בית פורומים עצור כאן חושבים

לומדתלומדת: האם יש אמונות בסיסיות מקובלות בפורום?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2012 09:51 לינק ישיר 

ולסיום, תורה ודעת,
קרא את האשכול 'סיפורי המקרא - פרשנות אלטרנטיבית', 
תכין לך כמה שעות טובות, ודף ועט ביד לרשום לעצמך הערות בצד, עיונים,
(ואל תעשה את זה לפנות בוקר כמוני, כי זו אוולת לקום מוקדם ולבזבז על זה זמן, על כן בענין זה לך לפי שכלך ולא לפי האינטואיציה שהושיבה אותי לקרוא את זה)

לא מצאתי אותו, באיזה דף הוא נמצא?
אבל אם הוא בא להתלוצץ על המסורת, וכדרך החוקרים לומר שזה נכתב בעת הזאת, וזה לא יכול להיות שקרה, וזה לא מסתבר כלל שייעשה, וכדומה.
הריני לומר לך שהם ברובם דברי לייצוניות ממש. (ובמיעוטם יש שאלה ויש ליישב), וניניהם של הפרופיסרן הללו שממציאים הטענות האלו יישבו בעוד אלפי שנים ויטענו אותה טענות בדיוק על השואה ומדינת ישראל,
1. איך יכול להיות שהיו ישראל כצאן לטבח יובל ע"י עם הנאור באיירופא שהוציאו הרבה פילוסופיים ופסיכולוגיים ומוסר, -סימן שלא היה שואה (הכחשת ישיבת ישראל במצרים והשעבוד הקשה)
2, ואם באמת כדבריהם איך יצאו מהאכזריים הללו שארית הפליטה, ועוד זכו לתקומה ולמדינה משלהם, -סימן שלא היה (הכחשת יצי"מ ותקומת ישראל בא"י)
3. ואיך אחר שחרבו כל הישיבות והחסידויות, קמה עולם התורה והחסידות בצורה נפלאה יותר מהשואה, -סימן שלא היה  (הכחשת מ"ת)4
4.ואיך נבנתה המדינה בתוך מליארדי ערביים רוצחים ואומות שפילות, -סימן שלא היה (הכחשת כיבוש א"י)
5, ואיך קרסו באביב הערבי כל העריצים הערביים, -סימן שלא היה (הכחשת נפילת לא' מלכים)
6. ואיך מדינת ישראל עצמה עשו הסכם אוסלו שהביא מדינת החמאס ואלפי יהודים הרוגים, -סימן שלא היה (הכחשת השטות שעשו ישראל)
7. ואיך החזיקה הכלכלה של ישראל כשאיירופא ואמריקא קורסים בכלכלתם, -סימן שלא היה (הכחשת המן)
8. ואיך ניצחו במלחמת ששת הימים ויום הכיפורים נגד צבאות גדולות ועצומות עם נשקי רוסלאנד המשובחים, -סימן שלא היה (הכחשת סיחון ועוג)
9. ואיך היו ישראלים חילוניים וכופרים אל מול כל הניסים הללו, -סימן שלא היה (הכחשת קורח ודתן ואבירם)
10. ואיך מצאו נפשט וגז במדינה שכולם אמרו שלעולם לא יהיה בה משאבי טבע, סימן שלא היה (הכחשת הבאר)
11. ואיך עמדה ישראל בכיפת הברזל וסוללות החץ אל מול אלפי טילים וקטיושיות מאירן והחיזבאלא והחמאס, סימן שלא היה (הכחשת ענני כבוד)

ליצניים יש בכל דור, ומעקמים המקראות וההיסטוריה בחכמתם להרע. (וכידוע רש"י שאומר -לפי שאמרו ליצני הדור מאבימלך נתעברה שרה, שהרי אצל אברהם 10 שנים לא נתעברה, ומשבאה לאבימלך מיד נתעברה, וקשה למה הם ליצניים הרי יש להם סברא טובה. והתשובה פשוטה, שהרי במציאות יצחק דומה לאברהם אז איך טענו כך. ללמדך שהלייצני יסתום עיניו ממה שצריך, ויסתכל רק במחצית העניין. וזה מה שאני טוען על ההגיון הפשוט, שרק הליציים מביאים חצאי טענה ולא מסתכלים על הכל.)

ואחר כך נראה לי שהשיח שלנו יהיה פשוט מיותר לגמרי.
וזה אולי בא ללמדני הכנעה בפני חכמים ממני, משני צידי המתרס פה. (שכאמור במובן מסויים זה אותו צד)
הם עשו פה כבר את העבודה הרבה יותר טוב ממני.
אולי עלי לזכור להיות יותר לומדתלומדת. אשתדל. 

וביחס לחזרתך על תאורית המוגבל והלא מוגבל ומהחולק והלא מחולק ומה לומדים מזה בהכרח וזה שחכמי המסורה בטח לא טעו וכך הלאה,
יש באשכול שהמלצתי עליו פה (בין היתר) שלושה  משפטים חשובים:
1. אל תפעיל הגיון פסיכולוגי על מה שנראה לך כהכרה מוחלטת של נפש האדם כדי לקבוע עובדות.

איזה הגיון פסיכולוגי הפעלתי?
(כי לפי הגיון כזה, למשל, לא יתכן בשום אופן שעם נאור ניסה להשמיד עם במשך כמה שנים רצופות. זה דבר שלא יעלה על הדעת ולו היינו סוקרים אותו לאחור-לא היינו מאמינים)

על מי את מדברת? איזה עם? (כל דור יש אומות המנסות להשמיד את מי שלא מוצא חן בעיניהם)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 09:55 לינק ישיר 

ובכן, ספרן, סיפרו לי שאתה ידען עצום בקנה מידה לא מצוי, ואני גם מתרשמת כך מקריאה באשכולות,
אבל הפעם טעית. זה קורה גם לידענים...
מי שציטט שם את הר"מ מקוברין היה מ80 בהודעה שלפני, באותו עמוד,
ואני הגבתי על הודעתו, שדברי ראשונים ואחרונים אינם ההוכחה המתאימה לשיח ההוא.
(ובאמת שכחתי גם את זה, נכון.)

אז עכשו זה עדיין מענין\מוזר\בא ללמד משהו?
הגם שלוגית המסקנה עדיין יכולה להיות נכונה, גם אם ההוכחה התבררה כטעות.
והאמן לי שכך או כך, הוא ממש לא הדוגמה הראשונה שעולה אצלי אוטומטית. הוא בטח לא. אלו שאחרי-אחריו, מהשכונה שזכית לפקוד לפני ארבעה עשורים, כבר באים בחשבון, וגם בערבון מוגבל, בטח כשאנו מנסים להצליל תודעה ולחשוב קצת לבד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 09:56 לינק ישיר 
מודעה רבה,

מודעה רבה

היות והבנתי (אולי בטעות) מדברי לומדת שהיא חושבת או מרגשת שאני מסתכל על עצמי כחושב ועליה כמדברת מן הדמיון.

הריני לומר אדרבא, ולהפך. אני חושב שהיא יותר חושבת ממני והיא משכלת גדולה, וכל דבריה מההגיון , והיא כותבת בצורה נפלאת ביותר. ולכך אני מדקדק כ"כ להבין דבריה. אולי אגלה שאני טועה וחסר לי בהבנת דרך ההגיון או דרך השגת הידיעות (כי עניין האינטואיציה נפלא ממני מאוד לומר שהוא איזה דרך של הנשמה). וגם אני חושב שמה שאת טוענת על ידיעה מהנשמה, הוא גם טענה של השכל וההגיון (ולא טענת הנשמה עצמה, שאיני יודע מה ענינה).

אלא שכדרך כל וויכוחים בעניני דעות וסברות ומחשבה, כל צד מביא את שלו ומנסה להבין ולברר את חבירו, מה טענתו ובמה שונה משלו, ומה יש לו להשיג על חברו, וכאן נמי, אני הורגלתי (אולי בטעות) לחשוב שהכל מהשכל, היא טוענת שהשכל טועה ויש גם ידיעה מהנשמה, ואני מנסה להבין דבריה. (אני מאוד נהנה מעניין הוויכוח פה, אני מקווה שגם היא, אם את מרגשת שזה כבר יותר מדי, מיד אני פוסק מהנושא הזה, רק שתדעי שעדיין אני לומד מדברייך כל פעם נקודה חדשה, ומה שאני משיג ע"ז אני כותב)

(בקרוב אביא חקירה גדולה על מהות הנפש והנשמה והמחשבות וההרגשות, שחשבתי בגלל הוויכוח כאן, ואולי שם יתבררו הדברים יותר).
העיקר שיש כאן 'אמת ושלום אהבו' גדול, וכל אחד מכבד הדברי חברו ומנסה חיישב ולהסביר הדק היטב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 10:00 לינק ישיר 

תורה ודעת הנה הלינק של "סיפורי המקרא-פרשנות אלטרנטיבית"
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2918723&forum_id=1364

העתקתי לך את ההתחלה שתראה במה מדובר מעניין מה לך יש להגיד על זה.

העם אכן היה משועבד במצרים. בשלב מסוים משה רבינו ניסה להוביל מרד. במהלך התקופה פקדו את מצרים אירועי טבע שונים. המקרא עצמו מדווח כי הדבר לא השפיע כלל על המצרים. מה ההסבר לכך? ויכבד ה' את לב פרעה"?  האם את התנהלות המצרים אין צורך להסביר בהגיון? ההסבר פשוט. האירועים כלל לא היו כאלה שהמצרים יחסום לעובדה שאינם מוכנים לתת ליהודים ללכת.

כל האזהרות וההתראות שולבו אח"כ בסיפור. מי בדיוק היה אמור למחות על כך? (גם אם כן, איך הוא היה אמור להנציח את מחאתו. מה הייתה אמורה להיות המוטיבציה שלו להתאמץ לשם כך) ייתכן כי גם בזמן אמת היהודים אכן סברו כי אלוהים נלחם במצרים בשבילם, כפי שהרבה אנשים מפרשנים כיום אירועי טבע שונים.

כאשר תקפה את מצרים מגיפה קשה ניצל זאת העם וברח ממצרים. המצרים התעשתו ורדפו אחריו להחזירו.

לפי גרסת המקרא איזה הגיון יש ברדיפה הזו? שוב ויכבד ה' לב פרעה?

היהודים הגיעו לים והצליחו לחצותו בשלום. יכול להיות שכאן הסתיים המרדף. יכול להיות שחלק מהמצרים אכן טבעו, כפי שייתכן כי חלק מהיהודים טבעו (האמת, גם אני מופתע ומתקומם. זה מנוגד לכל מה שחשבתי עד היום).

המחנות גם לא היו קרובים זה לזה בחינת וזרח השמש ובא השמש. היה ביניהם מרחק רציני. כך שהמצרים הגיעו למקום רק שעות ארוכות לאחר שאחרון היהודים היה בצד השני ולכן התייאשו מהמרדף, או ניסו גם הם לחצות, אך בתנאים שונים שגרמו לאי הצלחת החצייה. (להבדיל מטביעת כל המצרים בים. הים לא יכול בכלל להכיל את כולם והם לא נכנסו למים כמו הדיוטים).

במהלך ארבעים השנה בהם העם היה תחת רושם הצלחתו לברוח ממצרים, התפתחו סיפורים ומיתוסים שונים, חלקם, כאמור, נוצרו כבר במהלך המרד במצריים והנה לנו כל הסיפור.

ד.      מתן תורה. כאמור לעיל גם תיאור זה עלה על הכתב ארבעים שנה לאחר התרחשותו. ההתרחשות עצמה יכולה להתפרש כחוויה מיסטית המונית ותו לא. אולי בליווי התפרצות של הר געש. משה רבינו, מתוך אמונה פנימית במסריו, שילב את ההתפרצות עם מעמד אמירת עשרת הדברות והנה לנו תורה מן השמיים.

ה.      הקיום במדבר אינו חריג כלל. יש לא מעט בדואים החיים כך. חז"ל גם מדברים מפורשות על מסחר ער עם הסביבה, בין השאר בגלל הפסוק המדבר על שואבי מים וחוטבי עצים.

סיפורי הוצאת מים מסלע הם מופתי במה קלאסיים. הבעש"ט היה מארגן לעצמו מעיין לטבילה ונט"י לתפילה, תמידין כסדרן, בלי להכות במקל.

ו.        העם גם לא הפסיק להתלונן ולא נראה כי הכול היה כל כך מוצלח. למה המקרא מספר לנו על כך? אולי בזמן כתיבתו הסבל והבעיות היו כל כך ידועים ובלתי אפשרי היה להתעלם.

ז.       חשוב לציין כי המספרים המופיעים בתורה (מעבר לשאלות שונות שהן מעוררות - יש תשובות שניתן לקבלן בדוחק) לא חייבים להיות מדוייקים. יותר מפעם אחת מצוין על התאספות כל העם לפני אוהל מועד.

אכן מסופר בתורה על מפקדים, אך מי בדיוק היה אחראי עליהם. ניתן להתרשם שהיה מדובר בקבוצה לא קטנה של אנשים. אין לנו הוכחות על מספרים כאלה גדולים.

ח.      הנבואות של משה. טיעונו המקורי אך ההגיוני להפליא, של פרזנט מספק הסבר מצוין. בכל עת שהתרחשה סופת חול, או משהו דומה, משה נכנס לאוהל והתנבא.

ט.      עכשיו לשאלה מדוע העם הסכים לקבל את המצוות.

אם אנו מתמקדים במצוות הכתובות במקרא יש לנו את הדרישה לעבוד אל מסוים ולא אחרים (תשובה לנכונות לקבל את כל המצוות הפולחניות. הן היו קיימות ממילא) חגים וזמנים לששון (מה רע) ואוסף אמירות מוסריות וציווים סוציאליים.

האליטות שותפו בניסוח והמון העם התייחס לכך כאל דרשה של הרב עובדיה ביזדים.

מדוע לא לקבל?

למרות זאת לפי המסופר בתנ"ך העם כלל לא קיבל. לא זנח את האלילים ולא קיים את התורה.

י.        זה חורג קצת מהנושא הראשי, אך בכל זאת על קצה המזלג. הקפיצה מהתורה לדת הפרושית, היא דילוג אדיר. גם אם נקבל כי התורה מזמינה פרשנות, הדרך שנסללה רחוקה וארוכה עד מאד.

עולם הבא, תחיית המתים, ימות המשיח. כל הפרשנות הדווקנית מחד וההוספות המרובות מאידך. מאיפה זה בא. מעשה ידי אדם. לא להתפאר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 10:05 לינק ישיר 

המודעה מיותרת
תודה
אין לי בעיה שתאמר שאני מדמיינת
משתדלת לא לשאוב הערכתי לעצמי ממה אומרים עלי בפורומים, לטוב ולמוטב
במיוחד שלפעמים אני גם מדמיינת! 

ואינך יכול להגיב לאשכול בטרם קראת אותו
זה לא דבר שעושה אדם עם תורה ודעת.
תעשה חיפש, יש פה מנגנון חיפוש, ככה תמצאנו ותבזבז זמנך עליו
כמוני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 10:22 לינק ישיר 

לומדת,

את צודקת !  אכן רק נמשכת אחר ההודעה שלפנייך שם. ברוב חפזי לחבוש הבוקר מגבעת לא לי, את זו של מר ש. הולמס, באתי לכלל טעות. :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 13:25 לינק ישיר 

אבל ספרן הנכבד,

אני מתפלא עליך שהעתקת או פיענחת בווארט הנ"ל: בלשון אחר,

וודאי צ"ל: בלשון אשכנז, ובמקור היה בר"ת: בל"א, כרגיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 14:38 לינק ישיר 

אנטיכריסטו כתב:
תורה ודעת
וכל מי שמכיר

האם ר"ל מינצברג מכיר את תורת הרב קוק? איך יחסו אליה ואל הרב קוק עצמו?

מה זה מכיר ועוד אייך, שני גיסים הרב קוקניקים מושבעים יש לו 1,ר' שלמה פישר, 2, ר' חיים ש, פרוש,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 15:01 לינק ישיר 

אנטי,

אכן שמתי מיד לב והוא פליטת קולמוס/מקלדת. תודה.

תוקן על ידי ספרן ב- 04/01/2012 15:02:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 15:06 לינק ישיר 

מקס
התורה מבעבעת מגיס לגיס? אפילו צאצאי ת"ח צריכים ללמוד.
ר' שלום חיים פרוש ע"ה אכן היה קוקניק מושבע, ר' שלמה קשה להגדירו ככזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 15:32 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקס
התורה מבעבעת מגיס לגיס? אפילו צאצאי ת"ח צריכים ללמוד.
ר' שלום חיים פרוש ע"ה אכן היה קוקניק מושבע, ר' שלמה קשה להגדירו ככזה.

בצעירותו בוודאי היה כזה,
 בכל מקרה ביתו של ר' אליעזר ברנד היה בית תוסס במיוחד, ראה איזה גיסים יש שם ותבין שכל אחד חייב היה להכיר את הכל בסביבם,

ברצוני לומר שר' לייב לא גדל בבית חרדי רגיל שאפשר לשאול האם הכיר את הרב קוק ותורתו,
אנחנו הרי מכירים איך זה משפחה חרדית שיש שם גיסים מכל הסוגים ועוד עם הפכים כאילו,

תוקן על ידי maxmen ב- 04/01/2012 15:32:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 15:41 לינק ישיר 

בעיקר רצוני לטעון שכל תורתו של ר' לייב מגיע מעצם שהם היו משפחה עם כאלה הפכים,

אם השואל רצה לשאול ממה מושפע תורתו של ר' לייב,
אז התשובה היא שהוא מושפע לפי מזג האוויר,
תורתו של אתמול  היא לא תורתו של היום,
הרבה לקוח מר' יצחק הוטנר פחד יצחק,
בקיצור היית לו הרבה תקופות, 
תורתו גודלת אצלו עם הגיל וכן השקפתו,

האם זה חיסרון ?! לדעתי לא !! אני חושב שאפשר לזהות את הדבר אצל הרבה מקדמונינו בכל הדורות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 20:24 לינק ישיר 

תורה ודעת,

דברי פזורים ומפורטים באשכולות הרבה, הן שפתחתי והן שפתחו אחרים. רצונך עיין. אין רצונך אל תעיין. אינך יכול לטעון שאינני מפרש את דברי.

כדאי מאד שתוותר על אבחנותיך על תסכול וכיו"ב ועל ציוניך על "ההבנה" בעניין האמונה והדת. אין בהם לא תורה ולא דעת.

תענה על השאלה הבסיסית והפשוטה מנין לך מהו רצונו של אלוהים? שמעת ממנו?

ואולי תבין שספר בראשית גם נכתב על ידי אנשים ואינו ראיה לכלום, לפני שאתה מתמלא שביעות רצון עצמית על גילוי נורא של חוסר דעת והבנה אצל זולתך.

ולא צריך לומר שכל הדורות שיקרו. מספיק דור שניים שטעו ואידך זיל גמור.

אתה יושב לך בבית וקובע שכל העולם חוץ מהיהודים מושחתים ורק היהודים צדיקים. וכך צריך להיות עד סוף כל הדורות.

תורה? אולי. דעת? יש גבול.

ואיך הגעת לזה שדבר שפוי = הנאה קטנה בעוה"ז.

כל האומר כי אחד המאפיינים של חינוך הקהילה הוא להיות דל גאה, אינו טועה.

