|
|
| נשלח ב-14/12/2011 17:16 |
|
| |
לי יש שאלה אחרת: מי שקרא לי"ט כסלו "ר"ה לחסידות", היה כ"ק אדמו"ר מוהרש"ב נ"ע, שנסתלק בתר"פ, לפני 92 שנים. בזמנו, זה לא הפריע לאף-אחד, וכולם החשיבוהו לאחד מגדולי ומנהיגי הדור. בא יהודי דור או שניים אחריו, ובלי בושה קרא לזה "היום אשר בדו מליבם". יותר מחצי מאה זה לא הפריע לאף-אחד, פתאום לו זה כן הפריע! יחשוב קצת עם עצמו פותח האשכול, אם באמת טענה עניינית בפיו, או אולי ארסו של בעל מחלוקת חדרה בו, כנראה אף מבלי-משים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 17:25 |
|
| |
בןלוינזון, דבריך במחילה תלויים על חוט השערה: וכי יש לך ראיה שזה מעולם לא הפריע לאף אחד? דומני שאם היית מכיר את הרחש בחש החסידי סביב חב"ד מאז עלייתו לארץ של רבי אברהם המלאך ומכתבי טענותיו נגד ספר 'התניא' [מובא ב'פרי הארץ' לרמ"מ מויטבסק זצוק"ל] - ומאז עוד רבות לא היית סח הבלים שכאלו ברשות הרבים.
אבל לגופו של עניין: האם אתה מסוגל למצוא בלוח השנה היהודי איזשהו יום טוב שמעוגן בש"ס ובפוסקים שנחגג לרגל אירוע של אדם פרטי?
אדרבא, כנסת ישראל מחשיבה רק אירועים כלל יהודיים וכל השאר נחגג באופן חצרי / ישיבתי / עדתי מקסימום.
אתה רוצה לחגוג את י"ט כסלו – אני האחרון שיגיד לך מה לעשות ומתי לשתות וודקה...
אבל מה אתה רוצה מכלל החסידויות? מי ביקש זאת מידכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 17:37 |
|
| |
א. כדי לטעון שיש תיעוד של טענה נגד זה, אתה לא יכול לטעון "לא ראיתי כתוב בשום-מקום שאין, אז כנראה שיש". זה לא עובד ככה, אלא הפוך. ב. וכי מישהו אמר שכל תלמידי המגיד הסכימו זה עם זה? שטויות והבלים. ודאי שהיתה מחלוקת על אדמו"ר הזקן בין תלמידי המגיד, ובכתבי חב"ד זה מתועד ולא מוסתר כלל. ג. יש הבדל בין מחלוקת בין גדולי-ישראל בני אותו דור, לבין אחד שבא לחלוק - ואפילו לא בדרך של כבוד אלא בדרך של ביטול וזלזול - דור או שניים אח"כ! ד. אם היה לך טענה על חידוש של אחד מגדולי דורינו - נו, עוד היה לך איזה שהוא פתחון-פה. אבל לבוא היום בטענות כלפי אחד מגדולי-ישראל לפני כמאה שנים? הרי זו חוצפה של ממש, ועזות-פנים. מי העז להחציף פניו נגד אדמו"ר מוהרש"ב?! עד שבא אותו מחוצף ולא חת לזלזל קבל עם ועדה במי שקדם לו בשנים, ביראה, ובחכמה. וכל-זאת עשה גם במרמה ובגניבת-דעת הבריות כדרכו, כשהוא מבליע את "היום אשר פדו מליבם" כדי ששומעי לקחו המשולהבים יחשבו שזה קשור גם לדור האחרון, כי זאת המרמה אשר רימה אותו זקן את דורו, כאילו לדור השביעי מכוונים חיצי הארס אשר שלח, ולא על כללות הדורות בחב"ד. ואם כנים דבריך, הרי שגם אותך הצליח לרמות האי סבא, עד שאתה לא שם-לב אפילו שאת מילותיו אתה ממלמל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 17:42 |
|
| |
שמעתי ששאלו פעם להגרא"מ שך צ"ל על ההתקרבות בין החסידים לליטאים בימינו [ כשבעלזא הצטרפה לדגל כמדומני ] והוא השיב שהחסידים בימינו הם לא חסידים... "וחב"ד?" המשיכו להקשות... הם חסידים אמיתיים, השיב....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 17:52 |
|
| |
תשמע הרב לוינזון, כמו שאמר ניט שייך, אתם באמת ליטוואקעס נוקשים!
באתי בשאלה ולא בזלזול. אבל נעזוב את זה.
לא ענית על שאלתי – אבל נעזוב את זה. ליטאים, אמרנו.
אבל מה אתה רוצה ממשהו שלא מחו נגדו? וכי בכך זה התקדש [לו יהי כדבריך שכלל ישראל בעצם שתיקתם לדבריך, הסכימו ליום ראש השנה חדש ומחודש שאף אחד מהם לא ביקש זאת מיד מאן דהו גדול ככל שיהיה כל עוד אינו סנהדרין]
ויעויין במטותא במשניות, לזה אתה בטח כבר הגעת, הן בפסחים פ"ד, שם נתנו יישכוייח לחזקיהו על שכתת נחש הנחושת שעשה משה רבינו ע"ה בעצמו – והודו לו, [וכי אני חזקיהו תשאל? וכי אדמו"ר מוהרש"ב משה רבינו הוא – אשאלה ממך?] ועויין עוד בסוטה פ"ה שלימד ר"א שרבי יוחנן טעה כל ימיו בדרשת ספר שלם מהתנ"ך ולימד שעבד איוב את ה' מיראה ולא עבדו באמת אלא מאהבה.
כלך לך ממוסר רצוץ של סמינרים זה.
וקודם ההוכחה עליך שכלל ישראל שתק.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 18:08 |
|
| |
א. סיימת בקודם-כל, אז אפתח במה שסיימת: חובת ההוכחה שכלל ישראל שתק, איננה עליי. אולי תוכיח שכלל-ישראל שתק נוכח בגדי צבעונין המתוקנים לנשים שלבושים בהם אדמו"רי הונגריה? מדשתקי רבנן, משמע ניחא להו. ואפילו אם לא הסכימו, ודאי שלא הנהיגו כך במקומם, אבל זה גם לא הפריע להם. והרי אדמו"ר הרש"ב, ואחריו בנו הריי"צ, היו בקשר עם גדולי-ישראל, ומכתביהם והתכתבויותיהם מפורסמות זה כו"כ שנים בכרכי ה"אגרות-קודש", ופתח שם ותראה אם יש איזו תשובה על איזו טענה כזו. שטויות והבלים, מעולם לא שמענו שמישהו בא בטענות על זה. אני מאמין באמונה שלימה שלא מעט גיחכו בקרב האינם-חסידים באותם שנים על הר"ה החדש, ואני מאמין שגם כמה חסידים נמצאו שהרימו גבה בתימהון. אך לצאת בטענה? וכי זה מפריע למישהו? וכאמור לעיל, אין איך להוכיח שדבר מסוים לא היה. וכי מה תרצה למשל כהוכחה? כותרת מעיתון 'המודיע' של תשל"ג שתוכנו כי לא היתה התנגדות לכינוי ר"ה לחסידות? איזו מין שטות זו? כשאתה טוען שהיה דבר כל שהוא, אתה צריך להוכיח שהוא אכן היה. ולא הפוך. ב. לגבי אדמו"ר הרש"ב ויכלתו לטעות - נו. החזק מה שנראה לך. אבל הוא עדיין היה אחד מגדולי-ישראל לפני כמאה שנים, ואחד מהמפורסמים, המשפיעים, והחשובים שנמצאו ברחבי יהדות רוסיה באותם שנים. אז מי שאתה שתתחיל לומר אם צדק או טעה? מה בדיוק מפריע לך? שאלה ימשיכו לחשוב שיום בו שוחרר מהיפך-החיים לחיים רבינו הזקן, היום בו הותרה הפצת תורת החסידות בשופי ובהרחבה נחשב כראש השנה לחסידות ובשמים מחליטים על לימוד החסידות ודרכי החסידות לאותה שנה ע"ד כבר"ה, ואתה תמשיך לחשוב שמלבושים עליונים ותחתונים, מאכלים ושייריהם, שפת-דיבור ומספר קוגלעך בשבת שירה במסורת מהסבא, הם הם מורשת מורינו הבעש"ט זי"ע. שיבושם להם, ויבושם לך. מה כ"כ אכפת לך?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 19:02 |
|
| |
זה נכון ששאר החסידים אינם נוהגים במנהגי חב"ד הנהוגים בי"ט כסליו כמו אמירת "לשנה טובה וכו'" ועוד, אבל!
המלחמות שנלחמו המשכילים והמתנגדים כנגד החסידות לא הבדילו בין הרה"ק מברדיטשוב לבין בעל התניא. הרדיפות היו מנת חלקם של החסידים בכללותם הרה"ק מניקלשבורג נרדף והרה"ק מקרלין נרדף, המגיד ממזריטש נרדף ובעל התולדות נרדף את כולם האכילו המתנגדים מרורות, ואילו היו הם מצליחים במזימתם, הרי שלא רק חב"ד הייתה ניזוקה.
כיום כמו אז כשהוכח שיד החסידים על העליונה בכך שהופסקו התנכלויות לבתי הכנסת שלהם וחיבוריהם פורסמו ברבים ללא כל קושי וכן סכינם ושחיטת ''הותרה'' [עד היום...] הרי שהצורך בסימול הניצחון, הוא צורך של כולם וכולם קשורים בו.
החסידים ועוד ברובם המכריע מרגיש קשור לבעל התניא ולמורשתו וע"כ אין יום יותר מתאים מיום בו יצא הוא מבית הכלא באשמת מלשינות של מתנגדים בכדי לציין יום זה. מה גם שיום זה הוא יום הילולא של רבו המגיד.
אפשר לראות איך שהחסידים כולם משתתפים בהתוועדויות הרבות שמתקיימות ע"י חב"ד ברחבי הארץ ועולם. המון כובעי סמט, גור, וסתם עמך.
איך התבטא על יום זה הגרח"ע גרודזנסקי זצ"ל? הם [החסידים] מוסיפים והולכים ואנו [המתנגדים] פוחתים והולכים...
חג גאולה שמח לכולם!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 19:43 |
|
| |
| בן_לוינזון כתב: |  | לי יש שאלה אחרת:
מי שקרא לי"ט כסלו "ר"ה לחסידות", היה כ"ק אדמו"ר מוהרש"ב נ"ע, שנסתלק בתר"פ, לפני 92 שנים.
בזמנו, זה לא הפריע לאף-אחד, וכולם החשיבוהו לאחד מגדולי ומנהיגי הדור.
בא יהודי דור או שניים אחריו, ובלי בושה קרא לזה "היום אשר בדו מליבם".
יותר מחצי מאה זה לא הפריע לאף-אחד, פתאום לו זה כן הפריע!
י-חשוב קצת עם עצמו פותח האשכול, אם באמת טענה עניינית בפיו, או אולי ארסו של בעל מחלוקת חדרה בו, כנראה אף מבלי-משים. |
|
עד ימי הרבי האחרון זצ"ל לא היתה חסידות חב"ד כל כך חדורה בתודעת העולם החרדי. לא היו פרוסים על פני תבל, ולכן מנהגיהם וחגיהם לא עשו רושם שיצריך הסתייגות או מחאה. עשו מה שעשו בתוך ד' אמותיהם. כעת, הודות לפעולתו חובקת עולם של האדמו"ר המנוח במשך ארבעים שנות מנהיגותו, רישומם הרבה יותר ניכר, ולכן רק בשנים האחרונות באה המחאה על היוהרה של חב"ד לדבר בשם החסידות בכללה, כאילו הם העומדים במרכזו של עולם זה וכאילו דרכם היא לא דרך חב"ד לבד, אלא דרך החסידות בכלל.. .
