בית פורומים שידוכי חרדים

מהתיבה האישית - סיפור מהחיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/12/2011 17:54 לינק ישיר 
מהתיבה האישית - סיפור מהחיים

תוכל להעלות אותה בשמי (כלומר, בעילום שם, כמובן...)?

זו השאלה:

נפגשתי עם בחור פעמיים. זה הבחור הראשון שאני נפגשת איתו. הוא נפגש עם מליון בחורות לפניי (השדכנית הרכלנית סיפרה הכל...).
השם שלי עלה אצלם כבר לפני שנתיים, וגם כמה פעמים בדרך - והם כל הזמן דחו. אמרו שזה לא מתאים, ודי זלזלו ב"הצעה" (כלומר, בי). האמא אפילו לא רצתה לראות אותי וכו וכו.

עכשיו הם פתאום כן רצו, וזה התחיל לרוץ נורא מהר (שני שעבר נתנו תשובה חיובית, באותו יום - דור ישרים, ולמחרת כבר פגישה. יומיים אחר כך - עוד פגישה...). לפני שאני אסביר את הבעיות עם הפגישה עצמה, אקדים בעוד איזשהוא פרט על

הרקע:

הבחור נורא מוכשר, אבל לאף אחד מהחברים שלו לא היתה מילה טובה עליו. כולם אמרו שהוא מוכשר, אבל המידות הן לא הצד החזק שלו.
תשאלו - למה ניגשתי לזה בכלל? ובכן, היו שלושה אנשים בוגרים (אחד ראש ישיבה והשניים האחרים גם כן אנשים בוגרים, מכובדים ואחראים שמכירים אותו), והם אמרו שכנראה הדיבורים האלו נובעים מקנאה, כי הבחור, כאמור, מאוד מוכשר, וזה מוציא לחברים שלו את העיניים.

עכשיו אני אעבור לתאר את הפגישה(ות):

לשתי הפגישות הבחור איחר ברבע שעה. אז נכון שאני מהצפון והוא מהדרום (יכול להגיע גם ל3 שעות נסיעה), אבל אתה יודע שיש לך פגישה - צא מוקדם מוקדם מוקדם, לא?

חוץ מזה, נפגשנו במקום שהוא שעה מהבית שלי גם כן, ואני כן הקדמתי (בחצי שעה! כי התנועה זרמה... זה היה דיכאון, ביחוד בשל העובדה שעל החצי שעה התווספו עוד 15 דקות...)
בשתיהן לא באה התנצלות על האיחור. שום מילה! אפילו לא להגיד - "נתקעתי בפקק" או לא יודעת מה... בפגישה השניה אחרי עשר דקות התקשרה אליי מישהי מהצד שלו (אחות או אמא, לא יודעת) ואמרה שהבחור בדרך, ויאחר בעשר דקות. כלומר, אחרי 10 דקות איחור הוא נזכר להודיע שהוא יאחר בעוד עשר דקות.

בשתי הפגישות הוא לא קנה לי שום שתיה, ובראשונה - רק אחרי שאמרתי משהו, אז הוא אמר שהרב שלו אמר שבמקום הזה יש בעיה להזמין (כוסות לא טבולות. לא ממש הבנתי...).

יש עוד סימנים קטנים (עזב אותי לבד בפגישה השניה, כי "מיהר"; דיברנו על איזה נושא, ואמרתי שלא מתאים לי, והוא לא ממש התייחס אל ה"לא", אלא התחיל לשכנע לכיוון ה"כן"; השדכנית אמרה לאמא שלי - "מה, אתם צריכים להגיד תודה שהם בכלל "יורקים" לכיוון שלכם", והיו עוד כמה ביטויי שחצנות והתנשאות די ברורים מצד המשפחה שלו...)
מצד שני, יש גם דברים טובים - הוא פשוט מצא חן בעיניי...

עכשיו השאלה שלי היא האם להמשיך או לא - לכאורה, מדובר על דברים ממש קטנים, ועל כל אחד מהם אפשר למצוא הסבר וסיבה הפוכים לגמרי. השאלה היא האם כשמדובר על הצטברות של דברים, לא אמורים אההמ... להבין שקורה פה משהו...

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2011 18:07 לינק ישיר 

וואי קטע הזוי!
לא ממש נפגשתי הרבה בחיים שלי, אבל מהנסיון שלי כולם היו בחורים טובים!
והיו כאילו שאיחרו והיו כאלה שלא באו עם כסף והיו כאלה שלא תמיד ידעו מה לעשות...
אבל כולם- היו עדינים ביקשו סליחה אם היה צריך והסבירו את עצמם!

א. אני בחיים לא הייתי נפגשת עם בחור ש"עושה לי טובה"... לא צריכה אחד כזה שתמיד יסתכל עלי מלמעלה.
ב. תחשבי עם עצמך טוב טוב מה את מוצאת בו, מידות? לא נראה לי... ביטחוו עצמי? מופרז מדי.... חוכמה? גם לא נראה לי....
אז אולי את מושפעת מכיוון שזה הבחור הראשון היוצא לך לדבר איתו- ולפגישה ראשונה בדר"כ יש ניחוח של "הלוואי שזה, זה..." תבררי עם עצמך אם יש משהו שבאמת נראה לך בו. מעבר ל"מזל" שיש לך שהוא "ירק לכיוון שלך".

ואם את בכל זאת מוצאת בו משהו- אני חושבת שפגישה שלישית את צריכה לפתוח איתו את כל העסק הזה.
כנות!
תאמרי לו את כל מה שקורה, תסבירי לו שהאיחורים לא נראים לך, תסבירי לו שהאדישות שלו מוזרה וכו' וכו'...
ואם יש לך בעיה ואת צמאה- תזמיני לעצמך! את לא צריכה אישור ממנו לשתות, אם הוא יהיה נורמלי הוא יזמין גם לעצמו וישלם אחר כך. אפשר להזמין מים, או לשתות מבקבוק סגור עם קש.

בהצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 18:25 לינק ישיר 

דילמה אמיתית.
אצטרף למגיבה לפני, ואוסיף שלמען רגיעות הנפש שלך תשאלי רב אם להמשיך.

ואולי, תשאלי את השדכנית את השאלות האלה. יתכן שיהיו לה הסברים- ודרכה יהיה לך יותר נעים לשאול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2011 19:17 לינק ישיר 

הייתי זורקת אותו לכל הרוחות.. מתגברת על הרגשות וממשיכה הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 19:22 לינק ישיר 

כשיש ספק - אין ספק.. (חוץ מהסימנים שמעידים על חוסר חוכמת חיים בכלליות)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2011 19:31 לינק ישיר 

בנאדם שאפילו לא מנסה לחפות על חוסר המידות שלו, אומר דרשני. אני הייתי ממליצה על  "יציאת חרום".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 19:34 לינק ישיר 

אסיק_good כתב:
תוכל להעלות אותה בשמי (כלומר, בעילום שם, כמובן...)?

זו השאלה:

נפגשתי עם בחור פעמיים. זה הבחור הראשון שאני נפגשת איתו. הוא נפגש עם מליון בחורות לפניי (השדכנית הרכלנית סיפרה הכל...).
השם שלי עלה אצלם כבר לפני שנתיים, וגם כמה פעמים בדרך - והם כל הזמן דחו. אמרו שזה לא מתאים, ודי זלזלו ב"הצעה" (כלומר, בי). האמא אפילו לא רצתה לראות אותי וכו וכו.

עכשיו הם פתאום כן רצו, וזה התחיל לרוץ נורא מהר (שני שעבר נתנו תשובה חיובית, באותו יום - דור ישרים, ולמחרת כבר פגישה. יומיים אחר כך - עוד פגישה...). לפני שאני אסביר את הבעיות עם הפגישה עצמה, אקדים בעוד איזשהוא פרט על

הרקע:

הבחור נורא מוכשר, אבל לאף אחד מהחברים שלו לא היתה מילה טובה עליו. כולם אמרו שהוא מוכשר, אבל המידות הן לא הצד החזק שלו.
תשאלו - למה ניגשתי לזה בכלל? ובכן, היו שלושה אנשים בוגרים (אחד ראש ישיבה והשניים האחרים גם כן אנשים בוגרים, מכובדים ואחראים שמכירים אותו), והם אמרו שכנראה הדיבורים האלו נובעים מקנאה, כי הבחור, כאמור, מאוד מוכשר, וזה מוציא לחברים שלו את העיניים.

עכשיו אני אעבור לתאר את הפגישה(ות):

לשתי הפגישות הבחור איחר ברבע שעה. אז נכון שאני מהצפון והוא מהדרום (יכול להגיע גם ל3 שעות נסיעה), אבל אתה יודע שיש לך פגישה - צא מוקדם מוקדם מוקדם, לא?

חוץ מזה, נפגשנו במקום שהוא שעה מהבית שלי גם כן, ואני כן הקדמתי (בחצי שעה! כי התנועה זרמה... זה היה דיכאון, ביחוד בשל העובדה שעל החצי שעה התווספו עוד 15 דקות...)
בשתיהן לא באה התנצלות על האיחור. שום מילה! אפילו לא להגיד - "נתקעתי בפקק" או לא יודעת מה... בפגישה השניה אחרי עשר דקות התקשרה אליי מישהי מהצד שלו (אחות או אמא, לא יודעת) ואמרה שהבחור בדרך, ויאחר בעשר דקות. כלומר, אחרי 10 דקות איחור הוא נזכר להודיע שהוא יאחר בעוד עשר דקות.

בשתי הפגישות הוא לא קנה לי שום שתיה, ובראשונה - רק אחרי שאמרתי משהו, אז הוא אמר שהרב שלו אמר שבמקום הזה יש בעיה להזמין (כוסות לא טבולות. לא ממש הבנתי...).

יש עוד סימנים קטנים (עזב אותי לבד בפגישה השניה, כי "מיהר"; דיברנו על איזה נושא, ואמרתי שלא מתאים לי, והוא לא ממש התייחס אל ה"לא", אלא התחיל לשכנע לכיוון ה"כן"; השדכנית אמרה לאמא שלי - "מה, אתם צריכים להגיד תודה שהם בכלל "יורקים" לכיוון שלכם", והיו עוד כמה ביטויי שחצנות והתנשאות די ברורים מצד המשפחה שלו...)
מצד שני, יש גם דברים טובים - הוא פשוט מצא חן בעיניי...

עכשיו השאלה שלי היא האם להמשיך או לא - לכאורה, מדובר על דברים ממש קטנים, ועל כל אחד מהם אפשר למצוא הסבר וסיבה הפוכים לגמרי. השאלה היא האם כשמדובר על הצטברות של דברים, לא אמורים אההמ... להבין שקורה פה משהו...

מבלי להיכנס לפרטי העניין, כלל נקוט בידנו:
ר' חיים מבריסק זצ"ל היה תמיד אומר: שעל שלש קושיות עונים תירוץ אחד, ולא שלש תירוצים. 
כשיש לך אוסף מקרים, פרטים, סיטואציות, שמעלות כמה קושיות.. במקום לחפש סיבות ותירוצים על כל מקרה ומקרה.. ההיגיון והשכל הישר אומר, שעונים תירוץ אחד - הבן אדם חסר רגישות ומידות!

הסיבה היחידה שבכל זאת את בכלל מתבלטת, כי הראש ישיבה, ועוד שתי אנשים מבוגרים ואחראים אמרו שהכל זה רק מקנאה.. אז..
א. אין עשן בלי אש!!
ב. קשה לי להאמין שכולם רק דברו מקנאה.. זה פשוט הזוי ובלתי הגיוני בעליל. 
ג. למה לך להיכנס למיטה חולה? למה לך ללכת על דבר שיש פה כל כך הרבה סממנים של חוסר רגישות, שהוא גדל במקום של התנשאות ותחושות "חשיבות"..?
ד. אני פשוט לא מבין, מה מצא בו מצא חן בעינייך כשהבן אדם פשוט לא מתחשב בך, הוא שידר סוג של - "לא גורס אותך"...?! שלא היה בו מינימום של אנושיות ורגישות לשני..?
ה. לעולם! לא מתחתנים/סוגרים עם דבר שאת לא שלמה בו בכלל.. אז למה לך בכלל לנסות הלאה..?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 19:59 לינק ישיר 

*ר' חיים שמואלביץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 20:48 לינק ישיר 

״מידות מעל הכל״!!!! הייתי מורידה אותו בלי היסוס. בנוסף הוא גם טיפש שלא היתה לו החכמה להסתיר את מידותיו הרעות... בהצלחה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 20:58 לינק ישיר 

לכל הרוחות להעיף אותו, זה קצת...
לפרק אותו לגורמים. חצוף.

עמקויות, תודה על הדברים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 21:03 לינק ישיר 

לדעתי לפני שאת צולבת אותו.. כמו שרבים או יותר נכון רבות מפה הציעו
כדאי אולי לבדוק מה עומד מאחורי ההתנהגות הזו, אולי זה לא דווקא בא מהתנשאות וחוסר מידות
אלא מחוסר שומת לב. אז אולי תשימי ת'קלפים על השולחן איתו (ולא דרך שדכנית אלא פנים מול פנים) תבררי מה באמת קורה..
ואז תחליטי מה שתחליטי.. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/12/2011 21:06 לינק ישיר 

עמקויות כתב:

מבלי להיכנס לפרטי העניין, כלל נקוט בידנו:
ר' חיים מבריסק זצ"ל היה תמיד אומר: שעל שלש קושיות עונים תירוץ אחד, ולא שלש תירוצים. 
כשיש לך אוסף מקרים, פרטים, סיטואציות, שמעלות כמה קושיות.. במקום לחפש סיבות ותירוצים על כל מקרה ומקרה.. ההיגיון והשכל הישר אומר, שעונים תירוץ אחד - הבן אדם חסר רגישות ומידות!

הסיבה היחידה שבכל זאת את בכלל מתבלטת, כי הראש ישיבה, ועוד שתי אנשים מבוגרים ואחראים אמרו שהכל זה רק מקנאה.. אז..
א. אין עשן בלי אש!!
ב. קשה לי להאמין שכולם רק דברו מקנאה.. זה פשוט הזוי ובלתי הגיוני בעליל. 
ג. למה לך להיכנס למיטה חולה? למה לך ללכת על דבר שיש פה כל כך הרבה סממנים של חוסר רגישות, שהוא גדל במקום של התנשאות ותחושות "חשיבות"..?
ד. אני פשוט לא מבין, מה מצא בו מצא חן בעינייך כשהבן אדם פשוט לא מתחשב בך, הוא שידר סוג של - "לא גורס אותך"...?! שלא היה בו מינימום של אנושיות ורגישות לשני..?
ה. לעולם! לא מתחתנים/סוגרים עם דבר שאת לא שלמה בו בכלל.. אז למה לך בכלל לנסות הלאה..?!

מצטרפת למה שכתב עמקויות. (?)
הייתי עוזבת..
בהצלחה
סיבה?
מספיקה הסיבה שהוא לא התנצל על זה שאיחר..
מה? את זבוב??? מה הזלזול הזה???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 21:46 לינק ישיר 

הייתי עוזבת...האיחורים,חוסר התנצלויות וכו'..אומר "דרשני" גדול מאוד!!
בהצלחה בכל אשר תפני...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 22:40 לינק ישיר 

אני חושב שהדבר הכי משמעותי פה, זה הבירורים, כי כשהחברים לא מפרגנים זה אומר המון.
ואני לא קונה את "הקנאה" 
מצד שני, את אומרת שהוא מצא חן בעינייך, ואני לא מבין איך אגואיסט כזה (שאפילו לא מנסה להסתיר את זה) יכול למצוא חן בעינייך.
ולכן הייתי מציע לך לשבת עם משהו וללבן מה בדיוק אהבת בו, ואם את מגיעה למסקנה שזה האישיות שלו, (ולא הכישרון, מראה, כסף) שווה לעשות בירור נוסף רציני.

נ.ב משתמע מדבריך שאת שנתיים בשידוכים, וזה הבחור הראשון שלך, מה שאומר שהמצב שלך בשידוכים לא טוב בכלל והפחד שלא יהיה עוד הצעות, יכול מאוד משפיע.   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 23:47 לינק ישיר 

גם אני הייתי עוזבת!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2011 11:11 לינק ישיר 

לפי כל התיאור שלך -  תעזבי אותו  !
המידות הם חלק כל כך יסודי וחשוב בחיים המשותפים,
ואת עלולה ח"ו למצוא את עצמך כל הזמן נפגעת
מחוסר ההתחשבות שלו בך, ברצונותיך וברגשותיך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מהתיבה האישית - סיפור מהחיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול