בית פורומים בחדרי חרדים

מחשבות בטרם "ראש השנה לחסידות" - י"ט כסלו:

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/12/2011 15:19 לינק ישיר 
מחשבות בטרם "ראש השנה לחסידות" - י"ט כסלו:

כידוע, חסידות חב"ד המעטירה עשירה בפז מופז ובזהב רב החל מרביים בעלי מסירות נפש שלא תאומן ולא תשוער על התורה ועל העבודה, המשך דרך תורות כתובות בעשרות ספרים מגן עדן העליון ברמתם, המשך דרך השליחים המדהימים שחיים חיי מסירות נפש הם ובני משפחותיהם יום ולילה בכל אתר ואתר בעולם וכלה בניגוני חב"ד העמוקים מרוממי נפש רוח ונשמה.
אבל, כיהודי חסידי שמעריך אותם - אני חש צרימה בהכרזת י"ט כסלו כ'ראש השנה לחסידות'.
בשלמא לו היו אומרים ראש השנה לחסידות חב"ד ניחא. בכל חסידות חוגגים את המאורעות של העומדים בראשה שעימנו ושכבר זצ"ל.
אבל אירוע של חסידות אחת לא יכול להכתיב לכלל החסידויות שזה גם ראש השנה שלהם. והרי עינינו הרואות שאף חסיד משום חסידות לא מכבד את י"ט כסלו בהליכה בשריימל או באיביצ'ה שבתיים ובלא מעט מקומות חסידיים אומרים תחנון גם בעיצומו של 'יום אשר בדו מלבם'.
יש בכך כמדומני לא מעט רהב להכריזו כיום כלל חסידי בלי שמישהו הסמיך אותם להיכנס לנו ללוח השנה שלנו.
שהרי, וכבר העירו על כך רבים וטובים, החסידות בכללה כבר התעצמה במאד מאד בערי פולין והגלילות בעשרות מוקדים עם התפשטות תלמידי הרב המגיד זצוק"ל וחב"ד הלכה לרוסיה [שיחד עם טשרנוביל לקרלין כמודני היוו את החסידויות היחידות שם. ברסלב באה לעולם קצת מאוחר יותר] כך שגם כשאדמו"ר הזקן זצוקלל"ה הוכנס בהלשנה המרושעת לכלאו לא עמדה כללות תנועת החסידות בסכנת כליון כפי שהם אומרים וממילא לא 'נולדה' עם צאתו מהכלא..
לכן קצת קשה לי עם 'רגל' מחודש שבו מאחלים איש לרעהו 'לשנה טובה תכתב ותיחתם' [מנהגי חב"ד] ואת לוח השנה של הלימוד היומי מתחילים בי"ט כסלו.
לא יודע. רוח ישראל סבא המוליכתנו בגלויותינו בטח על פי דרכנו שמעולם לא מספיק טובה עד כדי שיש שרואים צורך להכתיב שנה טובה חדשה?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:25 לינק ישיר 

נו, פסדר
הם מתכוונים שזה ראש השנה לחסידות שלהם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:38 לינק ישיר 

כדי להקל עליך להתייחס ברצינות הרי לך ציטוט:
"לשנה טובה בלימוד החסידות ודרכי החסידות תכתבו ותחתמו. הערב מציינים את י"ט כסלו ברחבי העולם. מנהגי החג"
http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=10831

הסברא שהבאת יכלה להיות נכונה לו רק היתה כתובה באיזשהו מקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:40 לינק ישיר 

אפשר לאתגר אותך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:45 לינק ישיר 

אולי קודם אאתגר אותך בבקשה:
אם תפרוך משהו מהנחות היסוד שהונחו במה שכתבתי אשמח לתקן ולענות לדבריך ולאתגריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:49 לינק ישיר 

אתה מסוגל לקבל אתגר גם אם אני לא רוצה לפרוך את הנחות היסוד שלך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:49 לינק ישיר 

מוכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:53 לינק ישיר 

יבי, רוב מושגי החסידות הם מקוריים בלשון המעטה. מה לך כי תלין על חסידות אחת הבודה מליבה יום חג?
אדרבא, זהו אחד הסמלים החסידיים. בהחלט ראוי לו השם "ראש השנה לחסידות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:54 לינק ישיר 

1. מה היא הסיבה שדווקא הציבור הליטאי יצא למלחמה על תופעת המשיחיות שנתגלתה בחב"ד? (לא כולה חלילה, אבל סחפה רבים וטובים)
2. מה המכנה המשותף בין חסידות חב"ד לציבור הליטאי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:56 לינק ישיר 

