בית פורומים פורטל הנפש

שבוע טוב וחודש טוב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/11/2011 18:22 לינק ישיר 
שבוע טוב וחודש טוב

חשבתי שכיון שאנו עומדים בתחילת שבוע חדש וחודש חדש,ובפרט שהשבוע האחרון היה לי די קשה,זה הזמן לברך את כולנו מעומק הלב בשבוע טוב וחודש טוב,שנזכה להיות מלאים בשמחה ובלי קשיים[מיוחדים]ושהיה לנו רק טוב ושיתמלאו משאלות כל אחד ואחת לטובה.אמן
אני לא חזק בברכות אבל אתם תוסיפו את הברכות שהחסרתי.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2011 21:33 לינק ישיר 

שבוע טוב וחודש טוב.
והנה ווארט שעלה ברעיוני בעת ברכת החודש:
אומרים "ותתן לנו חיים ארוכים" והקשיתי: הרי לא ניתן לחיות בחודש יותר מחודש? אלא הכוונה שיש זמנים בתוך החיים שהם זמנים של מוות. [אם ברוחניות: "רשעים בחייהם קרויים מתים. אם פיזית: "עני חשוב כמת" וכן בגמרא מונים כמה סוגים של צרות וכאבים שהסובלים מהם "חייו אינם חיים". מלבד זאת יש לכל אחד זמני 'עלייה' וזמני 'ירידה' ברוחניות. זמנים שבהם אנחנו 'חיים' וזמנים שבהם אנחנו קרובים ל'מוות' יותר מהחיים...]
וע"כ אנחנו מבקשים:
"ותתן לנו חיים ארוכים" ארוכים ככל האפשר. שכל החודש יהיה מלא חיות! מלא מרץ! מלא שמחת חיים! ואף אם תהיינה נפילות, בגלל ההכרח, שתהיינה קצרות ככל האפשר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2011 21:58 לינק ישיר 

בהמשך לדבריך,אניזוכר שכישבנו שבעה על אמי ע"ה שנפטרה בגיל צעיר,הרבה מנחמים הביאו מקורות [שאיני זוכר] לדבריך שיש חיים ארוכים בכמות ויש שארוכים באיכות,שלפעמים אדם יכול לסיים את תפקידו בעולם הזה בזמן קצר כשאיכתו גבוהה כמו האר"י והרמא ועוד.
ברכתינו שנזכה לחיים ארוכים גם בכמות וגם באיכות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 06:49 לינק ישיר 

האיחול שלי:
שנזרום עם החיים, לא נאבד את הכוחות על מלחמה בהם, ננסה לעשות טוב ולראות טוב בכל שלב, לא נעביר את הימים בלחכות ליום הבא אלא נהנה מכל יום. כי אלו החיים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/11/2011 01:31 לינק ישיר 

אמן ואמן
בולטימור, אני חושב שיש רעיון דומה לזה בזוה"ק עה"פ בא בימים, עי"ש

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > שבוע טוב וחודש טוב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext