בית פורומים עצור כאן חושבים

לומדתלומדת: האם יש אמונות בסיסיות מקובלות בפורום?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/1/2012 19:46 לינק ישיר 

פרזנט

הדרת נשים אמרת ?

מי שר לצבי ולך ולנוספים את דת השכונה ? - הגננות בזמרתן – הן אלו שעצבו את דת השכונה.
ניחא, ש"ידיר".

תוקן על ידי התודעה ב- 07/01/2012 20:00:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 19:52 לינק ישיר 

אני רק שתי הערות

א-      הגעתי לעיין בדברי חיים שציינת. ככל הנראה הוא לא מדבר על משהו רגשי, אלא על הכרה שכלית ישירה. כמו המשל שהוא נותן, יש מי שמחפש אדם לפי סימנים שיש לו זן לבן ושערות כאלו וכו' והוא מוצאו ומכירו לפי סימנים, זה נקרא ידיעה על פי חקירה או ראיות, שאינו מכיר בעצם את האדם בעצמו רק יודע שהוא הוא לפי כל מיני סימנים וכדו'. ויש מי שמכיר את האדם עצמו שאינו נזקק לסימנים וראיות אלא הוא הוא. למעשה אם תדחק אותו מאין יודע אין מנוס שזה ג"כ ע"פ סימנים וכו' ובכל זאת ההכרה הוא הכרה שונה לגמרי. שהוא הכרה ישירה ולא עקיפה דרך הראיות וכדו'.

ב-      חשבתי על מה שאתה מקשה על האינטואיציה, ממשל הזהר, שהרבה אנשים אמרו לך שהם מרגישים שבהכרח שנכתב ע"י רשב"י, ובכל זאת יש ראיות להיפך ואין מדבריהם ראיה כלל. דבאמת עדיין אין זה ראיה שהאינטואיצה לא צודקת, רק יש כאן הדבקה לא נכונה של שם לאותה אינטואיציה מופשטת, דהרי אם ניכנס באמת למה אותו מאמין בזהר מרגיש, הרי בשום אופן לא יוכל להרגיש ששם המחבר הוא רשב"י, הרי אולי דוקא שמו הוא רשב"א, אלא מה, הוא מרגיש ונפעם מעוצמת וקדושת הספר [שזה אגב נכון לכל הדעות שהוא ספר מפעים] וממילא בשכלו הוא חושב שאין ראוי לייחס זה אלא לרשב"י [שגם לגבי האישיות יש לו הרגשה מסויימת-ע"פ הספורים או הזהר עצמו] אבל סך הכל אם נתעלם מהשם שהוא נתן להרגשתו, גם מי שסובר שהסהר נכתב ע"י הרמד"ל יודה שהוא אמת-דהיינו שיש כאן ספר נפלא שמוכיח על כך שכותבו היה אדם מדהים. ותו לא מידי. ודון מזה ואוקים לגבי האלקות והתורה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 20:27 לינק ישיר 

אני מצטרף לדברי פרזנט שיש פה שירה יפה, ואפשר לפתוח פורום חדש 'עצור כאן שרים', ומפסיקים לחשוב ולבדוק דברים על פי שכלינו.
לגוף הנידון הרציני אני מסכים שהוא כלל לא מוצה אבל הוא חייב להתמקד לראשית האשכול כאשר לומדת ופנינת ואני הקטן דנו, או אז הדיון הדיון היה בעצם ואפשר להמשיך אותו אבל להתמקד בדיון הזה, אבל כאשר גולשים לאהבת הספק וההתפעמות וכוו', אין קשר בין לבירור ולא כלום, וחבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 20:34 לינק ישיר 

thepresent כתב:
אני חושב שהדיון מוצה, נא לחזור בסדר בבקשה, אם לא נבקש ממר מיימוני לסגור את האשכול הזה בבקשה.