לי לא איכפת שיש ציבור שהרבי שלהם הוא "נשיא דורינו" (שלהם כמובן) ויום ההצלה שלהם הוא "ראש השנה לחסידות" (שלהם כמובן).
איך אומרים, שיערב ויבושם להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 15:58 לינק ישיר 

מאורסים, לך אולי לא איכפת, אבל יש הרבה שחושבים שדווקא הרבי שלהם, הוא זה שיהיה בראש מקבלי פני משיח, אם לא הסגן שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 16:01 לינק ישיר 

לצנינים חריפותך הסמויה נוקבת. חוששני שאינה כל כך מדוייקת אם להתייחס בכלליות אל דבריך: רוב מושגי החסידות אינם מחודשים. הם בעיקר מחודדים. ויותר מכך: כך וכך עניינים עקרוניים בחסידות תוכל למצוא גם בתורת הגר"א זצוקל"ה.
כך שאם אתה שש על אותו יום של חב"ד כמעצים את קושייתך - אני לא כן עמדי. אני מבקש לצמצם את העיסוק בסוגיה זו בלבד ואילו אתה מבקש להרחיבה למחוזות שלא אליהם רציתי להביא את הדיון.

לניט שייך:
איני רואה זיקה בין התחושה שהעלתי בדברי לבין השאלות שהעלת. איני ליטאי [איני אומר 'חלילה' אם כי לעיתים אני בהחלט כמעט אומר כך...]
בא ננסה בפורום מידרדר זה כן להיות צמודים לענין עצמו בלי להיכנס לעניינים סקטוריאלים פנים ציבוריים כגון ליטאים וחב"דניקים.
דבר גלויות ולא בחידות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 16:07 לינק ישיר 

התשובה לשתי השאלות ששאלתי מיתרת את השאלה שלך.

הציבור הליטאי וחסידות חב"ד חולקים דרך חיים והשקפה זהים. אנחנו המרכז, אי אפשר להיות יהודי יר"ש לכתחילהדיק ולוותר על קוצו של תג מהמסורת שלנו מחד, ואין כל טעם למנהג אחר - מחמיר יותר ושונה משלנו.

אם תרצה, זו כל התורה כולה על רגל אחת. וזו הסיבה שהליטאים הם אלו שהדעקו על עניין המשיחיות - כפטרונים של יראת השמים של כלל היהודים.

יתר החסידויות הינן מתבדלות מעצם קיומן  - היינו כאומרים "יש אמנם יהודים טובים נוספים אבל אנחנו מיוחדים בנקודות אלו" לעומת חב"ד והליטאים שההשקפה שלהם על דרכם היא כשאלתו המפורסמת של המחזאי האנגלי "להיות או לא להיות" או שאתה כמונו או שאתה כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 16:09 לינק ישיר 

למאורסים: סתם ככה אנשים לא אוהבים את העובדה שגורם חיצוני מעמיס עליך את הנהגותיו ומכיל עליך דברים שלא ביקשת.
'בית חיינו' הוא מושג מברכות ההפטרה ומיוחס לבית המקדש - לא לאיזה בית שבנאו ערל בניו יורק. אל תקחו לי את בית המקדש לניו יורק [זה אפילו קצת מזכיר רפורמה]
כך לגבי נשיא 'דורנו': הדור זה גם אני וגם אתם ומותר לי לבחור את הנשיא שלי / הרבי שלי / המורה דרך שלי.
גם המשיח נתון לבחירתו של ה' יתב' ולא ל'קביעת' שלטי החוצות של חב"ד.
תבינו - זה פשוט מעיק ומציק!
ושוב, עם כל החשיבות של חב"ד ומפעלותיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 16:10 לינק ישיר 

ניט שייך: יש משהו בדבריך, אני חייב להודות, אם כי אצל חב"ד זה יותר על מושגים מופשטים כלל יהודיים ואצל הליטאים בעיקר על ענייני הלכה. וגם זה, בהחלט, מעיק מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/12/2011 16:14 לינק ישיר 

יבי

לו היית ליטאי (ואני כן) היית חש זאת לאו דווקא בענייני הלכה אלא גם ובעיקר בענייני השקפה.

רק הליטאים מסוגלים לפסול דברים בשם השלחן ערוך החמישי שנכתב כל העת ע"י רבנים שונים שכל מה שלא נראה להם מתאים לבן תורה נכנס תחת סעיף ה"ספאסט נישט" וכל מה שנראה להם כסטייה מההשקפה הליטאית נחשב כמעט כהרס הדת.

אנוכי איש מעט מוזר שכן גדלתי בבית שידע להכיל בתוכו את הכבוד לעדות שונות בלא לוותר על מנהגינו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מחשבות בטרם "ראש השנה לחסידות" - י"ט כסלו:
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext