בית פורומים עצור כאן חושבים

לומדתלומדת: האם יש אמונות בסיסיות מקובלות בפורום?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/1/2012 12:17 לינק ישיר 

ללומדת ותורה ודעת
אני אכתוב לכבוד לומדת במקצב קצת אושואי
לתת מרווח נשימה מדיטטיבי בין משפט למשפט.
ולתת טעם וערך לדרך ולא למטרה
ללבן שבין לבין ולא למילים 
לגעת בחוסר הידע ולא בידע
כי נגענו כאן בויכוח בשרשי חיינו 
מה אנו יכולים לדעת ובאילו כלים אנו מגיעים לדעת ולהכרה 
האם רק בכח השכל או גם באינטואיציה ובהקשבה
ומה אנו עושים כשאנו בחסר ידיעה בעודנו בדרך
האם אנו יכולים להכיל בתוכינו את חוסר הידיעה
לחוות גם אותו כחלק מהכרת החיים
 או שנהיה בחוסר מנוח וננסה לכבוש את הידיעה לחיים או למוות
ואני חושב שחשוב יותר לראות את הרצון של האדם העומד מאחורי דעתו
כי השכל הוא כמו חץ היורה והרצון הוא מכוון למטרה 
[ולמשל אם אני רואה טענה האומרת א] האבולוציה אינה סותרת את הדת ב] האבולוציה שקר, אני נוטה לומר שכיון את חיצי וגאונות שכלו להצדקת הדת]
 והנה האדם עומד בפני ההכרה הנבואית שיש אכן לפניו מציאות קימת 
וכן עומד בפני ההכרה של חוסר אפשרות שתהיה מציאות קימת
ומתוך שתי ההכרות הבלתי אפשריות האלה קורה בתודעתו המפץ הגדול הנקרא אלוהים
מה הוא עושה עם תודעת האל
החלק היודע שבו מנסה להלביש לו צורה ודמות 
אב רחמן, בורא עולם ,אין סוף,מחויב המציאות יכולת לבוא בדיבור עמו 
והחלק הלא יודע שבו משאיר אותו ככה
כהויה הפלאית שהיא אכן קימת בתוך אי אפשרותה להתקיים
וכך דינו לחיות ברצוא ושוב
כי ברגע שכבר תפס דמות מסוימת 
כבר פספס כי ברח אל התשובה אל המנוחה 
והאל נמצא עדיין בסערה ובפליאה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 12:57 לינק ישיר 

ללומדת ותורה ודעת
אני אכתוב לכבוד לומדת במקצב קצת אושואי
לתת מרווח נשימה מדיטטיבי בין משפט למשפט.
ולתת טעם וערך לדרך ולא למטרה
ללבן שבין לבין ולא למילים 
לגעת בחוסר הידע ולא בידע
כי נגענו כאן בויכוח בשרשי חיינו 
מה אנו יכולים לדעת ובאילו כלים אנו מגיעים לדעת ולהכרה 
האם רק בכח השכל או גם באינטואיציה ובהקשבה
ומה אנו עושים כשאנו בחסר ידיעה בעודנו בדרך
האם אנו יכולים להכיל בתוכינו את חוסר הידיעה
לחוות גם אותו כחלק מהכרת החיים
 או שנהיה בחוסר מנוח וננסה לכבוש את הידיעה לחיים או למוות
ואני חושב שחשוב יותר לראות את הרצון של האדם העומד מאחורי דעתו
כי השכל הוא כמו חץ היורה והרצון הוא מכוון למטרה 
[ולמשל אם אני רואה טענה האומרת א] האבולוציה אינה סותרת את הדת ב] האבולוציה שקר, אני נוטה לומר שכיון את חיצי וגאונות שכלו להצדקת הדת]
 והנה האדם עומד בפני ההכרה הנבואית שיש אכן לפניו מציאות קימת 
וכן עומד בפני ההכרה של חוסר אפשרות שתהיה מציאות קימת
ומתוך שתי ההכרות הבלתי אפשריות האלה קורה בתודעתו המפץ הגדול הנקרא אלוהים
מה הוא עושה עם תודעת האל
החלק היודע שבו מנסה להלביש לו צורה ודמות 
אב רחמן, בורא עולם ,אין סוף,מחויב המציאות יכולת לבוא בדיבור עמו 
והחלק הלא יודע שבו משאיר אותו ככה
כהויה הפלאית שהיא אכן קימת בתוך אי אפשרותה להתקיים
וכך דינו לחיות ברצוא ושוב
כי ברגע שכבר תפס דמות מסוימת 
כבר פספס כי ברח אל התשובה אל המנוחה 
והאל נמצא עדיין בסערה ובפליאה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/1/2012 19:51 לינק ישיר 

הוי רוח חדשה
כתבת יפה עד מקום שגורם לי לכאב פיזי
אם כוונתי מובנת
מרוב התפעמות
ומרוב רצוא ושוב בנשמתי

תוקן על ידי לומדתלומדת ב- 22/01/2012 19:52:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 00:10 לינק ישיר 

פרקים אישיים של הרוא"ה – הרב אברהם יצחק הכהן קוק

מתוכי, מתוך מעייני, הנני צריך תמיד לפתח את האוצרות הגנוזים. תמיד אני קשור באותו הצער הקדוש של דרישת השלמות העליונה. וזו אינה מתמלאת ואינה צריכה להתמלאות, כי זאת היא תכונת העריגה הנצחית, שיסודה הוא הצמאון האלוקי, אשר כל דבר אחר שבעולם לא ירווה אותו, כי אם המבוקש לבדו, הצמאון לבדו, שיחשף תמיד יותר ויותר ויוכר תמיד יותר ויותר. הוא בעצמו הוא מתהפך למקור כל עונג, למכון כל העדנים הרוחניים, לזיו ש-די.

אני צריך לדבר הרבה אודות עצמי. עניני עצמיותי מוכרחים להתברר לי הרבה מאד. מהבנתי את עצמי אבין את הכל, את העולם ואת החיים, עד הגעת הבינה למקור החיים.

הנני מחפש תמיד מה שבתוך נשמתי, והעבדות החיצונה היא מסיעה את הדעה מהחיפוש הפנימי, לבקש לשווא בקצה הארץ את אשר לא יימצא במעמקי נפשי.

איך אומר דברים לאחרים, אם לא אומר דבר לנפשי? איך אשא דֵּעַ על העולם הרוחני והחומרי, אם אלה האוצרות הכמוסים בקרבי לא אבקש להם מפתח? "שאו שערים ראשיכם" אומר אל חדרי נפשי, אל ליבי ואל כליותי.

נפשי שואפת להיות בתוך חדריה הפנימיים. כל מה שהנני מתאמץ לדלות מאור התורה ומאור העולם, הנני מוצא שכל השורשים של המבוקשים הטהורים, מוכרחים הם להיות נמצאים במעמקי הנפש עצמה, שאורה הוא נטול מאור התורה וזיו העולם. אם אני שב מתוך התורה ומתוך העולם אל נפשי פנימה, אז אוסיף חיים, להכנס אל חדרי התורה ואל חדרי גנזי העולם, וכל גילוי בהיר משולש הוא בערכו - נפשי, תורני ועולמי. "תע"ן לשוני אמרתך, כי כל מצוותיך צדק".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 00:10 לינק ישיר 

רוחדשה,
אני חושב שאולי היה כדאי שתגדיר, מהו התימה והפליאה בהעולם, איזה חלקים מתמיהים, ומה מתמיה בהם.
אם תגדיר התמיהות הללו, אני יוכל ללכת בעקבותיהם ולומר לך מה דעתי בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 00:18 לינק ישיר 

הוי, תורה ודעת
אבל החידה והפלא, את זה אנחנו מחכים שתרגיש כבר סופסוף,לא שתענה עליהם
לא שתפצח אותם
שתרגיש אותם
 ומתוכם, מתוך המסתורין האלו, ייגע השם בנשמתך
כי א-ל מסתתר הוא
נעלם מעיני כל חי
ונגלה בלבבות
וחידת החיים הזו, וכמיהת הנצח הזו, היא-היא טעמם
בשבילה שווה לחיות

עזוב רגע את גודל האף של הפילים השונים
א נ א

תאר לך שמישהו, חבר טוב-טוב שלך
מתגעגע אליך מאד
כי לא נפגשתם כמה ימים\שבועות
ואתה יקר לו מאד
והוא לך
והוא מספר לך על געגועיו
ואתה במקום לחוש את הערגה והידידות
לשתות ממעיינן
ולענות עליהן בצמאון
אומר לו: כבר אמצא לך פתרון לגעגועיך
אמור כך וכך פרקי תהילים, למד חצי דף גמרא, שתה שתי כווסת תה עם נענע, שחק עם ילדיך הקטנים
וצא עם רעייתך לסיבוב ערב
ככה יעבור  לך הגעגוע אלי.

מי רוצה שהוא יעבור, מי???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 07:43 לינק ישיר 

לומדת,

... ומכאן ואילך, למה תהילים דווקא ? בגלל הזמינות ? ("דת השכונה") מה רע בוידויים של אוגוסטינוס ? ונניח, טוב, תהילים, מה עם נגעים ואהלות ועד לסעיפי משנה ברורה הקטנים ? איך קוראים לכל זה הקראים: "סבל הירושה" (ואולי הם בכלל, צודקים ?) ואיך אפשר לענות על כל זה עם הגעגועים האוניברסליים של כל בן אנוש ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 09:11 לינק ישיר 

הוי, תורה ודעת
אבל החידה והפלא, את זה אנחנו מחכים שתרגיש כבר סופסוף,לא שתענה עליהם

לומדתלומדת,
וכי באמת את סוברת שמעודי לא הייתי בשלושת ימות הרגשיות שמסובבים אותנו,
בים המלח והמוות והצריבת נפש מכאן,
ובים כנרות אהבה ומתיקות מכאן,
ובים התיכון והממוצע המעביר אל מעבר לים, ממולם.

הייתי בים המלח והדמעות, פעמים רבות, ראיתי המוות לנגד עיני כמה פעמים, מלחיות המקום הנמוך ביותר בחיים צרבה נפשי בתהפוכות של שחו גבעות עולם, ואף שדימתי בשעת שרייתי בים המלח והמוות, להבלע בתוכו, הוא לא נתנני, תמיד צרותיו סמיכות כ"כ עד שיצר החיים צף על גביהם.

הייתי בים כנרות אהבה ועריבות, פעמים רבות, כל זווית וזווית שבו, נתענגתי, וכמה ששאפתי להיות ראשי צף על גבי רוגע מימיו, תמיד טבעתי בתוך נועם ריגשיותו, ולולי טבע הים הפולט אל היבשה אף הנטבעים בו, כבר אבדתי בריגשיותיי.

הייתי בים התיכון פעמים זועף פעמים נח, קצת מתוק קצת מלוח, אורכו ורחבו ועומקו לא ידעו סוף, ראשיתו ביבשת רגלינו וסופו ביבשות אחרות. גם ממנו טעמתי רבות מתהפוכות החיים, בסערתם ורגיעתם, במליחותם ובכל מצביהם, דגים גדולים וקטנים פגשתי, לויתן ודולפינין לשחק בם וכרישים ושאר טורפים לינגס על ידם. גם מעבר לים הגעתי, לידע מה עוד יש בהעולם. ואפילו על מצולות ים כל חטאותם, גם לא פסחתי

ובכל זאת תמיד בסוף כ
ל ירודה לים מגיעה שוב העליה לייבשת המוצקה, למקום שאין רגשיות גליית חולפת ומרעידה, למקום שאין חשש להיבלע ולהאבד ברגשיות המפתה, למקום שהוא לעולם גבוה מן הים, וגבול הוא לים לבל יטביע תושבת.

לא שתפצח אותם
כאן הטעות. כי אחר חלוף סערת הרגשיות, אם היא מצרי שאול ופוררות הנפש, אם היא קשה כשאול אהבה, אם היא כל רגשיות מנעמת ומעצבת כאחד, דין כולם אחד הוא. שהם עוד מיני מציאויות בהעולם, כמה שהם עמוקים ומסמים את עיני השכל, כמה שהם משכרים ומעבירים את דעת בעליהן, כמה שהם מפחידים ומדכאין את הנפש, הם לא יותר מעוד מיני מצוי, הם מצטרפין לכל המציאות המפורטת להמון בריות והגיוניות ומקרים והרגשיות ומורכביות, וכדומה. שעל כולם יש לשאול מנין הם ולאן הם. מה זה ועל מה זה. אלא שאם ניגשים בכלים לוגיים, אז יש אפשריות להגדיר הבעיות והשאלות, ויש אפשריות לנסות לספק עצמינו בתשובה והגדר במה שניתן. אבל אם לא ניגשים בכלים לוגיים, אין לדון כלום על ההרגשות, ואין לנו רשות לנגוע בהם ובמהותם אלא לראותם ולהתענג ולהנות בהם (וםעמים להתפורר מהם) בלבד. כי חוץ מכלים לוגיים הכול דמיון, כשאדם אוהב ביותר, אז כל העולם כולו הוא אהבה, ומהי האהבה הזו? אין לו שום השגה בה מלבד ערובותה ומתיקותה הסתומה, וכשאדם מתייסר עד שאול תחתיה, כל העולם כולו כפתח שאול ואבדון חשיב, ומהו הצער נפש הזה? אין לנו בו שום השגה אלא צערו ויגונו. אז מה לנו כי נתבלבל מהמים הזידונים או מהמים המתוקים, נטעם מהם נדחה הרעים וניקח הטובים, ולאחר שרווינו, נישיב ונדון למי כל העדרים האלו, אבל אייך נדון רק בשכלינו כי רק הוא יכול ליגע בהם, ומה שאין בכוחו לידון, הרי אין לנו אלא הם כמוית שהם, בלי אפשרות לדון ולהרהר כלל.
במופלא ממך אל תדרוש, זה אינו מצווה, זה הגיון פשוט, חבל על הזמן.

שתרגיש אותם
כמו שאמרתי אין הרבה רגשות שבעולם שלא הייתי בם,
 ומתוכם, מתוך המסתורין האלו, ייגע השם בנשמתך
כי א-ל מסתתר הוא
נעלם מעיני כל חי
ונגלה בלבבות

כאן את כבר מציעה פתרון למה כל אלו לפנינו, וזה אמרתי אין לדון אלא בשכל, כי ברגש, מה הוא יודע ומבין, אינו כי אם חש הדברים, ואסור ליתן לו לבלבל ןלסמם הדעת.

וחידת החיים הזו, וכמיהת הנצח הזו, היא-היא טעמם
בשבילה שווה לחיות

אם את מתענגת מעצםהחידה, היא גורמת לך רגשיות הרצוא ושוב הזה.מה טוב ומה נעים, אשרייך, לי אינה מסבת עונג כי אם חיפוש פתרונה במה שניתן ליידע, ובמה שלא ניתן ליידע אני משאריו באל תדרוש,
האם החיפוש מהו מהות ועצמיות 'כוח המשיכה' מרגש אותך? לא. אז למה מהות ועצמיות העולם כן מרגש אותך? אפשר להתרגל שלא יודעים כמעט כלום, וגם מה שיודעים הוא בהגדר השכל ומגבלותיו הניתנים לציור, וכל מה שחוץ מאלו, הוא לא בסביבתינו. וכמו כל העולם והמציאות שמה שמשיגים ממנו הוא ציור הדברים וציור פעולותם, ומהות העולם אין לנו כל תפיסה והשגה בו.

עזוב רגע את גודל האף של הפילים השונים

למה? שם יש מפתיח גדול למצוא אולי חידת העולם. דוקינז ועוד הרבה מאוד אנשים חושבים שע"י העיסוק בחוטמי הפילים ובזנב הפרעושים הם הגיעו לפתרון העולם, שהוא בבלי בורא, והוא מן הסתם בא ואל הסתם יילך, ובסתם שרוי, ולכך כדאי לנצל כל רגע כאן ליהנות כי היא הזדמנות חד פעמית, או שכדאי שבכלל נסלק עצמינו מכאן כי אין לנו כיוון כלל, כל חד כפום רצונו ליילך. ואם יש לי לערער על קביעה זו ולומר שעדיין לא פתר בכלום בעיית הבריאה, אלא רק מראה דרך על אייך ועל המסלול, ולא על המי ברא אלו, אני מחוייב לעסוק בזה מסברא.

א נ א

תאר לך שמישהו, חבר טוב-טוב שלך
מתגעגע אליך מאד
כי לא נפגשתם כמה ימים"שבועות
ואתה יקר לו מאד
והוא לך
והוא מספר לך על געגועיו
ואתה במקום לחוש את הערגה והידידות
לשתות ממעיינן
ולענות עליהן בצמאון
אומר לו: כבר אמצא לך פתרון לגעגועיך
אמור כך וכך פרקי תהילים, למד חצי דף גמרא, שתה שתי כווסת תה עם נענע, שחק עם ילדיך הקטנים
וצא עם רעייתך לסיבוב ערב
ככה יעבור  לך הגעגוע אלי.

אבל ע"ז הנדון אם יש לי חבר טוב, או שדמיוני הוא חבירי הטוב הממציא לי בכל יום דמיוניות חדשות. איני דוחה חלילה הרגשיות גם אותי כמו את כל העולם היא המחזקת, אלא שבשעה שהיא חלפה מעצמה אני דן עליה בכלל העולם כולו, מי הם ולמה הם,, ומה תפקידי לעשות. דין 'פריטת' הנפש כדין מאת אלפי פרטים גדולים וקטנים ריאליים ואידיאליים הנמצאים בספינת המציאות בלי שהרגשתם תעיד משהו על מה הם באמת.

מי רוצה שהוא יעבור, מי???

לא אני ולא את, אבל הוא עובר מעצמו אחר שפוגשים החבר, ואז יש לדון על החבר הזה מי הוא ומה היא אהבתינו אליו, וכאן הבן שואל מה נשתנה ושאר שאילות בלי סוף מבלי לגרוע כלל מעצמת החוותיות, כמו שאת מנסה ללמדני אייך להרגיש החוויות וההרגשיות (וכפי שאמרתי איני צריך לרב בזה, יש לי ב"ה רב משלי), את צריכה ללמד עצמך, שחוץ מתחושת החוויות, יש גם מקום גדול לדון עליהם ועל מהותם, מה ענינם ואייך הם משתלבים בהעולם והמציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 09:33 לינק ישיר 

חד גדיא, חד גדיא...
אנו מדברים בשתי שפות.

רק הערונת קטנה-גדולה.
כתבת על הגעגוע: "אבל הוא עובר מעצמו אחרי שפוגשים את החבר".
מה פתאום?!?!
אנשים במבנה נפש כמוני, אחרי שהם פוגשים - מתגעגעים יותר---

והנה לנו בדיוק דברי הרב קוק שציטטתי:
כי זאת היא תכונת העריגה הנצחית, שיסודה הוא הצמאון האלוקי, אשר כל דבר אחר שבעולם לא ירווה אותו, כי אם המבוקש לבדו, הצמאון לבדו, שיחשף תמיד יותר ויותר ויוכר תמיד יותר ויותר. הוא בעצמו הוא מתהפך למקור כל עונג, למכון כל העדנים הרוחניים, לזיו ש-די.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 09:45 לינק ישיר 

תמשיכו תמשיכו,
זה ממש מוסיף 'דיאלוג החירשים' שלכם.
מתי העונה החמישית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 10:18 לינק ישיר 

לתורה ודעת 
כתבת יפה מאוד 
אני מתכוון לפלא הגדול של ההיות כי אני חושב שבבסיס ההכרה שצריך היה להיות האין
תעצום את עיניך ותעשה מדיטציה על האיין תחוש באיין שאין אחריו אין .תתמזג באין .תביא אותו לאצבעות ידך [אני צוחק]
ואחר תפקח את עיניך ותראה כבנבואה את כל היש 
ובתוך הסנה בתוך העולם הסתמי עצמו תשמע את דבר האל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 17:35 לינק ישיר 

תו"ד,

באשכול הסמוך כתבתי לך את הדברים הבאים וכנראה נבלעו.

ראוי להבחין בין השאלות הגדולות ואפילו בין אלוהים פילוסופי ורצונו בישר וטוב, לבין דת משה וישראל.

האם אתה טוען כי מעמד הר סיני היה בפועל ואתה מוכיח זאת מהמסורת?

יש הסברים סבירים איך הדברים התפתחו לאט לאט.

אני משתמש כאן לעיתים קרובות במשל הגולם מפראג והפניתיך גם לאשכול פרדוקס טיעון המסורת.

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2899532&forum_id=1364

הכשל בטיעון התיעוד והמוטיב המרכזי.

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=24&topic_id=2919998&forum_id=1364

סיפורי המקרא - פרשנות אלטרנטיבית.

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2918723&forum_id=1364

מה המשמעות שהתורה שרדה, אם זה לא מה שאתה היית כותב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 18:26 לינק ישיר 

עוד פעם ה"סביר" הזה.
תגיד הסברים סבירים בעיני
תן לאחרים להחליט אם הם סבירים או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 22:53 לינק ישיר 

חד גדיא, חד גדיא...

הלקח הראשון שיש ללמוד מחד גדיא, שהגם שיש רק גדי אחד, צריך לאומרו בכפילות, חד גדיא חד גדיא. כי באמת לכל דבר בעולם יש שתי מבטיים, וטוב שאנחנו מדגישים כל אחד את החלק גדיא שהוא רואה ב'חד' גדיא. כל העולם כולו מורכב משתי דברים הסותרים זה לזה, שמים וארץ, גוף ונשמה, הנאה וסבל, יש ואין, טוב ורע, אמת ושקר, וא"כ גם כאן, חד גדיא חד גדיא, אפילו המחיר שלו הוא תרי זוזי, רק נצטרך לשמור שלא יגיע לנו השונרא, ולא נצטרך לכלבא שאפילו יאכל לשונרא כבר לא יעזור כלום לגדיא.
אנו מדברים בשתי שפות.
הרי בפועל אנחנו מנסים להיבין אחד את השני, כי הרי בלא שכל אחד מיבין הצד שכנגדו בהוויכוח, נמצא הוויכוח לבטלה, כי אין לכל אחד הב' צדדים,
אני יאמר האמת, שאיני מבין מה בדיוק במה את חולקת עלי, (כי אני מביניך טוב, לדעיתי)  את נותנת משקל אמת למה שלדעתי הוא מענג, משחרר, מהנה, נותן דרור למחשבות, וכו' וכו' אבל כשדנים על המציאות גופא וההרגשיות בכללה, אין להם כל דעה והוראה על דבר אחר מלבד על עצמם ועל המתיקות שבהם. וכי תאמרי א"כ גם השכל וההגיון הוא מכלל המציאות, וגם הוא אינו יכול לומר כלום, כי גם הוא בכלל הנדון. זו באמת שאילה גדולה מאוד, ואני נבוך בה איזה זמן, מה תוקף כל המושכלות הראשונות ומה אייכות הכללי ההגיון, אלא שאין לי אלא מה שניתן לכלי ההגיון לדון על עצמו ועל העולם כולו, וכמו בכל מערכת משפט שהשאילה ומי ידון הדיינים עצמם? והרי הם נוגעים בעצמם אם יערערו עליהם בעצמם, והתשובה, כי כך הוא הדבר שהשופטים מייצגים הכללי משפט על פיהם נוהג הכול. ודעתם היא המוסמכת לשפוט ולהחליט על המקרים ולהתאימם לכללי המשפט. כמו"כ השכל וההגיון הם השופטים היחידים שיש לנו, אבל ההרגישות וודאי אינם מכלל השופטים ואפילו לא מכלל העידים, אלא הם אינם אלא הנידונים.

רק הערונת קטנה-גדולה.
כתבת על הגעגוע: "אבל הוא עובר מעצמו אחרי שפוגשים את החבר".
מה פתאום?!?!
אנשים במבנה נפש כמוני, אחרי שהם פוגשים - מתגעגעים יותר---

כן? עד עולם?, אני יודע שככל שהאהבה כמה שהיא נראיית לנו מושתתת על ההגיון והסברא אינה אלא תוצריות הורמונליית שמתרכבים בה עניני ופרטי הנאהבים, ובחסרון ההורמונאליים הללו תפחת האהבה, ובהגברתה תגבר האהבה, וטבע האהבה שאחרי פסגתה היא מתמעטת מעצמה (לא שהופכת לכלום, אלא שהשכרון והעוז שלה בא לכלל איזון והתפקחות, ונשאר בהגיון, שאז הזמן לבחון בפקיחות העיניים, מה טבעה של האהבה, מה הוא המושך בין שניים, ומה הוא המקרב ביניהם, הדברים כלל וכלל לא פשוטים, יש לי בזה כמה מערכות, אבל ברור לי שהדבר קשור בעניניים גשמיים)'אהבה אפלטוניית' היא לדעתי טעות למי שחושב ששייך באמת אהבה שכליית בלא הרגשיות,האפלוטוניות (היינו אהבת החכמה וההערצה לעניני שכל וחקירה) היא המביאה לרגשיות, כמו שלאחרים מביא הרגשיות מראה או נשיאת חן או הרבה דברים אחרים, אבל האהבה עצמה היא רגשיית והיא מביאה רצון לקרבה וכל שאר הרגשיות האהבה,והם מאוד מורכבים מפעילויות המוח וההרמוניים,ואם כי דברים אלו נוגעים כבר בהקשר שיש לגוף והמוח עם הנפש וההרגשיות והמחשבות, מ"מ צריך לדעת היטב במחשבה מעמיקה מה לפנינו, מה היא האהבה ומה היא כל הרגש אחר.

עכשיו כבר יש לנו נושא חדש לוויכוח בשפת חד גדיא חד גדיא (בצחוק).ומי שחיפש עונה חמישית, היא נפתחה כרגע.

והנה לנו בדיוק דברי הרב קוק שציטטתי:
כי זאת היא תכונת העריגה הנצחית, שיסודה הוא הצמאון האלוקי, אשר כל דבר אחר שבעולם לא ירווה אותו, כי אם המבוקש לבדו, הצמאון לבדו, שיחשף תמיד יותר ויותר ויוכר תמיד יותר ויותר. הוא בעצמו הוא מתהפך למקור כל עונג, למכון כל העדנים הרוחניים, לזיו ש-די.

כל דבריו מצידי, ביטויי ערגה מיסטיית שאני יודע היטיב את טעמה, גם לי דרכים משלי להגיע אליהם. אבל אין להם כלום עם אפשרות מידע כל שהוא, הם רק מעידים שיש העניין שלהם בעולם, וכמו שיש הרגש אהבה או קנאה או שנאה או עונג או געגוע או פחד או שמחה או צער, יש גם עניין של רגשיות ה'ערגה' וה'כיסופין' וה'מיסטיות' והדמיון המשתחרר מכל כבל האוסרו, מה זה מראה? שיש בעולם הרבה מיני רגשיות, כמו שיש הרבה מיני הגיון, ועל כולם יש לדון מה הם ומנין הם, וכנ"ל השופטים הם רק ההגיון והשכל, וההרגשיות הם הם בכלל הנדונים (עם החלק הנידון של ההגיון והשכל).

סוף דבר, אני רוצה לומר לך כמה מילים, אני מחזיקך לפיקחיית ביותר, ונבונה נדירה(לפי מה שאני מכיר, ואני מכיר הרבה חכמים) ושיודעת אייך להסביר עצמה בצורה נפלאה ביותר (את לויערית?) ואני נהנה מהוויכוח איתך ביותר (ואין צריך לומר שאני מייחל שתשארי כאן להביא מחכמתך ובינתך ומתק דברייך וטענותייך,גם יש עוד הרבה דברים ששאלתיך בעבר כגון על ערך האמונה ממי שתולה דעתו באחרים ואינו בוחר בעצמו ועוד, שעדיין לא השבת לי)אני חושב שאני מיבין אותך, כי גם אני עברתי הרבה חוויתיות, ואפילו מיני 'הארה', אלא שבדקדוק הגיוניי, אני מבין שהכול הוא תוצאת ההרגשיות, ואין אותם ההרגשיות על אף העוצמתיות האדירה והעמוקה והעזה שבהם יכולים ללמד כלום על מה שהוא, חוץ מעל היותם דברים נפלאים ממש, והאדם בשכלו יכול לבחון, ולהגדיר מה הם ההרגשות ולתת להם שם וגדר (גם אם ההארות הללו הם פורצים כל גדר ומביאות האדם למחוזות אין סוף של ערגה וכיסוף ונעימיות ואהבה ותשוקה עזה) הם עוד חלק מההרגשיות שבעולם, שעל כולם ועל כל השאר בעולם, אנחנו מבקשים תובה מה זה ןעל מה זה, לצערי אין כלום תשובה, יש רק נסיונות הגדר וציור של כל דבר במה שניתן לציירו והגדירו, אבל מהותו ועצמיותו אינו בכלל מה שניתן לנו כלל, צאולי לעתיד לבוא ואולי לעולם לא. איני מזלזל כלל בתשוקיות והאהבה והערגה וכלות הנפש (ואני חושב שהם הכוחות היותר גדולים שמחזיקים האדם בעולם, לפחות אותי. וראיתי שהרב סעדיה הגאון הביא בסוף ספרו האמונות והדיעות, שיטה האומרת שבשביל התשוקה והאהבה העזה נברא העולם, והיא הנעליית מכל מה שיש בהעולם) אבל אני חושב שאינם יכולים להביא כל ידיעה על מה באמת קורא כאן, גם לא חוטמי הפילים, וגם לא כללי ההגיון, אבל בכל אופן באלו השניים האחרונים אני רואה כשופטים (ההגיון) וכעידים (החוטמי הפילים), ובכל השאר הם רק כנידונים.

זה מוקדש למי שחושב כמוני בליבראליש שצריך ליתן לילדים, ואינו צריך לזה פרס נובל כדי להבין, שמה טוב להורים לא בטוח טוב לילדים http://www.themarker.com/tv/1.1622894 .

לרוחדשה
לתורה ודעת 
כתבת יפה מאוד
רק עכשיו? (בצחוק), ואף אחד לא הגיב לי כלום על דרישתי לשבת זו, אני פתוח יותר לביקרתיות מלדברי שבח, אני רוצה לדעת עד כמה אני מרחיק לכת, או שאולי דברי פשוטים. מה אנשים חושבים על שיטת ניצ'ה ועל חידושי שענווה שכליית היא גדלות האדם כולו (בעזרה והחזקת איש את חבירו) וענווה רגשיית היא אמנם מחשבה אמיתית שאין ערך עצמיי לאדם כי הוא ברוא ונסמך במציאותו ואין לו מציאות עצמיית מוחלטת, אבל המסקנה הצריכה לבוא מזה, הוא אינו נדכאות ושפליות רגשיית אלא אדרבא, התעלות ועליונות ושאיפה לגדלות, והיא הייתה דרגת משה שכבר בקטנות יצא לראות במעשי אחיו, ומיד הפך לשר ושופט, כי היא הענווה האמיתיית, לראות בצרת הזולת ולעוזרם ולהצילם, וזה מה שעשה לבנות יתרו, עד שהגיע לדרגת 'למה הרעותה' ו
בעיקבותיה הגאולה. ולדרגת 'סלח להם ואם אין תמחק אותי מספרך' (איזה עצמה של אדם לומר לבורא או שאתה ממותר לגמרי למי שפשע נגדך, ואם לא -אותי תוציא מהכתבים שלך ומההיסטוריה שלך, וזה נקרא עניו מכל האדם)עד שאמר לו סלחתי כדבריך. וזה מה שהסביר הקב"ה למרים ואהרון, גם אתם נביאים, אך רק במשה 'תמונת ה' יביט' הוא רואה הגדלות הבלתי נתפסת של הקב"ה, ואליה שואף להביא האדם. ולכן הוא יכול לקחת אשה כושית, והבן.
אני מתכוון לפלא הגדול של ההיות
הסבר, הכוונתך היות המציאות הריאליית, או היות ה'אני' האישיי של כל אחד. כי במציאות עצמה מה יש לנו לחקור, מה מהותה, מה יש לנו ידיעה בה כלל, אין לנו אלא היא כמות שהיא. בין תניח בורא וממציא לה, בין תניח אותה כמות שהיא (בכוח או בפועל)מעולם ועד לעולם ועד. וממילא גם ה'אני' האישיי, מה יש לנו לחקור עליו, הוא פאקטישע עובדה כמות שהוא , ואין לנו אלא לחשוב המחשבות ולהרגיש ההרגשיות שהם הם ה'אני'. בספר מוח ונפש (לכריס פריית) יש פרק על 'הומונקולוס' (שהוא דמיון האנשים לה'אני' שלהם שבוחן מרחוק אף את עצמיותם ו'האני' שלהם, ואינם משימים לב שגם התחושיות הזאת היא מכלל המחשבות וההרגשיות, והבוחן הוא הנבחן. (ואם כי במבט שטחיי כל אדם נוטה להרגיש עצמו כאיזה עניין נשגב ועצמיי, ואף המחבר שם מודה שהוא לא מציח להשתחרר מזה, אבל בעיון הייטיב מגלים ש'האני' אינו כי אם הרגשיות מכלל ההרגשיות ומחשבה מכלל המחשבות, אלא שתחת להרהר בדבר אחר שחוץ ממנו ולהרגיש הרגשיות אחרת, כאן יש ההרהור וההרגש בו בעצמו, ואם כי וודאי ההרגש של אדם בעצמו הוא שונה מהמחשבה בנפש חבירו, אבל בדקדוק היטיב הוא רק אותה מחשבה בצירוף איזה תחושיות סודיית של הרגשת העצמיי, ואם כי מהות אותה ההרגשה היא נעלמת לגמריי, ואין לנו בה שום השגה ותפיסה עליה, אבל להסיק מזה שלכך הנשמה (אותה ההרגשה הסתומה) היא חלק אלוק ממעל, זהו דמיוניות והמצאה מוחלטת, שאין לה בסיס כלל, וכי כל תימה שיש בעולם, וכל העולם כולו הוא תימה מה מהותו ועצמותו באמת(כמדובר כאן פעמים הרבה) נאמר שהוא חלק אלוק ממעל.? 

כי אני חושב שבבסיס ההכרה שצריך היה להיות האין
אז אתה מדבר מאיזה סברא ומושכל ראשון. ולמה נראה לך שהיה צריך להיות אין ולא יש, ומה ידיעה יש לך במשהו שעל פיו תידע מה הוא צריך להיות או לא להיות, אלא אתה מדבר מבחינה לוגיית, אולי מסברתי שלא יכול להיות יש מוחלט שהוא מוגבל ומוגדר (כי זה תרתי דסתרי) או מאיה סברא אחרת (הלוואי תכתבנה ואחכים עוד), אבל וודאי לא ממהרגש. ואם מההרגש בבקשה תגדירו, ואל תאמר סתם -אני מרגיש, כי אני לא מרגיש כך, ולמה אקבל הרגשותיך יותר מהרגשותי.

תעצום את עיניך ותעשה מדיטציה על האיין תחוש באיין שאין אחריו אין .תתמזג באין .תביא אותו לאצבעות ידך [אני צוחק]

האמת היא שבררתי אצל מישהו שמיבין במידטצייעס, מה עניינם?, והוא הסביר לי היטיב, ואמר לי שהיום אפילו פסיכולוגישא דוקטורים שזילזלו בזה כשזה היגיע מאינדיא, מודים שיש בזה תועלתיות מרובה. אבל אחר ביאורו אני מיבין שהיא דרך נכונה להוציא אנשים מחרדותיהם ופחדיהם ודיכאנותיהם וצעריהם, ונותן להנפש מעמד של צופה מן הצד על כל הצערים והיגונות (ולדעתי הוא המקנה בסופו של דבר כמעט את מה שאני דרשתי בשם ניצ'ע) אבל לא הצלחתי להבין אייך יש בזה אפשרויות לגלות מאומה על העולם ועניין מציאותו וכדומה, גם אותו מומחה הבין את מבוקשי ואמר לי שאין נראה לו שהוא קשור.

ואחר תפקח את עיניך ותראה כבנבואה את כל היש
אצלי בהגמרא כתוב, חכם עדיף מנביא, ופשוט הוא
ובתוך הסנה בתוך העולם הסתמי עצמו תשמע את דבר האל.
מעמד הסנה היה רק לגרות משה לסור ולראות אבל משם והילךהיה במראה ולא בחידות, ולכך אני שואף שאראה ולא שאסתבך בחידות ופתרונותיהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/1/2012 23:00 לינק ישיר 

לר' ייתכן, קראתי קצת ממה שכתבת, לא ראיתי שם דברים שלא חשבתי עליהם, מספיק לי להסתכל על המוסלמיים ועל הנוצריים כדי לדעת אייך רעיון של איש אחד הויפך תוך מאות שנה למליארדי ממים. אבל כפי שכתבתי כמה פעמים בתחילת הופעתי כאן, יש לעניין היהדות ומסורתה גיבוי חזק מהעניין הפילוסופיי המצדיק בורא וממילא תכלית, והגם ש'תכלית' לכשעצמה הוא דבר שאינו מסתבר כלל לבני אדם, כי תמיד נאמר ומה התכלית של התכלית ולמי נצרך(וכמו שהבאיתי מהמורה הקושיה הגדולה הזאת), מ"מ בדיעבד אפשר ליישב קצת השאלה הזו.

ולעניין המסורת שלנו, מאחר שגם אתה וגם אני מסכימים שהיה בית ראשון (ככל העולה מהכתוביםוהנביאים  שעליהם די נסכים שלפחות גרעין הסיפור שלהם הוא אמת) שהיה בית מקדש ובו מקום לארון הברית שיש עליו הרבה מעשיות, והברית היא הנתונה למשה בסיני, ויש סבירות גדולה שאם היה להם כאלו לוחות ברית, אז היה לזה איזה בסיס, ועכשיו לכל זה נצרף המסורת שנתקבלה בישראל על מעמד גדול בסיני באותות ומופתים שאינם טבעיים, (וגם אם נאמר שיש איזה סתירות בין שמות לדברים, מ"מ שתיהם מספרים פחות או יותר על אותו מעשה. אז למה נכביד על עצמינו לומר הכל המצאה שנתקבלה בשופי, ומקורה בטעות או בשקר, הרי גם יכול להיות שמקורה באמת, גם זה אפשריות די מסתברת.

ומעניין אותי, אתה כיהודי חרדי אייך מסתדר עם שיטתך, ולמה אינך עוזב הסביבה שלך, אם הגעת לאמת האישיית שלך, פשוט שאתה הרי מותר מדאוריית ודרבנן לעשות כאמונתך. יש גמרא בסנהדרין -דורשי רשומות אמרו לי גלעד לי מנשה וכו', שאף מנשה שהכניס צלם בהיכל ואף ירבעם שעשה שתי עגלי זהב, ואף כל רשעי ישראל שכפרו ומרדו 'לי' (לקב"ה) הם, ואע"פ שנפסק במשנה שאין להם חלק לעולם הבא, מ"מ זה הלכה למעשה למי שאינו מבין (ובלשוני אינו אידיאליי, אלא ריאליי) אבל לדורשי רשומות שדורשיפ כל דבר בעומק עד רישום עמוק, הם מבינים שמנשה וירבעם הם 'לי' הם נכסיו הקרובים ביותר של הקב"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לומדתלומדת: האם יש אמונות בסיסיות מקובלות בפורום?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 25 26 27 ... 31 32 33 לדף הבא סך הכל 33 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.