בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

ספר תורה בבעלות מושב שתוקן באופן פרטי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/11/2011 18:33 לינק ישיר 
ספר תורה בבעלות מושב שתוקן באופן פרטי

שלום וברכה,
אני חבר במושב דתי שהיה בו ספר תורה פסול השייך למושב. קיבלתי את הספר באישור המושב (הגבאים) על מנת לתקנו ולהחזירו לשימוש הציבור.
הספר הוצא מבית הכנסת המרכזי ואני מתפלל בשטיבל(בית כנסת שכונתי במושב) במשך כל ימות השנה באישור הגורמים הנזכרים לעיל.
האם יש זכות לבית הכנסת המרכזי לבקש ולדרוש שבשמחת תורה בזמן ההקפות, יחזור הספר לבית הכנסת המרכזי למרות שאינני מתפלל שם גם בשמחת תורה.
עליי לציין שחתמתי על מסמך שספר תורה זה לא יוצא מגבולות המושב כי הינו שייך למושב ובשמחת תורה הוא צריך להיות בבית הכנסת המרכזי.
האם יש תוקף ממשי למסמך זה או עלינו לשבת ולחתום חוזה אחר המתאר את כל הפרטים והתרחישים וביניהם שהספר יתלווה אליי ולשטיבל כל זמן שאני מתפלל בו.
עלות התיקון לא הייתה רק עליי אלא גם לאחיי ואחיותיי.הם לא חתמו על מסמך זה וכן לא ידעו על קיומו. האם לגבאי בית הכנסת המרכזי יש תוקף בטענה על הפרת ההסכם.

אבקש את עצתכם כיצד לנהוג במקרה הנ"ל.
תודה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 02:23 לינק ישיר 

נעשה סדר בעובדות:
1. ספר התורה של המושב באופן כללי, ושל בית הכנסת המרכזי באופן פרטי.
2. חתמת הסכם עם הגבאים, שתמורת השקעתך בתיקון, (כפי הנראה, זה לא כתוב) תוכל להשתמש בו בדרך כלל בביכנ"ס שאתה מתפלל בו, ובלבד שזה יהיה במושב.
3. ההסכם הכיל חריג לכלל, בשמחת תורה, אז צריך ספר התורה להיות בביכנ"ס המרכזי.
4. תיקנת את ספר התורה.
5. בעלות התיקון נשאו גם בני משפחתך, שלא היו מודעים להסכם, ולא היו צד לו.
6. בשמחת תורה לא הסכמת שספר התורה יחזור לביכנ"ס המרכזי (כי אחרת אין הפרת הסכם, ולא צריך לבחון את תוקף הטענה...)

השאלות:
א. האם בני משפחתך גם הם בני המושב?
ב. האם ידעו על כך שבכלל ניתן יהיה להוציא את ספר התורה במשך השנה מבית הכנסת המרכזי?
ג. האם ידעו על כך שלא ניתן יהיה להוציאו מהמושב?
ד. האם לא ידעו כלל שיש הסכם, או רק לא ידעו על פרטים בהסכם?

לאחר שתענה על השאלות, תהיינה לי יותר אינדיקציות לענות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > ספר תורה בבעלות מושב שתוקן באופן פרטי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext