בית פורומים עצור כאן חושבים

אמונת חכמים של חכמים ואמונ"ח של ההמון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/2/2003 10:28 לינק ישיר 

וטו

כל הכבוד על סובלנותך מול הגסות המתפרעת, אבל זה לא פוטר מלמחות ומלהגן על כבודו של הרב המיימוני!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2003 10:48 לינק ישיר 

בוגי,

איך לך מחאה והגנה גדולה מתגובותיי הציניות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2003 17:18 לינק ישיר 

ווטו, חשבתי לענות לך על תגובתך, אבל לאחר שקראתי את שאר התגובות פה, הגעתי למסקנה שפה לא המקום לדון בגדולי דור ובאמונת חכמים לא רק בגלל הזלזול לי ולחכמים שאני קוראת פה אלא גם כי נראה לי שהמושג "אמונת חכמים" לא הופנם אצל הרוב פה (אולי זו הסיבה לכתיבתם פה?).

נסתפק במה שנאמר עם כה, ואם הבנת את כוונתי מה טוב, ואם לא, שוין.

תוקן על ידי - גינגית - 2/25/2003 5:19:02 PM

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/2/2003 17:21 לינק ישיר 

גינגית,

אדרבה, נשמע ונתבשם. גם הציניות שלי אינה מכוונת לנגח, אלא להדגיש בחדות את הנקודות הבעיתיות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2003 14:46 לינק ישיר 

ראיתי את הסיפור של ה'דג המדבר' באשכול עם לינק לפורום אחר.

זה הזכיר לי את הסיפור עם הדיבוק של דרעי/בצרי לפני כמה שנים!

יש לי כמה שאלות:

1. האם דווח על כך רק בעיתונות החרדית או גם בתקשורת האמריקאית - מקום המאורע?

2. האם סיפור כזה קורה רק אצל דתיים-אורתודוקסים-חרדים, או גם אצל אנשים אחרים?

3. למה לא הפרידו את הדג כדי שגם לאחרים יהיה צ'אנס להיווכח מהנס?

4. האם באותו רגע לא נשמע קול מבהיל מבחוץ או מאיזה חומד לצון בחדר סמוך?

5. האם היקף המכירות של החנות דגים גדל לאחר הסיפור?

6. האם המספרים מוכרים כדוברי אמת טהורה?

7. האם רמת האמונה בסיפור לאחר שהתפרסם לשש מאות אלף בתי אב, הגיעה לרמת האמונה במעמד ה"ס?

תוקן על ידי - ווטו1 - 3/8/2003 10:42:22 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2003 19:17 לינק ישיר 

נו רציו

תבין שמשנכנס אדר מרבים בשמחה ואדר מזל דגים (אולי קשור לדג הראשון באפריל?) וזו בדיחה טבעית הנופלת על אזניים קשובות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2003 20:08 לינק ישיר 

ואני שמעתי שהדג דיבר אחרי שטעם מריבת האתרוגים המפורסמת.

יש לזה מקור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2003 20:18 לינק ישיר 

אומרים החכמים:

"מי שאינו מאמין שהדג יכול לדבר - כופר ומי שמאמין שהוא דיבר - טיפש!"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2003 16:23 לינק ישיר 

מה אתם מסתפקים? הנה שידור ראיון חי, אמנם לא עם הדג עצמו, אלא עם מי שהביא את הסיפור!

http://planet.nana.co.il/kols/dag.mp3

הייתי רק רוצה לשאול אותו באיזו הברה דיבר הדג, ככה סוף סוף נוכל לברר מה היא ההברה הנכונה של לשוננו איך שמדברים בשמים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2003 17:35 לינק ישיר 

בוגי,

קודם כל הרי אם מן השמים שלחו אותו לחנות הזו, הרי לימדו אותו לומר את שאמר ביידיש כשפה שיודע המראויין וגם אם בעברית, זה היה חייב להיות בצורה שהוא מבין.

הרי הוא ציטט מהדג בהברה אשכנזית יידישית "צריך שמירה, הסוף בא, צריך תיקון".

עכשיו ברצינות, מה שהכי נראה שהדג עשה רעש כזה "צצצצשששששממספפפפפפבבבבבצצצצצצצתתתתתתת" ומזה הבין בעל החנות את שהבין ובפרט כפי שאמר שהזוהר על פרשת השבוע התחיל במלה "גילגוליא" ואגב מיימוני, הרווחת מקור לקדמות הזוהר!

"כל ליצנותא אסירא בר מליצנותא דעבודה זרה" [תרגום: כל ליצנות אסורה חוץ מליצנות על עבודה זרה!].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2003 15:37 לינק ישיר 

סיפור לכבוד שבת זכור-פורים המתאים גם לאשכול הזה מחדשות וואלה!

חשבון הטלפון הגיע לבית הקברות

בית קברות במסצ'וסטס הופתע לקבל חשבון טלפון המיועד לאדם שנפטר ב-1997; החשבון היה עבור שיחה אחת שבוצעה 5 שנים לאחר מות האיש; מנהל בית הקברות: אנו שוקלים להוסיף תיבות דואר

יום חמישי, 13 במרץ 2003, 15:56

(אילוסטרציה)

מאת: מערכת וואלה!

אדם שנפטר בשנת 1997 קיבל חשבון טלפון על שמו לבית הקברות שבו הוא קבור. חשבון הטלפון התקבל במשרדי בית הקברות לפי הכתובת הבאה: עבור: דיוויד טולס, כתובת: בית הקברות "הילסייד" מסצ'וסטס, ארה"ב. ואילו דיוויד טולס נקבר בדצמבר 1997 - הוא מת בגיל 60.

מנהל בית הקברות, ויין בלוקוויסט, סיפר לאתר "אננובה" כי הופתע מאוד כשהתקבל החשבון מחברת הטלפונים "ספרינג". לדבריו, החשבון היה על סך 12 סנט בלבד, על שיחה אחת שבוצעה ב-16 בפברואר - חמש שנים לאחר מותו של טולס.

"הלקוחות שלנו לא מקבלים בדרך כלל דואר", השתעשע מנהל בית הקברות. "בעקבות המקרה שקלנו להוסיף תיבות דואר על המצבות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/6/2003 15:52 לינק ישיר 

נפתח ונמחק אשכול טרם הספקתי להגיב, על נושא הבטחות של רבנים המסתובבות בשוק ובעיתונים.

בכן, מניסיון מעולם לא היה מה שקראתי בעיתון וידעתי עליו ישירות, שהיה מדוייק.

בעניין ההבטחות, בדרך כלל אין מבטיחים אלא מברכים וההמון האוהב להמציא סיפורים [ראה חזו"א או"ב פ"א] עושה מהברכות הבטחות!

תוקן על ידי - ווטו1 - 6/26/2003 3:53:27 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2004 12:57 לינק ישיר 

מיימוני

קיבלת שיעור באמונת חכמים באשכול החורבן של ג'ינג'ית.

'אז כפי שאתה רואה, לשיטתי, "אמונת חכמים" היא לא "לקבל בלי לנסות להבין" אלא היא אדרבא, לנסות ולהבין, אולם אם זאת להיות מספיק עניו כדי לדעת לקבל את דעת החכם ללא עוררין גם אם יאמר לך על ימין שהיא שמאל ועל שמאל שהיא ימין.'

אבל דבר אחד אל תשכח, מיימוני, שמי שיקבע לך 'מיהו חכם' זו הג'ינג'ית!

איך אומר לנו הפרופ' פ. 'יש לי הרבה אמונת חכמים ברבנים; אני מאמין לכל רב את מה שהוא אומר על השני'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2004 14:50 לינק ישיר 

וטו

בוגי

הבעיה אינה של ג'ינג'ית, שהיא אשה טובה ויראת ה', אלא של מי שלימד אותה שאסור לחשוב יותר מדי, והרגילו אותה שאמונת חכמים - שהיא של ההמון, אלא שלא גילו לה זאת - היא היסוד שעליו עומד הכל...

(ויש בזה מן הצדק, שהרי עד לגיל בינה, אנו סומכים בכל על מה שמלמדים אותנו, אך יש גיל שבו מתחילים לחשוב, לבדוק, להשוות, לעמוד על סתירות בתכנים שקיבלנו, ועוד. אני כותב זאת כאן כי יתכן שג'ינג'ית תגיע לראות מה כתבנו, ואני רוצה להסביר במה אני סבור שהטעו אותו, כי היסוד הראשוני נכון ורק מה שהרחיבו ושינו אותו הוא השגוי).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2004 17:57 לינק ישיר 

*"כסיל כאיוולתו"; "ענה" או "אל תען"
ביאור ההבחנה בין הניתן לפולמוס ובין מה שלא
http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=340983

*לחנך את...
צורת הויכוח הנאותה
http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=683376

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אמונת חכמים של חכמים ואמונ"ח של ההמון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.