מה קורה עם אלי גרסטנר?
איפה החבר'ה (שכבר נדחה שנים)?
מה קורה עם דוד שטיין זמרים זהתחילו אחריו כבר עוקפים אותו)?
מה עם הדיסק של אלי עצמו (שכבר מחכים לו שנים רבות)?
מה קורה עם מנוחה?
אלי פרש מהכל ומשקיע רק בישיבה בויס? אמנם אנו אוהבים אותם ומחכים לעוד דברים ולעוד גונים?!
היחודיות של אלי הייתה עד עכשיו שהוא שלט בתחומים גדולים ובגונים רבים וחבל שזה מתפספס!
לדעתי זו פשלה עצומה שבהופעה האחרונה היו רק הישיבה בויס (זה היה תקדים שבהופעות של הDVD אלי מביא מישהו מבחוץ) ואני מקוה שלפחות תהיה הופעתו שלו בדיסק (איך שזה נשמע זה לא הולך להיות בפנים)?
(צר לי שהרבה זמן לא נתראיתי, האמת שאני עוקב כל הזמן אחר ההתפתחויות אבל לא יצא ולא היה לי כח להיכנס כי כל הזמן נמחקת לי ההתחברות ואני צריך להתחבר מחדש לאתר, עמכם הסליחה).
נשלח ב-10/12/2011 23:56
ישz כתב:
(צר לי שהרבה זמן לא נתראיתי, האמת שאני עוקב כל הזמן אחר ההתפתחויות אבל לא יצא ולא היה לי כח להיכנס כי כל הזמן נמחקת לי ההתחברות ואני צריך להתחבר מחדש לאתר, עמכם הסליחה).
תירוץ לא משכנע.
חמישה חודשים עברו מאז ההודעה הקודמת שלך....
להתחבר לוקח שניה וחצי, וחוץ מזה שאם תסמן V ב"שמור ומלא אוטומטית את הפרטים שלי בכל מקום רלבנטי" זה אמור לזכור את פרטי ההתחברות. :)
---
לענייננו:
איפה החבר'ה (שכבר נדחה שנים)?
הפעם אני נוטה להאמין להצהרותיו שזה יצא בקרוב. (בשנה הקרובה, נגיד)
מה קורה עם דוד שטיין זמרים שהתחילו אחריו כבר עוקפים אותו)?
זה שאלי הפיק את האלבום הראשון שלו, לא אומר שהוא הולך להפיק גם את האלבומים הבאים. דוגמא: בריסקמן הפיק רק את אלבום הבכורה של גרסטנר.
מה עם הדיסק של אלי עצמו (שכבר מחכים לו שנים רבות)? אכן שנים רבות. כנראה שהוא הרבה יותר פרפקציוניסט כשזה נוגע לאלבום סולו שלו.
מה קורה עם מנוחה? בעייתי. זה לא פשוט כשאחד מחברי הלהקה נפטר בפתאומיות. לדעתי לא יהיה לזה המשך.
אלי שם כרגע דגש על YBC כי זה מה שהולך הכי טוב ככל הנראה.
אכן תקדים שבהופעה של ה-DVD יש אמנים מבחוץ, אבל כדי לחפות על זה הוא עשה חצי דיסק קליפים (גם זה תקדים..)
כאן בפורום מעריצים, אוהבים את כל הפרוייקטים או את רובם.
רוב הקהל הרחב, אני ביניהם :) לא ממש מסמפטים את מנוחה ואת החבר-ה.
ובואו נהיה אמיתיים עם עצמנו, הקהל העיקרי של מקהלות הם ילדים, והורים מוכנים להשקיע כסף בכדי לקנות מוסיקה וDVD'Z עבור הילדים שלהם ( ובעבור שעה של שקט :)
נשלח ב-11/12/2011 23:07
אני לא חושבת שנכון לומר שרוב הקהל לא מסמפטים את החבר'ה. את מנוחה אולי כן, אבל החבר'ה היו פריצת הדרך ומנוף להצלחה של אלי, יש מעט מאוד זמרים/הרכבים במגזר שמייצרים מוזיקה בז'אנר הזה ובאיכות גבוהה כמו של אלי. אבל מה? קשה להרוויח רק ממכירת דיסקים בציבור שלנו. והופעות של החבר'ה זה הרבה יותר מורכב מהופעות של YBC רק בגלל הלו"ז שלהם בתור אנשים נשואים ובעלי משפחות. זאת ועוד שאם אלי רוצה לשמור על גוון מסויים של קולות בשביל הסגנון של החבר'ה, הוא צריך להחליף בחורים בתדירות גבוהה.
יכול להיות שאלבום של אלי עצמו מתעכב בגלל -השערה שלי- ש.. פשוט הקול של אלי השתנה קצת...
ברור שאלי ישקיע הכי הרבה בYBC כי זה העסק הכי משתלם! תחשבו- על כל ילד שרוצה ללכת להופעה של YBC מגיע יחד איתו לפחות הורה אחד, אז כבר יש לנו שתי כרטיסים למעריץ אחד. מה גם שבד"כ זה לא נגמר בילד אחד למשפחה ואחרי ההופעה רוצים גם DVD + חולצה ;)
נשלח ב-12/12/2011 19:21
וויספרס, איזו פרשנות! אני בעד לתת לך משרת הכתבת הכלכלית של הפורום! יש לך את זה
נשלח ב-17/12/2011 23:39
(הסיפור שהמחשב שלי איטי קצת וכבר אין לי כל כך זמן פנוי).
לגופו של ענין, דוד שטיין, למיטב זכורני אלי אמר זהוא התחיל לעבוד על דיסק חדש. חוץ מזה שאני חושב שזה פספו לעזוב את דוד שטיין כי הגם שפה לא התלהבו ממנו אבל בהופעה רואים שהחבר'ה היו משוגעים עליו (המנחה גם אמר הוא הדבר הבא במוזיקה) חוץ מזה שזה היה יכול להכניס את אלי הרבה יותר חזק (אם הוא היה דואג להביא שירים גם ממלחינים אחרים ובסגנון של שרולי וורדיגר שנכנס טירוף)וזה היה מכניס ומקדם את אלי הרבה יותר.
לא הבנתי מה הקשר שהגקול של אלי מתחלף?
לדעתי זה יהיה פספוס עצום עם מנוחה תיסגר מכיון שלדעתי זו הייתה הלהקה המוצלחת ביותר (מבחינת קולות) היו הרמוניות מטורפות עם קולות מאד מוצלחים וזה גם נראה פספוס עצום להפסיד את זה.
נשלח ב-9/4/2012 00:57
ישz כתב:
(הסיפור שהמחשב שלי איטי קצת וכבר אין לי כל כך זמן פנוי).
לגופו של ענין, דוד שטיין, למיטב זכורני אלי אמר זהוא התחיל לעבוד על דיסק חדש. חוץ מזה שאני חושב שזה פספו לעזוב את דוד שטיין כי הגם שפה לא התלהבו ממנו אבל בהופעה רואים שהחבר'ה היו משוגעים עליו (המנחה גם אמר הוא הדבר הבא במוזיקה) חוץ מזה שזה היה יכול להכניס את אלי הרבה יותר חזק (אם הוא היה דואג להביא שירים גם ממלחינים אחרים ובסגנון של שרולי וורדיגר שנכנס טירוף)וזה היה מכניס ומקדם את אלי הרבה יותר.
ישZ עדיין בסביבה, עכשיו בבין הזמנים? לא ממש ירדתי לסוף דעתך במשפטים המודגשים...
תשכחו ממה שאמרתי לגבי הקול של אלי... שומעים אותו בדיסק שמע של לייב 4 והוא נשמע מעולה!
בשביל להמשיך את מנוחה, צריך למצוא משהו עם גוון קול זהה לדני ברקוביץ ז"ל... אתה רוצה לעשות אודישנים? זה מאד יעזור לאלי! ;)
נשלח ב-10/4/2012 23:58
כן אני בסביבה (אל תתעצבנו עלי שאני לא כותב הרבה, כי באמת חפצתי בכל אבל אין על מה!!! תגידו לאלי שיספק חמרים ונוכל לכתוב. והאמת למרות שאני חושש שמהתגובות על זה אני יסמיק הרבה, שכמה דברים שניסיתי לכתוב וליזום לא ראיתי שהם זזים או שבקושי יש עליהם תגובות, וא"כ בנוסף על מ שכתבתי לא בוער לי לכתוב כל כך).
אסביר את כוונתי. יש רתיעה מסויימת בארץ מאלי גרסטנר. נכון שתשמע מלא חברה שישירו אותו (ודוקקא התפלאיתי שבחור בישיבה בה אני לומד כשהייתי משורר לעצמי שירים של ישיבה בויס היה סותם את אזניו ולאחרונה שמעתיו מזמזם את שבחי), אך מכאן ועד למשל לשיר שירים שלו בשבתות בחתונות וכדומה הדרך עוד ארוכה (ואפילו שירים שלא נחשדו באמרקיות גדולה דוגמה לכך זה ברך עלינו וכמובן שהחיינו שהיו יכולים להיות שירי חתונה מעולים, ואין לי ספק שאם שוואקי למשל היה שר אותם הם היו להיטי חתונות). ועל כן אם היה את דוד שטיין שהוא זמר מוצלח מאד, והדיסק שהוציא לא נראה לי נופל מדיסקים אחרים בשוק (לדעתי האישית הוא יותא מוצלח בשירים ובביצוע מהדיסקים האחרונים של שוואקי, שזה נשמע שהוא בהול להוציא דיסקים ודוחף בכח לחנים), היה משקיע עוד (דרך אגב באמת מה קורה איתו?) ומוציא דיסקים שיכנסו גם בציבור הישראלי ועושה קמפיין כמו שכתוב, אז יש סיוכי שלאנשים אלי לא היה נשמע כמו רק החברה וישיבה בויס שזה אמריקאי מובהק, אלא היו יותר פתוחים לשמוע את אלי ובאופן כללי למשל ייתכן והיו נכנסים שירים שלו לחתונות ולא רק מדוד ושטיין. וכן בעוד היבטים, שלמשל ברוך לוין הופיע בקיסריה ביחד עם שואקי רק בגלל שהמפיק שלו זה אותו מפיק של שוואקי, ושאתה מטפח זמר בסדר גודל כזה זה דוחף אותך חזק. ודו"ק.
נשלח ב-11/4/2012 00:18
ישz כתב:
אסביר את כוונתי. יש רתיעה מסויימת בארץ מאלי גרסטנר. נכון שתשמע מלא חברה שישירו אותו (ודוקקא התפלאיתי שבחור בישיבה בה אני לומד כשהייתי משורר לעצמי שירים של ישיבה בויס היה סותם את אזניו ולאחרונה שמעתיו מזמזם את שבחי),
סותם אזניים ?? לא הגזים ???(ובמיוחד שההבדל למוזיקה רגילה לא גדול וכדלקמן)
אך מכאן ועד למשל לשיר שירים שלו בשבתות בחתונות וכדומה הדרך עוד ארוכה (ואפילו שירים שלא נחשדו באמרקיות גדולה דוגמה לכך זה ברך עלינו וכמובן שהחיינו שהיו יכולים להיות שירי חתונה מעולים, ואין לי ספק שאם שוואקי למשל היה שר אותם הם היו להיטי חתונות).
בעיה רצינית וידועה, וזה למרות שכיום (עם התקרבות המוזיקה החסידית לכיוון המוזיקה הגרסטנרית, וגם קצת המוזיקה הגרסטנרית לכיוון החסידית) אין הרבה הבדל.
ועל כן אם היה את דוד שטיין שהוא זמר מוצלח מאד, והדיסק שהוציא לא נראה לי נופל מדיסקים אחרים בשוק (לדעתי האישית הוא יותא מוצלח בשירים ובביצוע מהדיסקים האחרונים של שוואקי, שזה נשמע שהוא בהול להוציא דיסקים ודוחף בכח לחנים), היה משקיע עוד (דרך אגב באמת מה קורה איתו?) ומוציא דיסקים שיכנסו גם בציבור הישראלי ועושה קמפיין כמו שכתוב, אז יש סיוכי שלאנשים אלי לא היה נשמע כמו רק החברה וישיבה בויס שזה אמריקאי מובהק, אלא היו יותר פתוחים לשמוע את אלי ובאופן כללי למשל ייתכן והיו נכנסים שירים שלו לחתונות ולא רק מדוד ושטיין. וכן בעוד היבטים, שלמשל ברוך לוין הופיע בקיסריה ביחד עם שואקי רק בגלל שהמפיק שלו זה אותו מפיק של שוואקי, ושאתה מטפח זמר בסדר גודל כזה זה דוחף אותך חזק. ודו"ק.
דוד שטיין סתם ככה לא הצליח מדי בארץ, רק הישיבה בויס הצליחו קצת.
נשלח ב-19/4/2012 10:22
לי נראה שאלי והפקותיו לא ממש הצליחו בארץ בתור מקהלות שלמות, אלא נקלטו שיר פה-שיר שם... (כל המתפלל, יהא יהא ושות').
ואגב, מה הבעיה במוזיקה אמריקאית?
נשלח ב-21/4/2012 20:50
ישz כתב:
שלמשל ברוך לוין הופיע בקיסריה ביחד עם שואקי רק בגלל שהמפיק שלו זה אותו מפיק של שוואקי, ושאתה מטפח זמר בסדר גודל כזה זה דוחף אותך חזק. ודו"ק.
ומה זה עזר לברוך לוין ?
מישהו מכיר את השירים שלו יותר ?
ראית איזה חתונה ששרו שיר שלו, חוץ מ'וזכיני' ?
נשלח ב-21/4/2012 21:32
הרבה אנשים שאני מכיר שונאים שנאה עזה את המבטא האמריקאי במוסיקה, במקהלות הילדים זה פחות קיים אבל בזמרים יש אנשים שזה פשוט דוחה אותם. הצעתי בעבר למפיק היקר אלי דולינסקי להקים להקת בנים ישראלית בחסותו ובהפקתו של אלי גרסטנר וגם היו לי כמה מתנדבים לעניין, אך אלי אמר לי בצדק שבאותה המידה שישראלים לא סובלים מבטא אמריקאי בשירה, גם את האמריקאים תוקפת בחילה כשהם שומעים מבטא ישראלי כבד...