בית פורומים עצור כאן חושבים

פינגווינאי: הגשמת האל והרחקתה - בתנ"ך ובספרות חז"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2011 08:53 לינק ישיר 

דייר כתב:
פינגווין איזה כבוד אתה עושה לי
דייר וקויפמן בנשימה אחת.
אולי אני אצא מפה פרופסור מי יודע.

בסוף תוכל לגבות אחוזים מכל מי שמקדם את הרעיונות שלך. אומרים שזה עסק לא רע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 12:38 לינק ישיר 

פינגווינאי כתב:
 המאמר של הרב  כשר הוא אכן מאמר טוב מאד, אך איננו כל כך מעניין האשכול. הוא דן בעיקר על שיטות הראשונים בעניין. 

צדיק במקום שאני אתחיל לצטט עשרות פסוקים בתנ"ך  ומאות דרשות חז"ל שהם נגד ההגשמה ?! צטטי לכם רק חלק של המאמר (רק 9 עמודים וכל המאמר היא 35 עמודים, ולא רציתי להכביד על האשכול עם 35 עמודים ולכן אני ממליץ מאוד לעיין במקור)

נכון שהמלחמה הגדולה ביהדות בעניין זה היית בזמן הרמב"ם, אבל הרי כל צד מביא את התנ"ך ואת חז"ל לראיה לצידו,
במילא במאמר הזה כל אחד מצטט לרוב לצד שלו,

כל התיאוריה כאילו זה התקדמות תבונית בעייין, היא דמגוגיה זולה וטיפשות מהמדרגה הראשונה,
אף אחד לא הגשים את האל לעולם, לא אדם הראשון ולא חנוך ולא נוח ולא אברהם, הכל בכל מכל כל דיברה תורה בלשון אדם וזה כלל של חז"ל ולא של הראשונים, דברי חכמים ונביאים בלשון הבאי זה גם חז"ל,

הויכוח הגדול היית (ותראו בסוף המאמר שם) האם האלוקים מוגבל בגלל הפילוסופיה, כלומר הוא לא יכול לזוז או לדבר, כי אז אנו מגשימים אותו,
או אין לזה קשר, הוא יכול הכל לדבר לזוז ולהצטמצם לגודל של מטר בין הכרובים כמו שאומרים חז"ל,
ומה עם טענת הרמב"ם שמבחינת פילוסופית שכלית זה מגשם את האל ?! על כך הם משיבים שאין לנו מושג בו כלל, כמו שהרמב"ם בעצמו משיב בעניין ידיעה ובחירה שאין לנו מושג בו, אז מה הבעיה שהאלוקים יצטמצם למטר או יתחפש לאדם או למלאך וכדומה,
הם טוענים נגד הרס"ג והרמב"ם שלהפך לעשות מקול השם בריאה מיוחדת וכן כל שאר הדברים לחלק למלאכים ?! זה עצמו כפירה באל האחד,
איך אתם יכולים להגביל את האלוקים ולומר אין הוא יכול לזוז או לדבר ??

זה כל המלחמה בעניין,
אבל האם האלוקים הוא גשם ?! על זה אף אחד לא חולק לא התנ"ך ולא חז"ל ולא הקבליסטים נגד הרס"ג והרמב"ם,
כולם פה אחד לא חשבו לרגע שיש הגשמת האל,

תוקן על ידי maxmen ב- 30/11/2011 12:40:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 12:57 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
 בקיצור הגורל היה סוג של התגלות מיסטית.

כמובן זכותך לפרש כפי שיעלה בלבך, . אבל אי אפשר לעשות מזה קושיות והוכחות.

אבל מה הקשר לענין אשכול זה העוסק בבירור המשתמע מהמקורות לגבי הגשמה?

שטויות במיץ גורל היא הכרעה בלי התערבות מסטי אחרת למה לא לשאול את האלוקים, אם שאל את שאלת בנות צלפחוד ק"ו שצריך לשאול את שאלת החלוקה,

לגבי חז"ל שצטת:
ובכן כדאי לך ללמוד את הרמב"ן במקום וגם את המלבים ושאר המפרשים ביהושע,
וכן כל החכמים שוברים את הראש בעניין,

אבל בתכלס: הגורל היא הכרעה, שאם בני ישראל לא סמכו אפי על הנבואה בדיני ממון ואדמה, אז מכאן לחשוד שהאמינו בהגשמה ???!!!!!!!!! 

כלומר משיחיסטי מכאן עד טמטום לא ילווה לך מאה דולר עד שמשיח יבוא,
אותו דבר בחלוקת הארץ, כאן לא יעזור לא משה גדול הנביאים ולא האלוקים בעצמו שירד לסיני ויחלק,
כאן רוצים הכרעה מקרית לגמרי, כי זה ממון ואדמה, ועל כך אומרים אין תורה בשמים,

כל אלה שרוצים לעשות את הקדמונים כפנאטים ?! הם הם הפנאטים !! איזה הגשמה בראש שלכם ???

האם יבואו הבאים  אחרינו ויקראו את העיתונים של זמנינו איך כל סלבס\סילבריטי היית אלילות של ממש, כל זמר או כל שחקן כדור רגל,

מצד שני יראה שהבנק לא רצה לאשר הלווה לאליל הזמר הענק, אז יבין שתרבות לחוד ורציונאליות לחוד,
נווו באמת נפלתם מהראש ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 13:09 לינק ישיר 

xibolaiyu כתב:
   לא נראה לי מאד קשור לנושא האשכול. השאלה אם הוא קיים/נגיש, והשאלה אם אלוה קיים/נגיש הוא בעל גוף/דמות או לא, הן שתי שאלות נפרדות. אפשר להיות ספקן לגבי אל מוגשם אחד, ועדיין להתקשות לדמיין אלטרנטיבה מהותית לו.

אף אחד לא יכול להכריח היום מהו ומיהו קודם שנוכיח שהוא קיים כלל, ק"ו איך הוא ומהו,

מה שאני טוען היא שהאנשים האלה היו רציונאליים לגמרי, (היום במדע וכל חוקרי ההיסטוריה האנושית מודים בכך שקדדמונינו היו יותר חכמים מאיתנו, הראיה הכי גדולה היא המוח הגדול שאין היום בשימוש כמעט, כלומר מבחינת אובולוציונית האדם הגדיל את מוחו כי השתמש עם מוחו ורצה עוד ועוד עד שגדל בגודל שלנו כהיום, אבל אנו משתמשים רק ברבע נדמה לי)

וזה מה שאני מנסה לעשות, להוכיח שהם היו רציונאליים לגמרי, ומכאן כל התזה הגאוותני שכביכול יש בעניין התפתחות תבונית ואנו יותר חכמים מהם בעניין ?!  זה לא נכון !! 
נכון שמהקוף אנו יותר תבוניים, אבל בקו הזמן של ההיססטוריה האנושית היו חכמים יותר מהיום, הראיה הגדולה היא סיפור משה ובני ישראל במדבר, כל הסבל של משה מצד אחד והסבל של העם מצד שני יוכיח שכל השטויות של המחבתים אין להם כיסוי, אף ישראלי במדבר לא האמין לרגע שהאלוקים ירד לסיני, אחרת לא היו עושים את העגל ולא היו נלחמים כל הזמן עם משה רבינו, 

ועוד לא דיברתי על 80% שנשארו במצריים ולא רצו לצאת כלל,

היו חכמים זה וודאי מתוך החומש\הסיפור, מצד שני היו רשעים, זה ברור לגמרי,
אותו עניין היום בדיוק, חכמים אנו דיי חכמים, אבל גם יודעים להיות רשעים בשם המוסר והטוב והנאורות, או בשם האלוקים,
הרשע מכאן והרשע מכאן שניהם לא מאמינים לדבריהם, הם פשוט רוצים את הרע לזולת והטוב בשבילם,

תוקן על ידי maxmen ב- 30/11/2011 13:12:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 13:18 לינק ישיר 

מקסמן טוב לדעת שאתה חולק על הבוס הגדול מלמעלה.
הוא כתב
"הנה אנֹכי בא אליך בעב הענן, בעבור ישמע העם בּדַבְּרִי עמך, וגם בך יאמינו לעולם"
ואתה טוען
"אף ישראלי במדבר לא האמין לרגע שהאלוקים ירד לסיני"
קשיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 14:22 לינק ישיר 

דייר כתב:
מקסמן טוב לדעת שאתה חולק על הבוס הגדול מלמעלה.
הוא כתב
"הנה אנֹכי בא אליך בעב הענן, בעבור ישמע העם בּדַבְּרִי עמך, וגם בך יאמינו לעולם"
ואתה טוען
"אף ישראלי במדבר לא האמין לרגע שהאלוקים ירד לסיני"
קשיא.

אל תעמוד אל כל מילה בלי לקחת בחשבון את כל הטיעון,

אף ישראלי לא חשב לרגע שהאלוקים בעצמו ירד,
ומי הציטוט שלך ראיה כדברי, כי הוא אומר וגם בך יאמינו לעולם ולא האמינו בו רק רבו איתו כל חייו,

בישיבה שאל אותי חבר מה תעשה אם האלוקים יתגלה אליך האם אז תאמין שהוא יכול להתגלות ?
אמרתי לו אם זה יקרא אני מיד מתאבד,
ולמה ? כי אין לך מושג מהי פחד אלוקית אי אפשר לחיות כך זה סבל מטורף, ק"ו שבני ישראל יעשו במדבר מה שעשו,
בלתי אפשרי,
שאדם מבקר בבית חולים ורואה את החולים הסופניים הוא חוטף פחד אלוקי, וזה רק לרגע שראה את החולה,
אם יראה את האלוקים בעצמותו ויבין שתוך רגע האלוקים יכול להחטיף לו את מחלות מצריים ויסורי אויב, מי יכל לעמוד בזה ??

ולכן השימוש באלוקים להפחיד היא טוב אך ורק שלא רואים אותו ומרגישים אותו,
תחשוב שעובר לידך ראש המאפיה, איזה פחד ואיזה רעד עובר בנו,

כל קיומינו בא מתוך שכנוע פנימי שאולי אין ח"ו אלוקים או אולי ברח לו רחוק ולא נמצא בסביבה,
אחרת אי אפשר לחיות לרגע, (חז"ל הידוע בין גנב לגזלן מכיר אתה בוודאי) 

לכן אני אומר תכנס לראש ישראלי במדבר ותבדוק אייך התנהג ותבין שמעמד הר סיני היית אך ורק טריק ותו לא,
התוכן היא אלוקית תבונית אבסולוטית, ומכאן הצדק לעשות את הטריק, ולכן עשו מה שעשו להפחיד,
ולכן אומרים חז"ל שכפה עליהם הר כגיגית, זה פשט הדברים,
יכול היה משה ללמד אותם את עשרת הדיברות בתבונה, אבל ידע מה שאנו יודעים היום. שמגיע לאגו אז לא מעניין אותנו התבונה, אבל אי אפשר להראות שאנו מדברים עם האגו, אז מחפשים או מסטיקה או נאורות להצדיק את האגו,

זה כל המשחקים של הכופר והמאמין הלייצניים, משה רבינו סבל מאלה וכל הגלות והצרות החברתיות הם מאלה, 

תוקן על ידי maxmen ב- 30/11/2011 14:25:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 14:30 לינק ישיר 

מקסמן מה שאתה כותב כתוב בתורה הפחד והאימה

וַיַּרְא הָעָם וַיָּנֻעוּ, וַיַּעַמְדוּ מֵרָחֹק.  טו וַיֹּאמְרוּ, אֶל-מֹשֶׁה, דַּבֵּר-אַתָּה עִמָּנוּ, וְנִשְׁמָעָה; וְאַל-יְדַבֵּר עִמָּנוּ אֱלֹקים, פֶּן-נָמוּת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 14:32 לינק ישיר 

מקס

אתה יכול לפרש כאוות ליבך, אבל ציטטתי לך חז'ל בכמה מקומות שמבינים שהגורל היה באמצעים ניסים ומיסטיים. יש לך שאלה אחת, למה לא ענו בנבואה. התשובה כו שכתוב אצל עכן שה' אמר לו שאינו רוצה להגיד לו בנבואה אלא שיטיל גורל.

ועדין לא הסברת מה כל זה קשור לשאלת האשכול. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 14:46 לינק ישיר 

דייר כתב:
מקסמן מה שאתה כותב כתוב בתורה הפחד והאימה

וַיַּרְא הָעָם וַיָּנֻעוּ, וַיַּעַמְדוּ מֵרָחֹק.  טו וַיֹּאמְרוּ, אֶל-מֹשֶׁה, דַּבֵּר-אַתָּה עִמָּנוּ, וְנִשְׁמָעָה; וְאַל-יְדַבֵּר עִמָּנוּ אֱלֹקים, פֶּן-נָמוּת.

בסדר זה רק מהטריק, אם זה היה האלוקים הייינו מתאבדים ממש, ק"ו שלא היינו רבים עם משה ועוד ריבים ילדותיים שכאלה כמו קרח ושאר השטויות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 14:50 לינק ישיר 

מקסמן מורא שכינה זה לא טריקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 14:50 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

מקס

אתה יכול לפרש כאוות ליבך, אבל ציטטתי לך חז'ל בכמה מקומות שמבינים שהגורל היה באמצעים ניסים ומיסטיים. יש לך שאלה אחת, למה לא ענו בנבואה. התשובה כו שכתוב אצל עכן שה' אמר לו שאינו רוצה להגיד לו בנבואה אלא שיטיל גורל.

ועדין לא הסברת מה כל זה קשור לשאלת האשכול. 

אמרתי והסברתי מהי קשור לאשכול ראה לעיל,

לגבי עכן אומרים חז"ל את הסיבה כי האלוקים לא מדבר לשון הרע, כלומר יש חוק אלוקי שלא יודעים מחשבות אדם (חסר לנו אם לא היית כזה חוק)

אבל מה עושה הגורל כאן ? הרי טענת בנות צלפחד כן הגישו לאלוקים, ובכל זאת בני יוסף לא רצו לקבל זאת ועררו בבג"ץ על כך, ובסוף השיגו ונצחו שבנות צלפחד חייבות להתחתן בתוך השבט,

שוב עיון לדייר היקר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 14:58 לינק ישיר 

צדיק במחילה אתה שואל שאלות שטחיות ומסיק מזה מסקנות רחוקות.

בכל אופן חז'ל במפורש אמרו שהגורל היה באורים ותומים וברוח הקדש ושהגורל דיבר.

שוב אתה יכול לפרש ולדחוק כאוות נפשך, שהכל טריקים וכו' וכו'. אבל זה לא מה שכתוב. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 14:59 לינק ישיר 

דייר כתב:
מקסמן מורא שכינה זה לא טריקים.

אז אל תקרא לזה טריק, תקרא לזה דבר האלוקים, אבל שתבין את העניין זה העיקר,

שאני רוצה לשכנע אדם לתרום למקרה מסויים אז אני מפחיד אותו (מצפונית או מוסרית) נכון ? כך בכל דבר,
האם האלוקים גם עושה מעצמו דברים כאלה ? בוודאי שלא הוא לא שקרן ח"ו !!

חז"ל אומרים שהברקים ורעמים האלוקים עושה להפחיד, אז אין כוונתם שהאלוקים משחק משחקי ילדים איתנו,
ח"ו לחשוב כך, הרי עצם הפחד ברא לנו אז מהי המשחק הזה ? אתה בורא לנו פחד ואחר כך מפחיד אותנו עד מוות ??
תוריד מאיתנו את הפחד ונראה אותך גיבור עלינו ?! כן כן גיבור מחשבתי מוסרי תבוני (איוב טוען את זה נדמה לי לא זוכר בדיוק כרגע) 
האם יש לך מליץ יושר אחד לאלוקים הדמיוני הזה ??

אבל את האלוקים שלנו המקורי אי אפשר בכלל לטעון את כל הקשיות האלה,
האלוקים של התורה היא היקום כולה והתבונה האחידה, וכל הרע אנו עושים וכן כל הטוב, 

תוקן על ידי maxmen ב- 30/11/2011 15:03:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 15:08 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

צדיק במחילה אתה שואל שאלות שטחיות ומסיק מזה מסקנות רחוקות.

בכל אופן חז'ל במפורש אמרו שהגורל היה באורים ותומים וברוח הקדש ושהגורל דיבר.

שוב אתה יכול לפרש ולדחוק כאוות נפשך, שהכל טריקים וכו' וכו'. אבל זה לא מה שכתוב. 

רבונו של עולם הצעתי לך ללמוד את הרמב"ן במקום ואת המלבים במקום וביהושע ותראה מה הקשיים, אני לא סתם מדבר,

אני רק מדבר בהיגיון פשוט שיבינו מה הבעיה בכלל,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/11/2011 15:09 לינק ישיר 

"שאני רוצה לשכנע אדם לתרום למקרה מסויים אז אני מפחיד אותו (מצפונית או מוסרית) נכון ? כך בכל דבר,
האם האלוקים גם עושה מעצמו דברים כאלה ? בוודאי שלא הוא לא שקרן ח"ו !! "

אז אתה עושה את משה רבינו שקרן?

"לבעבור תהיה יראתו על פניכם לבלתי תחטאו "
במילים פשוטות הפחדות

תוקן על ידי דייר ב- 30/11/2011 15:10:24

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פינגווינאי: הגשמת האל והרחקתה - בתנ"ך ובספרות חז"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.