| נשלח ב-6/12/2011 13:44 |
|
| |
PHP ו SQL
ברצוני לשלב גישה למסד נתונים SQL בתיכנות ב PHP
אשמח לקבל עזרה והצעות בנושא זה.
כרגע חשוב לי לדעת כיצד להתחבר למסד נתונים
יש לי את המידע הבא
( ) <?php
$link = mysql_connect('localhost', 'mysql_user', 'mysql_password');
if (!$link) {
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
$sql = 'CREATE DATABASE my_db';
if (mysql_query($sql, $link)) {
echo "Database my_db created successfully\n";
} else {
echo 'Error creating database: ' . mysql_error() . "\n";
}
?>
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2011 13:53 |
|
| |
שאלתי היא, מה אני כותב במקום המילים הבאות
localhost, mysql_user
password' אני מתאר לעצמי שאני יכול לכתוב מה שאני רוצה.
ברצוני לציין שאני מעוניין לבנות את המסד נתונים על שרת בשם kikarhashuk.com
ובו נניח לצורך העניין שזה יהיה בתיקיית CUSTOMER
כמו כן, האם אפשר פשוט לעשות את זה, או שצריך שיהי לי קובץ קונפיגורציה על השרת.
כל עזרה תתקבל בברכה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/12/2011 20:49 |
|
| |
שלום ניו יורקר אני לא מתעסק עם PHP אבל תראה את הקישור הזה
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 11:50 |
|
| |
תודה, אכן אתר שאפשר ללמוד בו רבות, אולם אינו עונה על שאלתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 22:06 |
|
| |
תוקן על ידי מנתח מערכות.
נא לכתוב תשובות ענייניות
תוקן על ידי מנתחמערכות ב- 07/12/2011 22:12:23
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 22:10 |
|
| |
צריך SQL SERVER על השרת. תברר האם זה כלול בחבילה שלך, נראה לי שזה לא בא סטנדרט. במקום LOCALHOST תכתוב את הIP של ככרהשוק, ושרת SQL צריך שם משתמש וסיסמא לתת גישה. יש למיקרוסופט גירסת לייט חינמי, שאפשר להתשמש בו לצורך בדיקות תוך כדי פיתוח. ייתכן שיש גם אחרים. אני מציע לך להתנסות על SQL SERVER לוקאלי, ואחר כך לנסות להתקין את זה על ככרהשוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 17:57 |
|
| |
בחבילה שלי כלול MySql server
עדייו יש מספר דברים שלא הבנתי,
1. האם אני יכול להחליט באיזה תיקיה ימוקם הקובץ, או שזה בכלל לא משנה ? 2. האם שם משתמש וסיסמה, זה משהו שאני ממציא בזמן יצירת הקובץ, או שאלו דברים שאני מקבל מהשרת ? 3, ראיתי בממשק המשתמש שלי (על השרת) אופציה ליצירת SQL, האם אני חייב ליצור אותו קודם ורק לאחר מכן להשתמש בו מתוך ה PHP , או שאני יכול ליצור אותו מתוך התוכנה ? 4. האם בדרך כלל יש הגבלה על מספר מסדי הנתונים שאני יכול לעשות ?
פשוט אין לי מושג איך זה עובד, הייתי מודה לכל מי שיכול לספק לי מידע בנושא או להפנות אותי למקום בו איכל למצא מידע זה. (און ליין או ספר טוב )
בתודה
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 21:10 |
|
| |
בס"ד
הניו_יורקר שלום. 1. אין שאלה כזאת , כי mysql לא מתעסק עם קבצים. לפחות אתה לא צריך לגשת לקבצים אלו. 2. כן סיסמה ושם משתמש אתה יוצר שאתה בונה את הבסיס נתונים. 3. יפה כאן אתה בונה את הבסיס נתונים לאתר וזה עונה כל שאלה 2 כאן אתה בוחר שם משתמש וסיסמה. וכן אתה חייב ליצור אותו כאן. 4. לפי מה שהגבילו אותך בחברת האיחסון שלך.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 21:31 |
|
| |
( ) <?php localhost תשאיר ככה
mysql_user שם המשתמש שבחרת
mysql_password הסיסמה שבחרת
אם יש הצלחה יהיה חיבור לבסיס נתונים
$link = mysql_connect('localhost', 'mysql_user', 'mysql_password'); if (!$link) { die('Could not connect: ' . mysql_error()); }
גש ללוח הבקרה של האתר ותבנה בסיס נתונים תן לו שם איזה שתרצה ושם גישה וסיסמה אחר כך תפעיל את
phpmyadmin וכנס לבסיס הנתונים שבנית ושם תבנה טבלה בשם
tel אחר כך כנס לטבלה הזאת תבנה לה את הנתונים שהיא צריכה להכיל name שם החבר תבחר ב char שים לו אורך של 20 תווים tel טלפון של החבר תבחר ב char שים לו אורך של 20 תווים pel פלאפון של החבר תבחר ב char שים לו אורך של 20 תווים מה עשינו יצרנו טבלה בשםtel שתחזיק לנו נתונים של חברים שלנו הכולל שם טלפון ופלאפון מספיק לשם הדוגמה ותתחיל למלא את הנתונים דרך הקןד ולקרוא אותם זה לא צריך כי את הבסיס נתונים בנינו דרך לוח האתר. וגם
בדרך כלל זה לא יעבוד כי יש הגבלה בטיחותית ליצור בסיס נתונים דרך הקוד אז אל תנסה פשוט תבנה בסיס נתונים דרך הלוח הבקרה של האתר שלך $sql = 'CREATE DATABASE my_db'; if (mysql_query($sql, $link)) { echo "Database my_db created successfully\n"; } else { echo 'Error creating database: ' . mysql_error() . "\n"; }
?> אחרי שיצרנו חיבור לבסיס הנתונים מתחברים לטבלה שיצרנו מקודם mysql_select_db("tel",$link הכנסת נתונים
mysql_query("INSERT INTO tel (name,tel,pel) VALUES('david','03-1234','052-1234')");mysql_query("INSERT INTO tel (name,tel,pel) VALUES('david1','03-1234','052-1234')");mysql_query("INSERT INTO tel (name,tel,pel) VALUES('david2','03-1234','052-1234')");
ככה הכנסנו 3 שורות חדשות לטבלהעכשיו אנחנו יכולים לגשת לטבלה לקבל את הנתונים ולהדפיס אותם איך שבא לנוtel בחרתי את כל הנתונים מטבלה $rows = mysql_query("SELECT * FROM trl");כאן אני עובר על כל הנתונים שחזרו מהשאילתה ןמעבחר אתם אל משתנה$rowודמפיס את מה שיש בוwhile($row = mysql_featch_array($rows)){ echo $row["name")." ".$row("tel")." ".$row("pel");בזמן שיצרתי אותה tel השמות הם אותם השמות שבחרתי לשדות הטבלה }בהצלחה.
תוקן על ידי צדיק_האמת ב- 08/12/2011 21:35:10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 21:34 |
|
| |
תודה לך
האם ב local host אני כותב את ה IP כמו שתמיכה טכני כתב ?
האם שורה זאת נראת בסדר ? $link = mysql_connect('24.192.58.111', 'new-yorker', '123456');
ה IP למעלה, הוא סתם מספר שהמצאתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 21:37 |
|
| |
בס"ד
אני משאיר את זה כ localhost לא ניסיתי אף פעם עם IP ניראה לי שעדיף בכל מקרה. כי ה IP לא קבוע וכל הזמן משתנה וגם אם זה עובד, וכל הזמן תצטרך להחליך את האיפי לאיפי עדכני.
לכן עדיף localhost
תוקן על ידי צדיק_האמת ב- 08/12/2011 21:38:03
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 21:56 |
|
| |
רב תודות, אי"ה אעבוד על כך הלילה מהבית. מקווה שילך בקלות.
תזכה למצוות
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 22:15 |
|
| |
בס"ד
דרך אגב בטבלה tel שתבנה תכניס שדה בנוסף ל name,tel,pel עוד אחד בשם id קבע אותו על סוג int
Attributes unsigned כי אין כאן פחות מ אפס. תסמן ב וי את AUTO_INCREMENT זה אומר שזה נתון שנוסף באופן אוטומטי. דוגמה הטבלה ריקה אז הנתון הראשון יהיה 1 אם הטבלה יש שני נתונים אז נתון החדש יהיה 3 וכו.. ב Index תבחר PRIMARY שזה אומר שזה שדה מפתח ראשי של הטבלה. חובה בכל טבלה שדה מפתח ראשי אחד
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 23:33 |
|
| |
ב SETUP של ה SQL יש את השאלה הבאה
Allow Direct Database Access ולבחור תשובה , כן או לא
וכן ההסבר הבא Note: Databases with External access are located on a separate server than databases without External Access.
אני מניח שאני צריך לבחור ב-כן
האם אני צודק?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/12/2011 19:57 |
|
| |
בס"ד לא נתקלתי בשאלה זאת אף פעם.. איזה סוג של מנהל אתר יש לך
אני מכיר את cpanel direct admin לא זכור לי שאלה כזאת.. תבחר ב yes ניראה הגיוני. ולא לשכוח לבחור סוג בסיס נתונים מסוג mysql
|
|
|
|
| נשלח ב-11/12/2011 08:43 |
|
| |
אם אתה בודק את זה מתוך דפים שנמצאים על השרת שלך, אז נראה לי ש-localhost יכול לעבוד, אני לא בטוח. אם אתה בודק את זה מדפים שרצים על המחשב שלך, אז אתה חייב לציין את ה-IP הנכון של השרת SQL. כל זה אני אומר מסברא, לא מנסיון, אבל הניו יורקר מכיר כבר את הסברות העקומות שלי.......
|
|
|
|
|