יאפ
זה נקרא 'הדרת נשים'

רק ל yaakovw1 או לmaxmen מותר לכתוב את המאסות שלהם

אני דווקא נהנה מהשירה. המשכנה! :)

ראשית, הראשון שקרא להדירם מהפורום זה היה אתה, וזה לשונך הקדוש:

"לומדת, פנינת וכו'

אם לא תפסקנה עם השירה נאלץ להדיר אתכן מהפורום"
שנית, מקס לפחות מדבר בשם 'התבונה', למרות שאני חושב שהוא מערבב בצורה גסה בין חשיבה מוסר בירור וכוו'.
יעקב, רשמית אומר רעיונות זהו האשכולות שהוא פותח, אם לומדת תפתח אשכול לרגשות תחושות והתפעמיות בכבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 20:40 לינק ישיר 

tzvi11 כתב:
ראשית, הראשון שקרא להדירם מהפורום זה היה אתה, וזה לשונך הקדוש:

"לומדת, פנינת וכו'

אם לא תפסקנה עם השירה נאלץ להדיר אתכן מהפורום"

תראה משהו מגניב שממש לאחרונה שמעתי עליו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 20:45 לינק ישיר 

טוב, בסדר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 20:47 לינק ישיר 

tzvi11 כתב:
 שנית, מקס לפחות מדבר בשם 'התבונה', למרות שאני חושב שהוא מערבב בצורה גסה בין חשיבה מוסר בירור וכוו'.

והיות שהתחלתי לכתוב מסודר (כפי יכולתי, והשאר יעשה העורך) את דעותי ומחשבותי על ספר,
הייתי מאוד מעוניין לדעת ולהבין מה כוונתך, הרי בסוף כל סוף אני מעוניין באמת ולא בי בעצמי, (הספר יהיה על שם הניק שלי בכדי באמת למנוע עניין של כבוד אישי וכדומה)

אז אנא תפרט יותר מה אתה אומר בעצם, בשביל כולנו ובשביל האמת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 20:55 לינק ישיר 

מקס היקר והצדיק,
אני אפרט בלי נדר בהמשך על ידי הדגמה של כמה מיסודי חידושיך.
אשתדל אני לא להיגרר ללשונות מתלהמים גם כאשר הדברים מאוד מרגיזים אותי, ואבקש שגם אתה לא תיגרר.
כעת אני ממש עסוק מכדי לכתוב דברים ארוכים מפורטים ומדויקים, סליחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 21:20 לינק ישיר 

אם מדברים על שכל ועל הבנה אז איך  יכל אדם מבין להכנס  לאשכול ולומר בפסקנות  שהדיון מוצה?
ואולי עכשו הדיון רק התחיל?

אדם יכול לומר:מבחינתי הדיון מוצה-כלומר לי אישית אין מה להוסיף.

שיתכבד אותו אדם ויפרוש לאשכולות אחרים ושם יתרום את תרומתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 21:21 לינק ישיר 

להתודעה

מסכימה עם חוסר הסתפקותך בתשובות כמו "ככה זה מרגיש לי" . "נשמתי אומרת לי"  אין פה דיון , זוהי תשובה שלצערי תוכל לשמוע מהרבה  אנשים מרגישים מכל מין, גזע או דת כל אחד -  על אמונתו הוא.

וזה מה שאני טוען כל הזמן, שהאמונה מההגיון הפשוט, הוא מגיע למי ששם הטובת הנאה שלו בצד, וחושב באתיות ההגיון השכליי. אלא שהיו פה שטענו שמההגיון השכליי אין ראיה שיש בורא לעולם, אבל בכל זאת הם מאמינים -כי מהנשמה או מהאינטואיציה הם לומדים שיש בורא, וזו קשיותי אליהם זה כמה ימים, מהו האינטואיציה או מהו הנשמה אם לא השכל. ואיזה עוד אפשרות יש לשכל לדעת דברים אם לא מההגיון,

זאת אני מסכים שההגיון אינו פשוט כמו שחושבים בפשטות, שיש איזה רוח או נשמה באדם שהיא מבינה ומשכלת את מה שהחושיים מביאים מהעולם. ומי שרוצה לדעת כמה לא פשוט זה, יש ספר יפה מאוד נקרא 'מוח ונפש' (לכריס פרית, ויש עוד ספרים אחרים באותו עניין) בו הוא מביא מחקרים מופתיים וגם מחקרים פסיכולוגיים על איך כל חלק במוחו של אדם, מביא את פעולתו כדי שביחד מבין הכל יוולד ההבנה של האדם מה לפניו וכיצד ינהג, ואיך המוח מחשב דברים וחישובים דקים מן הדקים שבשכל האדם ההגיוניי בלתי אפשריים כלל וכלל, הן לגודל המהירות, והן לעומק ודקדוק הפרטים. אבל אחר כל הנכתב בספר הזה, יש עדיין מקומות גדולים לדון בכללי ההגיון וההסקיים, כי הספר הזה יותר דן בענינים של הידיעות וההנהגות במה שלפנינו, כגון מה שאנחנו רואים או שומעים וזוכרים מכל המראות והנמצאים של העולם, איך הנפש יודעת מה לפניה ואיך היא מחשבת בכל ההתנהגות היומיומיית, מה לעשות ואיך לעשות.אבל אינו דן בכללי ההגיון והמושכל ראשונים, שבהם דנים בעניני אמונה ודת וכדומה. כי שם הוא עניין הגיוניי ומחשבתיי, ואמנם גם זה קשור כנראה למוח, אבל וודאי כללי ההגיון והמחשבה יש להם עניין לעצמם, ובעצמם הם נידונים.

(אמנם בעל הספר הוא מ'הנאורים' שמאמינים שאין בעולם אלא החומר ואפילו הנפש היא החומר (וגם הוא מהמאמינים שהבורא את האדם ועניינו הוא האבולוציה) אבל גם הוא מודה שאינו יכול להכריע בזה, ושזה רק אמונתו האישיית, וממחקריו אין להכריע זה כלל, וא"כ טובה העיסה שנחתומה מגיד ביושר עליה. ואלו דבריו (עמוד 37) -אני מטריאליסט (פירוש שכל מה שיש בהעולם הוא חומריי), אבל אני מודה שפעמים שאני מתבטא כדואליסט (אני חושב שהכוונה למי שמאמין שחוץ מהחומר של המוח יש עוד נוסף והיא הנפש, ומלשון 'דו' בארמית שתיים) אני משתמש בכאלו נוסחאות כי רוב הדברים שהמוח מחשב אינו מגלה לתודעתי. (להבנתי המחבר מכוון כאן לומר, שמכיון שרוב פעולות ההרגש וההבנה עושה השכל לבדו, כמבואר באורך בספר, ולבסוף מה שנודע ומורגש לאדם עצמו, הוא רק המסקנת דברים, והליקוט הנצבר ומתאחד מכל החלקי המוח, א"כ א"א לומר שהמוח הוא הנפש, כי למה הנפש לא יודעת את כל המהלך דברים של בניית הדעת וההרגש, ורק המסקנה והבניין השלם היא יודעת ומרגשת, וע"כ שיש כאן ב' דברים המוח מחשב בדרכי פעולתו הגדולים והרחבים, ואח"כ מגלה להנפש המסקנה, וסימן הוא שיש כאן שתיים המוח והנפש, אבל לפי הבנתי שהמחשבות וההרגשות הם עצמם הנפש, הוא גם קשה מאוד קושיתו, כי האיך אין הנפש נרגשת ומתחשבת את כל דרכי פעולתה עד המסקנת דברים, ולכן נראה לי שאיין קושיתו קושיה, כי המהלך דברים שהוא דק מאוד ומהיר מאוד מאוד, אינו בר הרגשה ומחשבה, ואינו יוצא מהכוח אל הפועל להיות נפש, ורק המחשבה הסופיית היא השלמה להיות נחשבת ונרגשת ולהיקרא נפש. והמחבר עצמו רמז לזה בסוף דבריו הנ"ל.)  

(עצה ידידותית: עיון במדעי הפילוסופיה יתן לך את הטרמינולוגיה ואת הקודים כך שלא תצטרך להמציאם מחדש, סבורתני שתהנה מכך)

אני יודע שאם אשקע בספרי הפילוסופיא אמצא תשובות ואפילו החקירות עצמם, אבל אין ביכולתי ללמוד הענף החכמה הזאת, מרוב ספרים ומחקריים, (וגם איני יודע תחילה וראש במה מתחילים ולאיפוה ממשיכים.)לכן בעסקי בענייני אני מחשב מעצמי החקירות העולות לי,ואני יציע כאן לפנייכם, אולי יש מי שיודע, ויעזור לי להגיע לאמת. (שאלתי אלייך -ואייך בת הסמינרים החרדיים יודעת כל זה, האם בהסימנרים של בית יעקב לומדים פילוסופייא? אני יודע שחכמי ישראל התנגדו לזה, ובייחוד דברי הגר"א ביו"ד שהפילוסופייא היא חכמה ארורה, וגם מהח"ח. אולי החסידיים אהבו יותר את הפילוסופייא, ופעם שמעתי שראשית ספרי החסידים וכל שיטתם היא בהיות שבתקופה הזאת רבתה חכמת הפילוסופייא בעולם, והם העתיקו משם והפכו לרעיונותייהם (ורק ברבות הימים גם הם נתנגדו אלי בגלל הבעיית ה'משכילים' באיירופא), אבל ממה שאני פתחתי החסידישע ספרים, לא מצאתי שם הגיונות רבים וודאי לא חקירות מופלגות, אלא במה שהביאו מספרי הקבלה הקדמוניים שהם עסקו וודאי בפילוסופייא וכל דבריהם משל לה).

תגובתי באה בעקבות דברי לומדת שעל החושבים להרגיש קצת, ומה להרגיש ? אמונה.

ומה לשורר ? שירת הודיה מדוקלמת ומתוזמרת מקדמת דנא.

וכבר אמרתי שגם אני אוהב שירים, אלא שהם רק מביאים בנעימות וביופי הלשון, מה שבלב מחבריהם, ואין הם יכולים להורות כלום בעניני דעת וחקירה ואמונה. ולפעמים אדרבא, -יופיים מבטל את החריפות ההגיוניית וממירה ל נועם רגשיי.

וזה מזכיר לי , איך לא ? , את הספרים המציפים אותי סביב. (וכנראה גם אותך ואת לומדת) .

אני לא כ"כ קורא כיום ספרי סיפורים בעלמא, אבל ממה שקראתי לפני שנים בנערותי, באמת היו ספרים שיש הנאה וקורת רוח לקראותם, כי הם מביאים מקרים מרגשים שקוראים לאנשים, ועושים הצגת דברים לפעמים מרגשת וחכמה עד מאוד, והרי וודאי שכל אדם עובר תהפוכות ומאורעים שונים בעולם, ולפעמים בספרים הללו יש ממש מקרים הדומים בחלקם למה שעוברים או יעברו כולנו, ויפה לקראות איך אנשים חכמים חושבים שיש לנהוג ולעשות במקרים כאלו. עכשיו, בספרי האומות (ובייחוד מה שנקרא 'רומנען' )העניין המרכזי בדרך כלל הוא עניינ י אהבה וחיבור מרגשיים, אבל בספרי החרדיים הרי זה בבל ייראה ובל יימצא כידוע, לכן מעתיקים את הריגושיים למאורעות בין בני משפחה או בין חברים, ועל תעצומות הנפש וגם חכמת הנפש והלב שמגלים האנשים עליהם הולך הסיפורים, ואם כי אינו דומה ממש להרומנען מ"מ יש ספרים יפים מאוד. רק הערתי, שעניין האמונה הוא גדול מאוד בהספרי החרדיים. ולדעתי אף שהוא אמת וודאי שיש בורא ומנהיג ומצווה ובעל רצון בעולם, מ"מ יש קצת מהגוזמא בחלק מהספרי סיפורים, כי הרי אין הקורא לומד עכשיו ספר אמונה, ואדרבא הוא קורא כדי להניח קצת ראשו מהחקירות והיגיעות השכליות, אז מה לסופרים להרבות גם כאן בעניני אמונה, וגם הרי כידוע בשעת מצוקה אדם הופך למאמין גדול, כי זהו תקוותו האחרונה (ועיין דבה"י שאפילו מנשה הפך למאמין בעת רעתו) וא"כ אין זו אמונה אמיתית כ"כ, היא אמונה מתוך הדחק והצרה. ולכן לדעתי די להם להסופרים להביא האמונה מפעם לפעם במשורה נכונה, ובלי הגזמא, והעיקר הוא גברת הנפש וחכמת הלב, ועניני האהבה והריגוש במה שאפשר לכתוב בגלוי (וברמז).

ליהיאור

אני רק שתי הערות

א-      הגעתי לעיין בדברי חיים שציינת. ככל הנראה הוא לא מדבר על משהו רגשי, אלא על הכרה שכלית ישירה. כמו המשל שהוא נותן, יש מי שמחפש אדם לפי סימנים שיש לו זקן לבן ושערות כאלו וכו' והוא מוצאו ומכירו לפי סימנים, זה נקרא ידיעה על פי חקירה או ראיות, שאינו מכיר בעצם את האדם בעצמו רק יודע שהוא הוא לפי כל מיני סימנים וכדו'. ויש מי שמכיר את האדם עצמו שאינו נזקק לסימנים וראיות אלא הוא הוא. למעשה אם תדחק אותו מאין יודע אין מנוס שזה ג"כ ע"פ סימנים וכו' ובכל זאת ההכרה הוא הכרה שונה לגמרי. שהוא הכרה ישירה ולא עקיפה דרך הראיות וכדו'.

אז אז דרך מה? הוא נביא? תקרא את הספר 'מוח ונפש' (הנ"ל), ותראה אייך את כל הסימנים והזכרונות עושה המוח במהירות לבדו, ואז באה המסקנת דברים. בזמן הדברי חיים לא ידעו ע"ז כלום ממש, והוא שיער שיש שתי סוגי ידיעות.

ב-      חשבתי על מה שאתה מקשה על האינטואיציה, ממשל הזהר, שהרבה אנשים אמרו לך שהם מרגישים שבהכרח שנכתב ע"י רשב"י, ובכל זאת יש ראיות להיפך ואין מדבריהם ראיה כלל. דבאמת עדיין אין זה ראיה שהאינטואיצה לא צודקת, רק יש כאן הדבקה לא נכונה של שם לאותה אינטואיציה מופשטת, דהרי אם ניכנס באמת למה אותו מאמין בזהר מרגיש, הרי בשום אופן לא יוכל להרגיש ששם המחבר הוא רשב"י, הרי אולי דוקא שמו הוא רשב"א, אלא מה, הוא מרגיש ונפעם מעוצמת וקדושת הספר [שזה אגב נכון לכל הדעות שהוא ספר מפעים] וממילא בשכלו הוא חושב שאין ראוי לייחס זה אלא לרשב"י [שגם לגבי האישיות יש לו הרגשה מסויימת-ע"פ הספורים או הזהר עצמו] אבל סך הכל אם נתעלם מהשם שהוא נתן להרגשתו, גם מי שסובר שהסהר נכתב ע"י הרמד"ל יודה שהוא אמת-דהיינו שיש כאן ספר נפלא שמוכיח על כך שכותבו היה אדם מדהים. ותו לא מידי. ודון מזה ואוקים לגבי האלקות והתורה.

אניאני התכוונתי יותר לומר, שהם מרגישים יותר שהדברים בזוהר אלוקיים והם טמירין וגניזין מעלמא דאתי (ע,י רשב"י) , ולא כטענת הרבה (ואפילו מחכמי ישראל כהיעב"ץ ורבי יהודה ממודינה ותלמידי הנוב"י ועוד שאיני זוכר עכשיו) שכל הנאמר שם הוא מהידוע בזמנו (זמן הרשב"א) בחכמת הפילוסופייא וחכמת הנפש, ואינו יותר מחכמת אנושיית, אמנם העסק שלו בדברים אלוקיים (והנפש) וגם דברים יפים, אבל יש למוצאם בספרי הפילוסופיים של ישראל כהרמב"ם והרב סעדיה הגאון, והחכם איבן גבירול, והראב"ד הראשון, ועוד הרבה. וגם בחכמי הישמעליים של אותו תקופה. וגם היעב"ץ כבר הוכיח שהרבה חלקים הם שקריים ממש והם הפך הכתוב בגמרא, וא"כ כל האינטואיציה על הסוד האלוקיי שבזוהר היא תולדת הדמיון (וכמו שכתבת על המחבר שלו) ובייחוד שהוא בשפת הארמיית שמוסיף לרזין דרזין, ובאמת ידוע שיש בזוהר חלקים בלה"ק, ושם אין ההרגשיים הללו.

ופעם הראה לי חברי ספר שכתב הרב שועל על הרמב"ן (הוצאת הרב קוק) ובו מוכיח שדברים הרבה שנכתבו ברמב"ן מקורן בהזוהר, ואמר לי חברי איך לא שם על לבו הרב שועל הזה, שאולי ההפך הוא הנכון שכל דברי הזוהר המתאימים לרמב"ן מקורן ברמב"ן. והכי מסתבר טפי, שאל"כ הוא משים הרמב"ן שקרן המעתיק מהזוהר וכותבם בשם עצמו.

(ועדיין לא כתב יתכן על זה שיש באינטואיציה ידיעות אמת (מהסוג של דת ואמונה ופילוסופיים)שלא מקורם מן ההגיון, ואני מחכה שיעלה על הכתב).

לצבי11

גם בהודעתי האחרונה, לא חזרתי סתם על הכול, אלא טענתי טענה חדשה שהבנתי מלומדת והתודעה, שלא רק בתשובה אנחנו מחולקים כי אם גם בהשאלה, כי השאלה עצמה היא לא רגשיית, כי א"כ אל תחשוב שיש עוד יותר מהעולם הנגלה, ואל תחקור באינסוף, אלא השאלה היא מההגיון המחפש מי המציא המציאות המוגבלת בעניינה, וממילא התירותים שאני נותן ושהם נותנות הם אחרות, אני מההגיון והם מן ההרגשה.

(שלחתי חברי המתגורר בירושלים לבדוק באור החיים הספר שאמרת, ואמרו לו המוכרים שיש בידם רק הספר 'כדור פורח' ואינו שייך לענייניו כלל. אולי אם הוא תחת ידך תביא כמה קטעים ממנו ואראה אם הוא קשור אלי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 21:26 לינק ישיר 

צענע,
כל אחד מבין שכל אדם כותב רק את דעתו ולא את הדיעה של אחרים,
הדגשתי שכל זמן שבמקום לדון ב'שכל והבנה' האם יש מקום לרגשות ושירה והתפעמות בבירורים, הדיון מוצה.
אדרבה, אם ידונו ב'שכל והבנה', או לפחות בשפה המובנת לבני אדם האם יש עוד כלים לבירור אמיתיות אדרבה ואדרבה.
צריך לפתוח אשכול מה הם כלי הבירור של האדם, ולדון שם בצורה שדנים על כל נושא.
אני מקווה שלומדת לא יושבת בחדר צוות ומתחילה לשיר וככה היא חושבת לשכנע את הצוות שלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 21:38 לינק ישיר 

לצבי

ואשכולות עם קמח טחון שכנעו מישהו?

לא מדובר פה על שכנוע אלא על החלפת דעות,מחשבות,וגם רגשות כי הכל מעורב.

רוב האנשים שעושים צעד דרסטי לכאן או לכאן  בענייני אמונה עושים זאת מטעמים פסיכולוגיים דווקא,ולא עיוניים פרופר.

ושים לב שהאשכול הזה נפתח על ידי לומד לומדת וכמדומני שהיא רשאית לנווט אותו כפי רצונה.

ושוב,עצתי לך,הנושא הנדון כאן הוא אמונה.

יש בוודאי עוד לפחות חמישה אשכולות בנושא הזה.עזוב את האשכול הזה לנפשו.
אם יש לך מה לומר -התכבד והמשך באחד האשכולות הישנים בנושא האמונה שהוא יותר מתאים לאופי שלך.

ובא לציון גואל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 21:44 לינק ישיר 

תורה ודעת

לגבי א'. ייתכן שהספר הזה צודק, ובעצם אין כאן אלא עיבוד יותר מהיר של הנתונים, ועדיין מה שאמר הדב"ח נכון, שההרגשה בוודאות ההכרה השניה חזקה וברורה הרבה יותר מהראשונה. [ולא תמיד ניתן בכלל לנסח אותו בנוסח ההכרה הפשוטה] וייתכן שהספר הוא לא צודק, ובאמת יש דרך כזו להשיג נתונים.

לגבי ב- מה זה משנה אם כל דברי הזהר הם ממה שידעו בזמנו וכו' [אגב לא בדיוק נכון, כי הוא עטף את כל הידיעות האלו במסגרת הרבה יותר "גבוהה" ממה שהיה ידוע. ] עדיין יש שם ידע מקסים. איזה שם שתתן לזה לא משנה, האינטואיצה נכונה מכל מקום. מהזה משנה אם מעלמא נדאתי או מעולפם הזה, וכי בעולם הזה אין ידע מקסים? שוב, גם השם עלמא דאתי וכדו' אינו אלא שם שנותנים להרגשה שלהם, ואם השם הזה לא נכון, וכמובן לא מוכרח מההרגשה אן זה אומר שההרגשה לא נכונה

ואיני חושב שנכון שבחלקים שבלשוה"ק אין את ההרגשות האלו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 22:37 לינק ישיר 

מצטערת, כתבתי הודעה די ארוכה והתבלבלה כולה בגלל תקלה טכנית. אין לי כוח לכתוב שוב. אולי אומר: משמים...

רק אחזור על זה שלענין השירה, אפשר לקרוא לפורום: עצור כאן חורזים...

ולענין שירה באסיפות צוות שאני משתתפת בהן, אז אלף - תודה, זו אופציה, נשקול אותה. בית - מה נעשה אם בצוות גם גברים? ואז אסור לשיר!

ותודעה, לא הבנתי חלק מהודעתך-מה ענין ספרים לכאן? ולמה לשורר דוקא תודה והלל ולא כאב ותהיה?

ולמקס, רעיון הספר מצוין. נראה לי שתצטרך לערוך אותו מחדש ולחלק הרבה לנושאים ולתת נושאים, ואולי גם להוסיף שאלות קודם. ואם יענין אותך עוד, אכתוב שוב מה שכתבתי שם.
וסיימתי שאם הרבנים יחרימו למען לא יקנה הציבור דעות של משכילים, אז הראשי תיבות תהיינה: עצור כאן חרמות.

תוקן על ידי לומדתלומדת ב- 07/01/2012 22:48:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/1/2012 22:56 לינק ישיר 

עצור כאן חופרים

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לומדתלומדת: האם יש אמונות בסיסיות מקובלות בפורום?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.