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 19:47 |
|
| |
אצל כל החסידים מחזיקים את יום י"ט כסלו כיום הילולא של המגיד ממעזריטש זי"ע. אבל אצל אף חסידות לא חוגגים את י"ט כסלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 20:36 |
|
| |
ריקא, זהו שקר גמור. אחד המנהיגים המשפיעים ביותר ברוסיה, היה הרבי רש"ב. לא חייבים לקשקש מה שלא יודעים, רק בגלל שביתד כך כתבו פעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 21:50 |
|
| |
| בן_לוינזון כתב: |  | | ריקא, זהו שקר גמור. אחד המנהיגים המשפיעים ביותר ברוסיה, היה הרבי רש"ב. לא חייבים לקשקש מה שלא יודעים, רק בגלל שביתד כך כתבו פעם. |
|
אף אם היה אחד המשפיעים ביותר ברוסיה, כדבריך, הלא שם לא היה רוב מנינה ובנינה של החסידות, והכרזתו על יום מסויים כיום חג לחסידות בכללה לא עשתה רושם גדול בעולם. בנוסף, אז עוד לא היתה תנועת חב"ד אשפי יחצנות כמו היום. אני יכול להעיד, כיליד ותושב ארה"ב, שהמודעות לחב"ד בזמן פטירתו של הרבי ריי"צ זצ"ל, ואפילו בשני העשורים הראשונים מתוך ארבעת העשורים של הרבי רממ"ש זצ"ל, לעומת המודעות היום היא כמעט כמו ההבדל בין אין ליש.
אינני מקפיד על שתיארת את דברי כשקר גמור. אבל אני מוחה בכל תוקף כחושד בכשרים שאתה מאשים אותי בקריאת יתד, ועאכו"כ שאתה מאשים אותי כסומך על היתד כמקור מהימן.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 21:53 |
|
| |
מזכיר קצת את מה שקורה במרוץ לראשות המפלגה הרפובליקנית. כולם רבים מי מכיר יותר טוב את ביבי. כאן, כולם רבים מי שונא יותר את יתד.... 
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 22:03 |
|
| |
ייבי, תנוח דעתך, בחב"ד לא תמיד השתדלו להתחשב בסביבה, המושג ראש השנה התקבל אצל החסידים ודי, אם לך יש השגות על כך - כנראה זה לא בשבילך, וביום זה תלבש שאל ותתעטף בטלית מצויצת, צא לרחוב חמוש בתלמוד בבלי ותשקוד על התורה בסגפנות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 22:18 |
|
| |
ושוב אני לא מבין. למה זה כ"כ מפריע לך? הרבי רש"ב כך קרא לזה, ברוסיה וגלילותיה זה גם היה מובן ביותר, וחסידי חב"ד היום ממשיכים להחזיק (כמצופה) מדברי הרבי רש"ב. מה מפריע לך, עוד לא הבנתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/12/2011 23:13 |
|
| |
אנסה בדוגמא אבל מי שלא רוצה לא יבין גם עם סרט - ובכל זאת, השתדלות: נניח שהמתנחלים היו אומרים לקיבוצים שהם מתנחלים כי 'זה שם כללי לכל מי שמיישב את הארץ' [והתנחלתם אותה וכו']. ותלמידי הרב קוק היו אומרים לכל החרדים שגם הם חלק מהציונות הדתית 'כי זה שם כללי לכל מי שאוהב את ציון והוא לא חילוני'. והחרדים היו אומרים לחילונים שכל מי שהוא יהודי הוא חרדי 'כי אין דבר כזה חצי חצי יש או בית המדרש או עבודה זרה - אחרת זה גוי' כמו בבדיחה המאוסה על יעקב ועשו וכו' וכו' קשה לך להבין שאף אחד לא רוצה שיחליטו בשבילו. ביהדות יש בחירה חופשית. אז תן לעמישראל לחגוג את ראש השנה שהוא מכיר ותתעסק בי"ט כסלו עם ראש השנה לחסידות חב"ד בלבד. ושוב אני חוזר על תחילת דברי בפתח האשכול: הרביים - קודש קודשים התורות - גן עדן השלוחים - מסירות נפש הניגונים של ניחח - מעין עולם הבא החסידים... [בייחוד המשיחיסטים שכנ"ל אונסים את כולם לרבי שלהם זי"ע] נו, שוין... עזוב אותך.
|
|
|
|
|