בית פורומים עצור כאן חושבים

פינגווינאי: האם קהילת זילברמן היא "קדושית"?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/11/2011 02:16 לינק ישיר 

ל- daniel27,ביומיים האחרונים הבנתי שטעיתי !
הפתיחה הדרמטית היא ממה שסיפר לי אחד מעט אחר שעבר ללמוד שם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2011 02:23 לינק ישיר 

טוב שאתה מודה, כי זה נקודה לדעתי מאוד קריטית לקהילה קדושית, ובכלל לדון על מצב הקהילה, כי במצב הדברים כמות שהם באמת, שאי אפשר לדון איתו על שום נושא, זה לא פשוט כלל, ולא ברור שיש תוחלת הצדקה ולגיטימיות לקהילה זו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 11:12 לינק ישיר 

הפנו אותי לאשכול זה. ואני רוצה להעיר כמה הערות.

ראשית הקהילה "קדושית" היא קהילה שאף פעם לא קמה ולא תוכל לקום, מעצם הסתירה המובנית ברעיון שלה, קהילה שמאוחדת סביב הבלתי מאחד לא תוכל לקום אף פעם, הקהילה תצטרך תמיד למצוא לעצמה מכנה משותף כזה או אחר ועצם העמדתו של אותו מכנה משותף לדיון מחודש תמיד תמוטט את קיומה של הקהילה.

ולכן קהילת "אדרת אליהו" לא היתה ולא תהיה "קדושית", המוטו של הרב זצ"ל ושל הקהילה גם כיום זה שלא לקחת שום דבר כמובן מאליו, ולחקור כל דבר מיסודו, 
מכאן הדגש על המקורות היסודיים התנ"ך והמשנה, ולימוד הש"ס. מכאן גם הלימוד של "חכמת האמת" והדביקות ברעיון של שיבת ציון בימינו והאהבה לארץ ישראל. החתירה ל"אמת" בהכרח מביאה לפסילה של דעות אחרות ולפעמים אפילו בצורה חריפה, אבל האנושיות של הרב זצ"ל וגם של בנו ר' אליהו מביאה לכך שזה לא יתפרש כעוינות לאחרים ומעבר לויכוח אידיאולוגי ישנם יחסי חברות מצוינים עם שאר הקהילות ברובע ובכלל בציבור החרדי (חסידים) 

היחס ל"מחקרים" (במלעיל) הוא חיובי לגמרי וניתן לדון על כל דבר ולפתוח כל נושא, כמובן שתלוי עם מי. (לא כל אחד הוא שיבוט של הרב זצ"ל) אבל באופן כללי ניתן להביע דעות שונות. הבעיה העיקרית שנוצרה היתה עם כאלו שחשבו שזה "קדושית" ושכל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה דבר שהיה יוצר אנרכיה וכאוס ומביא לחורבן של הישיבה והקהילה. ולכן בסופו של דבר יש דַבָּר אחד לדור... יש אחד שקובע את סדרי הישיבה ומי שרוצה להשתייך חייב להתיישר לפי הקו שלו.
ישנם כאלו שפיתחו אובססיה לנושא ספציפי כזה או אחר והם מנסים לפעמים בעקביות ובכח לעשות מהפכות וכמובן הם נדחים, ומטילים את האשמה על חוסר הפתיחות של הקהילה, בעוד שבאמת זה בסך הכל שלא קיבלו את דעתם, והם לא יודעים להפסיד בכבוד.
אני משוכנע שלימוד התנ"ך והמשנה ושינונם נותן לאדם את הקשר עם היסודות של עם ישראל ואת האפשרות לנתח מצבים ברוח התורה בעוד שהתעלמות מהם הופכת את האדם לנכה מבחינה יהודית וחסר כל קשר למקורות חיותו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2011 11:50 לינק ישיר 

אשר
כשאתה מדבר על חקירת כל דבר מיסודו, האם מוכנים לקבל גם מסקנות שנובעות מחקירה זו?
ונלך עד הסוף, ביקורת הקבלה, ביקורת חז"ל ובחקורת המקרא.
אם לא אזי דבריך אינם שלמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 11:53 לינק ישיר 

אתה שואל על מישהו מסוים או על הקהילה כולה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2011 12:02 לינק ישיר 

על קבלת מאמין באחת מהביקורות הנ"ל בקהילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 12:16 לינק ישיר 

אין שום בעיה עם זה, אני גם לא מכיר תהליך קבלה לקהילה. מי שרוצה נכנס וכשהוא יוצר קשר קבוע עם הקהילה הוא חבר בקהילה בדר"כ הקהילה מורכבת מבוגרי הישיבה, אך גם אחרים הצטרפו, ושוב זו לא קהילה שיש לה ועדת קבלה או משהו דומה. ואין כ"כ משמעות ל"חברות" בקהילה. אין זכויות או חובות לחברי הקהילה, כך שהשאלה אינה כ"כ רלוונטית

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2011 12:23 לינק ישיר 

asher177 כתב:

המוטו של הרב זצ"ל ושל הקהילה גם כיום זה שלא לקחת שום דבר כמובן מאליו, ולחקור כל דבר מיסודו,

זהו מוטו שאינו מקויים בפועל כלל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 12:26 לינק ישיר 

סליחה, התבטאתי בצורה נחרצת מידי, אך כפי שצויין למעלה הרי שבעקרי האמונה לא ניתן כיום לחקור כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 12:28 לינק ישיר 

כבר כתבתי, שתלוי עם מי אתה מדבר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2011 12:31 לינק ישיר 

אני דברתי עם ר' אליהו והוא אמר לי שבבקורת המקרא אין עוסקים אצלנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 12:46 לינק ישיר 

ברור, אין אצלינו פקולטה כזאת.

תוקן על ידי asher177 ב- 28/11/2011 12:46:38

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/11/2011 12:50 לינק ישיר 

גם בפונוביז' יש פתיחות מוחלטת, אלא שאין פקולטות לבקורת המקרא ובקורת ההלכה (מעבר למשנה ברורה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 13:43 לינק ישיר 

[אשר,

האם גם נשים יכולות להצטרף ללימוד?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/11/2011 13:47 לינק ישיר 

האם בקדושית צריך להיות בית מדרש לנשים ?

שאלה מעניינת.
( סקרנות: כמה נשים דתיות/חרדיות חושבות חדשניות פגשתם ? )

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פינגווינאי: האם קהילת זילברמן היא "קדושית"?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.