בית פורומים עצור כאן חושבים

על השכלה תורנית ותעודות פורמליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/12/2011 16:09 לינק ישיר 
על השכלה תורנית ותעודות פורמליות

אנחנו מתפללים כל בוקר ומבקשים בתפילה שהקב"ה יזכנו "ללמוד וללמד". והנה, רבים הם בחורי ישראל השוקדים באוהלה של תורה מגיל צעיר, ומעמיקים חקר באוצרות תורת ישראל ובהיסטוריה היהודית... והנה, גדלו אותם הנערים, והקימו בית כדת משה וישראל. אך לשבת בכולל הם אינם יכולים (מפאת בעיות פרנסה), או אינם רוצים (כי רוצים הם להגשים את תפילתם היומית מינקותם - "ללמד").

וב"ה שנתן לעמו ישראל, ילדים רבים הלומדים מקצועות שאותם בחורי הישיבות מלפנים ראויים בהחלט ללמד:

• מקרא/תנ"ך
  • מחשבת/מורשת ישראל
  • תלמוד (5 יחידות?)
  • היסטוריה יהודית

אך דא עקא – 10 שנות לימוד של המקצועות דלעיל, לא מקנים לבחור הישיבה כלום, כי איך ילמד ואין לו תואר? עצם העובדה המציאותית שהוא אכן מוכשר ללמד, ויש לו את ההיסטוריה הלימודית שמוכיחה זאת – לא משנה כלום.

לפי החוק כיום – ר' חיים קנייבסקי לא יכול ללמד במגמת תנ"ך בתיכון ממלכתי-דתי, כי אין לו תואר...

האם לא ניתן לעשות משהו לשנות מציאות מעוותת זאת?

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2011 16:16 לינק ישיר 

מדוע את חושב שהם ראוים ללמד את המקצועות שפרטת? אפילו נניח שהם יודעים תלמוד, עדיין לא אומר שהוא מסוגל ללמד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 16:17 לינק ישיר 

כמובן שעסקינן במי שרוצה ומסוגל...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2011 16:19 לינק ישיר 

לי יש בעיה עקרונית עם מה שנראה לי שאתה מציע, שכן אינני רואה איך הר' קנייבסקי היה מסכים שפרופ' דת"ל או חילוני לתלמוד היה מלמד את בניו, גם אם היה מוסכם שהוא דבק במתווה מאד צר ושיש לו ההכשרה המתאימה לכך. בפועל יש "מעמדות" לפיהם חרדים יכולים ללמד דת"לים, ודת"לים יכולים ללמד חילונים, אך לא בכוון ההפוך. אינני מבין מדוע נראה לך שאחרים אמורים להסכים שזה בסדר.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 07/12/2011 16:25:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 16:20 לינק ישיר 

שיבולת
המעמדיות הזאת מקובלת על העליונים והתחתונים כאחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 16:24 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שיבולתהמעמדיות הזאת מקובלת על העליונים והתחתונים כאחד.

קשה לי לספור כמה פעמים ראיתי ביקורת ע"כ ב"הארץ" ישירות או בעקיפין. מגיגול של חמש שניות (איפה ספרן, איפה?)

אם אתה באמת רוצה לתלות את העניין בנקודה עובדתית זו, אוכל לחפש עוד מאוחר יותר.

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 07/12/2011 16:25:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 16:26 לינק ישיר 

שיבולת
אני בעיקר התיחסתי לחרדים וד"לים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 16:32 לינק ישיר 

השאלה שאני מעלה כאן היא שאלה מציאותית: נניח שאני מנהל תיכון ממ"ד, למה שאני לא יוכל להעסיק אברך (ללא תואר כמובן), ללמד בגרות בתנ"ך 5 יחידות? הרי הוא מוכשר לכך, שהרי יש לו השכלה תורנית קלאסית...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2011 16:33 לינק ישיר 

מנין לך שהוא יודע תנ"ך?
ככלל, למערכת אין ברירה אלא להסתמך על תארים שהיא מכירה בהם, כגון תואר אקדמי בחינוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 16:41 לינק ישיר 

אז כתבתי: יש לו השכלה תורנית קלאסית מוכחת, ומנהל התיכון/חטיבה מכיר בו כמוכשר ללמד...
[אגב, אני הכרתי/מכיר מורים עם תארים שלא יודעים ללמד בגרוש, אז מה בדיוק הטענה שלך?]

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2011 16:47 לינק ישיר 

הייתי נותן הרבה לפגוש אברך חרדי יודע תנ"ך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 16:51 לינק ישיר 

פוגי
האם השכלה תורנית קלאסית כוללת תנ"ך ומחשבת ישראל?
ולגבי טיעונך השני, הפורמליות היא יתרון וחסרון של מערכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 16:53 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:
השאלה שאני מעלה כאן היא שאלה מציאותית: נניח שאני מנהל תיכון ממ"ד, למה שאני לא יוכל להעסיק אברך (ללא תואר כמובן), ללמד בגרות בתנ"ך 5 יחידות? הרי הוא מוכשר לכך, שהרי יש לו השכלה תורנית קלאסית...

נראה לי שאני חולק הן על בעלבעמיו והן עליך בנקודה זו. לדעתי גם בחינוך הדת"ל יש המון ביקורת על כך שכוון ההוראה הוא חד-צדדי, והשאלה נתפסת לא רק כשאלה פרקטית (מה שקראת מציאותית למיטב הבנתי), אלא כשאלה חינוכית שהיא אחד מהגורמים להתחרד"לות. מה שכן, אין לי כרגע זמן למצוא מקורות אינטרנטיים בנושא. השאלה היא האם המחלוקת עובדתית (ואז יש טעם) או עקרונית (ואז אין טעם - גם אם תסכימו שזה המצב, טענתכם שזה לא חייב להיות כך).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 17:06 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
הייתי נותן הרבה לפגוש אברך חרדי יודע תנ"ך.

ואני עדיין לא זכיתי להכיר מורה לתנ"ך חילוני/ת שיודע/ת תנ"ך...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/12/2011 17:31 לינק ישיר 

פוגי
לא ראינו אינה ראיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/12/2011 17:32 לינק ישיר 

ומה לגבי סתם מישהו שיש  לו את היכולת והוא לא אברך, ולא חרדי, ואולי גם לא דתי? לדוגמא, סתם בחור חילוני שמתעניין בתלמוד או בתנ"ך, ולומד זאת כבר שנים ואין לו השכלה/תעודה פורמלית. האם אתה בעד לתת לו ללמד?
מערכות גדולות מתנהלות לפי כללים פורמליים, ולכן הן דורשות תעודות. מערכות קטנות יכולות אולי להתנהל אחרת.
למה שופטים נבחרים רק מתוך אלו שיש להם רישיון עריכת דין ולא מבין אלו שיודעים משפטים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על השכלה תורנית ותעודות פורמליות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext