|
|
| נשלח ב-7/12/2011 18:39 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | מערכות גדולות מתנהלות לפי כללים פורמליים, ולכן הן דורשות תעודות. מערכות קטנות יכולות אולי להתנהל אחרת. למה שופטים נבחרים רק מתוך אלו שיש להם רישיון עריכת דין ולא מבין אלו שיודעים משפטים?
|
|
אגב, ומה דעתך על הרב דיכובסקי, שאין לו השכלה פורמלית, והציעו לו לכהן כשופט בג"ץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 18:58 |
|
| |
נסיון מוכח מתאים שווה ערך לתואר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 18:58 |
|
| |
פוגו אגב, ומה דעתך על הרב דיכובסקי, שאין לו השכלה פורמלית, והציעו לו לכהן כשופט בג"ץ?
זה ברווז עיתונאיי שהופץ על ידי יושבי בית המדרש,. לקחו אמירה מתריסה והפכו אתה לאמת.
בענין חילונים שלא יודעים תנ"ך- האמת חילוני שלא יודע תנ"ך לא צריך ללמד תנ"ך, אבל מה לעשות שהרבה מאד חילוניים מרצים ופרופסורים לתנ"ך, וסתם חילונים מומחים גדולים לתנ"ך למשל מאיר שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 21:26 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | הייתי נותן הרבה לפגוש אברך חרדי יודע תנ"ך. |
|
ירוחם, היום יש ברוך ה' הרבה, כל אלו שהם בוגרי תלמודי תורה של זילברמן וגרוגותיה, ובפרט בוגרי זילברמן עצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 21:44 |
|
| |
אני אנסח את השאלה של פוג, בצורה אחרת. למה צריך תעודות, אפשר לעשות בצורה אחרת. יהיה מבחן קבלה לצורך הוראה. המבחן יכלול הן מבחן על ידע, הן הוראה בפועל ולפי זה יתקבלו להוראה, לא משנה איפה למדתי כמה למדת, העיקר הוא התוצאה.
|
|
|
|
|
| |
פותח האשכול כתב דברי שטות שבן ישיבה מסוגל ללמד תלמוד . ואני כבוגר מערכת החינוך הישיבתית, אומר לך שהמקסימום שבוגר מערכת זו מסוגל הוא אולי להפשיט איזה שערי יושר קשה, או לצטט קושיה של יוסל שרייבר. אבל בשביל ללמד תלמוד צריך רקע רחב בהיסטוריה של האמוראים, דבר אחד או שנים במחקר שיטתי של רש"י ובעלי התוספות, ועוד ועוד כיד השם הטובה על מלומדי האקדמיה. נ.ב אין כוונה כלל לזלזל בבני הישיבות. רק קצת פרופורציה לא תזיק.
|
|
|
|
|
| |
צבי תודה על המידע המעודד-מודה באשמה לא מכיר. אתה בטוח שהם גם לומדים את ספר מלכים הפרקים הראשונים עד י ?
קצת נראה לי משונה- הרבה גדולים היום ובעבר אסרו לימוד נ"ך, מסיבות מובנות.
לשם אינפורמציה באוניברסיטת בר אילן בחוג לתנ"ך לא לומדים תורה. בימי חורפי ציטטתי את התנ"ך- בציון המקור בגמרא.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 21:54 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | צבי תודה על המידע המעודד-מודה באשמה לא מכיר. אתה בטוח שהם גם לומדים את ספר מלכים הפרקים הראשונים עד י ?
קצת נראה לי משונה- הרבה גדולים היום ובעבר אסרו לימוד נ"ך, מסיבות מובנות.
לשם אינפורמציה באוניברסיטת בר אילן בחוג לתנ"ך לא לומדים תורה. בימי חורפי ציטטתי את התנ"ך- בציון המקור בגמרא. |
|
ברור, לומדים הכול, ויודעים הכול. בימים אלו עובד אחד מהם על חיבור על נביאים אחרונים. הבן אדם בקי בתנ"ך ישר והפוך בפשט טוב ברמה מאוד גבוהה. הוא דוגמה קיצונית, אבל כמותו רוב הבוגרים של המקום ההוא, בוגרי שאר תלמודי תורה שהולכים קרוב לשיטה שלהם פחות, מאחר ואינם ממשיכים לחזור על התנ"ך שלמדו בימי ינקותם, אבל לפחות יש להם יד ורגל בתנ"ך. גם אני מודה ומתוודה, שבימי חורפי לא ידעתי תנ"ך. היום ברוך ה' יודע גם יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 22:15 |
|
| |
| tzvi11 כתב: |  | אני אנסח את השאלה של פוג, בצורה אחרת.
למה צריך תעודות, אפשר לעשות בצורה אחרת.
יהיה מבחן קבלה לצורך הוראה.
המבחן יכלול הן מבחן על ידע, הן הוראה בפועל ולפי זה יתקבלו להוראה, לא משנה איפה למדתי כמה למדת, העיקר הוא התוצאה. |
|
מבחן קבלה חד פעמי לא יכול להוכיח רמת ידע בפדגוגיה .
כשם שרופא לא יתקבל לעבודה בבית חולים על סמך מבחן קבלה כך גם מורה לא יכול להתקבל לעבודה ללא תעודה המאשרת שעבר בהצלחה את המבחנים העיוניים ואת המבחנים המעשיים לאורך שנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 22:26 |
|
| |
משהו מאד טיפוסי לחרדים קורה כאן בדיון
זה מזכיר לי קצת את האגדה האורבאנית על הפרופ' בטכניון שביקש מהסטודנטים לתכנן צינור של דם לאילת, וכולם השתקעו לחשב את הפרטים (לא משנה אם זה קרה כך או אחרת, לצורך העניין).
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 23:28 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | זה מזכיר לי קצת את האגדה האורבאנית על הפרופ' בטכניון שביקש מהסטודנטים לתכנן צינור של דם לאילת, וכולם השתקעו לחשב את הפרטים (לא משנה אם זה קרה כך או אחרת, לצורך העניין).
|
|
אני לא מבין, מה העניין שלך להכניס את הטענה הזו הלוך וחזור.
אתה תוך כדי גם מכניס הערה צינית שאין לה מקום, כאילו כל הרצון לפתור את מצוקת התעסוקה, ובזה אתה מוריד את העוקץ מן האשכול.
פוג טוען ברמה העקרונית, אם דבריך צודקים אינם כלל מעניין האשכול.
מיכי היטיב לחדד את הדיון סביב חילונים או דתיים שלא למדו לא עם תואר.
תוקן על ידי tzvi11 ב- 07/12/2011 23:33:03
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 23:30 |
|
| |
סעיף 2(3) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב] התשמ"ד-1984, מאפשר למנות מי שאיננו בעל השכלה משפטית פורמאלית, לשופט: "2. אלה כשירים להתמנות לשופטי בית המשפט העליון: ...(3) משפטאי מובהק."
מכח סעיף זה מונה הרב שמחה אסף, היסטוריון וחניך ישיבת טלז לשופט עליון בראשית המדינה. רבים ממורי בתי הספר הדתיים הינם חרדים בוגרי ישיבות. השכלה ישיבתית נחשבת להשכלה המשתלמת ביותר לצורך לימודי הוראה, מאחר והלימודים בישיבה מוכרים לתואר אקוויוולנטי לתואר ראשון, או תואר שני לבעלי תעודת השכלה תורנית גבוהה מן הרבנות הראשית. לשם השוואה, לימודי הוראה בדרך כלל נמשכים 4 שנים לאחר תיכון.
לרבים מבין המורים הדתיים והר"מים בישיבות תיכוניות, לא היתה תעודת הוראה כשהחלו ללמד, והם השלימו אותה, בלימודים של יום בשבוע במשך שנה-שנתיים במכון להכשרת מורים. המכונים להכשרת מורים של ישיבות ההסדר, מכירים בלימודים בישיבה, ודורשים מס' קורסים מצומצם. אחר כך ניתן להמשיך ללימודי תואר שני.
השכר לאחר הרפורמה של אופק חדש, יכול להגיע ל 7-9 אש"ח. יום חופשי בשבוע, שעות נוחות, וחופשות גדולות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/12/2011 23:44 |
|
| |
| tzvi11 כתב: |  | | זה מזכיר לי קצת את האגדה האורבאנית על הפרופ' בטכניון שביקש מהסטודנטים לתכנן צינור של דם לאילת, וכולם השתקעו לחשב את הפרטים (לא משנה אם זה קרה כך או אחרת, לצורך העניין).
אני לא מבין, מה העניין שלך להכניס את הטענה הזו הלוך וחזור.
אתה תוך כדי גם מכניס הערה צינית שאין לה מקום, כאילו כל הרצון לפתור את מצוקת התעסוקה, ובזה אתה מוריד את העוקץ מן האשכול.
פוג טוען ברמה העקרונית, אם דבריך צודקים אינם כלל מעניין האשכול.
מיכי היטיב לחדד את הדיון סביב חילונים או דתיים שלא למדו לא עם תואר.
|
|
"ברמה העקרונית". ראה תגובה אחת מעל זו.
בקיצור, אתה היית מתכנן גם את השיבר.
נראה לי שמיצינו.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 07/12/2011 23:52:43
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 00:34 |
|
| |
| xibolaiyu כתב: |  | זה מזכיר לי קצת את האגדה האורבאנית על הפרופ' בטכניון שביקש מהסטודנטים לתכנן צינור של דם לאילת, וכולם השתקעו לחשב את הפרטים (לא משנה אם זה קרה כך או אחרת, לצורך העניין). אני לא מבין, מה העניין שלך להכניס את הטענה הזו הלוך וחזור. אתה תוך כדי גם מכניס הערה צינית שאין לה מקום, כאילו כל הרצון לפתור את מצוקת התעסוקה, ובזה אתה מוריד את העוקץ מן האשכול. פוג טוען ברמה העקרונית, אם דבריך צודקים אינם כלל מעניין האשכול. מיכי היטיב לחדד את הדיון סביב חילונים או דתיים שלא למדו לא עם תואר.
"ברמה העקרונית". ראה תגובה אחת מעל זו.
בקיצור, אתה היית מתכנן גם את השיבר.
נראה לי שמיצינו.
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 07/12/2011 23:52:43
|
|
אני גם חושב שמיצינו, רק חבל שאתה ועוד כל מיני מגיבים שאף פעם אי אפשר לדעת מי העומד מאחוריהם במציאות, גם משתמשים בכלי הנבואי שיש להם, וגם הרבה פעמים איני רוצה להגיד תמיד משתדלים להביא את הדיון לכיוון הביקורת על הציבור החרדי או אפילו הדתי לאומי אם הוא מידי קיצוני לטעמם, גם אם זה לא קשור בעצם לדיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/12/2011 08:05 |
|
| |
[צבי,
לענ"ד אתה מגזים במתקפה האישית.
דברי שיבולאיו קשורים בהחלט לנושא האשכול, ויעידו התגובות הקודמות שעסקו גם הם בנושא זה.
לטעמי האישי, למשל, זה נושא חשוב ומעניין, ומדוע העובדה שאתה לא מתעניין בו היא זו שצריכה להכריע את כיוון האשכול?]
|
|
|
|
|