בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

המכביטס בקליפ חנוכה חדש! (ופרשנות כללית על הדרך)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/12/2011 20:51 לינק ישיר 
המכביטס בקליפ חנוכה חדש! (ופרשנות כללית על הדרך)

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=19&topic_id=2929975

http://www.youtube.com/watch?v=oHwyTxxQHmQ

* width="560" height="315"><*

תוקן על ידי עידודודו ב- 10/12/2011 21:10:08

תוקן על ידי אידי ב- 12/12/2011 19:05:17

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2011 21:05 לינק ישיר 

אתרוגים - http://www.jumbomail.co.il/Downloads.aspx?sid=a84065096e004bd09bc28db5090dc410

(
העלאה באדיבות מילקי )

--
אז נו, חברים, מה דעתכם על הקליפ? (דעתי תגיע בהמשך בעז"ה...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2011 12:16 לינק ישיר 

נראה לי,שגם עור ידע לומר,שמדובר בקליפ של המכביטס.הם די חוזרים על עצמם,והחידושים לא בולטים.
סגנון ראפי מובהק,מאד גויי.
סורי,אבל אני ממש לא אוהבת
...(זה קשור אמנם לשיר,ששייך כמו שהבנתי,למתיסיהו.אבל גם אצלהם,רב השירים בנויים כך.)
נכון,שהשירה שלהם מושלמת והרמונית מאד...,ובכל זאת.לפחות,חנינא היה מככב ....,אבל גם זה לא קורה יותר מדי.
בסך הכללי,אפשר להגדיר את זה חביב.(ולמי שלא יודע,מה הפירוש של ההגדרה הזו,אצלי במילון האישי...
אז,זה אומר-לא מאד מלהיב.

תוקן על ידי לבבית30 ב- 11/12/2011 13:15:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/12/2011 19:01 לינק ישיר 

שירים יפים אבל מכניסים הרבה מושגים לא חילוניים כגוןהארי פוטר ג׳סטין ביבר ועוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2011 16:55 לינק ישיר 

באופן כללי, מה שאני אוהבת בקליפים של המכביטס (חוץ מהשירים עצמם ) זה הרבדים: כל פעם אני מגלה עוד אלמנט שלא שמתי לב אליו קודם. לדוגמא, את הרעיון של הנר העובר מאחד לאחד מלילה ללילה עד שהוא חוזר למייקל שפתח את הסבב כמה אלפי שנים לפני כן, ועכשיו הוא מדליק את הנר השמיני ומשלים את החנוכייה שלו.

ברשותכם, הייתי רוצה להתמקד כאן על כמה עניינים ויזואליים כללים בקונוטציית המכביטס.

אלמנטים ומוטיבים

טוב, כמו שכולנו שמנו לב, בכל קליפ של המכביטס אפשר למצוא את המוטיבים הידועים והמפורסמים שחוזרים על עצמם בכל אחד מהקליפים שלהם: שלושת היוונים, חליפת החלל הכתומה, הצלם שנכנס איפשהו ומאכל החג שנופל/נשפך.
האלמנטים החוזרים האלו מחברים בין הוותיק והאהוב לבין החדש והמרענן, מוציאים את הקליפים מכלל קליפים בודדים ומאחדים אותם לכדי סדרה אחת.
למען האמת, בדבר אחד למעלה לא דייקתי: מאכל החג לא מופיע בקליפ הנוכחי. יש להניח, שמלכתחילה המטרה בהתמקדות ההיא היתה להדגיש ולהעלות למודעות את מאכלי החג בדרך מחוייכת, ועכשיו - כשהסתיים סבב החגים הראשון שבו עלו מאכלי החג למודעות - שוב אין צורך בהתמקדות הזאת, ומשכך - העניין הפך למיותר וממילא לטרחני, ולכן הוא הושמט הפעם.

במלאת שנה ללהיט ההיסטרי ביותר בתולדות המוזיקה היהודית, המכביטס שלנו היו בבעיה:
מצד אחד, צריך לחדש כדי להישאר על המפה. מצד שני, Candlelight הוא מותג. לעשות משהו שונה לגמרי? חבל לרדת מסוס מנצח.
כדי לצאת  ידי חובת כל הדעות, המכביטס החליטו לתפוס את החבל משני הקצוות: פשוט ליצור מעין פרק ב' לCandlelight, עם האלמנטים הבולטים של Candlelight - הריבועים הצבעוניים שבמידה רבה מיתגו אותם בשוק. (כשאני אומרת לאנשים "מכביטס" הם לא תמיד מבינים מה אני רוצה. גם Candlelight הוא לא תמיד מילת מפתח. אבל "הריבועים הצבעוניים" - "אה, למה לא אמרת קודם!")

מה שבכל זאת שונה, ושונה מאוד, בין Candlelight לבין Miracle הוא הנושא הבא שלנו:

המכביטס כשחקנים

להקת המכביטס, מטבע הדברים, מורכבת מאנשים שהתמקצעו בשירה. לא במשחק. בכלל, "שחקן" הוא בפירוש לא מישהו שקם בוקר אחד והחליט לעלות על הבמה; ממש לא. לימוד משחק זה משימה רצינית ומורכבת, כי שחקן מוכרח לשלוט בהמון מיומנויות מורכבות בתחום הפיזי, הרגשי, התנועתי, ההבעתי ועוד כל כך הרבה תחומים ותת תחומים שמי שלא מתעסק בתחום אפילו לא מודע אליהם, בדרך כלל.
אז מה קורה למכביטס שלנו, שיום אחד קמו בבוקר ומצאו את עצמם על הבמה, אם במה ממש ואם במת הקליפ?
אם לשפוט לפי מה שזה נראה, הרי שלקראת הפקת הקליפ כאן מישהו כינס אותם ואמר להם: "תשתחררו, תיפתחו, אל תפחדו לזוז ולהשתולל".
אבל - זה ממש ממש לא עובד ככה.

תהיה אתה

אדם הוא דבר מורכב. אבל על קצה המזלג, כשהוא רוצה לעלות על במה ו"לשווק" את עצמו לקהל, הוא צריך לקחת בחשבון כמה נתונים:
1. מה האופי שלי.
2. מהם הנתונים החיצוניים שלי.
3. מה אני רוצה לשדר לקהל.
4. איך אני משדר לקהל את המסר שבחרתי, בהתחשב בנתונים מס' 1 ו-2.

עכשיו, בואו נחזור לנושא המקורי שלנו - המכביטס.
המטרה שלהם, באופן טבעי, היא לשווק את עצמם כ coolים, עליזים, תוססים ונחמדים. למה לא? אני בעד.
רק נשאר להם לחשוב איך עושים את זה.
בואו ניקח את נואי ג'ייקובסון: הוא דוגמא מצויינת למישהו שפשוט "יש לו את זה". אינטליגנציה תנועתית משובחת, מה שאומר שיש לו קואורדינציה מושלמת, הוא יודע איך לזוז בתיאום בלי להיראות גמלוני או מגושם ובתוספת האופי הפתוח שלו והמראה החיצוני כולל הפריטים המשלימים (כמו המשקפיים מהצעקה האחרונה) - הוא משדר את ה cool י המושלם.
למה לא? מצויין לו.
לעומתו, בואו ניקח את יונתן שפע. הבייבי פייס שלו משתלבים באופן הכי מושלם באופן בו הוא בחר להחזיק את הדובי בסעודת פורים ההיא - זה היה מושלם! לעומתו, עמנואל שליו בחר להתענב ולהתחלף (מלשון עניבה וחליפה), וגם זה היה מושלם. תארו לכם מצב הפוך, עמנואל עם הדובי ויונתן מעונב ומחולף... לא, זה פשוט לא!
למה?
כי כשאתה עושה מה שמתאים לך - אתה משדר את המסר המושלם.

גם בתוך ריבוע צבעוני מול המיקרופון, הכלל נשאר אותו כלל: תהיה אתה.
כשג'פרי ריטהולץ התזזיתי מטבעו "משתולל" זה יוצא מצויין - כי הוא עושה את זה באופן טבעי, לא מאולץ. לא כדאי למישהו אחר ללמוד ממנו, כי מה שמתאים לג'פרי - לא בהכרח - או כמעט בהכרח שלא - יתאים למישהו אחר, עם אופי אחר ונתונים אחרים. כמו שג'פרי עצמו לא ינסה לחקות את מייקל גרינברג בעל הפני הנער הכל כך מביעות שלו.

להגיד באופן גורף "תשתחררו, תיפתחו, אל תפחדו לזוז ולהשתולל" - זה לא נכון, כי לא לכל אחד זה מתאים.
מי שלא מרגיש בנוח לזוז יותר מדי, שלא יעשה את זה! אם תשימו לב - גם ברי רוזנברג, מהפופולריים מבין המכביטס, לא משתולל יותר מדי. במקום זה, הוא משוחרר ומרגיש נוח בתוך מה שמתאים לו.
ואולי זה מה שעושה אותו לכל כך פופולרי.

לסיכום, מכביטס - חלק מכם היו "מכוונים על עצמם" לאורך כל הדרך, חלק מכם (לא הרבה) איבדו משהו מהטבעיות באיזשהו שלב - וחבל, אבל תמיד אפשר ללמוד איך לשפר - אבל חלק מכם מיצבו את עצמם מחדש במקום הרבה יותר זורם, טבעי ומשוחרר (לאו דווקא משתולל. בפירוש לא!) מאשר קודם. ועל כך - ברכותיי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2011 17:04 לינק ישיר 

נואי ג'ייקובסון הכי טוב!

אבל מה עם הביקורת על השיר עצמו? ועל הביצוע? הקולות?
אידי, פספסת את העיקר!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2011 17:28 לינק ישיר 

הזהרתי מראש:

אידי כתב:
ברשותכם, הייתי רוצה להתמקד כאן על כמה עניינים ויזואליים כללים בקונוטציית המכביטס.

אבל עידודו, אולי לך יש כמה הערות יותר ספציפיות על הקליפ/השיר/הביצוע הספציפי הזה? אנחנו נשמח לשמוע!

תוקן על ידי אידי ב- 12/12/2011 17:29:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2011 18:28 לינק ישיר 

אידי..............
פרשנות ממדרגה ראשונה!
(למרות,שהיא עדיין לא הצליחה לגרום לי,לשנות את דעתי על המכביטס.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2011 21:54 לינק ישיר 

אידי כתב:
הזהרתי מראש:

אבל עידודו, אולי לך יש כמה הערות יותר ספציפיות על הקליפ/השיר/הביצוע הספציפי הזה? אנחנו נשמח לשמוע!

טוב!
אז בקצרה,
הם לא חידשו כלום בקליפ, כמו תמיד הריבועים האלה עם ניסיון כושל לשנות קצת (פסים לבנים שזזים או נואי מעופף לו עם חליפת אסטרונאוט). אני חייב לציין שנואי מופיע ממש טוב בכל הקליפים (בנאדם מצחיק ביום יום).

השיר עצמו לפי דעתי מבוצע יותר יפה על ידי המכביטס מאשר מתיסיהו.
הקולות וההרמוניות שלהם מעולות כמו תמיד, וגם יש טוויסט (שינוי קטן מהשיר המקורי) שלהם לשיר בדקה 2:25-2:34 (נואי) שממש אהבתי...
למרות שלמי שאוהב אותו אז יהיה חסר את הסגנון הראפי הכבד יותר (מהמכביטס) של מתיסיהו.

לגבי האלמנטים שהוזכרו למעלה כגון הארי פוטר וג'סטין ביבר.
אז ככה, המכביטס כנראה לא באותה השקפה דומה להשקפה של כמה אנשים פה ולכן אני לא מבין למה אנשים מתלוננים...
ואני חושב שהם גם מנסים להתחבר לעוד סוגים של אנשים. אפשר עדיין לראות תגובות נרגשות (בCandlelight) של יהודים שכתבו שהם גאים להיות יהודים (והקשר שלהם ליהדות לא מתבטא בקיום מצוות).
ובכלל (אני לא אוהב להכנס לזה, אבל שוב הקטע עם ההשקפה) החברה האמריקאים יותר מעורים במה שהולך סביבם (כנראה בגלל שהם חיים בסביבה אחרת ממה שחלק מהאנשים חיים פה).

אני חייב להזכיר את הקליפ של מתיסיהו לשיר שלו.
אני חושב שהקליפ שלו ממש לא ראוי. לפי דעתי הוא עבר את הגבול.
(עם כל האלמנטים של חגי הנוצרים ועוד כל מיני דברים).

וזהו!

תוקן על ידי עידודודו ב- 12/12/2011 22:03:25

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/12/2011 22:05 לינק ישיר 

אז ככה:
לפני שאני מדברת על התוכן עצמו, התענגתי על סגנון הכתיבה!
לא בגלל שימוש במילים מסויימות דווקא, אבל הזרימה והשפה הקולחת בשילוב המבנה הטכני של הסיקור גרמו לי להתענג מהקריאה. 
אקיצער, הייתי צריכה לקרוא את הסיקור כמה פעמים כדי להנות באופן כפול. גם מהכתיבה וגם מהרעיון...

באשר לתוכן עצמו,  איזה ניתוח מושלם!!!!!!!!!
הצלחת לחלץ ממני את מה שחשתי עם הקליפ...
נהניתי מהרעיון של ה"שיווק העצמי"  (כבר נא' כאן  שאת פסיכולוגית חובבנית..)
ובכלל... הסיקור הצליח לשבור תדמית מסויימת של המכביטס כלהקה של "FUN"  המחפשת להתחדש..
 אחרי הכל, הקליפים מלאים בסימבולים ומשמעות.. רק פשוט (?!) קמצוץ תשומת לב..

ו.. אם המכביטס צריכים דובר(ת) אז מומלץ בחום....!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/12/2011 15:39 לינק ישיר 

לבבית - תודה על הפרגון! 

מילקי - אם תתווכי - אני בעד
כיף לשמוע שביטאתי אותך :)

עידודו - מסכימה איתך לגבי זה:

עידודודו כתב:
לגבי האלמנטים שהוזכרו למעלה כגון הארי פוטר וג'סטין ביבר.
אז ככה, המכביטס כנראה לא באותה השקפה דומה להשקפה של כמה אנשים פה ולכן אני לא מבין למה אנשים מתלוננים...
ואני חושב שהם גם מנסים להתחבר לעוד סוגים של אנשים. אפשר עדיין לראות תגובות נרגשות (בCandlelight) של יהודים שכתבו שהם גאים להיות יהודים (והקשר שלהם ליהדות לא מתבטא בקיום מצוות).
ובכלל (אני לא אוהב להכנס לזה, אבל שוב הקטע עם ההשקפה) החברה האמריקאים יותר מעורים במה שהולך סביבם (כנראה בגלל שהם חיים בסביבה אחרת ממה שחלק מהאנשים חיים פה).

על מתסיהו לא הגבתי כי לא ראיתי את הקליפ שלו... אבל אם אתה אומר, אז אני מאמינה לך 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/12/2011 21:50 לינק ישיר 

עידודודו כתב:

וזהו!

רציתי להגיב על זה כבר אתמול,רק שלא מצאתי את הזמן.אני חושבת,שהכותרות הראשיות של בחדרי,הערב,
פתרו לי,ולכל מי שתהה,לגבי מה שהולך בקליפ שלו,את כל הספיקות.
לקרוא ולא להאמין....קבלו את התשובה:יוון נצחה את מתיסיהו....

תוקן על ידי לבבית30 ב- 13/12/2011 22:30:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 01:26 לינק ישיר 

לבבית30 כתב:

וזהו!
רציתי להגיב על זה כבר אתמול,רק שלא מצאתי את הזמן.אני חושבת,שהכותרות הראשיות של בחדרי,הערב,
פתרו לי,ולכל מי שתהה,לגבי מה שהולך בקליפ שלו,את כל הספיקות.
לקרוא ולא להאמין....קבלו את התשובה:יוון נצחה את מתיסיהו....

תוקן על ידי לבבית30 ב- 13/12/2011 22:30:29

אני אומר, אל תחרצו את דינו עדיין.
כמו שכתוב "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"
יכול להיות שהוא עובר איזה משבר או משהו כזה...
למרות שזה מזעזע אותי אני לא שופט אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/12/2011 02:03 לינק ישיר 

עידודודו כתב:
אני אומר, אל תחרצו את דינו עדיין.
כמו שכתוב "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"
יכול להיות שהוא עובר איזה משבר או משהו כזה...
למרות שזה מזעזע אותי אני לא שופט אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 17:27 לינק ישיר 

מצטרפת להנ"ל.
כשהטראומה והזעזוע,ממלאים את הלב והמח,אין יכולת ומקום,לחשוב על עוד דברים.
לא הגעתי אפילו,לנקודה של לשפוט או לא.פשוט לא הייתי כשירה לכך.כמו אדם שאבד את את ההכרה,
ליותר מכמה רגעים...
כשהתאוששתי וחזרתי לעצמי,יצא לי לשוחח על הנושא,וזה הוביל אותי לדון לכף זכות.
אמנם,לא תמיד המראה קובע,(אידי,יש לנו רקורד בענין....)אבל תודו,שזה משמח מאד,ומוריד כמה אבנים כבדות מהלב,לראות בכל זאת,את הכיפה על ראשו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/12/2011 22:22 לינק ישיר 

עדכון לגבי מתיסיהו: http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=35565
-------
אידי - איזה כשרון!! זה לא סתם טור, אלא ניתוח מקיף ומעמיק. (וחופר. סתם... :)

לפי כמות הטקטס המרוכזת שכתבת עליהם, נראה שאת אוהבת את אותם יותר ממיאמי :)

----

איתי ועידו - לא הצלחתי להבין איפה רואים בקליפ מוטיבים מהארי פוטר / ביבר

----

דעתי על הקליפ:
חביב +
עורך הוידאו שלהם (ונראה לי שהוא גם הבמאי) עושה עבודה מצוינת.
שיר טוב. לא אהבתי אותו בשמיעה הראשונית, אבל אחרי 3-4 צפיות - התחברתי.
חסרים לי הפספוסים שהם שמים בסוף בד"כ. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > המכביטס בקליפ חנוכה חדש! (ופרשנות כללית על הדרך)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext