|
|
| נשלח ב-5/12/2011 01:17 |
|
| |
סלמון מעושן ללא הכשר, מותר לאכול?
ראשית, אגלה לכם שקראתי היכן שהוא באינטרנט שהרב אליעזר וולף מאמסטרדם מתיר זאת.
האמת שלא הבנתי כל כך את ההיתר אבל ממה שהצלחתי להבין הוא אומר שהוא מכיר את תהליך היצור ואין בעיות בזה.
אבל דבר אחד לא הצלחתי להבין, האם יש היתר לקנות מגוי דגים ללא העור (ולסמוך עליו שזה דג כשר), הוא אומר שמכיוון שלדג הסלמון יש מעלה שיש לו צבע ורוד מיוחד שאין לדג אחר וגם אי אפשר לצבוע שיהיה דומה אפשר לבטל את האיסור הזה. ראיתי גם במקום אחר שמסבירים שמותר מכיוון שהחוק אוסר על מכירת משהו אחר ממה שכתוב באריזה ומסתמכים על היתר של ״אין אומן עושה רע לעצמו״. רציתי לדעת האם בספק דאורייתא אפשר להסתמך על ההיתרים הללו.
אם מישהו מכיר את ההיתר הנ״ל שיוכל להסביר אותו טוב בצירוף מקורות הלכתיים מקובלים מוזמן להגיב או לשלוח בפרטי.
וגם אשמח מאוד אם יש כאן מישהו שמכיר את הנושא ויכול להרחיב בו או לתת לי מקורות לעיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2011 08:42 |
|
| |
מבלי להתייחס להיתר הזה ולמי שעומד מאחריו, הואיל וכלל אין לי מושג מי זה ( יתכן ועד מחר אוכל להשיג מידע ). יש צורך בברור מספר דברים עקרוניים.
1. המצאות תולעים בדגי הסלומון כן או לא והאם הענין נבדק ע"י בר סמכא במפעל.
2. האם במפעל מעשנים/מעבדים באותה מערכת ייצור גם דגים שאינם כשרים דבר המטריף את כל מערך היצור,
אלא באם מכשירים את כל מערך היצור באופן יסודי דבר המחייב התמחות בהכשרת מערכות יצור.
3. מעושן/כבוש וכיו"ב דינו כמבושל, והשאל האם ההכשר ניתן רק על דג הסלומון המעושן בשל היותו בעיקרון דג
כשר, או אם מדובר בבישולי נכרי.
4. לפני עישון בשר/דג משרים אותם לפרק זמן מסויים בחומרים מסויימים וגם כאן תיתכן שאלת כשרות באשר לחומרים אלו בנוסף לעובדה שעקב היותם חומציים עצם השריה לצורך עישון לפרק זמן קצר ביותר דינה כבישול בפני עצמו והאם אין בשלב זה של היצור משום בישול נכרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2011 11:41 |
|
| |
מעושן אינו כמבושל
"דג שמלחו עכו"ם ופירות שעישנן עד שהכשירן לאכילה הרי אלו מותרין, מליח אינו כרותח בגזירה זו והמעושן אינו כמבושל, וכן קליות של עכו"ם מותרין ולא גזרו עליהם שאין אדם מזמן חבירו על הקליות" (רמב''ם מאכלות אסורות יז, יז).
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2011 21:23 |
|
| |
דברים דומים לדברי ארבל מצאתי בילקוט יוסף אבל בא נצא מנקודת הנחה שאין בעיה של תולעים, (לדעתי אפשר לבדוק גם בבית),ושעישון הוא לא בישול כדברי מסטוגי.
לגבי הנקודה של השרייה בחומר לא נראה לי שמשרים את הדגים בחומר אחר חוץ ממלח, ובכלל במליחה יכול להיות שלדעת האשכנזים לא תהיה בכלל בעיה של בישול עכו״ם מכיוון שאפשר לאכלו נא מלכתחילה (ע״ע סושי)
לגבי הנקודה של המצאות דגים אחרים מן הסתם בודקים מה התוצרת שבחברה המסויימת הזאת ואפשר להגיע לאיזשהוא מושג, מה שכן לא יצא לי לראות דגים מעושנים שאינם כשרים במעדניות נוכריות.
מה שמציק לי זה בעיקר העניין של לקנות דג מנוכרי ללא חתיכת עור או שניתן לזהות ע״פ הקרביים של הדג האם ניתן לסמוך על חוקי המדינה בעניין הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-5/12/2011 21:40 |
|
| |
אבי ז"ל שהתמחה בין היתר בעיבוד מעושנים, תמיד אמר לי שמשרים את הבשר/דג בכימיקלים שונים למשך מספר שעות
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2011 17:04 |
|
| |
חנוכה שמח כפי הבנתי בעישון הסלמון 1 הסלמון עובר מליחה 2 שטיפה 3 הכנסה לתנור עישון בעיות שיכולות להיווצר זה האם מעשנים עוד דגים למשל דג החרב או דג הטונה ובידוע דג החרב למשל אינו כשר ולכן הבעיה היא השולחן והסכינים שהם מלאים בשומן דגים וגם כמו שהזכרת דג ללא עור אלא א"כ אתה מסתמך על זה שא"א להחליף את דג הסלמון
תהיה בריא תאכל טרי
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|
|
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.
|