נפלאה דעתך ממני, נשגבה לא אוכל לה.

התודעה,

כתבת,

"עצור ! כאן חשים !"

. לומדת פורשת בכנות ומתוך מודעות שלימה ומוצהרת את דעתה ורעיונותיה.

אני מצטט דברים חכמים לטעמי של אמנון דנקנר שקראתי בחוברת "אנו היהודים החילונים" ( יהדות כאן ועכשיו, ידיעות אחרונות, ספרי חמד, 1999עמ' 84).

"גישות חילוניות המתייחסות בזלזול לכל סוג של אמונה – החל באמונה באלוהים, דרך התפילה והנחת התפילין, וכלה בשימוש בקמיעות ובעלייה לקברי צדיקים – ורואות בהן תרבות וודו מסוכנת, הן גישות טיפשיות וחלולות, מכיוון שהן מתייחסות בבוז עקר אל צרכיהן הנפשיים הבסיסיים של הרוב בציבור, לא רק בארץ, אלא בעולם כולו.

ובכל זאת הרי הרוח הומניסטית הליברלית בנויה מטבעה למאבק בתופעות כאלה. הנה עוד סתירה שיש לחיות אתה: כבוד למאמינים ורצון אינסטינקטיבי להפריך את אמונתו. הו, כמה קשה, אך איזו אלטרנטיבה יש?"

כתבתי דווקא "חכמים". לא התייחסתי אם צודקים.

הפוך בהן והפוך בהן כי הרבה יש בהן.

הבעיה מתחילה כשחשים וטוענים שחושבים.

ועל דא קמיתווכחנא.

הרב ספרן,

מהי אותה "תחושה בסיסית שאין לנו עסק עם מערכת שיקרית ח"ו".

(כבר נתבאר כי אל תקרי שקר אלא טעות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 20:57 לינק ישיר 

"
תודעה, כתבת, "עצור ! כאן חשים !" .

לומדת פורשת בכנות ומתוך מודעות שלימה ומוצהרת את דעתה ורעיונותיה.

אני מצטט דברים חכמים לטעמי של אמנון דנקנר שקראתי בחוברת "אנו היהודים החילונים" ( יהדות כאן ועכשיו, ידיעות אחרונות, ספרי חמד, 1999עמ' 84). "גישות חילוניות המתייחסות בזלזול לכל סוג של אמונה – החל באמונה באלוהים, דרך התפילה והנחת התפילין, וכלה בשימוש בקמיעות ובעלייה לקברי צדיקים – ורואות בהן תרבות וודו מסוכנת, הן גישות טיפשיות וחלולות, מכיוון שהן מתייחסות בבוז עקר אל צרכיהן הנפשיים הבסיסיים של הרוב בציבור, לא רק בארץ, אלא בעולם כולו.

ובכל זאת הרי הרוח הומניסטית הליברלית בנויה מטבעה למאבק בתופעות כאלה. הנה עוד סתירה שיש לחיות אתה: כבוד למאמינים ורצון אינסטינקטיבי להפריך את אמונתו. הו, כמה קשה, אך איזו אלטרנטיבה יש?"

התודעה כתבה "עצור כאן חשים"(דרך אגב כל הזכויות על האימרה שמורות לי ) .
יש כאן אמירה של התודעה (הניק)שאומרת שתחושות מסוג זה לא מתאימות לפורום שנקרא :עצור כאן חושבים "אלא לפורום,שאפשר להקים,עם מלוא הכבוד ,שיקרא:"עצור כאן חשים" ושם כל הרוצה יפרט את תחושותיו מנהמת לבבו.
יכל להיות מעניין ומרגש.

כתבתי דווקא "חכמים". לא התייחסתי אם צודקים.

כמדומני שהמבחן הקובע האם לפנינו דברי חכמה או שטות היא מידת הצדק בדברים ולכן לא הבנתי את דבריך

לגופם של דברי דנקנר :לא נראה לי שהחילוניים חושבים שיש כאן עניין של תרבות וודו מסוכנת .אלא תרבות שאבד עליה הכלח.

התחושות של החילוניים הם לא תחושות של בוז אלא כעס על התוצאות של האמונה הזאת:אי התגייסות לצבא,השתלטות על שכונות ו/או ערים וכו'.והמציאות המתוארת עכשו בחדשות מוכיחה את זה.

הפוך בהן והפוך בהן כי הרבה יש בהן. הבעיה מתחילה כשחשים וטוענים שחושבים. ועל דא קמיתווכחנא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/1/2012 22:52 לינק ישיר 

המודעה מיותרת
תודה
אין לי בעיה שתאמר שאני מדמיינת

לך אולי אין בעיה, אבל לי יש בעיה גדולה עם לומר דבר כזה. כי אדם שאני מעריך, אני מעריך אותו באמת.
ואותך אני מעריך באמת, גם בגלל כשרון המחשבה והירידה לניתוח פרטים גדולים וקטנים בנפש האדם ואורחותיו, גם בגלל ההבחנה הדקה שלך בדברים ודקדוקים היותר עקרוניים, גם בגלל העוז שלך לומר את כל השאלות על האמונה בבטחה ובלא משא פנים בבאר היטב, גם בגלל הכשרון הרצאת דברים שלך שהוא נפלא ביותר, גם בגלל החן הגדול (והנועם להרגשתי האישיית) שיש בדברים שלך במיוחד מכולם.

וכיון שאחר כל אלו המעלות, אין אני חושב כלל וכלל שאת 'מדומינת', אני רק חושב שדברים שאת מגדרת שהם באים מידיעת הנשמה, הם למעשה הרהורי דברים של השכל הנמצא בעומק הנפש מהצטברות של המון המון פעמים מחשבות בענינים עמוקים אלו, אשר צפים ועולים יחדיו כסיכום הנראה מסקנה וידיעה מהנשמה, ובעצם הוא סיכום הגיוניי (והוא לדעתי האינטואיציה).
והיות ולדעתי חלק מהאינטואיציה (בנושאים כאלו) מושפעת מכל מיני הרגשים המצויים בנפש האדם, כפחד מעונש בזה ובבא, מרצון השתכרות בזה ובבא, מסתם בטחון והרגשת השייכות לנמצא האמיתי אשר נמצא למאמינים יותר מהכופרים (וזה נתאמת במחקרים), ומעוד הרגלים שהורגלו המסתובבים בקהילות ומשפחות המאמינים (שמשתרש בנפש להיות כמושכל ראשון).
לכן אני טוען את כל הטענות האלו כלפיי שיטתך בהאמונה. אבל לא ח"ו לומר עלייך 'מדומינת' אלא לומר שמא שיטתך היא קצת בטעות, ואם את סוברת בסברת ההגיון שאני לא צודק, תביאי סתירה מופתיית לטענותיי, והצדקה מוכחת לטענתייך.

משתדלת לא לשאוב הערכתי לעצמי ממה אומרים עלי בפורומים, לטוב ולמוטב

היות ואנשים הם הכותבים בפורומים, והדברים לא נכתבים מעצמם, אז אם את קוראת הדברים ונראה לך שהם אנשים מהוגנים במחשבה וסברא, למה לא תשאבי הערכה מאותם האנשים, וכי בגלל שזה בפורומים ובלי הכרה אישיית פנים לפנים הדברים שונים? אדרבא כשמכירים פנים לפנים לפעמים ההערכה היא שקריית ומלאה חנופה ושאר פניות, אבל כשההערכה היא תוצאה של מקרא הדברים לבדם, היא הערכת אמת המעריכה בדקדוק את האישיות והכישורים של מי שכתב הדברים.
ובייחוד בפורום כזה, שכפי שאני מכיר אין עוד פורום אחר מלא חכמה ובינה, ואנשים נועזים לומר בגאון דברי אמת, כל חד כפום הבנה דיליה.
(אא"כ את סוברת שאדם כמוני לא ראויה הערכתו) 

במיוחד שלפעמים אני גם מדמיינת!

ומי לא מדמיין?. חלק מהתפתחות הנפש והגיעתה למחוזות עמוקות ורחוקות הוא ע"י דמיון (ואח"כ התאמתות בהגיון), וידוע שנפש האדם בקטנותה מתפתחת ביותר רק ע"י דמיון, ואדרבא כשהאדם מתבגר ונהיה מציאותי ולא מדמיין יותר, ההתפתחות כבר פחות מהירה, ורוב הגאוניים שבכל דור ודור היו ע"י דמיונות וחזיונות. ואילו היה איינשטיין רק קצת פחות מדומיין ממה שהיה, כבר היינו מפסידים כל דבריו הנוראיים על הבריאה.

ואינך יכול להגיב לאשכול בטרם קראת אותו
זה לא דבר שעושה אדם עם תורה ודעת.
תעשה חיפש, יש פה מנגנון חיפוש, ככה תמצאנו ותבזבז זמנך עליו

למה את קוראה לקריאת האשכולות דכאן, בזבוז זמן? וכי מה הם שונים מקריאת ספרים מחקריים בפילוסופייה ופסיכולוגייה וחקירות הדת ושאר דברי מחשבה. ומה הם שונים מהמסיבות משתה שעשו חכמי היוונים לחקור ולשמוע איש דעת רעהו, ומזה יצאו כמה טובות לעולם בהבנת האמת ושאר מחקריים. והיום פורומים (מלאי חכמה כהפורום הזה) הם ממש כמסיבות המשטה שעשו אפלטוינוס ואריסטוילוס ושאר חבריהם ותלמידיהם.
ואילו הרמב"ם והרב סעדיה גאון חיים בזמנינו וכי לא היו משתתפים כאן? וודאי וודאי היו משתתפים, והיו מתקיפים וחוקרים אותם על דעותיהם והיו חייבים לענות באר היטב, בלא להתחמק. ומי יודע כמה דברים בדעותיהם היו משתנים.
כבר אמרו חז"ל -חרב על מי שעוסק בתורה והחכמה בלבדו בלי לשתף עמו חברים שישמעו וידונו בדבריו. לכן אין אני רואה את השתתפותי בהפורום הזה כבזבוז זמן, אלא אדרבא כניצול הזמן לדברי חכמה ובינה, ולוואי הייתי יכול להוסיף זמן ולהתדיין פה בהרבה אשכולות אחרים.
ומה שכרי ומה תקוותי בכל עמלי שאני עמל תחת השמש, אם לא הוספת דעה והשכל. וטובה שעה של חכמה בעוה"ז מכל חיי העולם הבא. ובכלל מה יעשו בעולם הבא ומה יהיה השעשוע הנצחיי לנצחיות אם לא ההשכלה (כך כותב הרמב"ם), וכי לעת"ל יהיו תענוגות אחרות?

כמוני

אדרבא, אם חכמה ונבונה כמותך עושה כך, זה סימן הוא שראוי כך לעשות. כי מה נפשך אם נתחדשו לך דברים משכיליים שם, הרי דעה קנית מה חסרת, ואם את חולקת על דברים שם הרי הרווחת שאת מבינה עוד עניין בעולם מה הדעה הנפסדת בו ומה הדעה הנכונה בו. סוף דבר מקריאת דברי חכמה רק מגיע רווח להקורא.

וסתם כך, מעניין מה אשה משכלת כמותך חושבת שנקרא -לא לבזבז זמן, עיסוק במה?
(ואיני מדבר על זה שצריך האדם לפנק עצמו בעינוגים וקורת רוח ושאר דברי חפץ בעוה"ז, במשורה הנצרכת) אבל בשאר זמנו שאינו זמן בילוי או זמן עבודה, מה יעשה? וכי לא בדברי חכמה וחקירה יעסוק??

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לומדתלומדת: האם יש אמונות בסיסיות מקובלות בפורום?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 14 15 16 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.