמו שכתבת. אבל נראה לי שאפשר וראוי לפתוח אשכול על האידולוגיות והדעות שעומדות מאחורי הקהילה, וזה באשכול זה כמעט ולא דובר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:42 |
|
| |
| daniel27 כתב: |  | טוב אשר, אם אתה לא מבין לא מבין, אני מקווה שאין כאן היתממות מכוונת. |
|
זה נשמע כמו חקירה?
נראה לי שנפגעת ממשהו או ממישהו ולכן אתה מגיב בצורה כ"כ תוקפנית. כתבתי שהאג'נדה של הישיבה כנראה לא מתאימה למה שאתה חושב שהיא צריכה להיות, וזה הכל. אתה מתלונן על זה שלא מתייעצים אתך?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 12:55 |
|
| |
| asher177 כתב: |  | טוב אשר, אם אתה לא מבין לא מבין, אני מקווה שאין כאן היתממות מכוונת.
זה נשמע כמו חקירה?
נראה לי שנפגעת ממשהו או ממישהו ולכן אתה מגיב בצורה כ"כ תוקפנית. כתבתי שהאג'נדה של הישיבה כנראה לא מתאימה למה שאתה חושב שהיא צריכה להיות, וזה הכל. אתה מתלונן על זה שלא מתייעצים אתך? |
|
חבל שכך אתה מפרש את הטיעונים. הבוחר יבחר. פינגווין צודק לכאורה האשכול מיצה את עצמו בדיון בהשוואה לקדושית, וקצת בדיון של היכולת לבקש ולברר את האמת 'בקהילה קדושה' זו.על כל פנים תודה רבה אשר.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 13:20 |
|
| |
| daniel27 כתב: |  | | נראה לי שאפשר וראוי לפתוח אשכול על האידולוגיות והדעות שעומדות מאחורי הקהילה, וזה באשכול זה כמעט ולא דובר. |
| זה יהיה כמה אשכולות :
- האם חשוב ללמוד את התנ"ך לפני שמתחילים תושב"ע ?
- האם יש עניין בשינון כשספרים מצויים ?
- השיטה האולטימטיבית ללימוד גמרא (אם יש כזאת)
- מעלת לגור בירושלים כשאין ביהמ"ק קיים
- פורסין על שמע (מה זה, והאם חובה/אסור להחזירו)
- הזימון בברהמ"ז - משמעותו המקורית
- זיהוי הארגמון כחילזון התכלת
- גדר מצוות הנחת תפילין (כל יום / כל רגע / אחר)
- האם ראוי/מותר לבחור פוסק (גר"א/רמב"ם) ולפסוק רק לפיו ?
- באיזה מקרים חל דין 'לא תתגודדו' ובאיזה לא
- התנגדות לחסידות בזמננו
- (אמינות הזוה"ק והמקובלים)
- אמינות ספר קול-התור
- המסקנות המעשיות מתורת קול-התור
בטח יש דברים שפיספסתי
|
|
|
|
| נשלח ב-30/11/2011 16:01 |
|
| |
| פינגווינאי כתב: |  | נראה לי שאפשר וראוי לפתוח אשכול על האידולוגיות והדעות שעומדות מאחורי הקהילה, וזה באשכול זה כמעט ולא דובר.זה יהיה כמה אשכולות :
- האם חשוב ללמוד את התנ"ך לפני שמתחילים תושב"ע ?
- האם יש עניין בשינון כשספרים מצויים ?
- השיטה האולטימטיבית ללימוד גמרא (אם יש כזאת)
- מעלת לגור בירושלים כשאין ביהמ"ק קיים
- פורסין על שמע (מה זה, והאם חובה/אסור להחזירו)
- הזימון בברהמ"ז - משמעותו המקורית
- זיהוי הארגמון כחילזון התכלת
- גדר מצוות הנחת תפילין (כל יום / כל רגע / אחר)
- האם ראוי/מותר לבחור פוסק (גר"א/רמב"ם) ולפסוק רק לפיו ?
- באיזה מקרים חל דין 'לא תתגודדו' ובאיזה לא
- התנגדות לחסידות בזמננו
- (אמינות הזוה"ק והמקובלים)
- אמינות ספר קול-התור
- המסקנות המעשיות מתורת קול-התור
בטח יש דברים שפיספסתי
|
|
שיב לב שלקחת הרבה פרטים שאמנם הם מאוד בולטים, והם אלו שהופכים בפועל את הקהילה להיות מיוחדים. אבל מה שראוי לדון הוא על האידולוגיות והדעות שעומדות מאחורי כל הפרטים האלו, ובשפה הפילוסופית אפשר לומר מה המטה פרטים אלו, והאם יש באמת משהו אחד שעומד מאחורי כל הדברים, או כמה דברים. יכול מישהו לטעון, ואולי זה ההבנה שלך שגדר זילברמן זה כל הדברים האלו. אבל אם כך ישאל השואל, ולפני שזילברמן מצאו את התכלת גם אז הם היו זילברמן, וכן לפני שהונהג פריסה על שמע. בצורה יותר פשוטה, ברור שיש מאחד עליון יותר לכל הפרטים האלו שממנו נובע כל הפרטים, ועליהם צריך לדון. אם כן אני מציע את דרך הדיון: א. האם זילברמן זה אוסף של פרטים מקריים , או שיש להם מאחד עליון יותר. ב. מהו אותו מאחד, האם הוא דבר אחד או שניים או יותר. ג. לאחר שמצאנו מה זה, האם אנחנו מבינים אותו או אפילו מסכימים איתו, יש ראיות אליו וכוו'. ד. האם בהכרח הפרטים האלו נובעים מאותו מושג עליון. ה. כמובן דיון פשוט מה שאתה הצעת על כל פרט ופרט כדרכה של תורה.
תוקן על ידי daniel27 ב- 30/11/2011 16:03:10
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2011 19:31 |
|
| |
בשולי הדיון. קיים הבדל בין הדור המייסד של הקהילה, הרב יצחק שלמה זילברמן שהיה 'יקה' בוגר תיכון חורב, ישיבת וקול תורה (קולטורה) בשנותיה המוקדמות , שנשא לאישה מבנות היישוב הישן, והתלבש כמותם. רי"ש היה מקורי (השווה לרד"צ הילמן, בוגר תיכון צייטלין), היתה בו פתיחות ונינוחות בדיון, לצד החלטיות וקפדנות דידקטית.
הדור השני נולד לתוך התבניות הסוציולוגיות של היישוב הישן והציבור הליטאי, ולתוך המסגרת האינדוקטרינרית של האב הדגול. פה כבר הפתיחות לא קיימת. המוטיבים של אימוץ גדול מפורסם (הגר"א), ורב בעל אישיות כאריזמטית דווקא מובילים לתבנית סגורה וחתומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/1/2016 21:25 |
|
| |
יהזילברמנים'
|
|
|
|